» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
200 / 205
»»

BlaY0 ::

delavec44 je izjavil:

Edino vprašanje, kot vedno, je kdo bo nadgradnjo programa plačal. Zakonske spremembe so navadno vključene v stroške vzdrževanja ampak to (IMO) ni zakonska sprememba. Komot lahko speljejo ročno. Vprašanje tudi ali vzdrževanje sploh plačujejo.

Kdo bo plačal je jasno, tisti ki ga uporablja? A blokce vezane knjige računov tudi kupuje tisti ki jih je predpisal ali jih kupuje tisti ki jih izpolnjuje? A davčno blagajno ti država kupi? Pa internetni priključek na katerega mora biti priklopljena?

Če je za njih ceneje da Jožica to ročno sprocesira kot pa da bi posodobili program, potem naj pač delajo ročno. Ne morejo pa ti odreči recimo izplačila plače na Revolut samo zato, ker njihov program tega ne omogoča. To pa je nezakonito!

Utk je izjavil:

To ni nadgradnja, ampak downgradnja, ker če bi v štartu bilo brez kontrole, bi bilo vse v redu.

Amen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

delavec44 ::

BlaY0 je izjavil:

Kdo bo plačal je jasno, tisti ki ga uporablja? A blokce vezane knjige računov tudi kupuje tisti ki jih je predpisal ali jih kupuje tisti ki jih izpolnjuje? A davčno blagajno ti država kupi? Pa internetni priključek na katerega mora biti priklopljena?

Lej, gre se za to ali bo to plačala firma, ki program uporablja ali bo avtor programa dodelavo naredil brezplačno oz. na svoje stroške. Večina firm nima internih rešitev za to.

Se pa vidi, da niste delali računovodskih programov, ker tole je upgrade. Zakaj sem že napisal, pa je zgleda težko razumeti. Podpirati samo slo račune je mnogo enostavneje kot podpora tujih bank. Kontrola na SI56 je tu minorna zadeva.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

To je med njimi, kaj imamo tu za debatirat? Če je nekdo kupil program 10 let nazaj, ne bo tega dobil zastonj. Če pa vsak mesec plačuje par 100 evrov, ima pa najbrž že...

Zakaj ne bi debatirali? Nekdo debatira, da je to zakonska obveza.

No daj razloži to strašno podporo za tuje račune. Ker malo prej še nisi vedel niti ali je ista datoteka, zdaj si pa že strokovnjak...

delavec44 je izjavil:

Zakaj ne bi debatirali? Nekdo debatira, da je to zakonska obveza.

Zakonska obveza je za podjetja, ki ti izplačujejo plačo ali pošiljajo direktna bremenitve. Ne za sam sw. Sw ni zavezanec za karkoli, podjetje, ki ga uporablja pa je. Kako bo podjetje delalo zakonito, če ima sw, ki tega ne omogoča, je pa problem podjetja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

- podpora IBAN oblike; če je star program so bili slo računi vnešeni še v xxxxx-yyyyyyyyyyy obliki (ne štet)
- podpora vnosa tujih bank s swift/bic kodo; pri slo bankah tega ne rabiš
- podpora pri vnosu tujih TRRjev, da preko bic najde banko; slo najde banko preko številke TRRja
- podpora kontrole pravilnosti vnosa tujih TRRjev je drugačna kot pri slo TRRjih
- če podjetje prejema plačila, še podpora direktnih bremenitev na tuje TRRje skladno z registrom administratorjev plačila

Sem verjetno še kaj pozabil.

delavec44 je izjavil:

Lej, gre se za to ali bo to plačala firma, ki program uporablja ali bo avtor programa dodelavo naredil brezplačno oz. na svoje stroške. Večina firm nima internih rešitev za to.

To je odvisno od tega kakšno licenco oziroma kakšen support imaš od njih. Ne si delat utvar, da bo kaj na stroške avtorja, razen če je ta avtor neumen. Če si kupil end product brez supporta potem je to to, moraš pač kupiti novo verzijo. Če pa imaš z avtorjem sklenjeno neko support pogodbo potem bi pa pričakoval, da so takšni fičr apdejti stvar tega supporta.

delavec44 je izjavil:

Sem verjetno še kaj pozabil.

Ma mater, če si firma ne more privoščit novega ali pa samo apdejtanega računovodskega programa 1x na 20 let, potem je pa to res velika žalost. A računalnike pa lahko vsakih par let zamenjajo, ter letni support za MS ali Adobe plačujejo... to pa zgleda ni noben problem.

