» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
213 / 213
»
»»

socialec ::

Ja saj, razumljivo nam, plavim ovratnikom inu socialcem, za intektualne bele ovratnike ni samoumevno, ker AI.

bastadu ::

miko22 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Pa jurja obresti dobiš že za 40kEUR. To je ravno mesečni dohodek za enega slotechovca.

za 40k€ dobiš jurja obresti? Kaj pa vi kadite? :D

Jaz imam na varčevalnem računu pri NLB trenutno 5,4% obrestno mero, koliko je to obresti na leto za 40k€? Že na TR bi za ta znesek dobil okoli 1k€ obresti na leto ...

zavajon ::

Ali ne povprečen slotechovec teh 40k takoj pretvori v kripto?

bastadu je izjavil:

Jaz imam na varčevalnem računu pri NLB trenutno 5,4% obrestno mero

Že, a ti osebno poznaš Brodnjaka, za ostale je obrestna mera pri NLB več kot 10 krat nižja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

Caracas ::

bastadu je izjavil:

miko22 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Pa jurja obresti dobiš že za 40kEUR. To je ravno mesečni dohodek za enega slotechovca.

za 40k€ dobiš jurja obresti? Kaj pa vi kadite? :D

Jaz imam na varčevalnem računu pri NLB trenutno 5,4% obrestno mero, koliko je to obresti na leto za 40k€? Že na TR bi za ta znesek dobil okoli 1k€ obresti na leto ...

LOL, samo ti in Chuck Norris

miko22 ::

delavec44 je izjavil:

Nič ne kadim. Pa si sam izračunaj, me zanima tvoja logika.

sem poskušal, pa mi matematika ne gre. Tudi če je 2% donosa(ali mesečno ali letno) ne prideš nikoli do zneska 1000€ obresti za 40k€.
Razsvetli me, kako to računaš, ker meni ne grata.

delavec44 ::

miko22 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

sem poskušal, pa mi matematika ne gre. Tudi če je 2% donosa(ali mesečno ali letno) ne prideš nikoli do zneska 1000EUR obresti za 40kEUR.

2,5% je donosa. Zaenkrat še.

Lahko si imel pa tudi 3%. Saj se pogovarjamo o davku, ki ga plačaš za obresti prejete v 2024.

Zgodovina sprememb…

bastadu ::

delavec44 je izjavil:

miko22 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

sem poskušal, pa mi matematika ne gre. Tudi če je 2% donosa(ali mesečno ali letno) ne prideš nikoli do zneska 1000EUR obresti za 40kEUR.

Lahko si imel pa tudi 3%. Saj se pogovarjamo o davku, ki ga plačaš za obresti prejete v 2024.

2 dni nazaj se je znižala na 2,25%

bastadu je izjavil:

delavec44 je izjavil:

miko22 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

2 dni nazaj se je znižala na 2,25%

Prasci :))

V-i-p ::

miko22 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

sem poskušal, pa mi matematika ne gre. Tudi če je 2% donosa(ali mesečno ali letno) ne prideš nikoli do zneska 1000€ obresti za 40k€.

40.000÷100×2,50=1.000
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

matobeli ::

še dobr da je šlo na 2.25, vsaj ne bo treba poročat za tistih 40k.

https://www.calculator.net/interest-cal...

Dennis88 ::

To ste dobili po pošti odločbo?

GupeM ::

Glede na to, da smo na tehnološkem forumu, sklepam, da nas večina dobiva te zadeve v eDavke.

MrStein ::

Ja, Edavki, pa dobiš obvestilo na email.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

predi ::

So še komu nehala delat potisna sporočila v N26 appu? Vsaj od začetka maja nisem dobil ničesar pa bi moral. Ni bilo recimo sporočila o prejetih obrestih, o low balance na main accountu, parih transakcijah, ipd. Restart telefona ni pomagal.

Ne restart ampak dovolilo aplikaciji za prikaz potisnih obvestil? V zgodovini bi se verjetno kaj našlo? Mogoče vzporedno tudi v mailboxu?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Legon ::

Predvsem preveri pavice appa. Android rad odvzema pravice aplikacijam.

Dovoljenja za sporočila app ima. Sprašujem bolj, ker se je podobno zgodilo tudi na telefonu partnerke in sumim, da gre za splošnejši problem. Torej drugi dobivate potisna sporočila? Zadnji update je bil pri meni 26ega aprila (verzija 4.24, Android 14).

