» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
27 / 557
»»

andrej69 ::

franckranc je izjavil:

Iz katerih tehničnih podatkov oz. parametrov se lahko razbere kvaliteta upscaling-a?
Kaj so enote za oceno kvalitete (hitrosti, natančnosti, ostrine,...???) upscaling-a?

Oz. kje (razen v kakšnih testih) lahko dobim objektivno oceno o kvaliteti upscaling-a posameznega TV-ja?

Vsi ti parametri, so odvisni od kvalitete slikovnega procesorja.Kvalitetnejši je procesor, boljše performanse boš dobil. Recimo kot kaže tukaj graf.

Tomson ::

Tole s kvaliteto procesorja je malo zavajujoče, ker pod kvaliteto procesorja si bo marsikdo predstavljal zmogljivost procesorja, kar pa ni bistveno.

Bistveno pri upscalingu je kako so zastavljeni algoritmi, kako video procesor analizira in optimizira sliko, tukaj igrajo vlogo izkušnje in znanje proizvajalca, kar pa dela vsak proizvajalec zase in tega podatka v specifikacijah ni. NI! Če pa so, pa to nima nobene teže, ker itak vsak proizvajalec piše kar se mu zdi, da se bo bolje prodajalo.

Do podatka o kvaliteti upscalinga se lahko pride le z branjem testov ali se o tem prepriča na lastne oči!

Pred nekaj leti so bile razlike na tem področju kar velike, v zadnjem času pa so razlike precej majhne. Ta trenutek so najboljši pri upscalingu Sony, Panasonic, Samsung, Philips, malo zadaj pa LG, Hisense in ostali.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Zakaj pa misliš, da se še Philips ni odločil za DB,

Philips je že lani obljubljal, da bo v nekaterih TVejih nudil Dolby Vision podporo. Očitno njihov super procesor, ki ga tako hvališ na vseh forumih, še ni sposoben tega shondlat. Sicer pa iz prakse vemo, da Philips vedno zaostaja za konkurenco za nekaj let.

Kaj pa govoriš neumnosti..

andrej69 je izjavil:

Kaj pa govoriš neumnosti..

Philips' first TV with Dolby Vision coming to the US in July 2016:
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...
Philips jumps on the Dolby Vision bandwagon with new TVs and a 4K UHD Blu-ray player
https://www.techhive.com/article/315519...
Lep primer zaostajanja za konkurenco je Quantum Dot tehnologija. Praktično vsa konkurenca to nudi že 4 leta, Philipsu bo mogoče to uspelo letos koncem leta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fpbs ()

mgermo ::

Ne razumeš. Philips strokovnjaki so se sestali in ugotovili, da QD ni nujen v tem trenutku in bi samo medel kupce.

Tomson je izjavil:

Tole s kvaliteto procesorja je malo zavajujoče, ker pod kvaliteto procesorja si bo marsikdo predstavljal zmogljivost procesorja, kar pa ni bistveno.

Kaj nisi zapazil, da z zgoraj prilepljeno slikico zopet dela reklamo za Philipsov čudežni procesor? Nikjer pa še nisem zapazil, kje bi bil ta procesor vgrajen.

@fpbs
@mgermo

Tako strokovnjaki, razložite vse skupaj lepo:):))

franckranc ::

Gatsu je izjavil:

Za 1200EUR dobiš v Celovcu FHD Oled A7. Dostavljajo pa tud v Slovenijo.

Če pa izbereš "Slovenijo", ga pa na dom dobiš še za 100EUR ceneje.
Je to potem ugodna ponudba?
Potrebovali bi SAMO za gledanje filmov in risank. TV signala nimamo spljoh... :-(
Edino nikjer ne najdem, katere video in subtxt formate podpira ?!?

Zgodovina sprememb…

borutzi ::

Danes ostanem brez plazme. Kaj je trenutno best buy iz vidika price / performance? Rad bi 65, vsekakor pa najmanj 55.

Price/perf je najboljši Sony 65xe9005 za 2k iz amazona.de (ali podobno). Best buy period je LG 65B7/C7 za tisočaka več.

Potem bi se vi npr samsunga UE65KU6072 ali Philipsa 65PUS6162/12 izognili?

Različni razred tvja z različno ceno.

borutzi je izjavil:

Potem bi se vi npr samsunga UE65KU6072 ali Philipsa 65PUS6162/12 izognili?