Zgodovina sprememb…

Ne vem, vprašaj OP zakaj je to v njihovem računovodstvu potem problem. Sigurno ga pa grdo gledajo, ker jim dela "strošek".

Ja ne, ti si izpostavil, da je problem oziroma dilema v tem kdo naj bi moral to plačati. Se pravi na eni strani denar skozi okno z lopati mečejo, na drugi strani pa nimajo za support računovodskega programa in bi morda celo radi da jim ga nekdo sponzorira.

Zgodovina sprememb…

Iban oblika je že kolk, 15 let?
Tudi pri slovenskih bankah rabiš bic, kako da ne?
Tudi pri slovenskih bankah so se dogajale spremembe, če ima nekdo to vse fiksirano, potem bog pomagaj...
Preko trrja se ne išče niti bica niti banke, to če imaš, je treba kvečjemu vržt ven.
Kontrole pravilnosti vsaj za tuje račune v resnici ne rabiš. Če nekdo ne zna pretipkat 15 številk, ti nobena kontrola ne pomaga.

BlaY0 je izjavil:

Ja ne, ti si izpostavil, da je problem oziroma dilema v tem kdo naj bi moral to plačati. Se pravi na eni strani denar skozi okno z lopati mečejo, na drugi strani pa nimajo za support računovodskega programa in bi morda celo radi da jim ga nekdo sponzorira.

Dejansko sem že videl pogodbe o vzdrževanju kjer so bile zakonske spremembe brezplačne. Iz tega vidika sem to pisal, da je mogoče vredno debate ali je to zakonska zahteva ali pač kupec plača nov program ali dograditev.

Utk je izjavil:

V bistvu niti ne. Samo iz IBAN-a danes mirno dobiš tudi BIC.

Iz kje ga dobiš?

Če ga moraš dobit, pomeni da ga rabiš. Če si vsaj malo pameten pa dovoliš, da uporabnik spremeni bic ne glede na številko trr. Ker drugače bo čez 5 let spet nekdo imel problem, ker je nekdo hotel bit preveč pameten.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Dejansko sem že videl pogodbe o vzdrževanju kjer so bile zakonske spremembe brezplačne. Iz tega vidika sem to pisal, da je mogoče vredno debate ali je to zakonska zahteva ali pač kupec plača nov program ali dograditev.

V tem kontekstu je to jasno. Odvisno pač kakšno support pogodbo imaš. Ko plačaš tak support, plačaš tudi vse posodobitve. Isto kot pri nabavi MS Windows... zraven dobiš support v obliki varnostnih popravkov za dobo 10 let recimo.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Iban oblika je že kolk, 15 let?
Tudi pri slovenskih bankah so se dogajale spremembe, če ima nekdo to vse fiksirano, potem bog pomagaj...
Preko trrja se ne išče niti bica niti banke, to če imaš, je treba kvečjemu vržt ven.
Kontrole pravilnosti vsaj za tuje račune v resnici ne rabiš. Če nekdo ne zna pretipkat 15 številk, ti nobena kontrola ne pomaga.

- da, saj pravim, če je star program
- pri slo računih imaš šifro banke v številki računa (dvomestna nacionalna identifikacijska oznaka)
- kontrola vnosa pravilnost je IMO obvezna

Itak, da če je nov program je vse to logično. Iz vidika dograjevanja starih programov gre pa žal za več kot odstranitev SI56 kontrole (če so bili TRRji v bazi sploh v iban obliki, kar je predpogoj za tuje TRRje).

In ja, na spletu obstajajo strani, kjer iz TRRja dobiš BIC ampak jaz še nisem videl, da bi kater program imel to implementirano preko WS, če obstaja. Po moje to ni 100%.

Utk je izjavil:

Iz kje ga dobiš?

Vsak IBAN ima začetnih nekaj številk, ki v bistvu pritičejo tej banki. Potem imaš pa še zbirko vseh parov banka:BIC in glede na IBAN jasno lahko "ugotoviš" tudi BIC.

BlaY0 je izjavil:

Utk je izjavil:

Iz kje ga dobiš?

Vsak IBAN ima začetnih nekaj številk, ki v bistvu pritičejo tej banki. Potem imaš pa še zbirko vseh parov banka:BIC in glede na IBAN jasno lahko "ugotoviš" tudi BIC.

