» »

spletna stran - seo

spletna stran - seo

Boomerang ::

Za našo občino sem izdelal spletno stran. Vsi smo zadovoljni, edina težava je, da jo Google ne prikaže na vrhu zadetkov iskanj. Z orodjem pagespeed insights sem spletno stran stestiral, upošteval sem vsa navodila (kolikor se je le dalo) in sedaj je ocena strani 88%. On-site seo je kolikor-toliko izpopolnjen (title, opis, keywords, h1, sitemap, unikatna vsebina, dobra odzivnost, responsive za različne naprave itd.). Več na spletni strani verjetno nimam kaj naredit.

Sedaj pa ključni del: če v googla vpišem recimo "občina ime_obcine" se spletna stran prikaže nekje na sredini prve strani. Če vpišem samo ime občine, pa spletne strani sploh ni na prvi strani zadetkov. V vsakem primeru so na vrhu druge spletne strani (bizi.si, itis.si, wikipedia ipd.), ki s samo občino nimajo toliko veze. Zanima me, kako bi našo spletno stran spravil bolj na vrh? Recimo pred omenjene spletne strani. In pa drugo vprašanje: Zakaj moram vpisat "občina ime_obcine", da mi najde spletno stran - zakaj je ne najde, če vpišem samo ime kraja?

Phantomeye ::

A si probal prisilni vpis v index (google search console).

drugace traja veliko dlje, da google vključi v site vse seo spremembe.

itak pa včasih skor ne morš konkurirat starejšim domenam... google je najbolj težaški. veliko kriterijev za upoštevat... tisti google insight ne naredi veliko.

je npr. stran prijazna mobitelom?

Boomerang ::

Vpis v index preko search console sem opravil. Stran se prilagodi vsaki napravi - povsod je uporabniku prijazna. PageSpeed Insights pomaga samo za onsite optimizacijo, ki pa je le en delček. Offsite pa je čisto druga tema... tu se gleda popularnost/priljubljenost strani, torej kolikrat je bila stran šerana na forumih, blogih, družabnih omrežjih itd. Tu je res težko premagati konkurenco.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
294274104 (3522) edi123
»

Pohitritev spletne strani

292277 (1220) vezalke
»

Objavljanje strani v Google in Bing

Oddelek: Omrežja in internet
71042 (872) win64
»

Ocena spletne trgovine - estetika, funkcionalnost

253072 (1805) SandiP11
»

Pomoč pri spletni strani (strani: 1 2 3 )

1218118 (5579) gepard69

Več podobnih tem