» »

MAGNA razgovor

MAGNA razgovor

««
16 / 37
»»

Unknown_001 ::

Alien123 je izjavil:

Ke vas boli kurac če bo magna al ne.. kaj bote imeli od tega tisti, ki se niste prijavli tja, če pride? Vsi večje plače? Boljše pogoje življenja?

Potencialni poslovni partnerji. Tako kot nekateri že delamo za Revoz, bi lahko za Magno iz logističnih razlogov.

Torej bomo lahko s tem denarjem nahranili sebe in družine zaposlenih.

Think wide.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

alien123: manjša brezposelnost - CSD.

PersonaRuda ::

alien123 - mogoče bo nekoč toliko služb in premalo delovne sile, da bodo plače v gospodarstvu višje kot so v Javnem Sektorju. In več ljudje nebodo želeli delati v Javnem Sektorju in se bo posledično tudi ta sektor, ki je danes kar precej velik, zmanjševal. Veš kaj to potem za sabo prinese ? Država bo manj denarja namenjala/potrebovala za oskrbovanje tega sektorja, kar pomeni, da se bodo davki na plače lahko razbremenili in več neboš dal polovico ali pa več kot polovico lastnega zaslužka državi.

Poglej malo po Svetu kak deluje kapitalizem. Manjši kot je Javni Sektor, nižji so davki na vse. Lep primer je Singapur, ki je v zadnjih 20 letih eksplodiral, potem ko je minimiziral birokracijo in kjer dobiš papirje za odprtje firme po hitrem postopku. Isto je v Avstraliji in Novi Zelandiji. Malo birokracije, vse poenostavljeno in večina služb v privat sektorju. In ker imajo ogromno firm, posledično konkurence, so tudi plače v teh državah tako visoke, da en zaposlen za 40ur tedensko v trgovini ( torej v dejavnosti z najnižjo plačo cca. 600-650 AUD/tedensko), živi v najem hiši, ima avto na lizing in komot preživi 3-člansko družino ( ženo + otroka ). Če delata oba, pa še ogromno povrhu našparata. Pišem ti to točno tak kot je, ker se je mnogo prijateljev in znancev v zadnjih desetih letih izselilo iz Slovenije in sem še v kontaktu z njimi preko omrežij.

Dosti firm, to je prihodnost države. Če pa ima država malo firm, pol so pa tudi plače slabe in narod migrira in si išče boljše pogoje za življenje.

Ganon ::

Alien123 je izjavil:

Ke vas boli kurac če bo magna al ne.. kaj bote imeli od tega tisti, ki se niste prijavli tja, če pride? Vsi večje plače? Boljše pogoje življenja?

Točno, imaš prav. Če se mene osebno ne tiče, če jaz ne bom delal tam, pa naj še drugi izgubijo to možnost. Kaj me "boli kurac" za ene Štajerce in njihova delovna mesta. Jaz itak vidim samo deset centimetrov pred sabo. Živela ignoranca!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

VelkBla ::

Itak bo tisti najbolj glasni, ki so zadevo namerno zminirali ....

damjan1980 ::

Od kot vam sploh ideja da bi zaposlovali koga drugega kot slovencev? Kot ponavadi preberete neko glupost v slovenskih novicah ali podobnih medijih in seveda temu gladko verjamete.
Vam povem kako je na stvari v tovarni, ki je 15 min stran od predvidene lokacije za Magno, je tudi avtomobilska industrija, imajo prek 2000 zaposlenih: tam not so samo in izključno slovenci. Pa ne zato, ker bi bili težki lokalpatrioti. Iščejo drugje, pa ne dobijo nič. Zakaj? Zato, ker smo mi oddaljeni 20 min od avstrijske meje. In en madžar, hrvat, bosanac, albanac,..., se ne bo pripeljal sem 500km delat za 800€, če se 20km naprej zapelje in dela za duplo.

Že zdaj imajo podjetja v tej regiji gromozanske probleme dobit kader, ga ni. Oz. je, samo enostavno ni pripravljen več delati za ta denar. Rešitev je seveda v dvigu plač. Ampak očitno jim še ni tako hudo, da bi to morali narediti. Zaenkrat.
In Magna lahko točno v tej točki konkretno spremeni sliko v tej regiji. Če bo hotela dobit dober kader, bo morala ponuditi večje plače. Ko bodo na ta račun drugi izgubljali kader, bodo tudi sami prisiljeni v višanje plač.
Klasičen primer kako konkurenca dviguje standard prebivalstva.

Klasične zgodbe delodajalcev: saj nimaš kam it, že zdaj skoraj da ni več. Kdor ni tukaj našel dela, je že zdavnaj v Avstriji. Ostali so samo tisti brezposelni, ki dejansko nočejo delat. Če se ozrem po svojem širšem krogu znancev in družine, vsi imajo službe. Tukaj, ali čez mejo. Brezposelni ki jih poznam, pa dejansko nočejo delat.

VaeVictis ::

Pozdraljam Magno-Steyr, BMW, Yaskawo in vse ostale tuje tovarne.