Če imaš šifrant bank in bicov za slovenske banke, zakaj ne bi imel istega še za tuje, po potrebi? Če ne dovoliš uporabniku spremenit bic ne glede na trr, je pa to fail, ki bo slej ko prej udaril ven.

Kako to zgleda realno za končnega uporabnika? Izbrat mora banko, šifra je bic, ime karkoli, in vpisat trr. Če je slovenska banka narediš kontrolo, če kontrola ne gre čez, daš opozorilo, da je trr nepravilen ali pa tuj. Če je res tuj, je to ok, če ne, naj preveri.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

In ja, na spletu obstajajo strani, kjer iz TRRja dobiš BIC ampak jaz še nisem videl, da bi kater program imel to implementirano preko WS, če obstaja. Po moje to ni 100%.

Revolut ali N26 SEPA transfer.... vpisuješ vedno samo IBAN. Pogledaš izpisek in voila, notri je tudi BIC/SWIFT.

Utk je izjavil:

Če ne dovoliš uporabniku spremenit bic ne glede na trr, je pa to fail, ki bo slej ko prej udaril ven.

Saj pravim da BIC-a sploh ne nucaš.

Zgodovina sprememb…

BlaY0 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Revolut ali N26 SEPA transfer.... vpisuješ vedno samo IBAN. Pogledaš izpisek in voila, notri je tudi BIC/SWIFT.

Nek navaden program, ki se posodablja na 5 let, tega pač ne bo imel. Ne primerjaj tega z bankami.

Saj pravim da BIC-a sploh ne nucaš.

Seveda ga. Če ga ne bi, potem ga ne bi rabil iskat.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Nek navaden program, ki se posodablja na 5 let, tega pač ne bo imel. Ne primerjaj tega z bankami.

Dobro ne rečem za program ki je star 20 let. Za program ki se posodablja na 5 let pa to absolutno pričakujem!

Utk je izjavil:

Seveda ga. Če ga ne bi, potem ga ne bi rabil iskat.

Ne ga ne. Nuca ga banka in ona ga najde na podlagi IBAN-a. Bistvo je kaj moram jaz naredit.

Zgodovina sprememb…

Rabiš:
1.) Country Code: The first two letters of the IBAN represent the country where the account is held.
2.) Bank Identifier: Depending on the country, the IBAN structure includes a part that identifies the bank. This is not standardized across countries, so you need to refer to a specific country's IBAN structure.
3.) Lookup Database: To translate this bank identifier into a BIC and bank name, you typically need access to a database or an API service that maps these identifiers to banks.

Točka 3 je problem. Zakaj bi vzdrževal tak šifrant za vse možne države, če pač vneseš BIC zraven in je. Banka si to lahko privošči. Poglej koliko bank se pri nas združuje, potem bi moral imeti posodobljen šifrant vsak mesec.

Ne rabiš vzdrževat tega šifranta lokalno. Halo??? A smo v 19. stoletju? To je vse že na internetih dostopno vsakomur ob vsakem času. Rabiš samo skripto ki dostopa do API-ja tega šifranta in to je to.

Zgodovina sprememb…

Ne ga ne. Nuca ga banka in ona ga najde na podlagi IBAN-a. Bistvo je kaj moram jaz naredit.

Vnesti moraš bic in iban, pika.

BlaY0 je izjavil:

Ne rabiš vzdrževat tega šifranta lokalno. Halo??? A smo v 19. stoletju? To je vse že na internetih dostopno vsakomur ob vsakem času.

Je. Pa bo tudi čez 10 let na istem naslovu?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Meni ga ni treba. To naredi banka namesto mene.

BlaY0 je izjavil:

Ne rabiš vzdrževat tega šifranta lokalno. Halo??? A smo v 19. stoletju? To je vse že na internetih dostopno vsakomur ob vsakem času. Rabiš samo skripto ki dostopa do API-ja tega šifranta in to je to.

In to bo zastonj za poslovno rabo? In če ne bo dosegljiv, pač ustaviš poslovanje?

BlaY0 je izjavil:

Utk je izjavil:

Probaj s podjetjem in slo banko. Še naslov prejemnika boš moral vnesti, čeprav vemo kako je potreben.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

In to bo zastonj za poslovno rabo? In če ne bo dosegljiv, pač ustaviš poslovanje?

