» »

Dune (remake)

Dune (remake)

Temo vidijo: vsi
««
3 / 15
»»

Sheteentz ::

Pričakovanja so visoka, skoraj previsoka, podobno kot pri Blade Runnerju. Pri BR2049 sem zajebal s tem, da sem ga gledal skozi prizmo filmske izkušnje predhodnika, kar je pokvarilo celoten ogled. Nenehno sem primerjal s predhodnikom in in pizdil nad sterilnostjo celotnega filma, manjkom zvočne in slikovne granulacije, pomanjkanjem razvoja likov - Tears in the Rain je dragulj zf pripovedovanja, da ne omenjam It's too bad she wont live.




Torej, slabše kot Lyncheva polomija itak ne more bit, tako da tokrat na srečo nimamo enkratnega in neponovljivega predhodnika, kot je bil Blade Runner. Zasedba se mi jako dopade, malo me le moti režiserjev nekoliko hladni pristop k režiji. Ti njegovi izčiščeni kadri in ta scandinavian wannabe look pač niso po mojem okusu, raje imam umazanijo Blade Runnerja in kaotičnost Lynchevega Dunea, vseeno vse spoštovanje do dela Deakinsa. Ampak glede na to, da bo stvar v dveh delih, se ni za bat, da bi bila zgodba predstavljena prehitro ali kaj podobnega.

Vaša mnenja, kje se bo nehal part 1?

Kurzweil ::

@Sheteentz, se praktično strinjam z vsem!

Jaz sem se tekom let naučil brzdat pričakovanja oz. ravno obratno, trudim se, da zbijam pričakovanja, tako, da se možnost po pozitivnem presenečnju samo še poveča. Je pa res, da je to kdaj težko, sploh če si die hard fan "franšiz", kar jaz sem.

Meni osebno je prvi Blade Runner tako genialen (praktično vse), da sem vedel, da je nemogoče to prekosit, zato nakoncu niti nisem bil razočaran oz. je bila izkušnja še kar pizitivna pri Blade Runnerju 2049.

Ja tudi meni je bolj všeč filth prvega Blade Runnerja, kot ti spolirani seti, kot pri Arrival, Blade Runnerju 2049, ampak glede na to, kdaj se dogaja BR2049, verjetno kaj drugega ni mogel naredit, kot to,... je pa res, da tam kjer je on waste izven mesta... puščava, bi lahko bilo vse veliko bolj fucked up... tisto smetišče, kjer gre iskat tamalega... in tam kjer ga napadejo, tisto je že bolje.... Dune pa vemo kdaj se dogaja,... tu pa si lahko vsak predtavlja zadevo po svoje... eni bolj spirtual in abstraktno kot Jodorowsky... eni tako kot Lynch... lahko bi bil super high tech, kar bi vsekakor uničilo, do sedaj znano predstavo, vsaj kar se mene in kolegov tiče... glede na to, pa da se je prej zgodilo že marsikaj, pa smo seveda spet "back to the primitive", kot recimo Fremeni...

Kot rečeno ekipa in casting je kul... bo pa zelo pomemben seveda tudi soundtrack, CGI in nasploh atmosfera. Ja, ko si enkrat die hard fan nečesa, je težko :))

Glede na to, da pa gre vendarle za hollywoodsko produkcijo, pa bi rekel, da glede na to, da se mora tako končat, da bo folk potegnilo tudi na ogled 2. dela... in če bo časovni okvir postavljen tako, kot je bil pri prvem filmu... bi rekel, da nekje tam, ko SPOILER ---- Paul in njegova mati, rešita svojo rit, da se lahko potem drugi del, tako po Hollywoodsko začne, ko tavata po puščavi in komaj žive prideta do ene od jam Fremenov ---- SPOILER.

oo7 ::

Ne vem ali je bilo omenjeno ali ne ampak naj bi bila dva filma Dune, ker je knjiga preveč kompleksna za 1 film.