PARTyZAN ::

Tudi jaz jih zdaj nekaj časa nisem prejel. Sem opazil ta teden, ko ni bilo sporočila za obresti na savings in pa usual push pri plačilu s kartico.

Tudi meni ne deluje. So imel pa grozno veliko nekih popravkov zadnje čase. Vsakič ko sem odprl app je blo na GUIju malenkost sprememb.

Tut js nisem nič dobil.

mihi2018 ::

Ja, na androidu ne delajo obvestila. Po info iz reddita, ki jih je dal nekdo od zaposlenih v N26, naj bi popravek prišel danes oz. te dni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihi2018 ()

Sem sam tudi javil zadevo na support.

Open a new N26 Metal account and earn 2.25% interest p.a.* with N26 Instant Savings -- linked to the European Central Bank rate.

Torej novi so linkani na ECB, stari (nekaj mesecev) pa se lahko gladko jebemo na 1,75, čeprav plačamo isto 162,20 na leto. Zelo kul.

Pojdi na trade republic, je zastonj 2,25% do 50k€. Ali pa mm etf.

libreus ::

meni je pravkar na support-u napisala, da delajo na tem, da dvignejo za vse metal, tko da ... upam, da čimprej!

U fak pa res, če bi imel karkoli, bi bilo 1,75% letno v PM pa to je skoraj kot da bi imel v Sloveniji, edino vezano ni! Kako nas hipotetično lupijo. Kaj pa če bi imel vse te neoxyz že vse hipotetično natiščane do zgornje točke zavarovanosti? Kot socialec res nimam teh skrbi ampak, če že sanjarimo, dajmo na polno!

mikhaair ::

A plačilo prijatelja, ki je uporabil kodo za nov račun, mora biti izvedeno s kartico ali lahko tudi preko TRR, da sem upravičen do bonusa?

kartica

libreus je izjavil:

meni je pravkar na support-u napisala, da delajo na tem, da dvignejo za vse metal, tko da ... upam, da čimprej!

To bi bilo pa lepo ja.

otago ::

Aplikacija mi javlja, da je potrebno nadgraditi aplikacijo. Zahteva Android 9.0 ( Google Play, iOS ni v igri). Za bančništvo uporabljam sekundarni starejši telefon, ki ima po specifikacijah max. Android 8.0.

Je kdo menjal iz tuje številke na slovensko? Menjava telefona gre b.p.? Mobilni telefoni vseh proizvajalcev delajo normalno, ali so bile zaznane kakšne težave z Redmi, Honor itd.. da ne kupim ravno tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

Verjetno dela, saj mora napisati v marketplacu, če podpira? 8, a :D

ideep ::

samo preverjam, ker nisem ziher..

torej, imam n26 business account kot s.p., vbistvu je to sole proprietor, na fursu je oznacen kot biznis account (mislim da dr-02 obrazec, tisti ki ni fizicen)
Ampak ce jst npr. upgrejdam n26 memebership na smart, imam moznost 10 iban opcij.. recmo da en space odprem in si dodelim IBAN, ali si lahko nakazem bolnicno nadomestilo gor ali ne bo mogoce.. jaz bi to rada prenesla, pa pol zaprla

drugo kar me zanima je, ce jim n26 ali revolut posiljata raznorazne prilive za vsakega uporabnika ce jim furs recmo poslje povprasevanje.. ali oni to preverjajo,jim morajo podatke predat po zakonu, ali jim predajo samo podatek, kdo ma racun odprt iz katere drzave?

hvala

p.s. in pa ali obstajajo kaksne nove online opcije s TRR-jem poleg n26 in revolut.. zdaj pa je za kar nekaj let minilo..ali so kaksni novi ponudniki?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ideep ()

Furs dobi avtomatsko agregirane podatke po davčni številki iz vseh eu bank, ne rabi nič povpraševati.

Caracas je izjavil:

Furs dobi avtomatsko agregirane podatke po davčni številki iz vseh eu bank, ne rabi nič povpraševati.

katere podatke, samo o odprtju, imenu.. ali tudi vsoti in prilivih na TRR? zanima me tudi izkušnja iz prve roke.. npr. da je nekdo zaslužil toliko pa toliko, on pa je prijavil manj kot je dejansko dobil.. pa da so ga oni potem opozarjali.. in koliko časa je od tega minilo..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ideep ()

Agregirane podatke: letni priliv in letni odliv z računa

Legon ::

Seveda pa ce stvari ne stimajo brez tezav zaprosijo in dobijo tudi podatke o transakcijah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

zanima me če to govorita iz prve roke kot uporabnika ali sta prikrita fursovca ? grožnje me ne ganejo. zanimajo me dejstva s prvoosebnimi izkušnjami.

