» »

Samsung 840 neodziven po bsod-u

Samsung 840 neodziven po bsod-u

SuperVeloce ::

Med uninstaliranjem adobe cs6 collection mi je ruknalo BSOD na prenosniku. Sedaj je disk praktično neodziven, bios na desktopu ga sicer zazna, ampak v windoze je hardware nedosegljiv. Preko zunanjega ohišja pa se mi pokažeta boot (tista 100mb, ki se ustvari pri namestitvi sistema) in windows particija.
Na linuxu takoj zmrzne (verjetno hoče obe mountat), na windows pa se najprej boot particija normalno mounta in so podatki vidni, ko hoče še "normalno" particijo s sistemom prečekirat pa SSD totalno zacikla. Posledično ne pridem niti v disk managmentu niti v samsung magician do kakršnihkoli podatkov o disku (ali da bi vsaj poskusil secure erase).

Predvidevam, da mi preostane samo še garancija pri samsungu? Leto pa pol je stara zadeva. Hudič je tudi, ko pri bsodu nisem počekiral in si pisal napake, ker se ponavadi enkrat na mesec pojavi BSOD zaradi amd driverjev. Tokrat nisem opazil, da bi bil omenjen kakšen driver ali napaka po imenu. Ko je dump zaključil sem pač ugasnil laptop.

hojnikb ::

updatejti firmware in nared secure erase. Poročaj, če je kej bolje :)
#brezpodpisa

SuperVeloce ::

firmware je zadnja verzija, sem ga updejtal par mescev nazaj prek magician-a. Če me spomin ne vara, je tudi neka iso bootable verzija. Bom tisto preizkusil, če bo sploh zaznalo disk in hotelo rewrite isti firmware, ker v magicianu ne pridem do diska...

Živcira me, ker sedaj ne vem ali se je sesu zaradi BSOD-a ali pa je bil že v štartu BSOD zaradi ssdja.

SuperVeloce ::

Zgleda nič ne bo. Kot sem že v štartu omenil, preko zunanjega ohišja mi v fdisku (linux) pokaže particiji, če jih zlistam takoj ko ga vključim. Pol zmrzne, tako da mi niti ne uspe da bi pobrisu particije preden izdihne. V win8.1 mi tudi pokaže particiji, tista boot se celo da odpret prve 3 sekunde in se vidijo sistemske mape... potem zacikla. Tist samsungov boot disk za flashanje mi ne zazna ssdja.

Ima kdo tukaj izkušnje z garancijami direkt pri samsungu?

Zgodovina sprememb…

medenko ::

kaj ni kupljen v trgovini v slo?

SuperVeloce ::

Je kupljen pri s.p. trgovini ja. Ni prodajalčeva garancija 1 leto? Zadeva je stara 1.5 leta, sicer na računu piše da ima izdelek 3 leta garancije (kar je samsungova garancija za te modele)

lonewolf_ ::

Ja če ti na računu piše 3leta, kaj pol še čakaš ? Leti tja, kjer si ga kupil.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

SuperVeloce ::

Evo, ker mi je prodajalec po telefonu rekel, da bo najhitreje če pošljem kar sam na servis (in ponavadi je res tako), sem poslal zadevo na Eventus. So mi rekli naj pošljem na njihove stroške po tem ko sem jim razložil situacijo... Sem si mislil "super, tole je šlo tekoče".
Evo, dobim danes paket (zavrnjen) in seveda za poravnati poštnino nazaj do mene. Ne kapiram... na kakšen način bi naj poslal, da oni loleki na eventusu ne zavrnejo paketa? Kupnina v ceni poštnine je edini način, kako poslati na "njihove stroške". Ker bom sedaj poslal še enkrat (spet na svoje stroške), bom s poštnino že na istem, kot pri naročilih iz tujine...

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Na pošti reči naj označi PPN
Že dolgo govorim, da je prinas več sranja stem kot v tujini.

Pa si jih kontaktiral? Eventus seveda?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

SuperVeloce ::

Še ni odgovora, ker je pač vikend... Ona koza na šalterju se je zmrdvala, da je kupnina edini način, kako poslati pošto na stroške prejemnika. Ko sem jo čudno pogledal, ni nič omenjala PPN storitve... sem ji pa povedal, da gre paket na podjetje...

Ja vidim, da je več sranja... bi bilo bolje, če bi imel eventus možnost da ti kar sami pošljejo kuverto za vrnitev paketa...