O fak, o fak??? Halo? Poslovanje ustavljajo še zaradi precej bolj banalnih zadev. Zaradi mene si lahko sinhroniziraš cel register BIC-ov, zakaj pa ne? Saj si podjetja tudi s FURS-a pa AJPES-a sinhronizirajo vse živo.

Zgodovina sprememb…

Legon ::

BlaY0 je izjavil:

Utk je izjavil:

točno to, znotraj sepa je dovolj IBAN

Odvisno na katerem nivoju. V xml, ki se pošlje za direktno bremenitev, mora bit tudi bic. Če bi se šlo za neko fiksno povezavo med iban in bic, ki velja vedno in za vedno, verjetno bic ne bi bil obvezen. To kar ti vneseš v svojo spletno banko ne moreš primerjat z nekim računovodskim programom, ki se ali ne posodablja. Jaz samo pravim, da sw ti sicer lahko poskusi poiskat bic, ampak da mora bit uporabniku na koncu dovoljeno, da ga povozi, drugače bo slej ko prej panika v hiši.

Zgodovina sprememb…

Direktno bremenitev narediš enkrat... stranka ti da IBAN, ti na podlagi njega poiščeš BIC in zadeva je rešena. Vse se avtomatizira.

Utk je izjavil:

To kar ti vneseš v svojo spletno banko ne moreš primerjat z nekim računovodskim programom, ki se ali ne posodablja. Jaz samo pravim, da sw ti sicer lahko poskusi poiskat bic, ampak da mora bit uporabniku na koncu dovoljeno, da ga povozi, drugače bo slej ko prej panika v hiši.

Pa saj ta računovodski program tudi govori z banko prek nekega API-ja. V čem je potem problem? Ja, failsafe je pa vedno pametno imeti, se strinjam.

Zgodovina sprememb…

Da...dokler banka ne prevzame drugo banko. Iban ostane, bic se pa spremeni.

...in se spremeni tudi v registru ki je javno dostopen.

Pa saj ta računovodski program tudi govori z banko prek nekega API-ja. V čem je potem problem? Ja, failsafe je pa vedno pametno imeti, se strinjam.

Nobenga apija ni. Sej vidimo da ne veš kako gre... Tist, ki pripravlja nakazila ali bremenitve, ni nujno, da ima dostop do banke.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Da...dokler banka ne prevzame drugo banko. Iban ostane, bic se pa spremeni.

Žal ne more, nov IBAN dobijo. Če bi to šlo, bi lahko menjali banke pa bi številka TRRja ostala enaka.

Utk je izjavil:

Nobenga apija ni. Sej vidimo da ne veš kako gre...

Ma daj ne seri no. Vidim da si ostal v času pred 20 leti. Ko so računovodkinje na banko še laufale s šopom nalogov.

Zgodovina sprememb…

Ti kar serji...zadnjič sem hotel na geni odpret sdd na n26, ne gre, fiksno si56. Moral bi jim pisat mail, itd.

Pa mislim da geni izda več bremenitev od 99% slovenskih firm.

Ti pa lahko fantaziraš naprej o 21. stoletju. Delaš problem tam, kjer ga ni. Vsak računovodja bo brez problema prepisal 20 cifer pravilno, in še dodatnih tistih par za bic.

Utk je izjavil:

Tist, ki pripravlja nakazila ali bremenitve, ni nujno, da ima dostop do banke.

Ja in? Pač v enem programu pripraviš nakazila in bremenitve in to uvoziš potem v program ki to izvede. Če ta drugi program ne prebavi inputa od prvega, dodaš vmes še enega (v bistvu je samo skripta) ki priredi output prvega, tako da ga drugi lahko prebavi. Jaka stvar mater, sploh danes ko ti vse to lahko sprocesira en navaden telefon dok kažeš keks.

Utk je izjavil:

Ti kar serji...zadnjič sem hotel na geni odpret sdd na n26, ne gre, fiksno si56. Moral bi jim pisat mail, itd.

Jaz govorim da je vse to sila preprosto. Vsi ti procesi so simpl kot pasulj. Lahko so kompleksni ampak so še vedno simpl. Če ima Gen.I tako kot praviš to ne pomeni da je to komplicirano ampak enostavno samo to da pojma nimajo in jih po domače povedano kratko malo boli đonson.

Utk je izjavil:

Ti pa lahko fantaziraš naprej o 21. stoletju. Delaš problem tam, kjer ga ni. Vsak računovodja bo brez problema prepisal 20 cifer pravilno, in še dodatnih tistih par za bic.