Ampak!!

Meni osebno gre zelo na živce, da ena pravila veljajo za ene, druga pravila pa za druge...

Država IMHO, mora predpisati pravila in naj se jih vsi držijo, pa naj mu bo ime Apple, Google, BMW, Akrapovič ali pa Magna-Steyr!

Sedaj pa, če Magna-Steyr po predpisanih pravilih, ki že veljajo za vse, naredi vse pravilno, jo pozdravljam, če pa ne, pa naj odj***!

Utk ::

Če je med pravili tudi pravilo, da te lahko vsako društvo s 5 člani jebe pol leta, potem bojo vsi odj***i.

VaeVictis ::

Utk je izjavil:

Če je med pravili tudi pravilo, da te lahko vsako društvo s 5 člani jebe pol leta, potem bojo vsi odj***i.

Tako pravilo je, obstaja tudi pravilo, da sosed, ki živi 3 ulice stran, skupaj preko civilne iniciative ustavi projekt za 4 leta.

Ampak, kakor se je moralo to podjetje držati tega, se mora tudi Magna-Steyr držati pravil!

Imeli smo tudi primer Pečečnika, ki so mu za koliko let ustavili projekt, zakaj se pa te isti ljudje takrat niso tako potrudili!?

A samo zaradi tega, ker je Slovenec!?

Utk ::

Sej tisto ni nič manjša neumnost, samo z manjšo škodo in z več potrpljenja Pečečnika.

Gregor P ::

Pa da tam ljudje dejansko živijo poleg itd.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

PersonaRuda ::

http://www.vecer.com/nekdanja-mariborsk...

Nekdanja mariborska župana jutri z okoljevarstveniki

Križman in Sovič bosta predstavila pobudo za stalni monitoring okoljskih parametrov, ki jo sprejema tudi Magna Steyr.

Nekdanja mariborska župana dr. Alojz Križman in Boris Sovič sta na predstavnike nevladnih okoljevarstvenih organizacij naslovila novo pismo, v katerem sta jim pojasnila, da sta se v torek popoldne sestala s predstavniki Magne Steyr in jim predstavila pobudo o sklenitvi sporazuma o trajnem monitoringu relevantnih okoljskih parametrov. Kot smo v Večeru poročali, Magna sprejema predlog o stalnem digitalnem prenosu vseh dogovorjenih podatkov (vstopna voda, izstopna voda, izpusti zraka, pogoji za delo v obratu), ki bi jih nadzorovale lokalna skupnost Hoče pri Mariboru, izbrana nevladna organizacija na njihov predlog in nevtralna strokovna institucija (univerza ali dogovorjen inštitut oziroma zavod).

S predstavniki nevladnih okoljskih organizacij naj bi se sestala jutri dopoldne, ko bi jim dodatno predstavila pobudo in dogovor z Magno ter izpostavila težak gospodarski in socialni položaj Podravja in zaskrbljenost ob morebitni zaustavitvi projekta. "Oba sva po osnovnem poklicu univerzitetna diplomirana inženirja in želiva ob sodelovanju vseh morebitno skrajno odgovorno realizacijo načrtovanega projekta Magna Nukleus," sta še zapisala Križman in Sovič.

billy ::

Pa kako onesnaženje vode, kdaj pa se je to zgodilo v Gradcu, pa imajo tam slabšo varovanje okolja? V Kidričevem je saubermacher ki že vrsto let kuri odpadke v Talumu, pa to nikogar ne moti. Le kam mislite da Kemis zdaj vozi robo :)

FTad ::

PersonaRuda je izjavil:

http://www.vecer.com/nekdanja-mariborsk...

Nekdanja mariborska župana jutri z okoljevarstveniki

Križman in Sovič bosta predstavila pobudo za stalni monitoring okoljskih parametrov, ki jo sprejema tudi Magna Steyr.

Nekdanja mariborska župana dr. Alojz Križman in Boris Sovič sta na predstavnike nevladnih okoljevarstvenih organizacij naslovila novo pismo, v katerem sta jim pojasnila, da sta se v torek popoldne sestala s predstavniki Magne Steyr in jim predstavila pobudo o sklenitvi sporazuma o trajnem monitoringu relevantnih okoljskih parametrov. Kot smo v Večeru poročali, Magna sprejema predlog o stalnem digitalnem prenosu vseh dogovorjenih podatkov (vstopna voda, izstopna voda, izpusti zraka, pogoji za delo v obratu), ki bi jih nadzorovale lokalna skupnost Hoče pri Mariboru, izbrana nevladna organizacija na njihov predlog in nevtralna strokovna institucija (univerza ali dogovorjen inštitut oziroma zavod).

S predstavniki nevladnih okoljskih organizacij naj bi se sestala jutri dopoldne, ko bi jim dodatno predstavila pobudo in dogovor z Magno ter izpostavila težak gospodarski in socialni položaj Podravja in zaskrbljenost ob morebitni zaustavitvi projekta. "Oba sva po osnovnem poklicu univerzitetna diplomirana inženirja in želiva ob sodelovanju vseh morebitno skrajno odgovorno realizacijo načrtovanega projekta Magna Nukleus," sta še zapisala Križman in Sovič.

kaj jim to pomaga, ce se bodo nasli zdaj kekci, ki se bodo pritozili na arso in bo zgodbe konec.