Kurzweil ::

@M-Power, smo omenili to... še na tej strani :))

Se mi zdi, da je bolj kot kompleksnost knjige, razlog za dva dela nekje drugje... če se bodo prav stvari lotili, pa bo to tudi iz stališča bolj podrobnega prikaza dogajanja, prišlo prav... sigurno boljše, kot da izpustijo cel kup stvari in skačejo brezglavo iz enega na drug konec...

Kurzweil ::

Frank Herbert's Son Says 'Dune' Author Would be 'Incredibly Proud' of Denis Villeneuve

... da se ne bo ata Herbert vstal iz groba... in šel iskat svojga sina...

oo7 ::

A je Children of Dune za pogledat ?

wired ::

oo7 je izjavil:

A je Children of Dune za pogledat ?

Dune in Children of Dune miniseriji sta vsekakor za pogledat. Škoda samo, ker Sci-fi ni dal budgeta za boljše efekte. Pa par igralcev se na žalost med obema zamenja (za Duncana in Stilgarja se spomnim). Meni sta bili miniseriji všeč, ker sta šli kar OK čez prve tri knjige.

PS.: Pa soundtrack sploh ni slab (npr. Children of Dune - Inama Nushif, pardon za slabo kvaliteto posnetka).

Off topic: upam, da ste vsi ljubitelji Dune-a lani kupili slovenski prevod! :)

oo7 ::

Dobro potem bom pa pogledal še Children of Dune. Vidim, da igra James McAvoy.

Kurzweil ::

@M-Power, ker vidim v eni drugi temi, da rad gledaš na budget/box office/bla bla... poglej koliko je bil budget teh serij in če vzameš v obzir to dejstvo, sta seriji zelo solidni, kdor pa je fajn Duna, pa je bil seveda v preteklosti vesel vsega kar je bilo, sploh če si kot otrok igral Dune 1&2...

Kurzweil ::

Evo, točno pol leta še do premiere Duna... in ja, se trudim, da ne bi bilo hpya!

opeter ::

Jaz pa sem čisto pozabil, da je tole v izdelavi ... upam, da bo gledljivo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

vostok_1 ::

Koliko "remake-ov" pa je dejansko uspelo v zadnjem desetletju? Bolj malo.

Tko, da že po defaultu ne pričakujte preveč. Probably gonna be shit, cheap shit spektakel.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

bambam20 ::

vostok_1 je izjavil:

Koliko "remake-ov" pa je dejansko uspelo v zadnjem desetletju? Bolj malo.



jaz vem samo za enega. trilogija planet opic.

vostok_1 ::

Track record je torej obupen.

Kdaj boste spoznali, da je klasični holivud kreativno mrtev in brezobzirno pohlepen?
Koliko smeti morate še pogledati, da bo vam to kapnilo?

Ste ko žena wife-beaterja, ki je prepričana, da bo jutri boljši. Da jutri pa ja bo drugačen. Ko pride dan pa spet klofute in spet novo lažno upanje.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Magic1 ::

Jaz ne vidim problema. Časa imam malo in preprosto ne gledam ničesar dokler ni dost pohvaljeno. Ko imam kaj časa, si raje pogledam na youtubeu, kako se dela kaj okoli bajte, kaj o znanosti/tehniki, kaj dobrega za jest,... Ne pogrešam filmov, serij, poročil, ki jih lahko gledaš vsak dan. Še lanskih vseh top filmov nisem pogledal, pri igrah sem pa sem še konkretneje zadaj.
Prav žalostno je, da lahko na Youtubu one man band naredi bolj zanimiv content od "visoke" produkcije.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

opeter ::

vostok_1 je izjavil:

Track record je torej obupen.

Kdaj boste spoznali, da je klasični holivud kreativno mrtev in brezobzirno pohlepen?
Koliko smeti morate še pogledati, da bo vam to kapnilo?