Jaz delam problem? Daj zbudi se no iz sna! Sam praviš da imaš probleme z nesposobnim Gen.I-jem in zdaj jaz delam probleme? Seveda lahko prepišeš zaradi mene tudi 45968745 cifer, če imaš zadosti cajta. Lahko zaradi mene tudi po vsakem napisanem stavku pozabiš abecedo in se jo na novo naučiš. Ampak zakaj bi to počel če to lahko računalnik namesto tebe naredi?

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Oddelek za Programiranje vabi, po moje?

Tam bi dobili tudi input drugih programerskih strokovnjakov! :D

Ja in? Pač v enem programu pripraviš nakazila in bremenitve in to uvoziš potem v program ki to izvede. Če ta drugi program ne prebavi inputa od prvega, dodaš vmes še enega (v bistvu je samo skripta) ki priredi output prvega, tako da ga drugi lahko prebavi. Jaka stvar mater, sploh danes ko ti vse to lahko sprocesira en navaden telefon dok kažeš keks.

Ja, ampak temu se ne reče, da se uporablja nek api od banke.

Jaz govorim da je vse to sila preprosto. Vsi ti procesi so simpl kot pasulj. Lahko so kompleksni ampak so še vedno simpl. Če ima Gen.I tako kot praviš to ne pomeni da je to komplicirano ampak enostavno samo to da pojma nimajo in jih po domače povedano kratko malo boli đonson

Seveda je simpl. Ampak ni ga treba delat še bolj simpl. Nekdo, ki izdaja račune, mora imet možnost vnest bic, oz banko, čez vse kontrole, to je vse kar pravim. Drugače dobiš to kar ima geni, pa še marsikdo.

Temu da obstaja možnost niti ne oporekam. Je pa nekaj, za Jožico je bolje da je čim manj za vnašat, ker največ napak je ravno pri vnosih. In ravno ta fičr, ki omogoča vpis samo SI56 IBAN-ov je bil dodan s tem namenom. Ampak jebiga, že 10 let nazaj bi ga bilo potrebno odstranit, pa ga ponekod še vedno niso zdaj pa mi tukaj polemiziramo o tem a nek zakon to zapoveduje ter kdo bi moral to plačati.

Utk je izjavil:

Ja, ampak temu se ne reče, da se uporablja nek api od banke.

Zakaj ne. Vse to kar sem navedel bi lahko prežvečil in požegnal (ali pa ne) že samo API na bančni strani. Samo jasno ne na NLB! Ker tam so pač za leseno žlico. Vse kontrole ki ti jih izvajajo offline računovodski programi bi lahko izvedel bančni API in vse napake obravnaval ter jih tudi primerno okarakteriziral. Ampak ne, raje imamo 20 let star softver s katerim pripravljamo in "poliramo" input podatke za prastar bančni sistem ki teče na mainframe-u v sekvenčnih jobih. Zadeva je v tem konteksu mogoče malo ampak res malo napredovala od obdelave podatkov z luknjanimi karticami.

Zgodovina sprememb…

Si56 je fiksen, ker so se stari trrji pretvorili v nove tako, da se je dodal si56 spredaj. Še dolgo ni potem nihče tega pisal, si56 se je pač zmeraj dodal avtomatsko. Tako kot bi zdaj ti rad bic avtomatsko dodajal. Ampak to kar je danes prav, čez 10 let morda ne bo več.

Bančni api že prežveči, pač pošlješ paket in je. Samo da to stane 10, 15, lahko 20 evrov, in če je not napačen trr, boš vsaj za tistega moral poslat še enkrat. Novih 15 evrov.

Vse bi lahko nardili ja. Ampak kdo bo to naredu, in predvsem, kdo bo to plačal? In zakaj, zato, da nekomu morda občasno ne bo treba vnest 5 cifer?

Imaš prav, najbolje da se nič ne naredi, vse naj ostane tako kot je pa nobenemu ne bo treba nič plačat. Pač najame se par dodatnih Jožic, ki bodo na roke pretipkavale ne-SI56 IBAN-e (nobena se ne bo nikoli zmotila, obljubim), to je itak zastonj pa še brezposelnost bo padla. Triple-win situacija. /s

Zgodovina sprememb…

Dionis ::

Zdravo,

no sedaj sem že 1 mesec lastnik Metal računa in sem pač vzel letno članarino zaradi obresti seveda.

Me pa zanimajo vaše izkušnje predvsem glede teh zavarovanj za potovanje.

