» »

pc dom me skuša ogoljufati

pc dom me skuša ogoljufati

nikonezna ::

Torej, nekaj časa nazaj sem naročil pri pc domu FX5200 128MB. Ker nimam še končanega računalnika te kartice nisem mogel še montirati. Vse lepo in prav dokler nisem dal dol hladilnika in videl da mu manjkajo 4 čipi rama. Malo sem pogledal po netu slike in sem videl da mi res manjka nekaj rama ;(( ;( ;(( ;( ;(
Zdej sem mu pisal in čakam na odgovor za reklamacijo.
Čakam tudi njegov zagovor na stvar, ki se je zgodila, sam že vem da se bo probal izvlečt iz dreka;((
Če ne bo hotu...sledi....tataaaa....tip me je ogoljufal...in tata bo popi**u in se ga bo šlo tožit...hehe...komaj čakam>:D >:D
brez podpisa

nikonezna ::

V bistvu mi je tip podtaknu 64MB kartico namesto 128MB.
brez podpisa

žvau ::

Kolk rama na kartici ti pa pokaže računalnik.

Samuel ::

vcasih se zgodi, da del rama na kartici enostavno crkne:\

tok da, lahko da ima 128MB, od tega pol crknjenega!

nikonezna ::

Nisem ga še dal not, ki v tem računalniku mam drugo grafično. Ni da bi mi crknu, ampak sploh ga ni...ni čipa. Sem pogledal po netu slikice in je ista kot 64MB. Tisti mi je odpisal pa mi je predlagal da naj kontaktiram uvoznika. Jaz sem mu pisal in mi je rekel, da oni niso še nikoli uvozili 64MB. Bom dal not v pc pa bom stestiral.
brez podpisa

Highlag ::

Ma ni nujno da ni 128MB kartica. Manjkajoči čipi na vezju tudi niso kakšna posebnost. Poglej tvojo mamoplato. Sigurno nima vsega gor.

Vezja so pač univerzalna nekatere verzije imajo določene stvari ki jih druge nimajo.

Spominski čipi pa se tako ali tako dobijo v zelo različnih konfiguracijah. Lahko imajo tisti čipi ki so prilotani dvojno kapaciteto.

Podobno kot DDR ali SDR paličice za matično ploščo. Ene imajo čipe na obeh straneh ene pa samo na eni količina je pa pri tistih z manj čipi lahko še večja 8-O

Najbolje je da narediš P&P - vtakneš in pogledaš kaj bios od kartice pravi.

pingo76 ::

Najprej preizkusi in ugotovi če so te res naplahtali! Če so te, si pridržuj pravico jim zadegat kartico do dvanajsternika. Ampak res, najprej se prepričaj. Dostikrat sem dobil pametnjakoviče na servis ki so čisto vsi enako ogorčeni težili, da smo jih naplahtali. 5min kasneje pa so se opravičevali kot loleki, pomanjšani na 1/2 prvotne velikosti in tudi glas je bil nekoliko kastriran. Da ne omenjam: JA saj vsete kako pa naj jst vem... ;( ;(( :\ :'( Aja tisti ki so meli očkota zraven za deliti morebitno potrbene batine so jih nato večinoma potalali lastnemu mulcu. To konkretno ne leti nate, da nebi mislil. Sem pa napisal zato, da morda preprečim nekaj tovrstnih faličnih dejanj ki so le in samo metanje slabe luči podjetjem ki si tega ne zaslužijo ter nepotrebna izguba časa (in v primeru "ogoljufancev" zastonj porcija očkotove najtežje roke:D pred publiko ki se strinja). Vsekakor brezveze.
Poročaj kaj je bilo. Meni je prav všeč da se loči poštena podjetja od falotov. Ampak na pravi način!

nikonezna ::

JA sej bom stestiral in vse, sam jaz sem jim pisal da mi razložijo tudi razliko...dejstvo je da sem primerjal mojo kartico s tistimi na netu...obe enaki oznaki in podjetje in vse...in je bila ta razlika, pa sem jim pisal da mi obrazložijo razliko in če je prišlo do napake naj mi jo menjajo...tako je blo :)
brez podpisa

Boky ::

macho_man kot so fantje rekli, najprej stestiraj!!!