Ste ko žena wife-beaterja, ki je prepričana, da bo jutri boljši. Da jutri pa ja bo drugačen. Ko pride dan pa spet klofute in spet novo lažno upanje.


Kratek bom:
Upanje umre zadnje. ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Kurzweil ::

@vostok_1, kar se remakov tiče, je dobrih v zadnjih 20 letih res za vzorec, in tudi sam sicer nisem za slednje. Ampak Dune je meni zelo ljub, zato nekako upam, tudi sicer Villeneuve ni slab režiser, po drugi strani pa bom zaradi taistega razloga lahko še bolj razočaran. Sem se pa že davno pripravil, da ne bom pričakoval nič. Mogoče pa me le preseneti, nekak... ;(( Blade Runner 2049 je meni še šel skozi...

Dune bi morala biti res top shit AAA serija, odlična ekipa, vrhunski casting, dober CGI, scenarij, soundtrack, vse... torej pravi ljudje z velikim budgetom :D To je moja želja že praktično 2/3 življenja, prodloga je vrhunska, materiala je ogromno, potencial velik, ni da ni...

Najbolj od vsega, pa mi gre na ku_ac to, da bo okvir zgodbe praktično isti, kot pri Lynchu, pa še to ne bo strpano v en film, upam, da bo vsaj dejstvo, da ne bo samo en del, zgodba/scenarij izkoristila za globino, malce bolj proper insight v dogajanje... in upam seveda, da bo doslednost tudi na mestu!

vostok_1 ::

Razumem jaz to vse.
Ampak od holivuda ne gre več pričakovati kvalitete. Že netflix in podobni delajo boljše reči, ampak spet ne take blockbusterje.
Žal smo trenutno v temnem veku kar se tiče blockbuster cinematografije. Morda doživimo nekoč renesanso, ampak zaenkrat tavamo po blatu.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

2dark ::

Problem bo prvo izbira igralcev, vzdušje, cinematografija, glasba.. ni šans, da jim uspe.

Kurzweil je izjavil:

Blade Runner 2049 je meni še šel skozi...



Blagor tebi. Film je generična neokusna kopija z bebavim koncem. Negledljivo oz. prvič pogledaš in vržeš v pozabo.

enko sem pogledal in bom še pogledal nekajkrat. Nadaljevanje=? enkrat je bilo preveč.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

Kurzweil ::

@vostok_1, ja se kar strinjam... velja to tudi za kakšno drugo področje in ne samo filme,... glede na naravo človeštva, se bolj bojim, da bo najprej treba dekadenca, da bo potem neka renesansa :D

@belidihur, meni je prvi del Blade Runnerja eden boljših filmov ever! Tako, da primerjave z njim ni, sem pa že pred samim izidom pričakoval, da ne more niti blizu po atmosferi, igralcih, soundtracku, scenariju,... kot prvi del. Jaz se pri Blade Runnerju 2049 nisem mogel odločit, ali mi je fild dober ali ne, tako da sem ga šel 2 dni po vrsti v kino gledat... da pa sem se to sploh vprašal, pa tudi nekaj pove. Meni ni všeč niti Gosling, niti Jared Leto,... soundtrack je kot nek remix originalnega Vangelisovega soundstracka... da ne pišem dalje...

Torej nekaj takega pričakujem, kar sem opisal v zgornjem odstavku,... ena taka tolažilna nagrada za Dune fana, če je Villeneuve režiser popoln crap ne more biti, neka nova klasika pa pravtako ne - me bolj kot nek hype, žene radovednost... še posebej ker je Villeneuve velik fan Duna in pravi, da je njegova največja želja prav snemanje Duna... mi pa še po par screenshotih ni všeč prevelika spoliranost, kot je bila že pri Arrival in Blade Runner 2049...