Jaz bi ti priporočil Philips model PUS6412..

easyrider3 ::

Gatsu je izjavil:

Kuro brand je od Pioneerja ;)

Ja saj Panasonic je že nekaj let od kar je prevzel Pioneer

Sedaj pa vse vas ki se spoznate tako na televizorje mi povejte kateri televizorji velikosti od nekje 46" pa do 50" imajo ZELO dobro predvajanje STANDARD kakovost slike ker to mi je pomembno in ne full hd in UHD. Večina se predvaja pri meni še vedno na standard kvaliteti saj gledamo programe(hrvaške) na zunajno anteno res da kadar gledam kakšen šport potem gledam v HD ločljivosti in zame bi vsak televizor bil super za tako predvajanje vendar jaz bi kar se da najbolje za SD predvajanje. Seveda moram omeniti da gledam pa televizorje v cenovnem rangu 600-700 Eur. Moram nabavit drugi televizor,ker sedaj tega trenutnega Samsunga treba dati na servis in naj zrihtajo ta jajca da bo zaslon delal kot mora ne da mi je že lisast pa star je komaj bil 2 leti. Samsung nikoli več enkrat je dosti da me zajebe.

easyrider3 je izjavil:

Sedaj pa vse vas ki se spoznate tako na televizorje mi povejte kateri televizorji velikosti od nekje 46" pa do 50" imajo ZELO dobro predvajanje STANDARD kakovost slike ker to mi je pomembno in ne full hd in UHD. Večina se predvaja pri meni še vedno na standard kvaliteti saj gledamo programe(hrvaške) na zunajno anteno res da kadar gledam kakšen šport potem gledam v HD ločljivosti in zame bi vsak televizor bil super za tako predvajanje vendar jaz bi kar se da najbolje za SD predvajanje. Seveda moram omeniti da gledam pa televizorje v cenovnem rangu 600-700 Eur. Moram nabavit drugi televizor,ker sedaj tega trenutnega Samsunga treba dati na servis in naj zrihtajo ta jajca da bo zaslon delal kot mora ne da mi je že lisast pa star je komaj bil 2 leti. Samsung nikoli več enkrat je dosti da me zajebe.

Jaz bi ti priporočil tale model Sonya ali Panasonica.
Sony 49WE755
Panasonic 50DS630E

ja kar super si mi našel ta dva modela televizorja in kaj meniš potem razliko med tema dvema SONY KDL49WE755B in PANASONIC TX-49EX603E. Po karakteristikah je Panasonic dosti boljši samo kaj vem kako je z zanesljivostjo in če je res tisto glede osveževanje slike 1300 Hz pri Panasonicu resnično in če je potem taka razlika ker Sony ima samo 400 HZ. Ker se veliko gleda televizor preko WiFi Youtube in tudi Voyo me zanima kateri od teh dveh bi najbolje deloval,mogoče kateri ima kaj slabšo povezavo ali preslab program itd....

cena pa je skoraj ista pri harvey normanu

https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...

Kaj pa Philips PUS6412 vs Sony KD65XD7505B vs Hisense HE65K5510?

borutzi je izjavil:

Če sem te prav razumel, si do sedaj imel plazmo. Težko se boš privadil na slabšo sliko.

No, ne ravno pretiravati :). Vse ima svoje pluse in minuse. Sem kdaj že videl kakšen LCD. Sedaj je dosti več HD vsebin kot leta nazaj....

Ne gre za prisotnost HD vsebin. Plazme imajo v primerjavi z večino sodobnih TVev še danes kar nekaj izjemnih lastnosti kot npr. izjemen prikaz črne, široki vidni koti, prikazovanje gibanje, zelo naravna, mehka slika itd. TVji z LCD paneli so precejšnje nasprotje plazmam, sploh pa če daš v primer še TVje z IPS LCD zasloni (Philips 6412 in Sony XD7505), ki so zelo omejeni pri prikazovanju črne (v zatemnjenem prostoru je črna bolj siva) in zato veliko lastnikov plazem ki presedla na LCD ni zadovoljna. Tukaj so za lastnike plazem bolj primerni VA paneli (Hisense K5510), ki kar dobro prikazujejo črno, imajo visoko kontrastno razmerje, kar pa se prikazovanja gibanja tiče, so le dražji modeli boljši. Še najbolj so lastniki plazem zadovoljni z OLED paneli, ki imajo najboljše značilnosti plazem in LCDjev recimo, so pa precej dražji od LCD panelov. Če nisi posebej zahteven glede določenih lastnosti slike in želiš le novejši TV, kjer bo lepa slika in nisi dovzeten na prikaz črne in podobne hibe, boš zadovoljen s katerimkoli od naštetih TVjev, ki sploh niso slabi, v nasprotnem primeru pa imej to v mislih.

