» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
553 / 553
»
»»

easyrider3 ::

mogoče softversko omejena svetilnost saj nekako Sony ima tudi vedno nižjo svetilnost kakor drugi

andrej69 ::

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

andrej69
dobr da si to sliko prilimal kjer se vidi kako LG G4 bolje prikazuje Low-Quality Content Smooting kar meni veliko pomeni pa tudi gibanje slike ima LG super kar je tudi zelo pomembno. Sony tudi,če je ali bi bil nekaj boljši s procesingom slike vseeno ni vreden svoje prodajne cene in dati skoraj enkrat več za Sony je noro.
Zakaj Philips z MLA panelom ne more dosegati svetilnosti kot to dosega LG G4 ali Panasonic Z95A

Skoraj zagotovo zato, ker ima Philips vgrajen MLA panel prve generacije, LG G4 in Z95A pa panel druge generacije MLA 2.0.

Daj prosim te lepo ne piši nekaj na pamet.. Philips modela 909 in 959, imata povsem enak panel kakor Lg in Panasonic.

Zakaj papotem Philips modela 909 in 959 dosegata nižjo svetilnost?

Zato ker sta Softwersko nekoliko omejena glede svetilnosti, ker je Philips dal prednost natančnim barvam in nasploh kvalitete slike pred samo svetilnostjo panela. .. Sicer pa z aktiviranim Improve highlights dosega nekje enako svetilnost kot Lg in Panasonic. Pa tudi plus letošnjih OLED modelov, je precej izboljšan Crystal clear mode, tako, da lahko prikaže vrhunsko svetilnost, s tem, da se ne izgubi kaj dosti na sami kvaliteti slike.. Tako, da kateri hoče res veliko svetilnost lahko preklopi na Crystal clear mode pa bo še vedno imel zelo dobro kvaliteto slike:) Pa tudi Calman je odlična možnost..

fpbs ::

Andrej, sedaj mi pa še objasni, zakaj imata letošnja Philips modela 42˝ in 48˝ vgrajen še panel starejše generacije in ne novejši EX, kot ga imajo LGejevi TVeji. Se pa ve, da se ti paneli starejše generacije že 2 leti ne proizvajajo več.

fpbs je izjavil:

Andrej, sedaj mi pa še objasni, zakaj imata letošnja Philips modela 42˝ in 48˝ vgrajen še panel starejše generacije in ne novejši EX, kot ga imajo LGejevi TVeji. Se pa ve, da se ti paneli starejše generacije že 2 leti ne proizvajajo več.

To pa moraš vprašat Philipsa oz. TPV.

ales43 ::

puginho je izjavil:

fpbs je izjavil:

ales43 je izjavil:

ales43 je izjavil:

še eno vprašanje za 55"LG OLED55B42LA kolikor sem gledal je to dokaj best buy, samo iz prakse me zanima, koliko je "problem" Oled "temnejši" ekran v primerjavi z ostalimi, če je prostor zelo svetel ( več oken iz strani in od zadaj)Mogoče še primerjava ( če kdo ve) z plazmo.
Plazma tudi ni tako izrazitih barv, pa me nikoli ni motilo, da bi bila "temna

ok, pravite, da OLED raje ne v svetel prostor...ali je potem to boljša izbira?
HISENSE 55U7NQ od zgornjega LGja?

Jaz ti svetujem, da si greš TVeje ogledat v trgovino, tam je običajno zelo svetel prostor. Če misliš, da ti je 55B42LA pretemen, imaš še nekaj modelov, ki so svetlejši:
ta je lanski model: https://www.ceneje.si/Izdelek/50820151/...
in pa predlanski najvišjega razreda z vgrajeno brightness boost tehnologijo, ki omogoča precej višjo svetilnost
https://www.ceneje.si/Izdelek/33113673/...
https://www.avforums.com/reviews/lg-g2-...
in pa letošnji mode: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

V trgovini bo težko našel prostor z naravno svetlobo da lahko primerjaš pa da imaš okne iz vseh strani na par metrov. Malo verjetno. Na tvojem mestu bi preveril še sony x90l ali x85l, sploh v avstriji znajo bit v tvojem budgetu. Ni sicer mini led ampak je svetla in vrhunska slika, z local dimingom. Boljša od marsikaterega miniled kitajca.

hvala obema za odgovor
jaz sem zase vzel samsung 65 qd oled , to kar gledam 55" je za familio od partnerke, ki niso nekaj ful zahtevni, vsak pa rad pogleda dobro sliko.... in mislim, da je 900€ vrh glave glede kvalitete za njih
LG B4 je bil pač pohvaljen in dobra cena zato sem zagrabil to, drugo je bil hisence , ki ste ga tudi kar pohvalili

v trgovini se dejansko ne vidi ok, preveč svetlo, odboji od drugih tv, vrti se promo video, LG je imel malo temnejšo sliko od ostalih ampak je to v domačem okolju verjetno čisto drugače, ko ni primerjave od drugih, vseeno temnejši prostor....

zato sem spraševal iz "lastnih iskušenj" če je pretemen....načeloma pa se itak ne gleda med dnevom ampak bolj popoldan / večer

easyrider3 ::

Mnenje Phila Hintona AVForums.

The Samsung S95D is a fantastic TV and as stated within the awards copy, it was under consideration in most categories, but I felt that there were slightly better all-round options.

For me, testing all available sets over the year, I still think there are better all-round performers, especially with video processing and motion, which others do very slightly better.

The newer WRGB panels with better processing and mitigation tech are very resilient to prolonged gaming periods and of course, panel care from owners switching content on a regular basis helps. Image retention clears up very quickly. As for QD OLED, it seems to be a little more prone to some retention issues, but again, use it with care and they are perfectly fine.

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

To pa moraš vprašat Philipsa oz. TPV.

Kaj pa to se še dogaja, ko so v Philipsove OLEDe vgrajevali panele iz nekaj let stare LGejeve proizvodnje?
««
553 / 553
»
»»