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Povej ji naj si vsaj pogleda spletno strani "pošte" kjer dela in se nauči delat:
Lastnosti storitve Poštnino plača naslovnik

na naslovni strani pošiljke mora biti oznaka - PPN -,
ob vrnitvi pošiljke pošiljatelju znesek poštnine in povratne poštnine plača pošiljatelj,
storitev lahko izberete pri oddaji poslovnega paketa, poslovnega paketa večjih dimenzij, palete in Hitre pošte.


Al pa jo vpraši, če so jo ruknili preko vez noter in če neve delat je na zavodu krnekaj, ki bi z veseljem bli na šalteru.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

SuperVeloce ::

Sej štos je, da sem trenutno v MB, ampak ker sem prijavljen v Velenju, sem pač dal tist naslov in je sedaj SSD v Velenju :)), kar pomeni, da bom šel domov prej, kot sem imel v načrtu..
Majkemi, dans imam cajt, bom šel na pošto težit kot en klošar da mi vrnejo tist drobiž. Redko se bunim, ampak takšne stvar se mi zadnje čase tako pogosto dogajajo, da mi že veka trza.

Vedno mi je blo čudno, da na potrdilu ni zapisano, komu oddaš paket.

Zgodovina sprememb…

Assass1n ::

Jaz sem pošiljal na eventus tako kot ti, na pošti sem rekel da imajo pogodbo in je šlo vse gladko skozi. Tudi za nazaj sem dobil vse b.p. res pohvaljeno.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

SuperVeloce ::

hvala za info. Res mi je žal, da ne vem katera je sedela za šalterjem... ker bi jo poisku pa ji zagnjavu...

SuperVeloce ::

Sem še uspel vse urediti v mestu pred zaprtjem pošte, tako da sem skočil tja vprašat. Možakar na okencu je praktično takoj vedel v čem je problem. Seveda ima eventus pogodbo s pošto, ona babura bi morala pogledati v sistem in označiti paket s PPN-A. Ampak pač, razmišljati je pretežko! Je raje rekla, da je možno le po odkupnini. Res ne vem, kje jih pobirajo.
Sej po eni strani sem sam kriv, ker sem jo samo čudno pogledal in nisem vztrajal pri svojem.

m0LN4r ::

Ja to je njeno delo, ki ga dela vsak dan in je zanj plačana.
Ti se nič ne sekiraj.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

aerie ::

Umirite se, otroci. Raje se vprašaj, zakaj ti je Eventus zavrnil disk.

SuperVeloce ::

ker je bil paket na odkupnino :). Nikoli ga niso niti sprejeli od poštarja. Sej po eni strani je to logično. Ne bodo kar tako plačevali odkupnine, če niso prepričani, za kaj je...

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce ::

Evo samo toliko, da sporočim kako se je razpletlo. Od pošte sem dobil nekaj drobiža nazaj povrnjenega :)), potem končno iz Velenja poslal na eventus, kjer so brez dodatnih vprašanj rešili reklamacijo in poslali novega v roku enega tedna. Glede na to, kakšne izkušnje imamo s telefoni in TVji od Samsunga na slo servisih, je tole pravo nasprotje. Poslali so EVO verzijo, po pričakovanjih glede na to, da se starih že dolgo ne dobi več...

Zgodovina sprememb…

Meizu ::

Fino, to je pa lepo slišat. Uživaj v novi robi :)

Eventus S ::

SuperVeloce je izjavil:

ker je bil paket na odkupnino :). Nikoli ga niso niti sprejeli od poštarja. Sej po eni strani je to logično. Ne bodo kar tako plačevali odkupnine, če niso prepričani, za kaj je...


Šele zdaj smo opazili to nit z vašim zapletom SuperVeloce. Hvala za pohvalo, nam gode :)

Sicer pa, če bi sprejeli paket namenjen v servis z odkupnino, bi to pomenilo, da smo kupili vaš okvarjen izdelek po ceni, ki ga določite vi ali še huje - poštarca. Od tega trenutka bi prenehal vaš zahtevek za uveljavitev garancije, saj izdelek postane naš :)
-------------------------------------
www.eventus.si
pooblaščeni Logitech servis


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije je absolutno predraga (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
647113021 (31048) destroyer2k
»

Pošiljanje paketa z odkupnino s Pošto Slovenije

Oddelek: Loža
3214454 (7703) matobeli
»

Pošta - PPN

Oddelek: Loža
134259 (4061) Assass1n
»

Mimovrste in Pošta Slovenije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6017181 (9130) opeter
»

Paket via Pošta slovenije - nepričakovana dodatna postavka

Oddelek: Loža
4910125 (9124) kitewing

Več podobnih tem