easyrider3 je izjavil:

ja kar super si mi našel ta dva modela televizorja in kaj meniš potem razliko med tema dvema SONY KDL49WE755B in PANASONIC TX-49EX603E. Po karakteristikah je Panasonic dosti boljši samo kaj vem kako je z zanesljivostjo in če je res tisto glede osveževanje slike 1300 Hz pri Panasonicu resnično in če je potem taka razlika ker Sony ima samo 400 HZ. Ker se veliko gleda televizor preko WiFi Youtube in tudi Voyo me zanima kateri od teh dveh bi najbolje deloval,mogoče kateri ima kaj slabšo povezavo ali preslab program itd....

cena pa je skoraj ista pri harvey normanu

Kar se tiče Pansonica, je seveda nekaj kvalitetnejši kar se tiče določenih specifikacij, saj gre za 4k model.Toda priporočil sem ti FullHD modela, ker si napisal, da boš v glavnem gledal SD vsebine, tukaj pa je nesmiselno kupovat 4k televizor.Toda ker je cena skoraj enaka, se bi mogoče isplačalo vzet vseeno raje Panasonic model.Kar se tiče gledanja Youtuba , deluje na oba televizorja v redu, Sony ima že vgrajeno posebej tipko za Youtube na daljinskem. Kar pa se tiče teh Hz, pa se ne rabiš obremenjevat, kajti vsak proizvajalec si tolmači po svoje te Hz.

borutzi je izjavil:

Tukaj sta Philips in Hisense nekoliko kvalitetnejša. Oba uporabljata VA panele.Nekaj prednosti bi pa dal Philipsu zaradi Androida,popolna podpora za datoteke HEVC 4K in VP92, za gledanje zemeljske in satelitske televizije, podpira gledanje HDR preko You Tuba, podpora za HLG in HDR10, še izboljšane napredne nastavitve ISF za kvaliteto slike, itd..Pa tudi navsezadnje, imaš za Philips servis v Sloveniji, kar za Hisense nimaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Andrej, si prepričan da ima Philips 6412 VA panel?? Ker na displayspecifications je naveden IPS panel, pa po večini podatki kar držijo ... Tudi na hdtvpolska, kjer imajo test tega modela pišejo da ima IPS panel ...

Tomson je izjavil:

Andrej, si prepričan da ima Philips 6412 VA panel?? Ker na displayspecifications je naveden IPS panel, pa po večini podatki kar držijo ... Tudi na hdtvpolska, kjer imajo test tega modela pišejo da ima IPS panel ...

So narobe navedli podatke na display-u..Kar pa se tiče HDTV Polske, pa niso testirali model veličine 65".
Res je, da pa ostale veličine imajo IPS panele.Tudi model 6262 veličine 65" ima VA panel.Oba pa uporabljata panele proizvajalca AUO.

Hmm... TUKAJ so imeli na testu 65" model, pa tudi pišejo da ima IPS panel.

The Philips 65PUS6412 is equipped with IPS panel that uses Direct-LED Panel System ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Tomson je izjavil:

Hmm... TUKAJ so imeli na testu 65" model, pa tudi pišejo da ima IPS panel.
The Philips 65PUS6412 is equipped with IPS panel that uses Direct-LED Panel System ...

Saj, tudi če pogledaš druge podatke je TV slab: svetilnost 370cd/m2, osveževanje slike 50Hz, PPI, če ga upoštevaš ali ne, je samo 900. Pa tudi ostala dva nista nič kaj boljša.

Tukaj si poglej, Philipsove službene specifikacije. Kar pa se tiče testa, ki si ga prilepil.Ta televizor opisujejo več kot odličen,kar se tiče določenih specifikacij slike, potem zasigurno veš, da ne gre za IPS panel:) Kajti niso naredili niti podrobnega testa,temveč je to bolj polprofesinalen test..Kajti niso niti uporabili natančnejših podatkov okoli svetlnosti, kontrasta, razpon barv itd..Torej niso niti uporabili
SpectraCal C6 colorimeter,VideoForge instrumentov, ki dajejo resnično točne podatke:)

Pa tudi tukaj se navaja VA panel.
https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og...