2dark ::

Kurzweil je izjavil:



@belidihur, meni je prvi del Blade Runnerja eden boljših filmov ever! Tako, da primerjave z njim ni, sem pa že pred samim izidom pričakoval, da ne more niti blizu po atmosferi, igralcih, sound


Evo. Sem šel ponovno gledat The Blade Runnerja in sicer the Final Cut.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

vostok_1 ::

Villeneuve je pokazal kak režiser je že z Arrivalom.
Gre za človeka, ki sicer spominja na veljake zlatega obdobja, a jih žal dosega le do pasu. Kaka scena mu sicer uspe, ampak celoto nekako ne uspe sestaviti.
Ne me razumet narobe, to je pohvala. Ampak žal je še vedno vajenec, ki ne bo nikoli zares dosegel mojstra. Delno zaradi pomanjkanja kompetenc, delno zaradi toksične kulture v holivudu.

Ali mu gre zaupati Dune?
Najbrž res. Ampak žal boste dobili zgolj povprečen filem, po kateremu boste šli "ok, to je bilo gledljivo, ampak se pravzaprav ne spomnim nič od njega" pol pa na pivo, kjer boste pozabli še tisto nekaj malega.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Kurzweil ::

Saj pravim, Villeneuve je dober režiser, še posebej od te novejše generacije Hollywood režiserjev, ima par dobrih filmov, ampak vsakemu kaj manjka, nobeden pa ni slab. Od Hollywooda pa tako ne pričakujem več, da bi možgani delali na več kot 5%.

Nekaj pa je... vsi v kontekstu Villeneuva omenjajo samo Arrival in Blade Runner... no vsaj večina. S tem da je Sicario zelo soliden, zame najboljši njegov film in zame osebno mojstrovina pa je Incendies, mogoče zato, ker sem film šel gledat na random, na koncu pa mi je, da ne napišem preveč... bil fenomenalen!

Meni je Dune tako ljub, da ga že iz straha, da ga slabo posnamejo, ne bi zaupal nikomur, a če ga že morajo posnet, potem se mi zdi Villeneuve vseeno ena izmed top izbir.

Imam rad, da folk dvomi, kritizira,... potem ob dejstvu, da tudi sam ne gojim porevelikih pričakovanj, lahko film samo še preseneti. Kdor pa še ni gledal njegov film Incendies, pa mu ga zelo priporočam!

2dark ::

vostok_1 je izjavil:

Villeneuve je pokazal kak režiser je že z Arrivalom.
Gre za človeka, ki sicer spominja na veljake zlatega obdobja, a jih žal dosega le do pasu. Kaka scena mu sicer uspe, ampak celoto nekako ne uspe sestaviti.
Ne me razumet narobe, to je pohvala. Ampak žal je še vedno vajenec, ki ne bo nikoli zares dosegel mojstra. Delno zaradi pomanjkanja kompetenc, delno zaradi toksične kulture v holivudu.

Ali mu gre zaupati Dune?
Najbrž res. Ampak žal boste dobili zgolj povprečen filem, po kateremu boste šli "ok, to je bilo gledljivo, ampak se pravzaprav ne spomnim nič od njega" pol pa na pivo, kjer boste pozabli še tisto nekaj malega.


Tale hype okoli tako povprečnega režiserja je neverjeten. Še bolj neverjetno je, da se ga smatra za vrhunskega režiserja, če je dokazal, da to ni, ni sposoben , da bi prikazal digitalno zgodbo tako, da bi gledalec bil zadovoljen. Vsi njegovi filmi , ki sem jih gledal so izjemno povprečni, razvlečeni in v veliki meri dolgočasni in mučni za gledat. Da je nekdo talentiran režiser, to pokaže takoj v začetku in ne šele kasneje. To je nemogoče.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Personanonim ::

Kdo pa bi bil primeren/primernejši za režijo adaptacije knjige Dune,torej ne remake filma Dune,ampak adaptacijo knjige od trenutno aktivnih režiserjev ?
"The internet - like a training camp for never amounting to anything."

oglaf.com

vostok_1 ::

Villeneuve, kot rečeno, ni vrhunski režiser.
Je režiser, ki se nostalgično spominja starih časov in skuša nekaj emulirat za ta nova dekadentna 20'.
V primerjavi s starimi mački, je seveda običen povprečnež. Ampak za današnje čase, kjer se v kinu v glavnem gleda superjunake, je dejansko nadpovprečen.

