» »

Dune (remake)

Dune (remake)

Temo vidijo: vsi
««
18 / 18
»
»»

BaTeMaN ::

nekdo naj pobere zgodbo pa naredi še children + emperor... ampak definitivno, naj se malo bolj prime source materiala... kot...
less then zero

BT52 ::

kot... kaj?

Praviš da se DUNE 1 in DUNE 2 NE DRŽITA ESENCE KNJIG? Pa ne bi zdaj o Zedaji, ker gre meni tudi na jetrra, ker ne more igrat. Samo v bistvu pa so dokaj zajeli knjige.

Sem že tak preveč rekel... :) nočem več pogrevat tega
less then zero

Jarno ::

In Denis Villeneuve's Dune (2021), CHOAM (Combine Honnete Ober Advancer Mercantiles), a key organization in Frank Herbert's Dune universe, is not explicitly mentioned by name. CHOAM is a powerful economic entity that controls most of the trade and commerce in the known universe, including the all-important spice trade. In the books, CHOAM is a central player in the political and economic maneuvering between the noble houses.

Če dam primerjavo, v igri World of Warcraft so do amena zahebali ekonomijo med igralci in vpijejo "gameplay, gameplay", kar je botrovalo stmemu upadu števila le-teh.
Ljudje smo radi tudi podjetni, ne samo nasilni in nas večji "big picture" nadvse navdušuje.
#65W!

borisk ::

razen to da ni nekajletnega preskoka ki se v filnu ni zgodil in posledično se tamala še ni rodila da bi ubila strica, se ostalo kr ujema s prvo knjigo..

Saj pravim, da je brez-veze pogrevat. Me veseli, da Vam je všeč in da večino ne moti nič.
Jaz sem bral knjige večkrat zadnje 30/40 let :D Težko sprejmem to...kar je narejeno, čisto moj problem :)
less then zero

wired ::

Nisi edini:)

Kot ljubitelj Dune knjižnega univerzuma sem šel s strahom v kino na prvi del. Ampak sem bil prijetno presenečen. Glede dobesednega sledenja knjigi nimam težav, film si nekaj umetniške svobode mora vzeti. Manjko "abomination" Alie me je malo zbodel, ampak OK.
Drugi del me je veliko bolj razočaral, verjetno zaradi prevelikih pričakovanj glede na prvi del. Mogoče malo preveč "big bada boom" in premalo dialogov, ampak OK, kdo bi potem tole gledal.

Casting je bil po mojem malo zgrešen:
- Zendaya kot Chani je no-go. Ženski nočem delati krivice, njeno igranje poznam samo iz Spider-Mana, baje da je v Euforiji dobra. Ampak tukaj ni med njo in Paulom nobene prave kemije, kar je pomembnejše kot Chani the Warrior.
- Aquaman za Duncan Idaha, joj, ne. Za nekoga, ki je prebral samo prvo knjigo, ajde, Idaho kot Swordmaster, naj bo. Ampak bralci vemo, da je Duncan veliko več od tega. Kako bi taisti igralec predstavil Duncana v Dune Messiah/Childrenih (ali celo God Emperor-ju), to si pa ne predstavljam.

V glavnem, zelo dober sci-fi izdelek, solidna predstavitev Dune sveta (vizualno in slušno seveda impresivno), ampak zame osebno bosta "pravi" filmski Dune ostali miniseriji (z vsemi iz letala vidnimi minusi - ne nosim rožnatih očal).

Kayzon ::

Ni mi jasno kako vam je vizualno film impresiven saj zgleda zadeva zelo pusto?! Od samih kostumov pa vsega ostalega..

BT52 ::

Kayzon je izjavil:

Ni mi jasno kako vam je vizualno film impresiven saj zgleda zadeva zelo pusto?! Od samih kostumov pa vsega ostalega..

Ja notranjosti stavb so zelo bauhaus varianta minimalizma. Drugače vse ostalo impresivna cinematična izkušnja.

Samo dejstvo kolikokrat omeni, kar je manjkalo v filmih Vam pove... kaj je tudi mene razočaralo.

Pa to še vedno zdaleč ni vse.
less then zero
««
18 / 18
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blade Runner - TV serija

Oddelek: Sedem umetnosti
202738 (259) BaTeMaN
»

Vam ljubi filmi z ZF in fantazijskimi elementi

282462 (1576) Uporabnik
»

Sci-Fi Literatura (strani: 1 2 3 4 5 )

23041339 (13460) Zvezdica27
»

Blade Runner 2 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

688114941 (79288) nurse013

Več podobnih tem