» »

Uporaba DLL pri spletne programiranju

Uporaba DLL pri spletne programiranju

VALL ::

Zdravo!

Na večih spletnih portalih sem opazil, da aplikacija pri delovanju uporablja DLL (preko URL-ja). Pa me zanima prednosti oz. kaj sploh omogoča takšna metoda in pa seveda kako jo uporabiti npr. v povezavi z ASP.

Če ima kdorkoli kakršnekoli informacije o tem, naj mi prosim pošlje mail na vall@email.si ali pa pusti post na tem forumu.

Hvala!

sopex ::

prvič slišm za to :P
lohka da res obstaja :))

[MYTiX] ::

Res je. Da se pri ASP.NET, sam se ne ukvarjam z njim.

pivmik ::

če je skripta SKOPMAJLANA v DLL ali exe datoteko, bo izvajanje te skripte neprimerljivo hitreje.
Mislim da je to glavna prednost.

Večinoma se uporabljajo pri strežnikih ki so res ful obremenjeni.

Tudi Google (verjetno) uporablja skompajlane skripte(programe). V katerem prog. jeziku so napisani pa ne vem. (ASP sigurno ne :) )
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pivmik ()

Old-Death ::

V ASP 3.0 si lahko z pomočjo visual studia 6 izdeloval zahtevnejše funkcije ter jih skompajlal v dll in jih nato klical preko asp skripte.
V ASP.NET pa imaš direkten dostop do vseh .net imenskih prostorov zato dll-jev sploh ne rabiš. Razen če izdeluješ kake posebne komponente, za katere ne želiš da bi njihovi uporabniki videli izvorno kodo potem vse skupaj kompajlaš v dll.

Z pomočjo visual studia .net lahko sedaj skripte tudi kompajlaš, koda, ki jo boš zapisal v codebehindu, se skompajla v aspx fajl, kar pripomore k hitrosti izvajanja.

Predvsem je hitrost. Če ti na primer napišeš kodo v PHP se bo pretvorila v html prek PHP.exe, če pa skompajlaš bo teklo neprimerno hitreje.

darh ::

@[MYTiX]: PHP koda se ne prevede v HTML. PHP koda (v veliki večini) samo izpisuje HTML.
Excuses are useless! Results are priceless!

Ja res je. Slabo sem se izrazu.

Jst ::

Poleg tega so na asp.net seminarju povedali še eno dobro stvar. Ko ti narediš stran ti ni treba dati source ampak samo kompajlano datoteko, v tem primeru dll. Tako se izogniš možnim bodočim nevšečnostim, da bi se administrator igral in kaj popravljal in potem ne bi delalo nič. Kličejo tebe in ti rečejo, da nekaj ne dela...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

pivmik ::

Ja za nekatere je dobro a nekatere pa slabo.

Da bi jaz plačal enga da mi naredi stran in mi ne da izvorne kode ga kastriram.
LP, Gregor GRE^

A ko ti prideš v eno programersko hišo in naročiš neki namenski program dobiš souce kodo zraven?

Gandalfar ::

@Jst> odvisno od pogodbe in kolikor placas.. se je pa pametno zmenit, da dobis source, ce gre za specializiran izdeleke zate..

Naša firma nima nobene pogodbe, da dobiš source kodo. (pogodb je pa okoli 100)

Sicer pa vem, da je vse odvisno od pogodbe, vendar v kapitalizmu dvomim, da obstaja kaka firma, ki po defaultu prilima souce zraven. Razen kakšni linux fani, ampak te več ne spadajo pod kapitaliste. (open source ne more biti na taki stopnji profitabilnosti kot non-open souce)

Mogoče se pa motim...

fm13 ::

Poglej na Matlus, tukaj boš izvedel več o ISAPI - InternetServer API. To je MS-jeva tehnologija, na Matlusu pa je vse narejeno z Delphijem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fm13 ()

darh ::

Kakorkoli obrneš... vsako tako čudo na koncu še zmere HTML pljuva ven :)
Excuses are useless! Results are priceless!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: darh ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASP.NET MVC - HttpException

Oddelek: Programiranje
6812 (718) hendriks
»

PHP ali ASP

253179 (2548) DavidJ
»

ASP.net in Visual Studio 2003 .net

202294 (1915) alesrosina
»

ASP.NET(jezik C#) vs. PHP (strani: 1 2 )

7710667 (9311) Nerdor
»

Najboljši programski jezik za dinamičen html

Oddelek: Izdelava spletišč
443310 (2674) frenk

Več podobnih tem