Predstavljaji si to nekako tako, kot da v razredu otrok s posebnimi potrebami je nekdo, ki se je tam znašel morda ne povsem upravičeno in bi najbrž morda le sodil v navadni razred.

Kako naj še to opišem?

Ravno na tisti točki, not retarded, but nothing special.
Kot, da te celo življenje pitajo z ječmenovo kašo, a en dan slučajno dobiš notri žličko marmelade.
Kot na 286, ki si imel turbo gumb, ki je v resnici naredil almost fuck nothing.
Kot, da te daje zaprtost, a se ti po večurnem trudu le uspe posrati kak kakec in biti hvaležen bogu.

Catch my drift?

PS. Denis tudi ima že nekaj izkušenj z malo bolj ezoteričnimi filmi, kar recimo Dune je.
Od nove generacije režiserjev, najbrž res ni veliko izbire. Večina je buttfucking retarded, nekaj pa jih je izven žanra.

Definitivno ne pričakovat poslastice.
Pričakujte nekaj, kar morda lahko povabite nekoga v kino in vam pri tem ni nerodno.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

Personanonim ::

Kljub slikovitemu opisu tvojega mnenja o Villeneuveu,še vedno nimam odgovora na moje vprašanje :D.
"The internet - like a training camp for never amounting to anything."

oglaf.com

vostok_1 ::

Saj ti pravim. Od novih režiserjev, najbrž res on.

Arrival ni bil shit-stain.
Novi BR ni bil shit-stain.
Dune najbrž ne bo shit-stain.

Ampak to pa je tudi vse.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

Personanonim ::

No,si spremenil ravno ko sem stisnil "odgovori".
"The internet - like a training camp for never amounting to anything."

oglaf.com

2dark ::

Personanonim je izjavil:

Kdo pa bi bil primeren/primernejši za režijo adaptacije knjige Dune,torej ne remake filma Dune,ampak adaptacijo knjige od trenutno aktivnih režiserjev ?


Nimam pojma.

Vem, kdo bi bil idealen režiser za Robocopa. Neill Blomkamp.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Kurzweil ::

2dark je izjavil:

Personanonim je izjavil:

Kdo pa bi bil primeren/primernejši za režijo adaptacije knjige Dune,torej ne remake filma Dune,ampak adaptacijo knjige od trenutno aktivnih režiserjev ?


Nimam pojma.

Vem, kdo bi bil idealen režiser za Robocopa. Neill Blomkamp.


James Cameron ima tudi rad robote, tanke, ladje, letala, rakete, če se prav spomnim je nek strojnik al nekaj... kak bi bil pa film od Robocopa pa ne vem... sem pa kot otrok imel rad to serijo, ko pa sem pogledal vse Robocope pred kakšnim letom, pa mi je bilo nerodno, če bi bil radodaren, bi rekel, da je B produkcija. Ampak kot otroku je blo fino, tako da nostalgija in sentimentalnost delata svoje.

Alejandro Jodorowsky bi lahko posnel Duna, za zadnji film, ko je že ravno 91 let star... in za tolažbo, ker mu nekoč ni uspelo. Je pa res, da tisto bi potem bilo precej artish in spirtual, za kar tako kot nekoč, verjetno tudi zdaj ne bi dobil dovolj denarja, in bi gledali v kakšnih prijetnih old school kinematografih in ne v teh pop-corn kino dvoranah v shopping centrih.

Mogoče kdo od teh...

