» »

Izkušnje z original in fejk - ponarejenimi kartušami

Izkušnje z original in fejk - ponarejenimi kartušami

N0t0ri0us ::

Pozdrav.

Po dolgem času se odločam za nakup ink tiskalnika in me zanimajo vaš izkušnje s kartušami.

Original kartuše stanejo za tiskalnik katerega gledam 100€, fejk pa 4€. Nova glava stane 80€, printer pa 180. (epson wf-7610)

Kakšne kartuše uporabljate vi in kakšne težave ste imeli (če ste jih)?

hojnikb ::

en poceni canon all in one z kartušami, ki imajo gor glavo (lahko stran vržeš ko se zapaca).

Pa ink z ebaya. Imo najceneje, če se ti da hecat z polnjenjem.
#brezpodpisa

#000000 ::

Če le je € na voljo, vzam laserski printer, men je še vsak printer ker ne printam vsak dan oz včasih nanese tud kak mesec nič, VEDNO zasušene kartuše in glave, nekak spucal preko softwara in eto sranja, zmanjkal tuša, fak polnit nazaj kartušo spet čiščenje poravnava ipd, in evo FAK prazna druga ČRNA kartuša HAHA

Luda kuča, porabu sem 1 uro cca, uničil 50 listov papirja, pa še mal je blo za pucat, in spet po ene 14 dnevih enaka pesem. Sem samo odklopil in od kolega vzel laser kyocera sicer ČB ampak barvnega ne rabm zaenkrat. Ne zgubljaj časa in denarja, laserc je zakon.

boro10 ::

Canon Pixma G serije 1400,.... Sem ravno kupil, ne vem ali se barve sušijo (baje da ne), res pa da tiskam skoraj vsak dan od 10-30 listov. Kartuše se naliva, komplet je že zraven. Kupiš in naliješ samo tisto, ki je zmanjka. Cena cca 6EUR na eno barvo. In naj bi zadostovalo za 6000 čb strani ali 7000 barvnih (5% prekrivnost)

Do sedaj natiskal cca 600 strani, težav nobenih, kazalnik nivoja črnila pa je še poln (nisem opazil premika). Tako da res morajo držati kar dolgo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boro10 ()

#000000 ::

Pr teh canonih je problem predvsem GLAVA, ker je to za njih potrošni materijal kot kartuše, ampak ko crkne ali se tolk zabije jo treba menjat, a stane malenkost manj kot printer včasih celo več, sploh original iz njihove trgovine oz servisa, če na ebayu kupiš kao obnovljeno pa je nekaj manj, ampak kako veš da nisi dobil malo boljše stanje kot tvoja ki je fuč.

BivšiUser2 ::

Fake katuše nikoli več. sem jih 2x menjal pa se je šlo po nov printer.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

mihec87 ::

Če ne tiskaš redno(parkrat tedensko) raje glej za laserci..Prej z injekti so bili vedno problemi zmanjkalo barve pa zabite glave pa zasušeno, po ne vem kokih injektih mi je dopizdilo in sem kupil čb laserca od takrat ne vem več kaj je to problem z printerjem(že vsaj 5 let)..

N0t0ri0us ::

problem je v tem, da bi rabil a3 print.. ni nujno da je, ampak bi mi prišel zelo prav. Prav tako brezrobo tiskanje.

Sem imel cca 10 let nazaj navaden printer.. sicer je delal ampak je žrl barve kot nor in pa seveda čiščenje glav stalno... Odkar imam laserca ni nobenega problema ampak pogrešam kdaj scan, a3 tiskanje in pa brezrobo...

bluefish ::

N0t0ri0us je izjavil:

problem je v tem, da bi rabil a3 print.. ni nujno da je, ampak bi mi prišel zelo prav. Prav tako brezrobo tiskanje.
Če je to le občasno, te pride občutno ceneje tiskanje na avtomatu ali v kopirnici.

