Forum » Strojna oprema » Težava z računalnikom
Težava z računalnikom
knox99 ::
Pozdravljeni!
Imam računalnik z naslednjimi specifikacijami:
Maticna: Asus M4A78
Cpu: AMD Phenom 9850 Quad core
GPU: Gigabyte AMD Radeon HD 6570 2GB DDR3
Disk: 4M Hitachi HD 1000GB / 5600rpm
Ram: 3GB DDR3
Računalnik se prižge normalno in prikaže to http://prntscr.com/cqk6me .. Nakar se pojavi black screen in se ne premakne... Poskusil sem vzet ven RAMe obrisat, sčistit dat nazaj, restartat bios... Kje bi lahko bla težava? V Biosu ali je možno da je disk crknil? ( zazna ga v setupu )
Vsako mnenje, nasvet, rešitev dobrodošla!
Hvala
Imam računalnik z naslednjimi specifikacijami:
Maticna: Asus M4A78
Cpu: AMD Phenom 9850 Quad core
GPU: Gigabyte AMD Radeon HD 6570 2GB DDR3
Disk: 4M Hitachi HD 1000GB / 5600rpm
Ram: 3GB DDR3
Računalnik se prižge normalno in prikaže to http://prntscr.com/cqk6me .. Nakar se pojavi black screen in se ne premakne... Poskusil sem vzet ven RAMe obrisat, sčistit dat nazaj, restartat bios... Kje bi lahko bla težava? V Biosu ali je možno da je disk crknil? ( zazna ga v setupu )
Vsako mnenje, nasvet, rešitev dobrodošla!
Hvala
[D]emon ::
Tole mi smrdi po problemih z graficno, ker ocitno monitor preverja na katerem inputu je video.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
hojnikb ::
stisni tab tipko, da ti pokaže POST screen...
Lahko je recimo kakšna defektna komponenta na plati. Že videno točno tak primer, ko je neslo mrežno kartico in je zadeva pri postu zmrznala.
Lahko je recimo kakšna defektna komponenta na plati. Že videno točno tak primer, ko je neslo mrežno kartico in je zadeva pri postu zmrznala.
#brezpodpisa
To za input se mi prikaže vedno ko prižgem računalnik tako da dvomim ampak se da kaj vezi s tem spremenit/probat?
Ko stisnem TAB se mi v zgornjem levem kotu utripta tisti sivi podčrtaj _ nato pa black screen... Grem lahko samo v Setup in tam kaj nastavlam to je pa to kar mi dovoljuje za enkrat :)
Ko stisnem TAB se mi v zgornjem levem kotu utripta tisti sivi podčrtaj _ nato pa black screen... Grem lahko samo v Setup in tam kaj nastavlam to je pa to kar mi dovoljuje za enkrat :)
nastavi v biosu da ti prikazuje post diagnostiko namesto splash screena od asusa...
običajno se da takšen screen triggerat z pritiskanjem tab tipke takoj ob zagonu
običajno se da takšen screen triggerat z pritiskanjem tab tipke takoj ob zagonu
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
iztakni vse naprave iz plate (dvd, hdd, usbji), samo ena palčka rama v prvi slot in testiraj kaj se zgodi. Če ti izpiše kak boot faulire ali kej takega, priklopi nazaj hdd in ponovi vajo.
#brezpodpisa
Izpiše mi : Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Moot device and preass a key... Torej priključim nazaj samo hdd in ponovim?
Tako je black screen zopet... Torej razlog tiči v HDDju? Ga je možno/splača popravit ali je bolje it po drugega?
Sami ::
Tako je black screen zopet... Torej razlog tiči v HDDju? Ga je možno/splača popravit ali je bolje it po drugega?
Popravljat ga nimaš kej :D Kupi novega in pika, še bolje SSD.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
filip007 ::
Probaj Linux Live DVD, pa tam poglej disk, če ga prebere, lahko da je kaj narobe s Boot sektorjem.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
zalaufaj windows cd (pač katerega maš zdaj na hddju) in nared repair, če bo pomagalo. Ali pa linux opcija...
Še prej bi pa mogoče resetnu bios, mogoče je samo to problem.
Še prej bi pa mogoče resetnu bios, mogoče je samo to problem.
