» »

SSD ne deluje (Crucial MX100)

SSD ne deluje (Crucial MX100)

ezzy ::

Pozdravljeni

Torej nekje pred 2 tednoma, me je na računalniku pričakalo opozorilo: BOOTMGR IS MISSING. Potem ssdja bios sploh ni več prepoznal. Po ponovnem zagonu, je bios ssd spet prepoznal, vendar napaka je ostala. V biosih sem lahko izbral boot override in tako prišel v OS ter na hitro prekopiral podatke. Ko sem računalnik nato resetiral, je bila zadeva ista, s tem da tudi preko biosa nisem mogel več dostopati do OS-ja. SSD sem priključil tudi na drugi PC, kjer se je obnašal enako, včasih ga je prepoznalo, včasih ne. Potem sem na novo inštaliral winse in je normalno deloval do včeraj, ko mi je napisalo: "An operating system wasn't found. Try disconnecting any devices..." Po 2 resetih, je ssd-ja bios spet prepoznal in sem lahko prišel v OS. Verjetno ni druge kot pa garancija ? Imate kakšne izkušnje s servisom pri Eventus?

Zdaj nameščam CrystalDiskInfo ter Crucial Storage Executive in postam rezultate.

ezzy ::



DarwiN ::

Naloži najnovejši firmware.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

ezzy ::

Firmware sem že posodobil pred kakšnim letom in ni novejšega od MU02.

eko_2k4 ::

Takle MX100 je tudi prijatelju crknil čez noč. Niti se ni dalo na noben način rešit podatkov, ker ga čisto noben bios ni več zaznal. Poskusili smo tudi v zunanjem ohišju... nič.

hojnikb ::

probi secure erase
#brezpodpisa

ezzy ::

Bom probal, jutri bom pa kar poklical eventus. Zdaj edino morem OS klonirati na novo particijo na HDD, vendar ko sem zagnal Acronis True Image, mi te možnosti ni ponudilo, temveč da gre samo klonirati na HDD kot celoto(zbrisalo bi mi vse particije, torej tudi tisto na kateri imam podatke). Ali obstaja program s katerim lahko izberem particije kam bom OS kloniral?

Hvala!

MIHAc27 ::

Izbrati moraš opcijo backup in ne clone. Ta ti naredi potem datoteko, ki jo lahko obnoviš.
Priporočam da to delaš z Recovery CD-jem, ki ga v programu lahko zapečeš.
Pa z 10. ima Acronis težave, če je starejša verzija kot 2016. Z 7 in 8 težav ni.

Za sam SSD-- čudno, program pravi da je vse OK. Ampak če se boot sesipa, nekaj mora bit. Mogoče preveri z kakim Mem testom, da ni RAM problem.

neres ::

Takih primerov je ogromno, to je pogosta napaka SSDjev (MX100 je precej znan po tem). Z mojim Intelom se je isto dogajalo.
https://www.google.com/search?q=ssd+dis...
Če je v garanciji ga zamenjaj.

ezzy ::

Hvala za odgovore. OS sem kloniral z Macronium reflect, vendar potem ni delal na HDD-ju(čeprav sem prišel v winse, ampak ni bilo explorera itd..), tako da sem potem na novo inštaliral winse, na SSDju pa naredil secure erase in poslal na Eventus. Sem jih tudi klical zjutraj in bi naj reklamacija trajala od 5-7 dni, tako da držim pesti, da bom vsaj naslednji petek že imel drugi/nov SSD. Poročam drugi teden.

@neres, mislim da bo to to, ker včasih ga je bios prepoznal, včasih ne.(ko ga je, je sistem deloval normalno) :/

ezzy ::

Evo da še poročam, čakal sem dva tedna, da so mi iz Eventusa poslali disk nazaj, popolnoma enakega, saj garancija ni veljala pri njih, ampak pri Elkotex-u, tako ,da mi je trgovina poslala napačne informacije servisa ... Potem sem naslednji ponedeljek poslal na Elkotex in četrtek me je doma čakal MX300, pohvalno. Me pa zanima, kako to, da na strani http://ssd.userbenchmark.com, dejansko kaže, da je MX300 slabši od MX100 ?

tikitoki ::

MX100 je MLC, MX300 je 3D TLC.

TOP ::

In v čem je slabši po testih sodeč ali si ti opazil tazliko v hitrosti.Pomoje ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6310970 (8869) Machete
»

Samsung 840 neodziven po bsod-u

Oddelek: Pomoč in nasveti
201550 (941) Eventus S
»

MX100: Občasno zatrokiranje, "failed to boot", blue screen - KERNEL_DATA_INPUT_ERROR?

Oddelek: Strojna oprema
376351 (5826) hojnikb
»

Pocasen SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
453861 (2723) AgiZ

Več podobnih tem