» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
205 / 205
»
»»

Pat_MaGroin ::

So kaj rekli, kako dolgo bo 3% na metal?

KobayashiM ::

Niso rekli ampak bo do znižanja obrestne mere ECB, ki pa se pričakuje že ta teden.

predi ::

N26 se je obvezal napovedati spremembe dva meseca v naprej, tako da sta dva meseca garantirana po trenutni obrestni meri, ne glede na spremembe pri ECB.

aborko ::

Ima še kdo danes spet problem, da ne dobi smsa? A1 operater.

111111111111 ::

Dejasnki nakup delnice in potem tudi delnica leži pri N26? Devidende dobivaš na N26 račun? Ve kdo kaj več?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

estons ::

111111111111 je izjavil:

Dejasnki nakup delnice in potem tudi delnica leži pri N26? Devidende dobivaš na N26 račun? Ve kdo kaj več?

Ne pozabi, da na dividende plačaš davek.

Netrunner ::

KobayashiM je izjavil:

Niso rekli ampak bo do znižanja obrestne mere ECB, ki pa se pričakuje že ta teden.

Kaj se bo spet znižalo??
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

acookook ::

aborko je izjavil:

Ima še kdo danes spet problem, da ne dobi smsa? A1 operater.

Jaz že en čas ne dobivam te njihove sms-e, pa sem mislim, da je problem na mojem fonu - sem tudi pri A1 (bob).
.

Pegart ::

Pišite na A1/Bob support. Meni so ne Izimobilu zelo hitro rešili problem z neprejemanjem smsov (pri drugi storitvi, ampak ne vidim, zakaj ne bi tudi tu delalo).

ducy ::

Na free računu, še ne vidim nobenih ETF-ov. Ali jih kdo drug vidi?
Ali so ETFi samo v upgrade računu?

Utk ::

ETF-jev nima nihče. Samo delnice.

ducy ::

Torej, ali ETFi še pridejo? Zakaj bi sicer bili promovirani, itd.. ?

Utk ::

Nekatere države imajo, Slovenija ni med njimi. Še.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

BuDi79 ::

a ima kdo primerjavo cenikov provizije za nakupe med N26, TR, IBKR, Revolut, Degiro, T212 ?

velikBrokoli ::

Provizija ni vse, pogledati moraš tudi spread.

acookook ::

Pegart je izjavil:

Pišite na A1/Bob support. Meni so ne Izimobilu zelo hitro rešili problem z neprejemanjem smsov (pri drugi storitvi, ampak ne vidim, zakaj ne bi tudi tu delalo).

Mah, na Bob jim dam vse podatke pa ne vejo nekih osnovnih android zadev prebrat. Če te zanima, kaki šalabajzerji so me pingaj v drugi temi.
.

eriCartman ::

ducy je izjavil:

lebang1 je izjavil:

Ko sem posodobil aplikacijo sem dobil možnost vstopa v trgovanje in tudi da če se na kratko predstavim dobim 15 zastonj poslov... Poskusim tekom tedna

Najbrž imaš "Metal account"?

Imam.

Sem poskusil in kupil za drobiž.

Ima kdo kakšen predlog kaj kupiti, da bo šlo 1000% gor v roku leta, dveh :)

PS: lahko gre tudi več kot 1000% gor

GupeM ::

Loterijsko srečko.

˙janezvalva ::

pokvaril se mi je telefon na katerem imam n26 app.
sedaj sem inštaliral app na nov telefon in uspešno un-pair al stari telefon.
ampak sedaj ne morem pairat nov telefon, ker že dva dni ne dobim verifikacijski sms. ostal sem brez dostopa v moj račun.
support ne odgovarja na vprašanja.
je že kdo rešil takšno zagato?

mirkuma ::

˙janezvalva je izjavil:

pokvaril se mi je telefon na katerem imam n26 app.
sedaj sem inštaliral app na nov telefon in uspešno un-pair al stari telefon.
ampak sedaj ne morem pairat nov telefon, ker že dva dni ne dobim verifikacijski sms. ostal sem brez dostopa v moj račun.
support ne odgovarja na vprašanja.
je že kdo rešil takšno zagato?