Osprey ::

Wow, kaka preproščina. Vsi imamo nekaj od tega, če celotno gospodarstvo raste in ima več ljudi boljši standard. Potem tudi naš posel boljše uspeva, karkoli že je, kako da tega nekateri ne vidite?? In ja, četudi tam ne bodo bajne plače, še vedno bodo tja šli delat tisti, ki si bodo standard izboljšali, ne poslabšali!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Osprey ()

Mato989 ::

Je pa nekaj res, če je kje kak razlog zakaj sem proti Magninemu uspehu tukaj je dejstvo da je zato bil sprejet zakon in mi daje občutek kot da niso vse firme v Sloveniji enakopravne... zakaj je moral bit poseben zakon, namesto da bi spremenili celoten zakon ki bi veljal potem vedno tak... to je pač zelo neprimerno za neko državo ki se ima bojda za pravno.

Mah, briga mene za zemljišča, še bolj za stranke, mimo ste pihnili... namesto da bi država in vlada uredila birokracijo sprejemamo neke specialne zakone... To da arso in ostala dovoljenja trajajo pri drugih tako dolgo (glej Pečečnika) pomeni samo da tam namerno zavlačujejo, zdaj bi pa nastavli rit neki Magni...

Zakaj torej ne porihtajo birokracije za VSE, ne le za Magno?

Drugi pa naj pocrkajo med čakanjem na končanje postopkov, za Magno pa v 1 mesecu vse :)

Ko bi le bil plačan, bi z veseljem nabijal, me usmeriš do tistih ki plačajo prosim?

Mato brez zamere. Tvoj vzorec mnenj časovno sovpada z medijsko gonjo teh strank. Čudno naključje je tole.

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

Mato brez zamere. Tvoj vzorec mnenj časovno sovpada z medijsko gonjo teh strank. Čudno naključje je tole.

Sovpada samo to da sem komentiral trenutno medijsko gonjo z lastnim mišljenjem...

Briga mene za državno blagajno od nje večinoma nimam nič, samo jemlje mi, vse od srednje naprej sem si plačal SAM oz so mi nudili starši... ves davek in vse prispevke plačujem not čeprav VEM da bi z njimi ravnal bolje kot ta "moje" država...

Torej sprašujem se kaj imam od Magne... nič, financiral jo bodo z MED DRUGIM tudi MOJIM denarjem da bo MORDA prinašala profit državi... tega ne ve nihče... ker ni garancij.

Hkrati pa ni garancije da bodo zaposlovali LE SLOVENCE, torej moje sonarodnjake ki jim privoščim službo... za Hrvate me briga naj potem postavijo na njihovi Zemlji, za državno blagajno me tudi briga, ker dokler daje državna blagajna denar nekim kulturnikom, nekim tem kvazi organizacijam in zdravstvu na tak način, me pač briga če vse pocrka, dejansko prej bo crknilo boljše bo!

Torej kje je plus za mene? Nihče ni dejal da bodo zaradi Magne zmanjšali prispevek za ZPIZ, ali DDV, ali izboljšali ceste ki jih plačujem.

Skratka od Magne ne bom mel nič, razen malo več betona ki bo prekrilo rodovitno zemljo (pustma kako je onesnažena zdaj)

Če bi pa Magna napisala v POGODBO da bodo plače BRUTO enako visoke kot v Avstriji, in da bodo zaposlovali le ljudi s slovenskim državljanstvom oz. znanjem slovenščine na nivoju C1+ potem bi pa bil prvi borec za Magno, ker bi vedel da bodo dobre plače.

Ampak sleparska Magna svetohlini da je prišla sem ker drugje ni primernih površin, in če je to res jim torej ne bo problem garantirat s pogodbo enakih plač BRUTO kot v Avstriji, neto bo nižji ampak bo bruto primeren oz. enak...

Njim se gre za ceneno delovno silo. Plačali bodo par fičnikov več. Tistih 15.000 NETO po osebi pa ne verjamem... prej bruto, po moje se VODJA PROIZVODNJE ki je to izjavil ne spozna najbolj na računovodstvo Slovenije in prispevke...

Mato989 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Sovpada samo to da sem komentiral trenutno medijsko gonjo z lastnim mišljenjem...

Briga mene za državno blagajno od nje večinoma nimam nič, samo jemlje mi, vse od srednje naprej sem si plačal SAM oz so mi nudili starši... ves davek in vse prispevke plačujem not čeprav VEM da bi z njimi ravnal bolje kot ta "moje" država...

Torej sprašujem se kaj imam od Magne... nič, financiral jo bodo z MED DRUGIM tudi MOJIM denarjem da bo MORDA prinašala profit državi... tega ne ve nihče... ker ni garancij.