AtaStrumf ::

Najprej te moram ograjati ker si sploh kupil FX5200, ker je to en crap od kartice in takorekoč najslabši nakup, ki da lahko narediš. A nič ne bereš člankov na Slo-Tech-u kot je recimo "Kaj kupiti?", ki ga je napisala moja malenkost?

Kot drugo ne pizdi dokler ne preveriš kaj imaš v rokah, ker se ti lahko zgodi, da boš na koncu izpadel neumen in se moral opravičevati kot lolek. Torej, vtakni ta jajca noter (saj imaš eno mašino če sem prav razumel) pa poglej kaj ti napiše ob POST-u (najbrš ti sploh ne bo treba inštalirat, dovolj bo da se ti mašina zbudi), pa povej.

pingo76 ::

Gede primerjave lastne kartice s sliko na netu. Nemalokrat se kartica lahko zelooooo razlikuje od tiste ki jo vidiš na sliki. Razlogi so pa lahko:
- Na natu je "sample" picture (ki uprizarja približno podobo)
- Naredijo lahko redesign (revizijo )kartice ki nato zgleda malo drugače
- Kartico proizvede kak OEM in se je loti malo drugače (brei ceneje). Znan primer je leadtek gf ti4200 ki je kot oem prav beden za videt. Škatlen ja pa tak kot na slikah.
- Še kaj, pa mi ne pade na pamet

nikonezna ::

Dragi AtaStrunf
Če te lahko opomnem, jaz nima denarja za metat proč da bi kupoval grafičnih partic kot so radeon 9500pro ali samo 9600 navadno...Tudi radeon 9200 ali 9000pro, ki je zelo dober mi je bil malo preveč drag. Vsak tisočak mi pride prav. 18 let sem star in ne pobiram denarja s tal in starši mi ne mislijo dajat denarja za neko grafiko ki je ne bom drugje rabil kot pri igricah.
brez podpisa

AtaStrumf ::

Da ne boš misli, da sem jaz za mojga Radeona 9700 (al pa za karkoli druzga v mašini) dobil kak tolar od matke. Ne, ne sploh se ji ne sanja kva mam v mašini, ker če bi se ji bi me skalpirala. Zdaj so počitnice pa pojdi delat za en mesec (al pa vsaj za en teden), pa si boš komot privoščil Radeona 9100, ki je cenejš od tvoje 5200:

RADEON 9100 128MB DVI/TVOUT 23.040
INNO GF FX 5200 128MB DVI/TVOUT 24.600

Zato pa je to tolk slab nakup, ker je draga in še zanič. Če bi dobil Ultra pol cool, tale navadna je pa bolj jajc. Sorry ampak tako to je.

nikonezna ::

jaz sem FXa dobil za 20.000
brez podpisa

Fury ::

dej dej ce pa nimas 3k za 9100 pol pa res ne vem zakaj sploh mas racunalnik... itq prevec stroma zre. raje si za jest kupi :)

nikonezna ::

@Fury lej če tako misliš si raje kot 2GHZ vzameš 2.2, pa namesto 333Mhz-čnega rama vzameš 400, sej so razlike minimalne, pa isto pri disku daš samo 10k več pa imaš 80G pa še ohišje malo boljše, o monitorju da niti ne govorimo, pa še v drugi trgovini kupiš in si takoj na 50k razlike, to pa mislim da je že neki.
brez podpisa

Fury ::

ne lej.. 3k das pa je 3x bolsa kartica razumes?
za ram das pa 5k pa je 5% bols kar je pa ze delikatna odlocitev.

razumes zdaj?

žvau ::

Dej a si že vtaknu kartico notr. Kakšna je fora da jokaš da so te nategnili pol če lahko to zveš v pol minute. Ne pa da že tri dni jokaš po forumu. Za popizdit.

