» »

graphics driver

graphics driver

pudlcek ::

Imam SAPPHIRE DUAL-X R9 280X 3GB GDDR5 OC. Zanima me, kateri driver je pravi?
- za SAPPHIRE DUAL-X R9 280X 3GB GDDR5 OC ali
- za SAPPHIRE DUAL-X R9 280X 3GB GDDR5 OC (UEFI)?

Sprašujem, ker nevem kdaj potrebujem UEFI driver?

LP

hojnikb ::

probaj z navadnim, če ne dela, pa z uefi.
#brezpodpisa

54j0 ::

Driver, ali flash na kartici? Sprašujem, ker prvič slišim, da bi obstajale različne verzije gonilnikov za bios in uefi izvedbo.

D:\Downloads\Chrome\13-12_win7_win8_64_dd_ccc_whql_635230521843386196.zip: Unexpected end of archive

to mi napiše ko hočem odpreti datoteko??? :)

hojnikb ::

stegni še enkrat.
#brezpodpisa

Sem pa ni delalo. Sem potem updejtal z Iobit Driver Booster. Verjetno je tako tudi vredu?

Updejtat sem hotel predvsem zato, ker se mi ventilatorji na grafični v času ko je zaslon temen (v času zatemnitve), vklapljajo in izklapljajo...kar pa se sliši kot nekakšno "škrcanje". Drugače grafična oz. ventilatorji delujejo tiho. Kaj bi lahko blo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pudlcek ()

Han ::

Gonilnik poišči in prenesi tukaj.

V mirovanju (izklopljen ekran) bi se morala na grafični ventilatorja ustaviti. Ko grafiko "zbudiš", ko se ekran spet vklopi, bi se morala tudi ventilatorja pričeti vrteti. Vmesno vklapljanje in izklapljanje ventov ni normalno.

Hm in kaj bi lahko blo to da se ventilatorja vklapljata? Se da to kako rešit?

Po moje BIOS na grafični, a nisem prepričan. Enako se je dogajalo na Sapphire HD7850, ki sem jo zaradi tega reklamiral po tem, ko sem bil en mesec v stiku s Sapphire podporo (poslal sem jim GPU-Z log, BIOS in video posnetek zaganjanja ventov vsako minuto za 5 sekund)... Za novejši ali popravljen BIOS se nikakor nisem mogel zmenit, zato je šla kartica pod garancijo nazaj v trgovino... Po mesecu in pol sem dobil drugo, enak model, a totalno svinjsko, dobesedno zažgano. Zadevo sem poslikal, ponovno kontaktiral uradni Support in kartico seveda zavrnil. Po tem sem bil ves čas v stiku z uradno podporo, kjer so trdili, da niso prejeli ne prve ne druge kartice v RMA postopek. Po treh mesecih sem rahlo ponorel in pisal "dobavitelju" v Avstrijo, kaj se grejo... Ravno danes mi je prijatelj sporočil, da me čaka nova kartica. Upam, da je verzija 2.

Na Sapphire HD7870 in R7 270X se venta normalno ustavita in ostaneta izklopljena dokler je ekran izklopljen.

Se ventilatorja vklapljata ob nameščenem gonilniku (AMD Catalyst 13.12)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Ok sedaj sem zadevo updejtal in deluje normalno, ventilatorja se ne vklapljata več. Bom še spremljal zadevo ampkam zaenkrat je vredu.

Okej nekaj časa ni vklapljalo ventilatorjev, sedaj ko sem pa ponovno zagnal računalnik pa je spet isti problem. To se je začelo dogajat včera, 14 dni je bila grafična ok. Je lahko problem še kje drugje?

Moti me pa predvsem to, ker se ob vsakem vklopu ventilatorjev to sliši..drugače nebi kompliciral :)

Zgodovina sprememb…

Katero plato imaš? Je BIOS na plati zadnji? Kateri Windows? Imaš naložene vse kritične popravke? Kateri napajalnik?

Na tvojem mestu bi odstranil vse gonilnike/programe, ki so vezani na grafično in naložil zgolj osnovni gonilnik za grafiko in HDMI. Če to ne bi odpravilo težave, bi sledila sveža namestitev sistema.

Imam asus h87m, bios sem posodobil, win7 x64, lc600w... sem pa ugotovil, da mi ventilatorji v casu zatemnitve laufajo samo v primeru, ce imam v programu advanced system care 7 vkljucen tisti monitor, ki prikazuje zasedenost rama ter procesorja... ce to ni vklopljeno, ventilatorji v casu zatemnitve ne tecejo..je lahko problem v programu?

Windowse imam pa december 2013...

Zgodovina sprememb…

Skoraj gotovo. Tovrstni programi za kvazi optimizacijo sistema so prej škodljivi kot uporabni, saj v končni fazi prav nič ne optimizirajo, prej nasprotno.

feryz ::

No, to pa ne.
To so nujno potrebni programi! Npr. Iobit Driver Booster, advanced system care 7; na kompu moraš imeti vsaj 5 cleanerjev (sistem,reg...) in vsaj 5 antivirusov in kompanije (Mcaffe, norton...). Ne škodi tudi 15-20 toolbarov za vse poznane brskalnike (zdaj ko so večji monitorji ni problem, če zavzamejo pol okna), pa Ask in podobna zalega.
Vse to je super blagodejno in pomaga ter varuje pri brskanju ter delu na splošno. Pa še dober občutek ima človek, ker zna vse to namestiti.

54j0 ::

CCleaner je za svinjarijo ok, za vsak slučaj pa lahko človek uporablja tisti windows antivirus (meni sicer ne pomaga, ampak ga imam zaradi lepšega, tudi zato, da je težje krekati kakšno igro ;>). Advanced system care je OK, dokler človek od njega ne pričakuje preveč - je spet dober za čiščenje svinjarije ala temp, cache, cookie in ostalega temu podobnega (ampak ima ccleaner iste funkcije in je manj napihnjen in požrešen). Optimizacije sistema, registra in ostalo je res jemati z rezervo. Popolnoma defektne so funkcije, ki tečejo "realtime", ala live optimization in podoben mambo-jumbo (nekoč se je poznalo, če si imel program, ki je v ozadju izklapljal neuporabljene dll-je in s tem varčeval s pomnilnikom, ampak danes kvejčemu upočasnjujejo cpu in sproščajo RAM, ki ga ima vsak podpovprečni PC preveč).

Topic: mislim, da je OP troll...

Machete ::

Licenca za Bitdefender je na ebayu za 3pcje/1leto ca 7€..
Vse ostalo zgoraj napisano je šara, ki jo večinoma inštalira nežnejši spol.

No če grem malo nazaj na temo...se pravi, da je možno da mi je ta program povzročal težave?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

R9 280X izkušnje

Oddelek: Kaj kupiti
181786 (985) hojnikb
»

Nakup druge grafične

Oddelek: Kaj kupiti
71539 (1326) M-XXXX
»