Če se prav spomnim sem to rešil nazadnje s pomočjo supporta in bankomata ampak je trajalo par dni (mislim, da sem dobil 1 mail od supporta na dan). Imam pa fizično kartico. Ker SMS ni šel čez se moral dvignit znesek ki so mi ga sporočili z mankaomata (par eur) da so potrdili da imam dostop do računa in mi potem potrdili nov telefon z njihove strani... je pa že dolgo tega, vam p ada sem moral 2x ali 3x na bankomat.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

hbala.
pa si imel isti problem: nov telefon, nisi dobil sms? kako si sploh prišel do supporta?

*hvala.

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Vem da se nasvet ponavlja ampak včasih deluje:

poglej pod vsiljene SMSje

misliš spam sms? imam prazno.

vprasam ::

Zdaj ima N26 pri uspešnem povabilu s strani trenutne stranke N26 (ko povabljeni postane stranka N26 oz. odpre račun) 80 eur nagrade, ko povabljeni zapravi toliko. Je pogoj, da se toliko zapravi v enem ali lahko v večih nakupih? Več informacij lahko tudi na ZS.

aborko ::

En nakup 80+€, piše v pogojih.

mirkuma ::

˙janezvalva je izjavil:

hbala.
pa si imel isti problem: nov telefon, nisi dobil sms? kako si sploh prišel do supporta?

*hvala.

S prijavo na spletno stran banke preko spletnega brskalnika in potem chat oz email od tam dalje.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

BlaY0 ::

˙janezvalva je izjavil:

misliš spam sms? imam prazno.

Poskusi za štos simko začasno dat v nek star telefon (sigurno se ti kateri valja po kakšnem ladlcu).

danes sem za foro spet poskusil naredit pairing in je šlo skozi. dobil sem verifikacijski sms, tako, da imam rešeno.
ne razumem, zakaj mi prej 2 dni ni delalo, tudi support ni bil odziven.
možno, da so imeli kakšno sistemsko napako?

hvala vsem za nasvete.

@janez, ni prvič, da nekomu najprej to ni delalo, nato pa je nenadoma šlo čez. Za neodzivnost supporta pa tudi podobno. Se zmeniš, da te bodo tekom dneva poklicali po telefonu, pa te ne, ipd. Slišal sem, da te v takih primerih potem support prosi za informacije o zadnji transakciji, tako da je morda fajn prej it do trgovine na POS terminal in imeti račun potem pri sebi, ko jih kontaktiraš.

gansta ::

A je že imel kdo težavo na N26 (business personal račun), da nikakor ni mogel nakazati denarja na določen SLO IBAN, med tem ko na npr. druge pa gre?

Pravijo na N26, da "business" račun nikoli ni omogočal "mednarodnih prenosov" in da se naj poslužujemo "wise" ?!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gansta ()

mm&r ::

Prenosi med N26 in SLO se štejejo za čezmejna plačila, ker smo oboji v EU in ne za mednarodni prenos.
Gre za SEPA plačila, in N26 podpira 3 načine:
- SEPA Credit Transfer
- SEPA Instant Credit Transfer (do 100kEUR)
- SEPA Direct Debit Transfer (npr. za recurring payments)

delavec44 ::

Saj to ni mednarodni prenos, je kar lepo sepa transfer za katerega pa mora biti enoten trg.

Edino kar se spomnim so Sberbank blokirali, ker Rusi. Ampak itak so sedaj novi TRRji na NLB.

Zgodovina sprememb…

bastadu ::

Danes obvestilo o novem nižanju obresti:
Our Instant Savings account interest rates are changing, starting January 8, 2025.

N26 Metal members will earn 2.5% p.a. N26 You members will earn 1.5% p.a. N26 Smart and Standard members will earn 1.3% p.a.

If you change your membership, the new rate will apply immediately, not just on January 8, 2025.

Tomas 33 ::

Pa instant transfer na NLB in Revolut ni več podprt, češ da ciljne banke ne podpirajo instant transfer.

En mesec nazaj je še delovalo.

