Forum » Pomoč in nasveti » Zmrzovanje prenosnika
Zmrzovanje prenosnika
teja89 ::
Pozdravljeni!
Imam 5 let star prenosnik, pred nekaj meseci sem ga posodobila na Win 10. Sedaj pa mi že nekaj dni nenehno zmrzuje. Prižgem, par minut uporabljam (net, mape...) in zmrzne. Ne odziva se na nobeno tipko, tako da ga potem z on-off tipko izklopim in potem ponovno prižgem. Ampak tudi potem se ne zazene takoj, pod Win modro ikonco se krogec vrti in vrti, potem racunalnik se enkrat fizicno izklopim in vklopim ... par minut in spet zašteka. Sem pa sedaj poskusila še v Safe modu pa za enkrat se deluje.
Hvala vnaprej!
Imam 5 let star prenosnik, pred nekaj meseci sem ga posodobila na Win 10. Sedaj pa mi že nekaj dni nenehno zmrzuje. Prižgem, par minut uporabljam (net, mape...) in zmrzne. Ne odziva se na nobeno tipko, tako da ga potem z on-off tipko izklopim in potem ponovno prižgem. Ampak tudi potem se ne zazene takoj, pod Win modro ikonco se krogec vrti in vrti, potem racunalnik se enkrat fizicno izklopim in vklopim ... par minut in spet zašteka. Sem pa sedaj poskusila še v Safe modu pa za enkrat se deluje.
Hvala vnaprej!
hojnikb ::
uveljavli garancijo, če je še.
Sicer pa lepo po vrsti... disk, ram, napajalnik....
Sicer pa lepo po vrsti... disk, ram, napajalnik....
#brezpodpisa
harvey ::
možni vzroki po 5 letih - zaprašen > pregrevanje (ukrep čiščenje), težava z diskom > okvara (pregled diska z namenskim orodjem proizvajalca)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Racunalnik sem spihala s kompresorjem, samo povrsinsko. Sem pa par dni nazaj posodobila driverje z Iobit Boosterjem, ce je mozno tudi to kaj krivo. Kako pa bi pregledala disk?
MIHAc27 ::
Ne nameščaj gonilnikov z raznimi programi a la Iobit booster. So pogosto leglo nesnage.
Poglej model prenosnika, in potem lepo na uradno stran. Čeprav Windows 10 veliko gonilnikov najde že kar sam.
Če ti v varnem načinu lepo deluje, potem so dejansko lahko krivi virusi ali gonilniki. Seveda je še vedno možna strojna okvara. Če boš tako naložila windows 10 še enkrat, malce sprobaj delovanje preden sploh naložiš kakšen gonilnik.
Poglej model prenosnika, in potem lepo na uradno stran. Čeprav Windows 10 veliko gonilnikov najde že kar sam.
Če ti v varnem načinu lepo deluje, potem so dejansko lahko krivi virusi ali gonilniki. Seveda je še vedno možna strojna okvara. Če boš tako naložila windows 10 še enkrat, malce sprobaj delovanje preden sploh naložiš kakšen gonilnik.
No, mislim, da mi je uspelo in izgleda, da je bla res kriva tista posodobitev z Iobit boosterjem! Sem na novo naložila Win 10 zjutraj, do sedaj še ni zmrznil :)
Hvala vsem za nasvete :)
Hvala vsem za nasvete :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 139 140 141 142 )Oddelek: Operacijski sistemi | 1388036 (228) | SVGA |
» | Računalnik mi zamrznuje kateri proram za pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1046 (803) | kixs |
» | Računalnik se ne zažene - nujnoOddelek: Pomoč in nasveti | 7647 (7052) | solatko |
» | Kako pobrisati datoteki, kjer nisi owner?Oddelek: Operacijski sistemi | 1016 (611) | subby |
» | graphics driverOddelek: Pomoč in nasveti | 1230 (1015) | pudlcek |