» »

Festival Te Mikka 2003 v Murski Soboti

Festival Te Mikka 2003 v Murski Soboti

matej97 ::

TE MIKKA? FESTIVAL 2003
11.-12.07.2003 MURSKA SOBOTA, letališče Aero kluba M.Sobota

V Prekmurju, natančneje v Murski Soboti se na zdravih temeljih iz preteklih let razvija pravi mednarodni festival sodobne alternativne glasbe. Najbolj aktiven prekmurski mladinski klub MIKK je poskrbel, da smo v Sloveniji dobili dovolj zanimiv, atraktiven in aktualen festival na prostem. Te Mikka 2003 se bo letos tako odvijal drugo leto zapored, kar pomeni, da postaja tradicionalen. Tokrat vas v Prekmurje, Mursko Soboto na letališče tamkajšnjega Aero kluba vabimo v petek, 11. julija in v soboto, 12. julija 2003. Letos lahko pričakujete preko 20 kvalitetnih domačih in tujih glasbenih skupin raznovrstnih glasbenih zvrsti, skupno vsem je, da prinašajo vrsto vznermirljivih sporočil in veliko dobre godbe! Koncerti se bodo začeli ob 16h, trajali bodo pozno v noč, oz. zgodaj v jutro. Po končanem koncertnem dogajanju vas bodo zabavali DJ-i elektronske glasbe iz Graza (Avstrija) in domači DJ-i. Nastopajoči na t.i. glavnem odru so letos odmevni izvajalci domače in tuje glasbene scene naj si bo rock, alter rock, hip-hop, metal, ska-reggae ali elektro glasbe. Izpostaviti velja ameriški avantgardni hip-hop projekt Dälek (po ocenah uredništva Radio Študent so odigrali pri nas najbolj prepričljiv nastop), slovensko ska-punk-reggae atrakcijo Elvis Jackson, najboljšega hip-hop izvajalca leta na področju ex-Jugoaslavije Edo Maajka & Leksaurini iz Hrvaške oz. BiH, najbolj odmeven domači metalski bend Noctiferia iz Ljubljane, italijansko ska-punk skupino Shandon, odličen nemški hard core bend Monochrome, metalizirani hardcore iz Hrvaške Chang Ffos, razposajene Srečna Mladina, pravi šus rocka Psycho-Path, od domačih skupina pa še Cancel in vrsto lokalnih atraktivnih skupin, ki bodo brez dvoma poskrbele, da bo vzdušje na dvodnevnem festivalu, kot se za tovrstno &alter žurko& spodobi. Pravega prostega časa v polodanskih in večernih urah pa tudi letos ne bo, saj nas čaka gledališče, jazz šotor, filmi, predavanja, delavnice (stripovska, grafiti, gline, loesje,..), športne aktivnosti in še kaj se bo našlo. V predprodaji, ki poleg prodajaln Bing Banga in nekaj lokalnih glasbenih prodajaln poteka tudi na spletnih straneh festivala (www.temikka.com), je možno kupiti le dvodnevne vstopnice in sicer preko interneta po ceni 1700 SIT in na vseh predprodajnih mestih po Sloveniji po ceni 1900 SIT. Na dan koncertov bo možno kupiti vstopnice pri blagajni pred vhodom na festivalsko prizorišče. Enodnevne vstopnice po ceni 1300 SIT in dvodnevne po ceni 2400 SIT.

PROGRAM FESTIVALA:


PETEK, 11.7.2003
DÄLEK (ZDA)
PSYCHO-PATH (Slovenija)
SHANDON (Italija)
NOCTIFERIA (Slovenija)
MONOCHROME (Nemčija)
CHANG FFOS (Hrvaška)

SOBOTA, 12.7.2003
EDO MAAJKA & LEKSAURINI (Hrvaška in BIH)
ELVIS JACKSON (Slovenija)
SREČNA MLADINA (Slovenija)
CANCEL (Slovenija)
UNLISTED (Slovenija)

In domači rokerski in alter upi: DEŽURNI KRIVCI, UNLISTED, ILLUSIONS, LITTLE ANN, IN-SANE, MANUL, SPHERICUBE, UNDERGROUND ELITA, EVIL KIND, ENTREAT, ODPISANI...;

Ob koncu obeh dnevov nas bodo do jutranjih ur zabavali DJ Cheever iz Graza (Graz, Avstrija), Drejči K. (Radio Študent), Kleemar, Fabijan Cipot, Brazaman (Radio Študent), Total destruction sound system (Izola - DJ Basskilla, DJ Egotrip)

Za dodatne informacije obiščite homepage www.temikka.com

Komentarji, pripombe dobrodošle.
  • spremenil: matej97 ()

matej97 ::

Od zasedbe Dälek ne zamudite tega!


Grizljanja, pihanja,... v gramofonsko iglo!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matej97 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Kam na koncert? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
211139394 (749) Kurzweil
»

Kaj poslušaš? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
625479 (3741) ShowDown
»

Skupaj proti dolgčasu :) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10628865 (21151) Damjan Jagar
»

Kero Muzko Poslušate??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1098895 (7363) OmegaM
»

Festival Te Mikka

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
132069 (2069) _Mortal_

Več podobnih tem