Hkrati pa ni garancije da bodo zaposlovali LE SLOVENCE, torej moje sonarodnjake ki jim privoščim službo... za Hrvate me briga naj potem postavijo na njihovi Zemlji, za državno blagajno me tudi briga, ker dokler daje državna blagajna denar nekim kulturnikom, nekim tem kvazi organizacijam in zdravstvu na tak način, me pač briga če vse pocrka, dejansko prej bo crknilo boljše bo!

Torej kje je plus za mene? Nihče ni dejal da bodo zaradi Magne zmanjšali prispevek za ZPIZ, ali DDV, ali izboljšali ceste ki jih plačujem.

Skratka od Magne ne bom mel nič, razen malo več betona ki bo prekrilo rodovitno zemljo (pustma kako je onesnažena zdaj)

Če bi pa Magna napisala v POGODBO da bodo plače BRUTO enako visoke kot v Avstriji, in da bodo zaposlovali le ljudi s slovenskim državljanstvom oz. znanjem slovenščine na nivoju C1+ potem bi pa bil prvi borec za Magno, ker bi vedel da bodo dobre plače.

Ampak sleparska Magna svetohlini da je prišla sem ker drugje ni primernih površin, in če je to res jim torej ne bo problem garantirat s pogodbo enakih plač BRUTO kot v Avstriji, neto bo nižji ampak bo bruto primeren oz. enak...

Njim se gre za ceneno delovno silo. Plačali bodo par fičnikov več. Tistih 15.000 NETO po osebi pa ne verjamem... prej bruto, po moje se VODJA PROIZVODNJE ki je to izjavil ne spozna najbolj na računovodstvo Slovenije in prispevke...

Manj ljudi na socialni in posledično razvoj tistih rovt, bosta na koncu naredila več koristi. Prav tako smo tu v igri ostali, ki zaposlujemo in oravtako vplačujemo v blagajno. Na koncu smo vsi v profitu. Odpre se nov trg v lokalnem okolišu... vse je povezano. Sistem ne more uspevati, če ljudje ne morejo ničesar kupiti. In če ljudje nimajo služb vse to za sabo potegne.

Begabt

PrihajaNodi ::

Kaki butci. To ste govorili tudi za ibmov call center. Ce vam ze zakonsko izplacajo minimalca in imate po 3 mesecih fiksno pogodbo je to za Slovenijo vec kot super, glede na FAKT da 75% slovecev dela kot prekercev! In to za SLOVENSKE delodajalce.

Zgodovina sprememb…

Manj ljudi na socialni in posledično razvoj tistih rovt, bosta na koncu naredila več koristi. Prav tako smo tu v igri ostali, ki zaposlujemo in oravtako vplačujemo v blagajno. Na koncu smo vsi v profitu. Odpre se nov trg v lokalnem okolišu... vse je povezano. Sistem ne more uspevati, če ljudje ne morejo ničesar kupiti. In če ljudje nimajo služb vse to za sabo potegne.

RaptorF16

Povej mi koliko se je zaradi prihoda vseh tujih investitorjev izboljšala slika SLovenije oz. koliko MANJ smo dolžni danes kot leta 1995??? ali pa 2002, ko Magne ni bilo pa tudi Japonske fabrike ne itd...

Skratka za povprečne ljudi se nič kaj dosti ne izboljša, ker država zaradi prihoda magne meni ne bo spustila DDVja niti znižala prispevkov za ZPIZ niti ne bo začela odplačevat in manjšat dolga...

Še vedno sem kot državljan zapufan ČEZ 15.000€... ker država to lahko, sam se pa ne morem, oz. če bi ves denar ki sem ga dal državi zadnjih 8 let dali na račun bsploh ne bi rabil 15k pufa, ker bi imel lepe denarce pa še bolje bi ga obračal :)

PrihajaNodi je izjavil:

Kaki butci. To ste govorili tudi za ibmov call center. Ce vam ze zakonsko izplacajo minimalca in imate po 3 mesecih fiksno pogodbo je to za Slovenijo vec kot super, glede na FAKT da 75% slovecev dela kot prekercev! In to za SLOVENSKE delodajalce.

Nodi, ti si malo za časom, ker si predolgo že v Romuniji, dandanes dobri delavci dobijo pogodbe za nedoločen čas, ker delodajalci nimajo več koga za zaposlit... tako da zdaj še slabši dobivajo :)

Če pa kdo komu reče naj gre na s.p. pa samo rečeš F OFF in greš, pa te naj zamenja :)

Zadnjič je bil razpis za skladiščnika, 1 prijavljen... pred 2,5 leta pa 90!!!! Pošta ne dobi delavcev, hočeš delat, javi se na pošto, jutri maš šiht...

itd...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

A so dejali, da se bodo zaradi Magne povišali prispevki ali DDV?

Ne tu eni govorijo da bomo VSI na boljšem... ampak jaz še od nobenga prihoda velike fabrike ali česarkoli nisem bil nič na boljšem... niso se mi znižali ne DDV ne prispevki zaradi več vplačil itd... niti ni država oz. jaz manj dolžen upnikom.

