» »

5 dropped frames na vsako uro ???

5 dropped frames na vsako uro ???

BoBi ::

Imam problemcek z zajemanjem TV slike in sicer mi na vsako uro posnetega filma naredi 5 dropped frames. Uporabljam iuVCR, PICVideo 3 codec, tuner je ATI TV Wonder PCI, Windows XP sp2, ATI8500, SB Live!, 512MB, WD 120GB 7200 8MB, ...
Racunalnik je dovolj hiter, tako da zaradi tega se to ne dogaja. Ko pogledam z VirtualDubom, ugotovim, da tocno na vsako uro naredi 5 takih frejmov - lih tok, da se morm zajebavat s sinhronizacijo zvoka. System Recovery je izklopljen, sp2 ni kriv, ker je ze pred tem to delalo, windowsi so nanovo nalozeni z integriranim sp2, driverji vsi najnovejsi ... Kaj bi ga to lahko zmotlo vsako uro? Aja, snemam na drugo particijo diska, na prvi je sistem.
Dobrodosel vsak nasvet.

BoBi ::

Naj se povem, da so driverji za tuner btwincap (http://btwincap.sourceforge.net), ki naj bi bili zelo uredu.
Kako pa je pri vas, a lahko zajemate video naprimer 2 uri brez enega samega drop frejma?

Sergio ::

To je 0.004% drop ratio, ce snemas s 30 slikami na sekundo. To je malo. Zakaj te to moti, saj niti opazil ne bos.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

SasoS ::

Jaz tudi mislim da to ne bi smel opaziti. Zdaj ne vem...boš rekel da se vidi zamik zvoka? Ker, sem bral da včasih zaradi nenatačnosti zvočne program kdaj pa kdaj spusti kak frejm da se ohrani sinhronizacija. Tako da tudi z zvokom ne bi smelo bit nič narobe.

CaqKa ::

po mojih izkušnjah teh drop frejmov tudi ne opazi.. :)

vsaj z ulead media studio vem da se jih ni opazlo. misli.. film ni šel ven iz sinhronizacije, ampak se je očitno zaflikal z črnimi slikami ali pa z tišino.. nevem točno.

bobi a ti je zadeva bilo kdaj delala brez drop f?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

BoBi ::

Ne, se nikoli ni ratalo posnet dve uri brez d.f.
Saj opazi se ne, se pa s tem zamika zvok. V VirtualDubu moram potem premaknit zvok za -40ms za en frame in potem se ujema. Zamudno je to, ker so tut velki fajli.
Da se zvok ujema pa imam nastimano v iuVCR tako, da je master stream video (zato, da je tocno 25fps), zvoku pa prilagodi frekvenco (npr 44103 namesto 44100), potem pa tudi v VirtualDubu to spremenis na 44100 (dolzina zvoka ostane enaka).
Je to pametno, ali je boljsi kater drug nacin?

Zdejle pa ravno downloadam XPlite, da mal probam, ce je ksn service odvec zagnan. Kaj izkusenj s tem?

waters ::

Kolk maš poln disk? Vzrok je lahko tudi to! Laična razlaga: disk dokaj poln in išče prostor na disku zato izpade kakšen frame.

LP

poga ::

Za vse, ki imate probleme z "dropped frames" probajte program ScenAnalyzer, ki ga dobite tukaj. V mojem primeru je bila situacija sledeca:

Pinnacle Studio 9 je pri 60Gb+ prostega prostora na disku (disk defragmentiran in brez kakrsnih koli drugih programov v ozadju na P4 3 Ghz, 1Gb ram, 200 Gb SATA disk) ali izgubljal frame vsake toliko casa ali pa je bil zvok pri video na koncu (zadjih 10 minut) nesinhroniziran s sliko (zamik slike in zvoka tja to 1 sek in pol). Na Pinnaclovem forumu sem zasledil, da se za zajemanje zelo priporoca tale program ScenAnalzer, ki sem ga tudi sam probal. Moram reci, da so rezultati odlicni - 2h zajetega videa in 0! dropped framov in nic problemov s sinhronizacijo.

Program zna zajemati tako AVI type 1 kot AVI type 2... V glavnem vredno probati. Aja, programcek stane 40 EUR, kar je kar po moje kar malo zasoljena cena...

Poga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nezadovoljen s kvaliteto slike, zajete z VHS

Oddelek: Zvok in slika
161925 (1595) NazgulRR
»

ATI TV wonder PCI v XP

Oddelek: Zvok in slika
151590 (1382) karma
»

Kater program za zajemanje videa s TV kartico?

Oddelek: Programska oprema
161221 (941) jeggy
»

WinXP capture format - please help

Oddelek: Zvok in slika
81715 (1561) urosbe
»

divx in sinhronizacija zvoka

Oddelek: Zvok in slika
271416 (1103) gumby

Več podobnih tem