» »

avi 30 fps v 24 fps?

avi 30 fps v 24 fps?

PhotoBlaz ::

A kdo mogoce ve kako bi spravil AVI z 30FPS na 24FPS, pa da ne bi blo sranja z sinhronizacijo zvoka in videa?
Recmo da dost dobr pozna VirtualDUB in tud vem kako se to naredi, samo, da bi pa blo se vedno lepo sinhronizirano mi pa ne rata.

30FPS pa imam zato, ker mi fotoaparat(Fuji S602) snema tako.
Thnx

pingo76 ::

Poskusi s kakim dobrim videomontažnim programom. Že delal in to brez problemov. No ja v enem sem moral predhodno de-interlace filtrirat. Z virtuladubom tudi gre, le da moraš nato ročno popravljat zvok;(( . Zguba časa.

DMouse ::

Jest bi naredu tako: zvok daš ven, FPS spremeniš na 24, zvok z CoolEdit opcijo TimePitch>Stretch raztegneš (ratio 80), z VirtualDubom spet zmontiraš skup.
Vedt pa moraš, da zvok na tak način ne bo najboljši, ker program sam poskuša zgenerirat manjkajoče dele.
Druga možnost je, da spremeniš Sample rate (Adjust sample rate) iz npr. 44100 v 35280 (80% prvotnega), potem bo pa zvok nižji, podobno kot da bi bil kasetar pokvarjen pa se ne bi dost hitro vrtel. Samo nisem čisto prepričan, če ti bo VirtualDub potem sprejel tal sample rate, zato ga boš mogoče moral pretvorit (Convert sample rate) nazaj v 44100.
Hope that helps,
DangerMouse

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zajem VHS v računalnik

Oddelek: Zvok in slika
171553 (1368) pviran3
»

5 dropped frames na vsako uro ???

71013 (880) poga
»

V XivD

91863 (1568) gumby
»

Kateri program za Mixanje videa na računalniku?

161929 (1601) borut1
»

Zvok zaostaja pr divx-u

Oddelek: Sedem umetnosti
51846 (1764) jc

Več podobnih tem