» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
214 / 214
»
»»

Legon ::

Tocno to, nobena banka ni socialna ustanova, da bo sla v minus z obrestmi.

socialec ::

Škoda, ene so bolj socialne kot druge vsaj nekaj časa in se to tudi upošteva, tudi na socialnih naročninah. Težava je sicer v nečem drugem in žal ne sovpada z izraženimi pričakovanji.

Pri taksnih odgovorih clovek zacne pogresat AI.

socialec ::

Prav nihče ne sili bogataša, da razpravlja o obrestnih merah različnih bank s socialcem na javnem forumu. Dobro bi se bilo držati prvega instinkta. Je pa samo ena stvar še tukaj ampak pustimo umetni inteligenci, da vskoči tudi tokrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

mag3 ::

Jaz sem se prestavil iz N26 na Nexo. Trenutno dobivam 7% obresti na euro, če dobivam v njihovem tokenu dobim še 2% zraven. Lahko pa tudi lockam za 3 mesece(dodatna 2%) ali pa za 1 leto(dodatnih 6%). Skupno lahko torej do 15% letno dobiš. Obresti izplačujejo dnevno tako, da lahko token takoj zamenjaš za €.

Gregor P ::

Tale zgornji komentar mi namiguje, da bom moral v kratkem nabaviti novo zalogo kokic:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mag3 je izjavil:

Jaz sem se prestavil iz N26 na Nexo. Trenutno dobivam 7% obresti na euro, če dobivam v njihovem tokenu dobim še 2% zraven. Lahko pa tudi lockam za 3 mesece(dodatna 2%) ali pa za 1 leto(dodatnih 6%). Skupno lahko torej do 15% letno dobiš. Obresti izplačujejo dnevno tako, da lahko token takoj zamenjaš za EUR.

Pozabil si dat se referral link.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Legon je izjavil:

mag3 je izjavil:

Jaz sem se prestavil iz N26 na Nexo. Trenutno dobivam 7% obresti na euro, če dobivam v njihovem tokenu dobim še 2% zraven. Lahko pa tudi lockam za 3 mesece(dodatna 2%) ali pa za 1 leto(dodatnih 6%). Skupno lahko torej do 15% letno dobiš. Obresti izplačujejo dnevno tako, da lahko token takoj zamenjaš za EUR.

Pozabil si dat se referral link.

Ne rabim, samo povem kako je. Zakaj bi vztrajal z N26, če pa vedno bolj znižujejo obresti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mag3 ()

Za tako ali drugace tvegane nalozbe obstaja nebroj platform. Ampak to nima nic z bankami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

delavec44 ::

mag3 je izjavil:

Nexo je super. Super so bili tudi Celsius, Hodlnaut, BlockFi, Ftx, Anchor, Voyager, 3AC, YouHodler, Ledn. In to je samo kar poznam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

mihor ::

Nexo izgleda legit. Je pa vedno rizik se s temi stvarmi ubadat, nikakor ne dajat noter vseh svojih prihrankov, ljudje. Ali pa denarja, ki ga nujno rabite čez N mesecev.

Vsi zgledajo legit dokler niso. Nexo se že dolgo drži ja, je pa vseeno njegov model nevzdržen in rizkanten. Koliko časa še, nihče ne ve.

delavec44 je izjavil:

Vsi zgledajo legit dokler niso. Nexo se že dolgo drži ja, je pa vseeno njegov model nevzdržen in rizkanten. Koliko časa še, nihče ne ve.

Drži. No, to je posebna tema, ni za v N26 thread. :)

Vsekakor pa se trenutno bolj splača prestavit denar na Sparkasse, na predpotopnem Bonus računu mi nudijo še vedno 0,33%, zdaj bo N26 na basic računu zgolj 0,30%.

iKst_ ::

mihor je izjavil:

Nexo izgleda legit. Je pa vedno rizik se s temi stvarmi ubadat, nikakor ne dajat noter vseh svojih prihrankov, ljudje. Ali pa denarja, ki ga nujno rabite čez N mesecev.

LOL. Kako točno je 7% obresti legit? V katerem vesolju?

libreus ::

libreus je izjavil:

meni je pravkar na support-u napisala, da delajo na tem, da dvignejo za vse metal, tko da ... upam, da čimprej!

no, in po dodatnem dopisovanju (z različnimi osebami) vedno znova isti copy paste ai-generated-ish odgovor:
The interest rates offered with each respective membership tier are determined by a complex set of factors, including the interest rate offered by the European Central Bank, and are revised accordingly as required. We occasionally run special promotions to encourage new customers to try the N26 experience, and this is one such example.

na mojo repliko, kako smo dejansko na slabšem dologeltne lojalne stranke, pa ne prejmem odgovora ...

iKst_ je izjavil:

mihor je izjavil:

Pravim, da izgleda legit crypto firma, ni nateg a-la bohinc. Kako je pa to varna naložba, sem pa že tudi povedal, da je pač riskantno. Ne dat noter vseh prihrankov ali pa denarja, ki ga boš nujno rabil v nekem doglednem času.

Legit pa crypto v istem stavku ne gre ravno skupaj.