Children of Men (Alfonso Cuaron)
Ex Machina (Alex Garland)
Inception (Christopher Nolan)
Mad Max: Fury Road (George Miller)
District 9 (Neill Blomkamp)
Serenity (Joss Whedon)
Snowpiercer (Bong Joon-ho)
Moon (Duncan Jones)
A.I. - Umetna inteligenca (Steven Spielberg)
...

Ali pa morda celo kdo, ki je snemal kakšno serijo, kot naprimer The Expanse, Westworld, Dark, Battlestar Galactica, katero izmed dveh Dune serij,...

In pozor, še malce vode na ogenj... David Lynch še enkrat! >:D

2dark ::

Kurzweil je izjavil:



ko pa sem pogledal vse Robocope pred kakšnim letom, pa mi je bilo nerodno, če bi bil radodaren, bi rekel, da je B produkcija. Ampak kot otroku je blo fino, tako da nostalgija in sentimentalnost delata svoje.


Se popolnoma strinjam. Verhoevenovi filmi so, vsaj ti iz hollywooda zelo dobra b produkcija ( total recal, starship troopers .. ) njegovih evropskih filmov nisem gledal.


Ima pa verhoven za pasom prvinski nagon in nevidnega moža. Ta dva sta pa konkretna filma.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

vostok_1 ::

B produkcija? Kaka B produkcija.

To je pač njegov slog.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

2dark ::

vostok_1 je izjavil:

B produkcija? Kaka B produkcija.

To je pač njegov slog.



Totall recall, Starship tropersi, Robocop je , če pogledaš danes B produkcija, ampak kvalitetna. B produkcija je bila včasih na visoki ravni. Danes je podn.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

vostok_1 ::

Ne gre za B produkcijo. Gre za njegov slog. Drugače so zadeve top.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

2dark ::

vostok_1 je izjavil:

Ne gre za B produkcijo. Gre za njegov slog. Drugače so zadeve top.


Ne. gre za b produkcijo.. lahkotna akcija je vedno b produkcija.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

vostok_1 ::

I don't agree.

Potem je definitivno to sranje od superjunakov B produkcija.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Gagarin ::

Ma to je ž produkcija. Pa Verhoeven nima nič za pasom Nevidnega moža. Mogoče misliš Hollow man, ki pa res ni nek presežek...

opeter ::

Kurzweil je izjavil:

@vostok_1, kar se remakov tiče, je dobrih v zadnjih 20 letih res za vzorec, in tudi sam sicer nisem za slednje


Rahlo OT:
Meni osebno je bil Časovni stroj (The Time Machine) iz začetka novega tisočletja zelo dober.

Imam pa tudi lepe (in grozljive) spomine na "stari" film iz leta 1960 še iz otroštva.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

opeter ::

Pa še to sem našel pred kratkim:
https://screenrant.com/andy-muschietti-...

Andy Muschietti, režiser novih filmov It (Tisto) razmišlja, da bi naredil remake Časovnega stroja ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

vostok_1 ::

opeter je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

@vostok_1, kar se remakov tiče, je dobrih v zadnjih 20 letih res za vzorec, in tudi sam sicer nisem za slednje


Rahlo OT:
Meni osebno je bil Časovni stroj (The Time Machine) iz začetka novega tisočletja zelo dober.

Imam pa tudi lepe (in grozljive) spomine na "stari" film iz leta 1960 še iz otroštva.


Ta zadnji remake je bil spektakel, bolj kot neka cerebralna izkušnja. Imel je določene ok scene, ampak premalo za popravit izkušnjo.

Tisti iz 60' pa je bil top. Še vedno je. Novela pa je itak osnova, ki pa roko na srce nima vseh scen, ki so jih v adaptaciji dodali.

