Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi

harvey ::
Zadnja verzija aplikacije N26, iOS, ne morem potrditi naslova, čeprav nimam nobenega znaka z vejevjem. In mi javi napakoOnly latin characters are allowed. Že rešil kakšen ta problem - hvala.
Imel sem podobno težavo. Sem kontaktiral support preko chata in so uredili.
Tudi jaz sem rešil preko supporta.
Hvala, support rešil.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------

iKst_ ::
Evo, po dobrih 2 tednih uporabe se mi je danes prvič zgodilo, da sem imel probleme z NFC plačilom (Curve). Normalno odklenem telefon, prislonim in zadeva ne potegne. Poskusim še parkrat, pa POS terminal napiše "Napačna kartica".
Ko sem na roke odprl Google Wallet je šlo normalno skozi.
Curve pri meni leti dol.
Ko sem na roke odprl Google Wallet je šlo normalno skozi.
Curve pri meni leti dol.

socialec ::
Ne razumem, Curve backend card je bil N26 card, Curve card pa si imel dodan v Google Wallet? Delovalo je šele, ko si ročno odprl Google Wallet in zdaj Curve pri tebi leti dol? Ok, tudi prav.

Gregor P ::
Mimogrede to se meni sicer redko a tu in tam dogaja tudi z ostalimi karticami iz nekega razloga NFC direktno ne prime, potem pa odprem e-denarnico in dela (katerakoli tam shranjena kartica).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Tako je, preventivno odklenem zaj telefon, ker mi je to delalo za ne-Curve kartice prej, see mislil, da sem nevede zaostril varnostne nastavitve. Ali to ali tako dela za socialce, ni se mi zdelo vredno razpravljati naprej - če pa je dovolj, da potrdim...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

mihi2018 ::
V Curve imam dodano N26 kartico. V Google Wallet imam kartico od NLB.
Tega jaz sicer ne razumem. Kaj v Google Wallet nimaš dodane Curve kartice? Jaz imam v Curve N26, nato Curve kartico dodano v Google Wallet in tam narejeno tako, da je default (imam še Rev in OTP). Ko sem pri POS terminalu enostavno samo odklenem telefon in prislonim. Tako delam že vrsto let in se še nikoli ni zgodilo, da kaj ne bi delovalo.

Meni se je kot sem zapisal zgoraj parkrat zgodilo (torej redko), da ni delovalo, telefon mi ni avtomatično sprožil kartice za potrditev plačila in sem potem moral iti posebej v e-denarnico in od tam potrjeval plačilo.
Po mojem je to bolj težava na samem telefonu kot pa karkoli s kartico per se.
Po mojem je to bolj težava na samem telefonu kot pa karkoli s kartico per se.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

V Curve imam dodano N26 kartico. V Google Wallet imam kartico od NLB.
Tega jaz sicer ne razumem. Kaj v Google Wallet nimaš dodane Curve kartice? Jaz imam v Curve N26, nato Curve kartico dodano v Google Wallet in tam narejeno tako, da je default (imam še Rev in OTP). Ko sem pri POS terminalu enostavno samo odklenem telefon in prislonim. Tako delam že vrsto let in se še nikoli ni zgodilo, da kaj ne bi delovalo.
Imam samo N26 dodano v Curve in tale Curve Pay nastavljen kot default wallet. Bom dodal še Curve kartico v Google Wallet in probam še to.
Do zdaj mi je sicer delalo normalno vsakič, kakšnih 50 plačil vse skupaj. Upam, da Google Wallet dela bolj zanesljivo.
Telefon je Xiaomi 15.

GupeM ::
Google Wallet dela zelo zanesljivo. Občasno malo zakomplicira, da moram "odklenit" telefon, čeprav je ta v resnici že odklenjen. Pa včasih napiše na POS terminalu "uporabi samo eno kartico". Takrat pač še enkrat prisloniš in je.

PARTyZAN ::
Ko napiše "uporabi samo eno kartico" lahko telefon samo držiš nad POS, pa bo čez par sekund zagrabil.
Samo ja, ne uporabljat Curve Pay, ampak dodaj Curve kartico v Google Wallet.
Samo ja, ne uporabljat Curve Pay, ampak dodaj Curve kartico v Google Wallet.

Sem videl, da eni redno jemljejo fizične kartice iz knjigic, da ne pride do konflikta na čitalcu. Par sekund na blagajni počakati je kot metuljni efekt :D

velikBrokoli ::
Zanimivo koliko enih problemov imate, ne vem, če mi je apple pay že kdaj zatajil na ajfonu.

Ja jaz pišem za moje težave na iPhone-u. Pač kdaj se zgodi, da zataji oz. ne prikliče kartice in moram potem posebej odpirati Wallet aplikacijo. Ni prijeten trenutek, ko se zgodi, ampak je rešljivo.

Meni je Apple Pay delal od začetka brez težav. Tudi vklop walleta z dvojnim klikom na gumb je rešen bolj elegantno.