Ales ::

mihor je izjavil:

iKst_ je izjavil:

mihor je izjavil:

Pravim, da izgleda legit crypto firma, ni nateg a-la bohinc. Kako je pa to varna naložba, sem pa že tudi povedal, da je pač riskantno. Ne dat noter vseh prihrankov ali pa denarja, ki ga boš nujno rabil v nekem doglednem času.

"V nekem doglednem času" == nikoli več. Bolj pravilen nasvet bi bil: "Ne dajat not denarja, a ste nori??"

Itak, da zgleda kot nateg. Vse tukaj pravi "nateg". Kdor bi rad denar stran metal, naj ga raje donira nekam, kjer ve, zakaj približno se bo porabil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

buttcrack ::

Kam pa, pod tvoj modroc?

Pod mojo vzmetnico absolutno ni varno dajati denar, izgine 100%. :D

Ales je izjavil:

mihor je izjavil:

iKst_ je izjavil:

mihor je izjavil:

"V nekem doglednem času" == nikoli več. Bolj pravilen nasvet bi bil: "Ne dajat not denarja, a ste nori??"

Itak, da zgleda kot nateg. Vse tukaj pravi "nateg". Kdor bi rad denar stran metal, naj ga raje donira nekam, kjer ve, zakaj približno se bo porabil.

Ni glih nateg, če že 7 let obstajajo pa nobenih težav ni. Denar lahko imam čez 10 minut na drugem računu, če je potrebno. Nikakor pa ne dajem not vseh prihrankov. Razumem pa, da je malo bolj tvegano, kot naložba pri dejanski banki.

Pri vseh si lahko imel denar v 10 min na računu. Dokler so dvigi pač delovali. Ja, obstajajo 7 let in so eni redkih, ki še niso propadli. Da ni težav, pa ne veš dokler ni prepozno.

MrStein ::

iKst_ je izjavil:

Legit pa crypto v istem stavku ne gre ravno skupaj.

Bitstamp torej ni legit?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Odkar ga ima v rokah Robinhood si lahko vsaj kanček malo bolj pozoren na vse skupaj.

Gregor P je izjavil:

Odkar ga ima v rokah Robinhood si lahko vsaj kanček malo bolj pozoren na vse skupaj.

Ja, ta je bil tudi en od bednejših prevzemov. Predvsem so se novi lastniki znebili nekaj dobrih kadrov. Ampak dajmo to v temo o BitStampu morda?

Očitno omogočajo sedaj poleg normalnega računa (za fizične osebe), da lahko poleg odpreš še Freelancer account. Sem zdaj na hitro poklikal in imam obe opciji zdaj v aplikaciji. Kot vidim je nova IBAN številka, tako da moram najbrž sedaj tudi to javiti FURS-u.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Zgleda kopirajo Revolut Pro varianto.

Groot ::

delavec44 je izjavil:

N26 Business računi pa obstajajo že vsaj 8 let. Tako da ne vem kdo koga kopira.

Ampak do zdaj nisi mogel imeti osebnega in poslovnega računa hkrati. Revolut pa to ponuja že dolgo.

iKst_ je izjavil:

Ampak do zdaj nisi mogel imeti osebnega in poslovnega računa hkrati. Revolut pa to ponuja že dolgo.

To omogočajo praktično vse banke na svetu. ;((

Razen očitno kakih fintech, ki imajo... kako čem reči, probleme s problemi in ne morejo ponuditi komintentom niti teh osnovnih stvari.

Groot je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Enako Revolut Business ampak kaj ima to veze s temi za sp-je, ki jih imaš lahko v istem appu? S tem da N26 ni omogočal obeh hkrati.

Kaj Google Pay imate že?

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Groot je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Enako Revolut Business ampak kaj ima to veze s temi za sp-je, ki jih imaš lahko v istem appu? S tem da N26 ni omogočal obeh hkrati.

Kaj Google Pay imate že?

Če ciljaš na to da kakorkoli zagovarjam N26, si malo falil :)) Imam namreč tako N26 kot Revolut že xy let ;) Se mi je pa zdel tvoj post pač malo zavajajoč v smislu Revolut je bil prej. Če me spomin ne vara, je bil dejansko N26 prvi z Business računi za SLO, ker je bil to tudi razlog, da sem business račun pred nekje 8 ali 9 leti odprl pri N26. Je pa na koncu dneva pri obeh situacija precej podobna.

Saj konkurenca je dobra. Sem imel isto oba za privat in poslovno rabo nekaj časa. Samo se mi je vedno zdelo, da N26 nima nobene prednosti (oba računa hkrati, virtualne enkratne kartice, instant sepa, google pay, kripto in delnice). Razen, če stranke raje vidijo DE račun.

Razne Monese, Nuri, Vivid, w1tty so pa vse slabše. Kar je še živih sploh.

Zgodovina sprememb…

DePalmo ::

Jaz sem tudi imel Revolut Pro slabo leto, pa nisem bil zadovoljen. Tudi njihova podpora mi je rekla da zastopijo kako pomembno je da se finance ločijo a njihov Pro račun je znal prejemat denar, pošiljat pa ne. Tako da sem vsak mesec moral premakniti denar iz Pro na osebnega da so trajniki šli skozi.