Netrunner ::

Se pravi da po novem boš moral imeti ene 7.000€ samo da boš pokril platinum naročnino... N26 bom vsekakor obdržal vendar škoda da je treba iskati alternative za varčevanja.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Popravek glede instant transfer; v slovenskem omrežju deluje.

Tomas 33 je izjavil:

Sem šel probat pa meni tudi ni delalo. Send money, dodal NLB IBAN, vpisal znesek in message, pa je bila opcija za instant transfer obarvana sivo.. Zdaj pa deluje. Support me je po treh urah čakanja na odgovor kar odpikal.

nokken ::

Netrunner je izjavil:

Se pravi da po novem boš moral imeti ene 7.000€ samo da boš pokril platinum naročnino... N26 bom vsekakor obdržal vendar škoda da je treba iskati alternative za varčevanja.

Zares je bilo ze do sedaj do tam okoli 13.000eur boljse imeti zastonj opcijo kot metal. Ampak tudi pri zastonj gredo obresti dol, tako da razmerje od kje dalje se splaca metal ostaja enako. Seveda ce ne upostevas tistih dodatnih bonbonckov, ki ti jih metal omogoca in ki so realno ze sami po sebi tam nekje v rangu letne metal narocnine.

gansta ::

predi je izjavil:

Tomas 33 je izjavil:

Sem šel probat pa meni tudi ni delalo. Send money, dodal NLB IBAN, vpisal znesek in message, pa je bila opcija za instant transfer obarvana sivo.. Zdaj pa deluje. Support me je po treh urah čakanja na odgovor kar odpikal.

Kakšen instant transfer? A ni zgolj opcija "moneyBeam" in "Bank Transfer" ?

Pri bank transfer imaš dve opciji: 1. Instant bank transfer (in a second), 2. Standard bank transfer 1 - 2 days).

Support se mi je javil pred petimi minutami. Toliko o višji odzivnosti pri premium naročninah. Dvodnevna čakalna lista. Na chatu.

socialec ::

Kaj dejansko je bilo? Mogoče je kriv tudi vikend, ko se verjetno razredči podpora. Osebno zelo redko vprašam in je - ampak nič resnega, mislim, da je bilo zadnje v smislu, zakaj ne dovolijo imeti osebnega in poslovnega hkrati.

nokken ::

Vsaj za metal imas na voljo tudi telefonsko.

Alfa Dog ::

V aplikaciji se je sedaj v zavihku "finances" pojavila tudi opcija "investments", kjer lahko kupuješ delnice oz njihove frakcije. Seznam ETF je zaenkrat še prazen.

No shit? A zadnjih par strani si pa prespal?

mm&r ::

Pa je slučajno že kaj znanega kdaj bojo omogočili kakšne ETF-je?

Alfa Dog ::

BlaY0 je izjavil:

No shit? A zadnjih par strani si pa prespal?

Hm, očitno sem spregledal poste na to temo ker so bili pomešani med poplavo postov o težavah s sporočili.
V bistvu pa me zanima ista stvar kot mm&r.

Verjetno je to odvisno od tega kakšno pogodbo imajo z Upvest-om oziroma le ta naprej s Tradegate-om. Načeloma je N26 tukaj samo "frontend".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Thomxy ::

Ne vem... Osebno se ne bi lotil vlaganja z N26. Glede na to, da obstajajo specializirani nizkocenovni brokerji, ki so skoraj zastonj, ne vem, zakaj ne bi uporabil kakšne druge platforme za vlaganje.

V primeru težav bi raje imel možnost kontaktirati nekoga, ki ve, o čem govorim. Nenazadnje, če mi iz neznanega razloga zaprejo račun, je težav mnogo manj. Nočem si predstavljati postopka, da preko njihovega help deska uredim premik svojega portfelja k drugemu brokerju, če se odločijo prekiniti poslovne stike z mano. To je dolg postopek še v najboljših primerih.

Samo tako... moje mišljenje... Verjetno neutemeljeni strahovi.

matobeli ::

Definitivno neutemeljeni strahovi.
««
205 / 205
»
»»