Ne ravno, če so nekateri terminali tako narejeni, da ekranček pokriješ, ko prisloniš telefon/kartico. Kako naj potem vem, zakaj hudič piska?
Takšnega terminala še nisem videl, ampak verjetno ima zvočne signale? Dokler ne slišiš "OK" signala enostavno samo držiš v POS?
Meni je Apple Pay delal od začetka brez težav. Tudi vklop walleta z dvojnim klikom na gumb je rešen bolj elegantno.
Vse kar moraš naredit je, da odkleneš telefon. Ni potrebe po odpiranju walleta.

Ne ravno, če so nekateri terminali tako narejeni, da ekranček pokriješ, ko prisloniš telefon/kartico. Kako naj potem vem, zakaj hudič piska?
Takšnega terminala še nisem videl, ampak verjetno ima zvočne signale? Dokler ne slišiš "OK" signala enostavno samo držiš v POS?
Seveda. Ker POS terminal reče "OK", ko je zadovoljen, ane?
Kako naj vem, kaj za kakšen terminal pomeni OK zvok, če jih je pa cel kup različnih?
Kakorkoli, če odmaknem, in piše "uporabi eno kartico" pač še enkrat prislonim in je. Mislim, da porabim enako časa kot če bi kar držal telefon tam.
Sicer pa takšen terminal takole izgleda. Tale na levi:
S temi je tudi največ problemov. Na enem z uro sploh nisem mogel plačati. Vedno je težil da je treba uporabit samo eno kartico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

Ponavadi ima POS v obliki piskanja signal za neuspelo branje kartice, za uspešno prebrano kartico in pa za uspelo transakcijo. Po Sloveniji boš našel par različnih modelov terminalov, ni tako, da bi imela vsaka trgovina svoj unikaten primerek. Pri tem, ki ga omenjaš ti bi si lahko že zapomnil kako se obnaša, ker je dokaj pogost.
Mimogrede, ta terminal ki ga imaš na fotografiji je edini, pri katerem se tudi meni dogaja to, da moram telefon držat par sekund zaradi že omenjene napake.
Življenje je tolk zakomplicirano, kot si ga narediš. :)
Mimogrede, ta terminal ki ga imaš na fotografiji je edini, pri katerem se tudi meni dogaja to, da moram telefon držat par sekund zaradi že omenjene napake.
Življenje je tolk zakomplicirano, kot si ga narediš. :)

Vse kar moraš naredit je, da odkleneš telefon. Ni potrebe po odpiranju walleta.
Vem, sem napisal, da plačujem že zadnjih par tednov in do zdaj je vedno delalo vse BP. Odklenem telefon, prislonim in to je to. Včeraj zadeva ni delala, dokler nisem odprl Google Walleta in plačal z drugo kartico, ki ni Curve.
Glede walleta sem pisal, da je pri iPhonu bolj elegantno rešeno odpiranje. Pri iPhonu pa 2x klikneš na stranski gumb in se ti odpre wallet, kjer lahko izbereš kartico in pogledaš razne druge dokumente shranjene v walletu.

Glede walleta sem pisal, da je pri iPhonu bolj elegantno rešeno odpiranje. Pri iPhonu pa 2x klikneš na stranski gumb in se ti odpre wallet, kjer lahko izbereš kartico in pogledaš razne druge dokumente shranjene v walletu.
Tudi na Androidu (lahko). V nastavitvah nastaviš, kaj bi rad:

delavec44 ::
Kaj ni Curve Pay omogočen le za tiste države kjer Google Pay ne podpira Curve kartice? Vsaj meni ga je prenehal ponujati od kar dela v Slo za njih Google Pay in je v appu le še ta link.

V-i-p ::
...Pa včasih napiše na POS terminalu "uporabi samo eno kartico". Takrat pač še enkrat prisloniš in je.
Če se prav spomnim, ko sem imel isti problem: nastavitve, povezave, NFC in brezstična plačila in Privzeta aplikacija za denarnico, tu mora bit Google denarnica in je rešeno :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

amacar ::
Ne ni reseno, se vedno se pojavi tu pa tam. Jaz bi sicer rekel, da je pri meni problem v xiaomiju, ker ženi na samsungu tega nikoli ne pokaze in vedno dela bp.

...Pa včasih napiše na POS terminalu "uporabi samo eno kartico". Takrat pač še enkrat prisloniš in je.
Če se prav spomnim, ko sem imel isti problem: nastavitve, povezave, NFC in brezstična plačila in Privzeta aplikacija za denarnico, tu mora bit Google denarnica in je rešeno :).
Imam to nastavljeno.

Pegart ::
Meni drugače tudi z navadno kartico včasih reče prisloni samo eno pa jo držim v roki, drugih/denarnice ni blizu, tako da ni težava v appu/telefonu.

V-i-p ::
Imam to nastavljeno.
Čudno. Jaz sem kak mesec nazaj menjal telefon in po nesreči imel to nastavljeno na Moj M od Mecatorja in je javljalo to "napako". Ko sem prestavil na Google Denarnico te "napake" ni bilo niti enkrat več, pa naredim kar nekaj transakcij dnevno.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!