» »

Kako popravit Slot1 konektor?

Kako popravit Slot1 konektor?

TribesMan ::

Zadnjič mi je the_unborn šenkal plato MS-6147, ker ni delala, jest sm jo pa vzel, ker pač zmeri prov pridejo razni čipi s takih stvari. No in štorija je taka, da mi žilca ni dala miru dokler nisem ugotovil kaj je narobe s plato. Po standardnih testih napetosti (na Procu, RAMu, Chipsetu in vseh možnih pinih), sem ugotovil da je s plato vse OK samo zjahan Slot 1 konektor ma, in če procesor ni bil v tapravi poziciji se ni zalaufala, če sem ga pa kej drmal med delovanjem se je pa prec obesil.
Zdej me zanima če kdo ve kako bi rešil te težave, opazil sem da so nekateri pini zaštekani (nimajo feder efekta) in sem jih lepo poravnal nazaj in so zdej OK in procesor zalaufa neglede kako je postavljen, problem je samo še če kej premikam procesor. Kaj nej nardim ali je možno da so kontakti zoksidirani al pa kej podobnega da bi se jih splačalo pucat, pa seveda kako to nardit k so kontakti skriti v reži?

Se priporočam za nasvete.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Dr_M ::

zakaj pa bi med delovanjem premikal procesor?? drugac pa je mozno da se za ksno ms zgubi kontakt ce kej prevec premikas in zato zmrzne comp.

lp
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

TribesMan ::

Sej ne da bi ga zanalašč premikal, samo če po pomoti ali iz jeze butneš računalo se to sesuje, kar pa ni glih fajn, še posebej ne če si že tako al tako razpizden te to pol sam še bl razkuri.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Dr_M ::

:) :) hm ja...to se je men pr (novi) abitki dogajal, samo dotaknu sm se procesorja pa je crknl. zdej na neki stari qdi plati pa mal da ne uzamem cpu vn pa se kr dela :D :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica in kontakti z matično

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161246 (935) Eddy
»

Plata,rami in procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
583409 (2850) C_maniak
»

Iščem dobre - res dobre RAMe (strani: 1 2 3 )

1309441 (7169) WhiteWolf
»

twinmos twister PC3700 C2 (strani: 1 2 3 )

1077723 (5855) mare87
»

Katera so najhitrejša logična vezja. (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
594857 (4218) CaqKa

Več podobnih tem