N0t0ri0us ::

do najbližje kopirnice imam 20 min - 20km :)) In stvar gre takoj ko je izrisana na papir in takoj v uporabo :D

#000000 ::

jah pol si nabavi a3 printer, al pa lepi 6 a4 listov, bo ceneje printer nabavt, malo poglej kake dražbe pr nas, vem da so te printerji kr dragi, kolega je pred leti imel za načrte nek tak printer ki je bil še predpotopen ampak na paus papir je delal neverjetne (ko iz tiskarne) printe.

onitam ::

Imam Canon MG6450 tiskalnik pa neorignalne kartuše z Amazona (5x kompletov XL kartuš = nekje 25€). Se ne pacajo in tudi zasušijo ne, vmes tudi nisem printal 2 meseca. Tiskam si k večjemu skripte za fakulteto (večinoma ČB, dvostransko, tu pa tam barvno draft) in skupaj s papirjem pridem na okoli 0,015 - 0,020 €/stran (nabavna cena tiskalnika ni vključena). Je pa glavobol tiskat brezžično.
Prej sem imel HP tiskalnik. Neoriginalnih ni hotel sploh prepoznati, originalne so se pacale, kupljena nova glava in po enem letu več niti originalnih noče takoj prepoznati. Še pred tem (že 7 let nazaj) sem imel Epsona, na katerem so se pa neoriginalne karušte zašuile na vsake 2 tedna...
bleh

N0t0ri0us ::

sem našel nek printer ki mi ustreza.. ogromno iskanja, da najdeš nek poceni printer z zastonj kartušami :P

http://www.ebay.com/itm/CANON-Pixma-IP7...

ko bom rabil a3 bom pa zlepil 2 lista.. za moje potrebe bo OK :D

Če bo preživel te kartuše, pa z veseljem nabavim še nekaj kompletov - 40 kartuš za 25€ :D Kako se bo obneslo pa ne vem :D

seminal ::

Sam imam enako canona star model IP5200, podobne spefikacije kot tale tvoj, razen da nima Wifija, ampak to sem uredil preko routerja.
Nekaj let mi je stal, zasušena glava, sem vzel ven glavo, jo opral in jo očistil, nabavil neoriginal kartuše za 20€ 30 kosov, torej 6 kompletov in veselo tiskam dalje. Od dvdjev, do duplexa, brez robov tako da sem zadovoljen :)

Brane22 ::

Sem ti že napisal v drugi temi, in to ravno za WF-7610, tudi naslov štacune sem ti dal.

Sedaj po par mesecih lahko rečem, da stvar dela 100% brez težav.


Set refillable kartuš + 5 * 0,2L črnil je drobiž, ki ti omogoča tiskanje verjetno do konca življenjske dobe printerja. Refill je trivialen, brez packanja, tudi kartuš ni treba vzet iz printerja, težav z izsuševanjem zaenkrat ni.

Brane22 ::

BTW, kje si videl to ponudbo za novo glavo za WF-7610 ?

OZZY ::

Imel več tiskalnikov in sem uporabljal polnila ali pa nadomestne kartuše. iskreno povedano so samo original bile brez težav. Zaradi kompatibilnih sem enkrat kupil tudi nadomestno glavo (bil je epson), če do česa pride.
Največje težave so bile, da so nekatere nadomestne kartuše zapacale glavo oz. šobe in je bilo potrebno večkratno čiščenje. En primer so bile fenix kartuše za ta foto tiskalnik -- 4x barve so bile OK, medtem, ko je rumena vedno mašila šobe. Nato sem probal ene druge in tam je bila rumena OK, problem je bila pa spet druga barva z istim simptomom.
Na ta način sem uporabljal 3x različne tiskalnike in vedno je bil problem mašenje šob. Če so bile originalne tega ni bilo.
Sedaj imam EPSON ITS z rezervorjem in je stvar vsekakor boljša.

Edini tisklanik s katerim nisem imel nikoli problemov z sušenjem/mašenjem je bil en stari HP, ki je imel glabo na kartuši. Tudi po 2-3 mesecih si lahko printal brez čiščenja glave. Nikoli zasušeno črnilo... Kje to ti časi.
Go with the flow.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17036718 (20432) gazer
»

Kartuša kar šla v k....

Oddelek: Kaj kupiti
275657 (4738) Brane22
»

Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7429779 (19049) bobby
»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8335520 (26168) Tomi
»

Svetovni nateg pri kartušah (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7219985 (16934) mat xxl

Več podobnih tem