Bolj ko lepiš razne slikce in strani, bolj je jasno, da gre za IPS panel. Sicer so pa vse te meritve pod kotom 0° zelo ugodne za VA panele in neugodne za IPS panele, tako, da moramo priznati, da se IPS panelom dela neka krivica. TVeji se gledajo pod kotom 0°, pa vse do preko 50°, in če bi vzeli nek srednji kot merjenja, bi bili rezultati povsem drugačni.

Dobil sem ponudbo za:

65PUS6412/12 1320eur
65PUS6162/12 1080eur

borutzi je izjavil:

Dobil sem ponudbo za:

65PUS6412/12 1320eur
65PUS6162/12 1080eur

Kot sem že napisal, jaz bi ti priporočil model 6412:)Drugače pa je model 6162, tudi zelo soliden kar se tiče kvalitete slike, toda model 6412 ima nekaj več naprednejših opcij.

pa sama kvaliteta slike? Androida niti ne rabim ker imam itak zraven Apple tv

borutzi je izjavil:

pa sama kvaliteta slike? Androida niti ne rabim ker imam itak zraven Apple tv

Je kvalitetnejša na modelu 6412:)

pa ambilight ima, cenejši pa ne.

Drži, kar se tiče Ambilighta.

a cena je ok 1320? Kater tv je pri lg in Samsungu neposredni konkurent?

borutzi je izjavil:

a cena je ok 1320? Kater tv je pri lg in Samsungu neposredni konkurent?

Kar se tiče cene, je v tem rangu še Lg UJ670, sicer še nekaj dražji..Toda kar se tiče kvalitete slike, ni konkurenca temu modelu Philipsa. Kar pa se tiče Samsunga, pa model MU6172 ali KU6072.Toda Samsung je slabši tako od Philipsa kakor od Lg-ja, če gledamo vse parametre kar se tiče kvalitete slike.Nekaj kvalitetnejši je lanski model Samsunga KU6072, toda še vedno slabši napram Philipsu.Edina konkurenca temu Philipsu, je že omenjen Hisense.Toda kar se tiče razlike, med tema dvema televizorjema sem že napisal.

Furb ::

Kako se pa ambilight obnese, ce za tvjem ni zidu?

Furb je izjavil:

Kako se pa ambilight obnese, ce za tvjem ni zidu?

Kako misliš, če ni zidu..? Kaj pa imaš od zadaj..?

Furb ::

Zadaj ni nic, pac odprt prostor. Ceprav sem malce skepticen glede zvoka in ambilighta, vendar drugace dnevne in jedilnice ne morem obrniti.

@Furb
Ja potem, ti Ambilight ne bo prišel do izraza:)

U-boat ::

borutzi je izjavil:

Dobil sem ponudbo za:

65PUS6412/12 1320eur
65PUS6162/12 1080eur

Lahko zaupaš kje si dobil ponudbo prosim?

Jovi ::

Zdravo, da se vmesam nazaj v debato...vceraj dobil sony 55xe9005. Boj med philipsom 7502 in xe90 je pac dobil sony, po kar lepem casu ogledevonja in primerjanja obeh. Rezultat? Za gledanje HD in 4K vsebin je Ok, odzivnost tvja pravtako, zaradi nizkega laga je kamot lahko kot monitor racunalniku. Vendar iz samega firbca kako super tv je, sem ga postavil ob bok zdejsnega 8let starega philipsa 107cm 7400serije...rezultat je kr srhljiv...same barve, kjer naj bi sony xe 9005 blestel, na 8let staremu philipsu ne izgledajo skoraj nic slabse, vsi ki omenjajo crnino...ocitno je philips 8let pred vsemi, kajti opazam da ima odlicno crnino:). Opazis samo visjo svetilnost. Karkoli po tvju gledas in da ni HD kvalitete, je slika na philipsu definitivno bolsa (140cm proti 107cm, itq) Zvocniki slabi, na philipsovih se okna tresejo, android sistem mas obcutek kot da bi hotel pravkar zamrzniti...sicer ne...ampk je na meji da hoce... edini plus je 4K in HDR, nimam kaj rect, zadeva je vrhunska, ter lag ki je napram 200ms pri philipsu po novem okoli 30ms, kar se obcutno obcuti na miški. Kvaliteta same izdelave sonya je zelo dobra. Ni nek cheap plastik kokr dobis obcutk pri samsungu npr... ugl. Da zakljucim primerjanje...8 let star philips je proti ostalim novim tvjm, ki sem jih primerjal enostavno CAR! Samsung? Nikakor! Ce so do zdaj imeli svojo floristencno zeleno, je letos hit siva! UM8002 na testiranju totalno razocaral, barve sfaljene, plastika nekvalitetna, ze ks8000 je imel iste probleme kjer se je kar vse lahko upogibalo. Moj brat je totalno razocaran.
Zakljucek...tisti ki kupujete nov tv, premislite zakaj kupujete, ker jst opazam da je moj philips kljub vsem slabostmi ki jih ima proti 1600€ sonyu vseeno vredn 800€ kljub svojim letom. Manjka mu le 4K :D