#brezpodpisa
Aha okej hvala za odgovore in pomoč :)
Sem že probal z repairom pa ne pride tako daleč..
Kako vem da je bios resetiran? Ko mi je datum prestavilo na 1.1.2002 ? oz. kak se v bistvu resetira bios?
Sem že probal z repairom pa ne pride tako daleč..
Kako vem da je bios resetiran? Ko mi je datum prestavilo na 1.1.2002 ? oz. kak se v bistvu resetira bios?
predn vržeš puško v koruzo, probi še odviz procesor na kakih 2.3Ghz pa boot samo z eno palčko.
Aja pa zlodaj si kakšen live linux (ali pa kak hirensboot cd) da vidiš če je mašina sploh stabilna brez diska.
Aja pa zlodaj si kakšen live linux (ali pa kak hirensboot cd) da vidiš če je mašina sploh stabilna brez diska.
#brezpodpisa
Sedaj sem probal z lubuntujem na usbju in mi računalnik normalno zažene in pride na namizje... :)
Hm, potem pa je res problem z diskom, najverjetneje. *shrug* What do I know.
filip007 ::
Hitachi ima dobre diske, lahko ti je kak virus prepisal boot sektor. Probaj ga formatirati, pod Linux, če podatki niso važni.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
"Hitachi" in "dobri diski" ne spadajo v isti stavek.
Sami ::
"Hitachi" in "dobri diski" ne spadajo v isti stavek.
Se nebi mogel bolj strinjati, crknilo mi jih je že malo morje.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
brainhood ::
Zdravo!
Imam en problem ko igram nov bf1 ali pa Crysis 2 se mi pogosto dogaja da se računalnik sam od sebe resetira. Prej kar 2x v cca 10min. Mogoče kdo ve problem?
i5 6660k 3,50ghz
Msi Z170A gaming m3 (ms-7978)
16gb DDR4
AMD ati Readon R9 Fury Nitro
650W
Imam en problem ko igram nov bf1 ali pa Crysis 2 se mi pogosto dogaja da se računalnik sam od sebe resetira. Prej kar 2x v cca 10min. Mogoče kdo ve problem?
i5 6660k 3,50ghz
Msi Z170A gaming m3 (ms-7978)
16gb DDR4
AMD ati Readon R9 Fury Nitro
650W
overclock na procesorju, grafi ?
Noup
znamka napajalca ?
Corsiar 650W
pregrevanje ?
Procesor ima med 45-48 stopinj med delovanjem, med mirovanjem pa 22-30 stopinj
Grafična pa med delovanjem 70-80 stopinj med mirovanjem pa okoli 50 stopinj
Noup
znamka napajalca ?
Corsiar 650W
pregrevanje ?
Procesor ima med 45-48 stopinj med delovanjem, med mirovanjem pa 22-30 stopinj
Grafična pa med delovanjem 70-80 stopinj med mirovanjem pa okoli 50 stopinj
r3dkv1c4 ::
in kaj pravi event v.?
Kakšna je oznaka napake, ko se ugasne?
Kakšna je oznaka napake, ko se ugasne?
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Evo to mi je napisal na event V.
Evo to mi je napisal na event V.
eko_2k4 ::
tole instaliraj http://www.resplendence.com/whocrashed
Lepo pokaze kje oz kateri driver je kriv.
Lepo pokaze kje oz kateri driver je kriv.
Crash dump directory: C:\Windows\Minidump
Crash dumps are enabled on your computer.
No valid crash dumps have been found on your computer
Crash dumps are enabled on your computer.
No valid crash dumps have been found on your computer
BorutK-73 ::
Bluescreenviewer si naloži in probaj.
Mogoče te napajalnik jebe.
Mogoče te napajalnik jebe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Črn zaslon ob prižigu računalnikaOddelek: Strojna oprema | 2496 (1743) | btzajla |
» | Težava z blue screeniOddelek: Pomoč in nasveti | 7346 (6739) | smotanc |
» | kaj je narobe- občasni black screen-->SPET!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6181 (4605) | Rainbow Dash |
» | Težave z zagonom računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2136 (1933) | solatko |
» | Scanning BIOS image in hard drive?Oddelek: Strojna oprema | 2438 (2008) | misek |