Groot ::

ideep je izjavil:

zanima me če to govorita iz prve roke kot uporabnika ali sta prikrita fursovca ? grožnje me ne ganejo. zanimajo me dejstva s prvoosebnimi izkušnjami.

Iz prve roke, FURS od N26 in Revolut dobi vse podatke.

Prikrita fursovca ;)))

Groot, ti si ziher tudi ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Najbolj smešno v tej zadevi je pa to, da očitno ideep misli da v javnem sektorju, kjer ne poznajo dežurstev (furs), delajo v soboto ;))

Že to da sprašuje na javnem forumu kako utajiti davke, kaže na precejšnjo naivnost.

iKst_ ::

Mogoče kdo ve kako je z Android Pay in N26? Pred kratkim sem menjal iPhone za androida pa doživim neprijetno presenečenje. N26 kartice mi noče naložiti v Android Wallet, ker ga N26 ne podpira.

Ima kdo kakšne informacije, če mislijo to v kratkem urediti, ali bo treba menjati banko?

PARTyZAN ::

Je bilo že večkrat omenjeno v tej temi. Zaenkrat Google Wallet podpore ni, se pa da zelo enostavno obvozit z brezplačno storitvijo Curve.

Pa dejte jim težit na support, da nas bodo začeli resno jemat. :)

BuDi79 ::

Groot je izjavil:

Če ti tako praviš:
Pri neobanki Revolut so imeli slovenski davčni zavezanci do vključno 10. januarja 2025 odprtih 57.449 računov – gre za podatek, ki ga je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

Toda podatki Revoluta kažejo popolnima drugačno sliko. Pri njih ima transakcijski račun odprt že več kot 180 tisoč posameznikov in več kot 4.300 poslovnih strank.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

blackbfm ::

a spet zganjate FUD.. glede na to da DPZ_Vpogled nič teh podatkov ne kaže, jih očitno ne dobijo, ali pa morajo imet za en kuratz sistem. Ali pa zanalašč ne kaže (kaj je potem sploh smisel tega endpointa na edavkih?)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

blackbfm je izjavil:

a spet zganjate FUD.. glede na to da DPZ_Vpogled nič teh podatkov ne kaže, jih očitno ne dobijo, ali pa morajo imet za en kuratz sistem. Ali pa zanalašč ne kaže (kaj je potem sploh smisel tega endpointa na edavkih?)

Že vse predebatirano. Preberi navodila.

Groot ::

BuDi79 je izjavil:

Groot je izjavil:

Če ti tako praviš:
Pri neobanki Revolut so imeli slovenski davčni zavezanci do vključno 10. januarja 2025 odprtih 57.449 računov – gre za podatek, ki ga je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

Toda podatki Revoluta kažejo popolnima drugačno sliko. Pri njih ima transakcijski račun odprt že več kot 180 tisoč posameznikov in več kot 4.300 poslovnih strank.

Super super. Samo ne hodit jokat v tole temo, ko boš dobil poziv FURS da se izjasniš o računu in prilivih. Imam dobrega kolega, ki je bil precej enako pameten kot ti in je v tujini veselo delal več poletij zapored na način, da se mu je zaslužek nakazoval na neprijavljen Revolut račun. Potem pa po 3 letih glej ga zlomka kar naenkrat pride domov pošta FURS s pozivom, da naj pojasni račun in prihodke. Na njegovo srečo (in srečo drugih podobnih pametnjakovičev kot si ti), so na FURS zaenkrat precej naklonjeni reševanju zadev in ti omogočijo samoprijavo.

mihor ::

Groot je izjavil:

Na njegovo srečo (in srečo drugih podobnih pametnjakovičev kot si ti), so na FURS zaenkrat precej naklonjeni reševanju zadev in ti omogočijo samoprijavo.

Lepo. :) Saj je prav, da ne gnjavijo čisto vseh ljudi za malenkosti, medtem ko gazde vlečejo milijone iz naše države.
««
213 / 213
»
»»