Samuel ::

... in to pri 18-ih letih! :|

pingo76 ::

Torej? Kaj je s to kartico zdaj? Sumim, da ni prišlo do natega.
Epilogue?

nikonezna ::

V biosu mi kaže 128MB.
Zdej vam bom pokazal kaj naj bi uzbudilo moj sum.

Ta kartica je moja:


Ena od slik, ki pa sem jih našel na netu pa je ta:


A videte razliko kartic? Povejte vi, če ne bi takoj na isto pomislili kot sem jaz.
brez podpisa

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

nikonezna ::

Na drugi strani pa sem našel še 64MB kartico, ki pa zgleda takole:

Žal slika je malce velika, tako da je treba malček potrpet za jo odpret.
brez podpisa

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

morphling1 ::

So f**** what, raje si zgubljal čas z iskanjem fotk po netu ter telefoniranjem, kot pa da bi kartuljo enostavno vtaknil v plato in se na lastne oči prepričal. :\

Na nobeni od teh fotk (razen tvoji) pa ni vidnih oznak na samih čipih, ki bi ti pa v trenutku pokazale pravo stanje. Kot so ti že zgoraj napisali, čipi so različnih gostot, recimo moja GF4 ka s 64 MB ima ravno toliko čipov kot 128 MB verzija, samo da so moji Hynix 8 MB čipi, na 128 MB verzijah so pa običajno Samsung 16 MB čipi.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Dr_M ::

una "64MB" verzija ma samsung cipe.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

nikonezna ::

tnx Dr_M take odgovore sem pričakoval od slo-techa, ne pa da me popljuvajo kaj sem kupu. Tudi jaz zdej iščem v tej smeri, to mi bo pomagalo. TNX:)
brez podpisa

pingo76 ::

Ma nevem no. Toliko prahu brezveze. Pa da ne omenim topic-a ki meče direktno slabo luč na podjetje dom (nikoli slišal za to podjetje, da ne bo kdo mislil da držim zanje!). Poskusi zdaj pomisliti kako naj se počuti lastnik omenjenega podjetja ko vidi (če bi videl) ta naslov? Dosegel si svoje. Nekaj ljudi bo zdaj po tvoji zaslugi vedno asociralo podjetjem dom za goljufe (povsem neupravičeno). Fuj in fej. Drugič dej topic raje: Ali me vlečejo?. Modaeratorjem pa priporočam "urediti" topic iz moralnih razlogov.

P.S. Teme nebi brisal ker bo morad koristila še komu v nauk. Ne teži če nisi preričan (dokazljivo!).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

pingo76 ::

No pa če že moram (ker mi grejo na jetra zgoraj omenjene bale). Kartica fx 5200 je jajc v razmerju cena/zmogljivost. Nekako pa ne morem razumeti, da če se že ne spoznaš na nakupe, upoštevj vsaj nasvete! AtaŠtrumf se je kar pošteno nazezal (gratis) za razširiti obzorja manj ukim. Morala? To je bilo uriniranje proti burji.

steiner ::

Moral bi takoj povedat, da gre za Inno kartico. Kartice, ki jih oni pošiljajo na teste, so dostikrat boljše od tistih, ki jih pošiljajo v prodajo (vsaj kar se ramov tiče).

Samuel ::

no, pa se ena klamfa,
steiner dokazi tole...

steiner ::

Na testnih so povsod samsungovi rami,

1
2

na njegovi pa kr eni, ki najvrž ne grejo do tolk.

Pa zanima me še, če je bil bundle tud tak, kot ga prikazujejo na netu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: steiner ()

Samuel ::

ja ne vem, zakaj tako sklepas? res ne!

ce imas na prvi kartici 8 cipov, na drugi pa 4, potem lahko sklepas le, da so na drugi novejsi cipi.
In ne verjamem, da so novi cipi pocasnejsi, kvecejmu hitrejsi. :\

steiner ::

Zmanjševanje stroškov -> manj čipov, ki so za proizvajalca cenejši in posledično (najverjetneje) slabši. Bi bilo treba stestirat.