Ko je N26 ponudil Freelancer račun, sem ga takoj odprl. In po kratkem testu, še isti mesec zaprl Revolut. Ja, oba, Pro in osebni.

Kar me trenutno še moti je, da ne morem uporabljati N26 kartice preko telefona/ure, torej preko NFC. Še vedno moram vleči s sabo fizično kartico in za dolge sprehode to pač ni idealno. Curve zame ni opcija.

Kdor je spraševal (in tisti ki še boste), N26 Freelancer je nov račun z novim IBAN-om in ga je potrebno prijaviti FURSu.

PARTyZAN ::

Zakaj točno pa zate Curve ni opcija?

velikBrokoli ::

DePalmo je izjavil:

Jaz sem tudi imel Revolut Pro slabo leto, pa nisem bil zadovoljen. Tudi njihova podpora mi je rekla da zastopijo kako pomembno je da se finance ločijo a njihov Pro račun je znal prejemat denar, pošiljat pa ne. Tako da sem vsak mesec moral premakniti denar iz Pro na osebnega da so trajniki šli skozi.

Ko je N26 ponudil Freelancer račun, sem ga takoj odprl. In po kratkem testu, še isti mesec zaprl Revolut. Ja, oba, Pro in osebni.

Kar me trenutno še moti je, da ne morem uporabljati N26 kartice preko telefona/ure, torej preko NFC. Še vedno moram vleči s sabo fizično kartico in za dolge sprehode to pač ni idealno. Curve zame ni opcija.

Kdor je spraševal (in tisti ki še boste), N26 Freelancer je nov račun z novim IBAN-om in ga je potrebno prijaviti FURSu.

Zakaj potrebuješ kartico na dolgih sprehodih :))

Zakaj točno pa zate Curve ni opcija?

Reviewi niso najboljši. 3* na Trustpilotu. Mogoče jim delam krivico. Kakšne so tvoje izkušnje? Dela zadeva zanesljivo?

Osebno ne nosim sabo fizične kartice in res nočem, da mi zadeva neha delat v najbolj neprimernem trenutku.

Naprimer, greš na sprehod, s kolesom, tečt nekam malo dlje itd. pa bi se rad ustavil nekje in nekaj spil.

mihi2018 ::

Živ. Jst imam N26 povezano s Curve kakšno leto. Naredim nekaj transakcij dnevno s telefonom, nisem imel še problema.

GupeM ::

iKst_ je izjavil:

Naprimer, greš na sprehod, s kolesom, tečt nekam malo dlje itd. pa bi se rad ustavil nekje in nekaj spil.

Točno tako. Se mi je že zgodilo. Nedelja zvečer, odpravil sem se na en hrib v okolici Ljubljane. Čez dan sem premalo pil, po nekaj km hoje sem postal žejen za crknit, bidon sem pa pozabil doma. K sreči sem bil še v dolini na obrobju mesta. Edina odprta svar v okolici je bila ena pekarna. Seveda se ne da plačat s kartico. Takrat google pay v Sloveniji še ni bil na voljo, k sreči je delal Garmin pay preko Revoluta. Tako sem z Garmin pay opravil dvig na bankomatu, da sem si lahko kupil nekaj za pit. Pa še z dvigom sem imel probleme, ker mi od bivše SKB banke bankomat ni sprejel. V bližini je bil še NLB bankomat, kjer pa je normalno delovalo.

Jaz sem imel (oz. še imam, a ga od letos več ne uporabljam, ker ga več ne rabim) Curve od leta 2021 in nisem imel težav s plačili (preko telefona in ure). Sicer sem se večkrat vprašal, kakšen je njihov poslovni model razen zbiranja naših podatkov, ker je bila uporaba od vsega začetka brezplačna.

PARTyZAN ::

Curve v navezi z n26 za gpay uporabljam več kot 7 let. Nikoli nisem imel težav. V resnici izredno redko sploh odprem Curve aplikacijo.

PARTyZAN je izjavil:

Curve v navezi z n26 za gpay uporabljam več kot 7 let. Nikoli nisem imel težav. V resnici izredno redko sploh odprem Curve aplikacijo.

Enako lahko potrdim tudi jaz. Račun imam že xy let, toliko da mi je že vsaj dvakrat potekla kartica in so mi pošiljali novo. V vsem tem času prav nobene težave, pa opravim praktično vse spletne nakupe oziroma druga plačila preko spleta (npr. položnice za telefon, internet itd.) preko Curve. Nekako sem se navadil uporabljati Curve kot dodaten layer zaščite pred zlorabo moje primarne kartice.

Hvala. Evo, kartica dodana v Curve, grem probat, če dela :)

smile- ::

Garmin Pay v kombinaciji z Curve in N26 dela par let brez ene težave.
Garmin Pay drugače pa podpira N26 direktno od nedolgo nazaj

Curve je bil sranje s Curve Pay. Sedaj ko dela Google Pay, je bolje. Če nisi hotel fizične kartice nositi okoli.
««
214 / 214
»
»»