» »

Računalnik dela brez problema do ponovnega zagona

Računalnik dela brez problema do ponovnega zagona

mitja3545 ::

Imam problem z računalnikom 4 dni. Računalnik sem sam sestavil in je normalno delal 2 leti in pol. Sedaj pa me malo zajebava. Računalnik ko se prižge lepo dela vse kot je treba, vendar potem ko ga ugasnim in spet prižgem se pa noče nič izpisati na zaslon ventilatorji pa delajo vsi. Enkrat je v takem stanju ves čas (brez da bi se ugasnil) in zvočnik potihem klika kakor, če bi pritiskal reset gumb, drugič se pa priklaplja in izkljoplja ves čas. Vendar čudna stvar poleg tega je da ko dam rama not in ven v drugo režo se računalnik prižge brez problemov. Probal sem z vsemi stvarmi ki sem se jih spomnil in nevem več kaj narediti in sem upal, da je tukaj kakšen strokovnjak, ki ve kaj je narobe. Vse komponente delajo, ker se probal vse od začetka prikljapljat, probal sem dat baterijo ven in not, resetirat CMOS, prižgati računalnik z izvijačem, posesal sem čisto vse še posebej reže za RAM, ker je tam po mojem težava, nobenega napihnjenega kondenzatorja ni, nobena komponenta pa se tudi ne more pregreti tudi če odpove kakšen ventilator ker je računalnik ves čas leden ker imam 4 ventilatorje na ohišju eden je še celo velik skoraj za cel pokrov ob strani. Sedaj pa še specifikacije če bi kako pomagale :
Gigabyte osnovna plošča GA-H97-HD3; intel i5 procesor, WD 1 TB trdi disk, samsung SSD 240 GB, crucial 2 x 4 GB RAM, Cooler Master 700W napajalnik in Asus GTX 960 OC 4GB GDDR5 grafična kartica.
Upam da mi lahko pomagate in se za v naprej zahvaljujem za vse odgovore

yero7 ::

poskusi to naredit samo z enim ramom noto samo z drugim če praviš da ko daš not in ven rame pa tudi testiraj z memtest86

konspirator ::

Sesalca se pri pcju raje izgoni, kompresor je za prah spihati.

Daj plato na mizo in preveri kako deluje tam.Prvo daj 1x ram in igpu (če tvoj i5 ima igpu), potem v korakih dodajaj:
ram palčka št.2
grafično (in spremeni nastavitev iz igpu)
hdd
ssd
ventilatorje , enega po enega //jih res potrebuješ ?
Oni na cpu in grafični sta v 90% primerih dovolj.

Bios na plati je zadnji ?
--

Zgodovina sprememb…

OK bom probal to jutri zjutraj in povem če bo boljše in ja vsak RAM posebi sem dal vn in je isto

Jst ::

Plata ali napajalnik se poslavljata.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Seljak ::

Lahko,da je napajalnik.

TOP ::

Napajalnik mal dvomim,ker ni nek chip,vrjetnost je pa v tele Gigašrotu.Daj probaj dobiti druge rame,posodobi bios,pa grafo ven pa noter.

Seljak ::

Kaj misliš,da dražji napajalniki ne crknejo?

Hvala vsem za pomoč in odgovore sedaj zaenkrat mi priklaplja in dela računalnik normalno, ko sem posodobil BIOS kot je priporočal TOP
Hvala še enkrat vsem

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ni slike - nov računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
205264 (4405) Dpool
»

PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )

11115144 (13706) Berni_01
»

Računalnik je obsedel hudič (strani: 1 2 )

507165 (5111) GTX970
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535750 (4686) svetetko
»

Sestavljen računalnik - ni slike (strani: 1 2 3 )

12325701 (24025) mihibo5

Več podobnih tem