Forum » Operacijski sistemi » SQL connection problem
SQL connection problem
krneki0001 ::
Na enem starem serverju je sql server express 2005. (ja, staro, ampak to imajo). Narejena je tudi aplikacija client-server. Iz windows 7 se na bazo prikpaljajo brez problemov preko SQL native klienta in v registry-ju imajo za vsako tabelo zapisano pod ODBC.INI specifikacije, da jih program lahko prebere.
Sedaj pa bi rad zadevo prenesel na nov računalnik z windows 10.
Inštaliral sem sql native klienta, ki lepo vidi server in mi napiše ko v odbc testiram, da je povezava do baze uspešna, kreiral sem zapis za eno tabelo v registryju in program se zažene, vendar pa mi takoj ko se zažene izpiše: COLLATING SEQUENCE 'SLOVAK' IS NOT FOUND.
Pregledal sem cel registry, pregledal sem vse datoteke na celotnem računalniku in ne najdem nobenega zapisa 'SLOVAK', razen v definiciji tipkovnic, ki so prednaložene v registry-ju.
Ima kdo kako idejo kaj pogledat, kje pogledat in kako sploh iskat?
Sedaj pa bi rad zadevo prenesel na nov računalnik z windows 10.
Inštaliral sem sql native klienta, ki lepo vidi server in mi napiše ko v odbc testiram, da je povezava do baze uspešna, kreiral sem zapis za eno tabelo v registryju in program se zažene, vendar pa mi takoj ko se zažene izpiše: COLLATING SEQUENCE 'SLOVAK' IS NOT FOUND.
Pregledal sem cel registry, pregledal sem vse datoteke na celotnem računalniku in ne najdem nobenega zapisa 'SLOVAK', razen v definiciji tipkovnic, ki so prednaložene v registry-ju.
Ima kdo kako idejo kaj pogledat, kje pogledat in kako sploh iskat?
crniangeo, Nočem nič na bazi spreminjat, ker tam je nastavljena slovenščina in iz windows 7 deluje vse pravilno, problem je windoww 10.
Ne nobene datoteke config.fpw ni. Sej to mi je čudno.
Ne nobene datoteke config.fpw ni. Sej to mi je čudno.
Tavher ::
Si 100% da si na Win 10 izbral S...LOVE...nijo in ne Slovaško? :)
Preveri tisto nastavitev za unicode programe.
Preveri tisto nastavitev za unicode programe.
Ja, 100% sem. Vse preverjeno večkrat. Tudi ponastavljeno. Nima pa nobene veze jezik na klientu, ker četudi dam angleščino in tipkovnico us, pa region us, napiše enako napako .
tony1 ::
frudi ::
Za Win10: Control Panel / Language / Change date, time or number formats (v levem menuju) / Administrative (zavihek), tam imaš opcijo za nastaviti "Language for non-Unicode programs".
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Hvala!
Tam sem nastavil slovenščino in sedaj vse deluje. Nastavljeno je bilo pa US english, tko da je tudi program slabo napisan, ker očitno za neslovenski jezik napiše SLOVAK.
Tam sem nastavil slovenščino in sedaj vse deluje. Nastavljeno je bilo pa US english, tko da je tudi program slabo napisan, ker očitno za neslovenski jezik napiše SLOVAK.
Tavher ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | notepad in šumnikiOddelek: Pomoč in nasveti | 3441 (2928) | krneki0001 |
» | Winamp in čOddelek: Programska oprema | 1300 (931) | MrStein |
» | Najboljši programski jezik za unicode ?Oddelek: Programiranje | 1949 (1751) | brodul |
» | Tipkovnica v ciriliciOddelek: Pomoč in nasveti | 4108 (3911) | Ramon dekers |
» | Test jabolčnih novotarijOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 3951 (2535) | darkolord |