Torej kje je OPRIJEMLJIVI plus... to da bodo eni zaslužli ki bodo z Magno delali meni ne pomaga kaj dosti, sploh če taki kupujejo po spletu v tujini itd... skratka ja, če bo pa vlada rekla da če pride Magna gre ddv na 20% bo pa mogoče druga zgodba...

Mr.B ::

Mato989 je izjavil:

Ne tu eni govorijo da bomo VSI na boljšem... ampak jaz še od nobenga prihoda velike fabrike ali česarkoli nisem bil nič na boljšem... niso se mi znižali ne DDV ne prispevki zaradi več vplačil itd... niti ni država oz. jaz manj dolžen upnikom.

Torej kje je OPRIJEMLJIVI plus... to da bodo eni zaslužli ki bodo z Magno delali meni ne pomaga kaj dosti, sploh če taki kupujejo po spletu v tujini itd... skratka ja, če bo pa vlada rekla da če pride Magna gre ddv na 20% bo pa mogoče druga zgodba...

Koliko tujih podjetij si pa videl v Sloveniji. In koliko slovenskih je na subvencijah.
In oprejemljivi plus je, jasen. Samo nima direktnega vppliva na tvojo rit. Kar tako dalje, vemo kdo so krivci, ne naši.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ne pravim da so slovenska dobra ali kaj boljša, gre se za to da eni to tako poudarjajo kot da bo jutri 1000 več na računu ker pride Magna... ne bo...

In ja v Cimosu je delalo OGROMNO hrvatov... to je v MBju par km stran od Avstrije... to je replika na onega ki pravi da bi samo slovenci delali.

Mato989,
Glej tko ti bom rekel.
1. Amriške korporacije v Ameriki plačaju 10% davka od profita. Torej je pod črto čisto vseeno kdo je lastnik firme v Sloveniji.
2. Koliko let bi bilo potrebno da Magna, preko plače delavcev in ostalih stroškov, ki jih mora plačati državi, kot davek na zeleno energijo, in podobno, bi trajalo da se vložek povrne nazaj državi.
3. Koliko let bi Kmetje delali na teh poljih, da bi država od njih dobila toliko kot bo na letnem nivoju dobila od magne ?
4. Koliko let bi kmetje morali delati, če bi jim država dala subvincije v enakem znesku kot je za zpo da je uredila papirologijeo in ostalao dalal Magni.

Ko boš to preračunal, se oglasi.

Mato989 je izjavil:

ampak jaz še od nobenga prihoda velike fabrike ali česarkoli nisem bil nič na boljšem...

Seveda ne, ker takega prihoda nikoli ni bilo.

Ali sklepaš, da ne bi bil nič na slabšem, če industrije pri nas sploh ne bi bilo?

Mr.B je izjavil:

Mato989,
Glej tko ti bom rekel.
1. Amriške korporacije v Ameriki plačaju 10% davka od profita. Torej je pod črto čisto vseeno kdo je lastnik firme v Sloveniji.
2. Koliko let bi bilo potrebno da Magna, preko plače delavcev in ostalih stroškov, ki jih mora plačati državi, kot davek na zeleno energijo, in podobno, bi trajalo da se vložek povrne nazaj državi.
3. Koliko let bi Kmetje delali na teh poljih, da bi država od njih dobila toliko kot bo na letnem nivoju dobila od magne ?
4. Koliko let bi kmetje morali delati, če bi jim država dala subvincije v enakem znesku kot je za zpo da je uredila papirologijeo in ostalao dalal Magni.

Torej je najbolje da pozidamo cel Svet ker 1ha njive/gozda dela manj profita na leto oz je ROI nižji kot 1ha fabrike?

Kajti tvoja računica mi da mislit predvsem to :)

Mato989 je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Mato989,
Glej tko ti bom rekel.

Torej je najbolje da pozidamo cel Svet ker 1ha njive/gozda dela manj profita na leto oz je ROI nižji kot 1ha fabrike?

Kajti tvoja računica mi da mislit predvsem to :)

Samo potrjuješ, da zaradi takih kot ti je slovenija tam ker je. Predlagaj izstop iz EU.

Vprašam samo, ker tvoje točke mi dajo vedet da je ROI na ha Magne višji kot ha gozda in njive... torej je boljeda jso vsi ha magnini kajti tako ne bo več revežev in vse ostalo bo bolje... povej mi če se motim? Kje je meja tvojih točk?

Alien123 ::

saj maš prav.. Ljudje mislijo da če pride lakirnica, da bo naenkrat standard večji. službe so vsepovsod, sam folku se ne da delat.

Zadnjič je bil razpis za skladiščnika, 1 prijavljen... pred 2,5 leta pa 90!!!! Pošta ne dobi delavcev, hočeš delat, javi se na pošto, jutri maš šiht...

Nah, ne iscem sihtov kjer si bom lomil hrbet, nosil reklame in prodajal bombone. Po pravici povedano me je strah oditi nazaj v Slovenijo samo na dopust:) Mogoce v RO zacnem rudarit ko je strom tolk pocen.