Samuel ::

ne!

manj cipov, višja integriranost, vecji stroski (ce pristejemo se stroske razvoja)!

saj tud nov procesor izdelan na manjsem mikronskem procesu stane manj, a za njim stojijo izjemno visoki stroski razvoja. tak produkt je zagotovo boljsi od predhodnika (npr: Athlon XP na 0.18 mirkonskem in 0.13 mikronskem procesu). Kateri je boljsi?

steiner ::

In ravno tu je trik. Inno nima nobene zveze z razvijanjem pomnilniških čipov ampak kupijo tisto, kar je ceneje. In ceneje jih pride kupit ta jajc od rama, kakršnega ima on gor, kakor Samsungov ram.

Samuel ::

ne seri!

se vsak proizvajalec kupuje tam kjer je najceneje.
ce pa ni, se pa ze dogovorijo za pravo ceno.

steiner ::

A je s tabo vse v redu? ;(( Najprej govoriš o povečanih stroških, nato sam sebe zanikaš in govoriš o manjših stroških.;( ;(( >:D

Samuel ::

1. sem ti repliciral, zakaj je 8 cipov slabs kot 4
2. sem ti repliciral, da Inno ne kupuje najslabsih cipov (se cist lepo overkloka) - z drugimi besedami

steiner ::

Torej imaš Innota. Če imaš fx5200 s kakimi non-Samsung rami, potem povej kako se ti je kaj navila.

nikonezna ::

@steiner
Ja upam da sredi drugega tedna mi bo uspelo, ker mam za zmontirat vodni blok zanjo.
Ko naredim poročam.
brez podpisa

Zgodovina sprememb…

Dami ::

LOL. Nisi mel 3k za boljšo grafo, maš pa očitno dnar za vodno hlajenje. :\
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dr_M ::

lahko kdo utemelji da je r9100 boljsi od fx5200 in to podpre z dokazi??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

AtaStrumf ::

Če tega ne veš, si jih pa kar sam poišči!

Dr_M ::

AtaStrumf: to sm zato uprasu, ker niti teoreticno ni mozno da bi biu r9100 na kakrsnkoli nacin boljsi od fx5200.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

morphling1 ::

V surovi moči ima seveda R9100 prednost, saj je zgradba jedra 4/2 (število cevovodov/št. tekst. enot na cevovod) v primerjavi s 2/2 FX5200, ta ima edino prednost v bolj optimiziranem jedru, DX9 ter višji frekvenci (ultra), ampak glede na to da 5200 nima še enkrat višjega takta gpu-ja ter toliko večje spominske prepustnosti, je 9100 večinoma hitrejši (dx8 in starejše igre)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

AtaStrumf ::

Morph a tebi se še vedno da te stvari razlagat al kaj? Saj zato sem pa napisal članek kaj kupiti in noter je tudi ena fina tabelca, ki jo ni bilo ravno lahko narediti, ker so bili podatki za nove kartice (še posebej razne neUlltra in nePro) posebej težki za najti, ampak ne folk ne prebere pol pa take tisočkrat obdelane stvari sprašuje, da se jaz počutim že bedasto tole razlagat. Je na netu milijon testov, in članek na Slo-Tech-u, tako da naj kar sami najdejo, če jim take osnovne stvari niso jasne.

morphling1 ::

Če me ravno prime, se mi da. Saj ni velikokrat :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Primerjava: Kaj je boljše? Radeon 9200 (128mb) ali GF Fx 5200 (128mb) (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
744940 (3981) SavoKovac
»

Kakšna je razlika med r9200 in r9200SE

Oddelek: Kaj kupiti
241294 (1008) frenk
»

Katero grafično kupiti do 30k?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1397954 (6196) js
»

Dograjevanje

Oddelek: Kaj kupiti
171258 (1118) speed machine
»

katera grafična za okoli 20k sit

Oddelek: Kaj kupiti
111057 (907) TribesMan

Več podobnih tem