Kar se tiče zamud glede letov ali prtljage, pač lahko dokazuješ zamudo. Sicer ne vem na kakšni podlagi je odvisna višina recimo za prtljago. Bi moral prej kaj slikati, kaj imam v kovčku?

˝Emergencies while traveling˝, slednje jaz tretiram kot nezgodno zavarovanje. Se pravi za 1mil € krijejo vse zdravstvene oz. bolnišnične zadeve, 250€ za zobozdravstvene (to mi je sicer precej malo), za transport pa samo 2300€. Se pravi, da si razbijem kakšne zobe, ali grem v tujino na pohodništvo in rabim helikopterski prevoz sta zadnji dve kritji precej skopi. Imate ostali vseeno še posebej urejena nezgodna zavarovanja?

Glede preklica rezervacije. TO dobiš pokrito ne glede na vzrok? Oz ali recimo da jaz zbolim in ne morem iti? Predvidevam, rabiš za to kakšno zdravniško potrdilo poslati banki, ali?

Potem pa je še zadnja točka. Glede kritja tretjim osebam v primeru škode. To si jaz razlagam, da če najamem rent a car, da mi to oni potem povrnejo, drži? Se pravi, če ga najamem, po mojem mnenju ne bi rabil jemati njihovega zavarovanja. Res je, da bi moral prvo sam plačati odškodnino, ampak bi mi potem N26 oz. njihova zavarovalnica Allianz pokriti te stroške. Bi moral tu kaj posebnega paziti še recimo?

Dobro tisto za telefon se mi ne zdi dvoumno, kar se pa purchase protection tiče pa ne vem kako to lahko dokazuješ zopet. Recimo za Temu so razlagali da je precej zlorab. Tam nimam nič potrditev za plačilo preko kartice. Kako pa lahko rečem, da nisem jaz naročil?

Thomxy ::

Jaz sledim tej temi le zato, da zvem, kdaj bom lahko s telefonom plačeval direktno z N26 preko Google Wallet-a.
...pa je vse zašlo v vse druge debate... Kaj me lahko kdo pinga, ko moram na telefonu vključiti NFC?

Nesta ::

Thomxy je izjavil:

Jaz sledim tej temi le zato, da zvem, kdaj bom lahko s telefonom plačeval direktno z N26 preko Google Wallet-a.
...pa je vse zašlo v vse druge debate... Kaj me lahko kdo pinga, ko moram na telefonu vključiti NFC?

Preko Curve deluje BP

Gregor P ::

Da, to je zanimivo, kako preko Curve vse dela že leta. Čeprav zdaj ko počasi deluje tudi ostalo, razmišljam, da bi Curve račun zaprl (čeprav z njim dejansko še nimam nobenih stroškov).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

GupeM ::

Dionis je izjavil:

250€ za zobozdravstvene (to mi je sicer precej malo)

Ostalega ne bom komentiral, ker nimam izkušenj s temi zavarovanji, mi je pa samo tole skočilo v oči.

Zadeva je "emergencies while traveling", Ne nezgodno zavarovanje. Krije ti nujne zadeve. V primeru zoba to pomeni recimo to, da če te zob boli, ti z zobom naredijo nekaj, da pač neha bolet. Ponavadi ga odprejo, če je recimo gnoj spodaj, da se pritisk sprosti in neha bolet. Za takšne stvari je 250 eur dovolj, recimo.

Ne bojo ti pa krili novih zob. Za to imaš druga zavarovanja.

Dionis ::

Ja to mi je razumljivo, da ne bom jaz proteze dobil preko tega. Kot sem omenil, jaz tretiram tole kot nekakšno nezgodno zavarovanje. Kar se tiče tele točke imaš najbrž prav, da je to potem čisto zadosti.
Sprašujem pa za mnenje, ali bi imel vseeno še zavarovanje za tujino posebej ali bi moralo to zadostovati. Nezgodno za ˝Slovenijo˝ imam tako v vsakem primeru :).

Če si dam kartico od N26 preko curve v google pay, je res 2,9% fee, za vse ali za nad 250 funtov? Nekje piše nad 250, ni pa čist jasno.

Nesta ::

Utk je izjavil:

Če si dam kartico od N26 preko curve v google pay, je res 2,9% fee, za vse ali za nad 250 funtov? Nekje piše nad 250, ni pa čist jasno.

Fee za?
««
200 / 205
»»