Alien123 je izjavil:

saj maš prav.. Ljudje mislijo da če pride lakirnica, da bo naenkrat standard večji. službe so vsepovsod, sam folku se ne da delat.

Japajade. It jevec tak dobi siht povsod ostalo je pa bolj zalost. Stanje v drzavi je kot v slovenski vojski. Imamo garje mi pa kupujemo predrago rabljeno vojasko opremo.

Zgodovina sprememb…

Nah, ne iscem sihtov kjer si bom lomil hrbet, nosil reklame in prodajal bombone. Po pravici povedano me je strah oditi nazaj v Slovenijo samo na dopust:) Mogoce v RO zacnem rudarit ko je strom tolk pocen.

In kaj je drugega kot lakirnica kar opisuješ? lomljenje hrbta...

Mato989 je izjavil:

Je razlika ali imas ti redno placo, fiksno pogodbo, reden delavnik, zavarovanje...sicer pa lakirnica ni vec to kar je bila. Tezka dela so avtomatizirana. Kaj bi ti rad? Novo silicijevo dolino v Sloveniji. Od katere bo ogromno itjevcev fino sluzilo, ostali bodo pa klosarji? Ne moremo biti vsi pametni, denar pa vsi rabimo!

PrihajaNodi je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Je razlika ali imas ti redno placo, fiksno pogodbo, reden delavnik, zavarovanje...sicer pa lakirnica ni vec to kar je bila. Tezka dela so avtomatizirana. Kaj bi ti rad? Novo silicijevo dolino v Sloveniji. Od katere bo ogromno itjevcev fino sluzilo, ostali bodo pa klosarji? Ne moremo biti vsi pametni, denar pa vsi rabimo!

Saj ti pravim, ostal si zadaj, danes več ni tega, razen če se folk ne zna izpogajat... delodajalci ne dobijo delavcev, siljenje na sp je stvar preteklosti... ker enostavno folk odide :)

Saj ti pravim, ostal si zadaj, danes več ni tega, razen če se folk ne zna izpogajat... delodajalci ne dobijo delavcev, siljenje na sp je stvar preteklosti... ker enostavno folk odide :)

Od kje? V Bukaresti se odpre nova firma 1000+ zaposlenih, konkurence ogromno...kaj se je odprlo v Sloveniji? Se gostinci bezijo iz Slovenije, ceprav je dela ogromno. Ti si tak kot salabajzerji iz ministrstva za zaposlovanje. Ne mi floskul prodajat o sezonskih delih.

Zgodovina sprememb…

MadMen ::

Kok je že kej poprečna plača v Romuniji ;)?

MadMen je izjavil:

Kok je že kej poprečna plača v Romuniji ;)?

Počasi. Gre zelo lepo gor:

"The average budgeted wage increases in the private companies for 2017 are higher than those originally estimated, with an average growth rate of 4.5 pct, compared with a rate of 3.8 pct estimated in April 2016, according to a study carried out by a consulting company, sent to Agerpres on Tuesday."

Slovenia:

1 January 2014
789.15 EUR per month

1 January 2015
790.73 EUR per month

1 January 2016
790.73 EUR per month
Romania:

1 January 2014
850 RON (187 EUR) per month

1 July 2014
900 RON (198 EUR) per month

1 January 2015
975 RON (215 EUR) per month

1 July 2015
1050 RON (232 EUR) per month

1 May 2016
1250 RON (276 EUR) per month

Stari podatki, sicer za minimalca, se pa lepo vidi, kako država napreduje:) Je pa frizer 2,5 evra, koliko je v Sloveniji?:)

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

delodajalci ne dobijo delavcev

Seveda. Iščejo in iščejo, pa ne najdejo. Čez dva tisoč prošenj za delo v Magni.

Ja, 399 bo težkih fizičnih delavcev, štiristoti pa bo imel bič in jih priganjal k delu.
Računalnikov, strežnikov, robotov, strojev in podobnih novotarij tako ali tako ne poznajo, da bi potrebovali kakšne inženirje.
Pravne in kadrovske službe, računovodstva, davčnih strokovnjakov, nadzornikov in podobnih neumnosti tudi ne rabijo.

MadMen ::

No, Nodi, zdej vidiš zakaj je rast v Romuniji, ker ste cenejši kot Kitajci.

Sem vesel, da gre Sloveniji tako dobro, da poslje 2000 ljudi prosnjo za delo, ki niti se ne obstaja:) Aja pa se to zenske so super lepe. Oglasi se kaj in spoznaj lepote Transilvanije.