Zato imamo nekateri na TV polici še vedno staro, dobro plazmo! ;)

PS: Je pa v tvojem primeru sigurno precej odvisno od pogojev, vira, kvalitete, vsebine itd. v določenih pogojih, sem prepričan, je razlika precej opazna ...

Jovi je izjavil:

...tisti ki kupujete nov tv, premislite zakaj kupujete, ker jst opazam da je moj philips kljub vsem slabostmi ki jih ima proti 1600€ sonyu vseeno vredn 800€ kljub svojim letom. Manjka mu le 4K :D

Malo preveč si pohitel z nakupom. Čez mejo se v kratkem pričakuje znižanje cen OLEDov.

Jovi ::

@Tomson Razlika je ocitna, vendar samo ce gledas visje od HDja. Pa fotografije so razred zase. Ampak sama primerjava med navadnimi kanali, ki niso HD, pa ne vidim razlike, kljub nevem kaksnim procesorjem in funkcijam. Zanimivo je tudi ko gres gledat best picture setings, priporocajo izklop vseh funkcij, ki pa jih ravno prodajajo kot neko novo inovacijo :)
@fpbs 1 leto je mimo odkar sva z mojo postavla budget 400€max za nov tv:))

Gatsu ::

Ko kupiš tak TV itak ni druge kot da se naročiš na 4K Netflix, Amazon prime, nabaviš X1S za 4K bluraye ipd.

neo5468 ::

Kot sem že 1x omenil, če kupiš 1000€+ TV, investiraj še dodatnih 500-600€ v NAS in trde diske, da boš lahko furov svojo bluray zbirko. Ne vem kako lahko ljudje zapravijo toliko denarja za televizijo, potem pa gledajo šit kvaliteto. In res je kar je Jovi napisal. Vso dodatno procesiranje, ostrenje in te motion blur fore je treba izklopit da slika ostane kar se da naravna. Out of the box je večina televizorjev oversaturated zato je to prva stvar ki jo moraš znižat. Za vsak televizor imaš na internetu guide-e za najbolj naravno sliko. Imam 300€ 40inch televizor in si upam trditi da gledam mnogo boljšo kakovost slike ravno zaradi tega ker gledam high bitrate bluray source-e, kot pa drugi, ki dajo ogromno za televizijo, vendar gledajo naše slovenske programe namesto blurayov.

Tudi iTunes, Google Play in Netflix filmi, ki so v HD kvaliteti ni dovolj dobra kvaliteta (za 4k kvaliteto ne vem, vendar predvidevam da je bitrate višji kot za HD vendar še vedno niti blizu pravemu 4k blurayu). Filmi iz streaming site-u so bit starved/manjših velikosti z razlogom da je lažje streamati če imaš slabšo povezavo. Ne more si Netflix privoščit bluray kvalitete, ali pa katerikoli drugi streaming site, ker bi velikost teh filmov ubilo njihove datacentre, zaradi ogromne velikosti filmov. Recimo povprečen 1080p film iz Play store, iTunes ali Netflix je 5 GB, medtem ko je povprečna velikost encodanga bluraya okoli 13-20 GB odvisno od dolžine filma in kako visok bitrate je bil encodan. Lossless remuxi, torej direktno iz bluray zgoščenke, so pa okoli 30-50 GB.

Pač treba je omenit reality check če hočeš dobro kvaliteto filmov. Noben televizor, niti oled, ti ne bo pomagal, če je tvoj source slike slab. Kupiti 1000€ ali 2000€ televizor je zelo preprosto, ampak tu se zadeva šele začne. Graditi svoj NAS strežnik da lahko svoje filme shraniš in gledaš v dejanski kvaliteti ki so za ta televizor namenjene, tam je šele pravi strošek. Če je pa vaš cilj gledati poročila na 1000€ televiziji, to je pa čisto od vas odvisno.
««
27 / 557
»»