Baje delajo re-remake Time Machine-a.
To kar je Kurzweilu Dune, je meni The Time Machine. Razlika je samo ta, da so ga že zavozili, zato nimam veliko pričakovanj.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

pegasus ::

Problem Dune materiala je, da je knjiga as-is zelo nevizualna in zelo introvertirana. Lynchev film ji je v resnici zelo zvesto sledil, zato je izpadel tako kot je. Ni mi jasno, od kje je Jodorowski črpal navdih za vso svojo vizualno ekstravaganco, ki nima nobene veze z zgodbo. IMHO bi bilo najbolje, če bi Dune predelail v radijsko igro, to bi delovalo odlično. Filmarji pa morajo, če hočejo doseči željen učinek, nujno korenito poseči v material in ga prirediti mediju. Vse Paulove "budne sanje" bo zelo težko vizualizirati ... ena sama scena je, ki je res pisana na kožo igralcem, Atreides večerja. Ne vem, zakaj jo je Lynch izpustil.

2dark ::

Gagarin je izjavil:

Ma to je ž produkcija. Pa Verhoeven nima nič za pasom Nevidnega moža. Mogoče misliš Hollow man, ki pa res ni nek presežek...


A ni glavni negativec v Hollow man neviden? Si ga mogoče videl? Hollow man je proti današnjim skropucalom od grozljivk super izdelek.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

pegasus ::

Ravnokar izvedel, da se proti koncu leta obeta tudi Dune the graphic novel, torej strip. To zna tudi biti zanimiva opcija.

Kurzweil ::

pegasus je izjavil:

Ravnokar izvedel, da se proti koncu leta obeta tudi Dune the graphic novel, torej strip. To zna tudi biti zanimiva opcija.


Misliš tole?
DUNE: The Graphic Novel, Book 1

Gagarin ::

2dark je izjavil:

Gagarin je izjavil:

Ma to je ž produkcija. Pa Verhoeven nima nič za pasom Nevidnega moža. Mogoče misliš Hollow man, ki pa res ni nek presežek...


A ni glavni negativec v Hollow man neviden? Si ga mogoče videl? Hollow man je proti današnjim skropucalom od grozljivk super izdelek.


Kaj zdej bluziš, napisal si z veliko kot naslov filma...

Gagatronix ::

opeter je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

@vostok_1, kar se remakov tiče, je dobrih v zadnjih 20 letih res za vzorec, in tudi sam sicer nisem za slednje


Rahlo OT:
Meni osebno je bil Časovni stroj (The Time Machine) iz začetka novega tisočletja zelo dober.

Imam pa tudi lepe (in grozljive) spomine na "stari" film iz leta 1960 še iz otroštva.


Najvecja ironija "novega" The Time Machine filma iz 2002 je da ga je reziral Simon Wells. Pravnuk H.G. Wellsa.

Personanonim ::

Intervju z režiserjem .54 minut.

"The internet - like a training camp for never amounting to anything."

oglaf.com

oo7 ::

3 septemrba v ZDA izide film Tenet takrat naj bi tudi pokazali prvi teaser traielr za film Dune.

Kurzweil ::

Imaš 3. septembra tudi pri nas Tenet... upam, da bo tudi pri nas trailer za Dune, čeprav bom preživel tudi brez... se tudi sicer zadnje čase prav dresiram, da ignoriram trailerje, ki so po večini ali total shit... ali pokažejo preveč... nabijejo hype... bom kar lepo šel iz prve pogledat film, če bom zneslo, da ne pogledam trailerja. V glavnem imam Villenuva za zelo solidnega režiserja, par filmov je prav odličnih, ampak jaz sem die hard fan Duna, tako da če se tu zameri, mu bo respectancy level padel na 0.
««
3 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blade Runner - TV serija

Oddelek: Sedem umetnosti
141958 (181) oo7
»

Vam ljubi filmi z ZF in fantazijskimi elementi

Oddelek: Sedem umetnosti
282144 (1258) Uporabnik
»

Sci-Fi Literatura (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
23038189 (10310) Zvezdica27
»

Blade Runner 2 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Sedem umetnosti
688105678 (70025) nurse013

Več podobnih tem