SmeskoSnezak ::

Nasel en zanimiv prispevek javn na fb, upam da njegov avtor ne zameri deljenja... Citiram

12 deležnikov, ki so stranke v postopku ARSA. In imajo možnost, da se na izdano okoljevarstveno soglasje pritožijo, so
1. občina Miklavž
2. kmetovalec Rado Lobnik, Slivnica
3. Umanotera, Ljubljana
4. Inštitut za politike prostora, Ljubljana
5. društvo Focus, Ljubljana
6. Inštitut za trajnostni razvoj, Ljubljana
7. društvo Ekologi brez meja, Ljubljana
8. CIPRA Slovenija društvo za varstvo Alp, Ljubljana
9. društvo Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije, Ljubljana
10. Zveza ekoloških gibanj, Ljubljana
11. Društvo za ekonomiko energetike in ekologijo, Ljubljana
12. Alpe Adria Green, Ljubljana
Po mojem osebnem prepričanju, sta samo dva upravičena, da sta zraven. Občina Miklavž, kot sosednja občina in Rado Lobnik, kot naš občan. Oba sta od pritožbe odstopila, saj sta z zagotovili ARSA zadovoljna. Ostaja 10 organizacij, katere imajo sedež v Ljubljani. Ljubljani!
Javno sprašujem teh 10 organizacij, s kakšno pravico je vam dovoljeno krojiti naša življenja? Ali se vam ne zdi moralno sporno (ker zakonodajo imate očitno na svoji strani), krojiti prihodnost nas, naših otrok in naše občine, ko pa smo se občani občine Hoče - Slivnica na >internem< občinskem referendumu v juniju jasno odločili in Magni dali jasen signal, da je dobrodošla in zaželjena! Kakšno pravico imate vi, odločat o zraku, o vodi, o hrani, katero bomo uživali mi? Ali se zavedate, da je socialna slika v Mariboru in okolici katastrofalna? Se zavedate, da so službe tukaj krvavo potrebne? Glede na to, da imate sedež v Ljubljani, smo Štajerci za vas tako ali tako drugorazredni državljani. Jasno vsem, na totem koncu...
Ali se zavedate, da boste s pritožbo naslovljeno na ARSO nam, našim otrokom, celotni Štajerski, svojim sodržavljanom uničili možnost normalnega življenja? Ali vi niste Slovenci?
Z vsem dolžnim spoštovanjem, spoštovana Republika Slovenija, vendar, zgoraj navedene okoljevarstvene organizacije s pritožbo na ARSO kršijo ustavno pravico Štajercev in Štajerk in sicer v naslednjih členih:
2. člen
Slovenija je pravna in socialna država. (ni socialna, ker Štajercem zavestno jemljejo pravico do zaposlitve in s tem zagotovitve socialne varnosti)
3. člen
Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. (če smo občani občine Hoče-Slivnica tudi državljani, potem smo imeli samoodločbo - želimo Magno! Če je Slovenija naša država, potem nam tega okoljevarstvene organizacije ne smejo in ne morejo preprečiti - očitno lahko.)
5. člen
Država na svojem ozemlju varuje človekove pravice in temeljne svoboščine. Varuje in zagotavlja pravice avtohtone italijanske in madžarske narodne skupnosti. Skrbi za avtohtone slovenske narodne manjšine v sosednjih državah, za slovenske izseljence in zdomce, ter pospešuje njihove stike z domovino. Skrbi za ohranjanje naravnega bogastva in kulturne dediščine ter ustvarja možnosti za skladen civilizacijski in kulturni razvoj Slovenije. (ne varuje temeljnih svoboščin, ena izmed njih je tudi pravica do dela - nam jo okoljevarstveniki iz Ljubljane jemljejo, skladen civilizacijski razvoj? Niti slučajno, ko gre za Štajerce in Štajersko mi tega nismo deležni.)
14. člen
(enakost pred zakonom)
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki. (so nam res zagotovljene enake pravice in svoboščine?)
18. člen
(prepoved mučenja)
Nihče ne sme biti podvržen mučenju, nečloveškemu ali ponižujočemu kaznovanju ali ravnanju. Na človeku je prepovedano delati medicinske ali druge znanstvene poskuse brez njegove svobodne privolitve. (kaj pa psihično mučenje okoljevarstvenikov? Proti Magni, ker Štajerc ne sme imeti službe - ni to tudi poniževanje Štajerk in Štajercev?)
49. člen
(svoboda dela)
Zagotovljena je svoboda dela. Vsakdo prosto izbira zaposlitev. Vsakomur je pod enakimi pogoji dostopno vsako delovno mesto. Prisilno delo je prepovedano. (bi nam bila, pa nam okoljevarstveniki ne dovolijo, da izbiramo, ker nimamo kaj izbirati!!)
50. člen
(pravica do socialne varnosti)
Državljani imajo pod pogoji, določenimi z zakonom, pravico do socialne varnosti, vključno s pravico do pokojnine. Država ureja obvezno zdravstveno, pokojninsko, invalidsko in drugo socialno zavarovanje ter skrbi za njihovo delovanje. Vojnim veteranom in žrtvam vojnega nasilja je zagotovljeno posebno varstvo v skladu z zakonom. (če nimam dela, kako lahko imam socialno varnost? Spet bo kršena!)
54. člen
(pravice in dolžnosti staršev)
Starši imajo pravico in dolžnost vzdrževati, izobraževati in vzgajati svoje otroke. Ta pravica in dolžnost se staršem lahko odvzame ali omeji samo iz razlogov, ki jih zaradi varovanja otrokovih koristi določa zakon. Otroci, rojeni zunaj zakonske zveze, imajo enake pravice kakor otroci, rojeni v njej. (kako naj starši izpolnjujejo svoje poslanstvo, če pa nimajo služb?)
V bistvu bi lahko še nadaljeval, pa bom predolg

Mnenja?
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Evo, tu imate novico. Clovek ne ve vec, kaj si naj misli o vsem tem vkup...

https://www.dnevnik.si/1042782470
@ Pusti soncu v srce... @

run2 ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Nasel en zanimiv prispevek javn na fb, upam da njegov avtor ne zameri deljenja... Citiram

Mnenja?

Ko se je zgodil Kemis, so se domačini najprej obrnili na Ljubljano in se spraševali, zakaj pristojne službe "niso nč naredile". Ko jim paše, hočejo, da se LJ ne vtika, spet drugič pravijo, da se ne vtika dovolj. Tako da to jokanje, kje je nekdo registriran, je brezveze.

Sicer nisem strokovnjak in se zato ne mislim opredeliti, ampak sem vesel, da imamo nek proces in da imajo razni deležniki priložnost povedat svoje in da kapital ne ruši vse pred sabo. Malce regulacije ne škodi.

Še ne primer slovenske Ekološke osveščenosti... Strah in trepet pred tujci...in ali gre za povezavo s tovarno akumulatorjev v Črni in žerjavsko topilnico svinca, pa je Ivartnik odgovoril: .... Sami tujci vam pravim sami tujci, te je treba nadzirat in onesposobit, drugače ne bom mogel plačat jahte, ko bom moral plačati delavce...

shintaro ::

PersonaRuda je izjavil:

alien123 - mogoče bo nekoč toliko služb in premalo delovne sile, da bodo plače v gospodarstvu višje kot so v Javnem Sektorju. In več ljudje nebodo želeli delati v Javnem Sektorju in se bo posledično tudi ta sektor, ki je danes kar precej velik, zmanjševal. Veš kaj to potem za sabo prinese ? Država bo manj denarja namenjala/potrebovala za oskrbovanje tega sektorja, kar pomeni, da se bodo davki na plače lahko razbremenili in več neboš dal polovico ali pa več kot polovico lastnega zaslužka državi.

Poglej malo po Svetu kak deluje kapitalizem. Manjši kot je Javni Sektor, nižji so davki na vse. Lep primer je Singapur, ki je v zadnjih 20 letih eksplodiral, potem ko je minimiziral birokracijo in kjer dobiš papirje za odprtje firme po hitrem postopku. Isto je v Avstraliji in Novi Zelandiji. Malo birokracije, vse poenostavljeno in večina služb v privat sektorju. In ker imajo ogromno firm, posledično konkurence, so tudi plače v teh državah tako visoke, da en zaposlen za 40ur tedensko v trgovini ( torej v dejavnosti z najnižjo plačo cca. 600-650 AUD/tedensko), živi v najem hiši, ima avto na lizing in komot preživi 3-člansko družino ( ženo + otroka ). Če delata oba, pa še ogromno povrhu našparata. Pišem ti to točno tak kot je, ker se je mnogo prijateljev in znancev v zadnjih desetih letih izselilo iz Slovenije in sem še v kontaktu z njimi preko omrežij.

Dosti firm, to je prihodnost države. Če pa ima država malo firm, pol so pa tudi plače slabe in narod migrira in si išče boljše pogoje za življenje.

moj prijatelj se je preselil v avstralijo.. (je doktor) .. srečnež

FTad ::

Torej, a morda kdo ve datum, do kdaj se lahko te organizacije pritozijo na arso?

damjan1980 ::

15 dni po dvigu dokumentov od arsa. Pazi to, 2 stranke še sploh nista dvignile do par dni nazaj, kar nakazuje na namerno zavlačevanje. Tako da če še kdo ni dvignil, teče rok od danes (14 dni po izdaji). Torej pravnomočnost okrog 10.9. če se noben ne pritoži

MrStein ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Evo, tu imate novico. Clovek ne ve vec, kaj si naj misli o vsem tem vkup...

https://www.dnevnik.si/1042782470

"V pogojih ni omenjena niti požarna zaščita"
To je lepo "omenjeno" v zakonih in predpisih (če se ne motim).

"...kar je glede na zadnje industrijske požare kriminal"
Kriminal je, da službe odgovorne za nadzor niso opravile svojega dela.
A bo kdo tožen?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
««
16 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se delo v Avstriji dejansko sploh splača? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18935384 (27778) enemon
»

Razgovor za službo in kadrovski odnos (strani: 1 2 3 4 5 )

20361440 (43555) Trubar
»

Delo v tujini (avstrija, nemčija, severna evropa...) kje najti ? (strani: 1 2 3 4 )

150102527 (25154) NewHope
»

Apple zaradi nasprotovanja prebivalcev obupal in odpovedal milijardno investicijo na

Oddelek: Novice / Ostale najave
3310616 (7210) gruntfürmich

Več podobnih tem