Forum » Loža » Zastaralni rok
Zastaralni rok
MadMen ::
Pozdravljeni,
pred leti sem imel v mestni knjižnici Ljubljana neko zamudo, katero sem porovnal credite expressu. Sedaj me ponovno terjajo in me zanime kakšen je zastaralni rok, ker potrdila o plačilu na žalost več nimam(to je bilo cca 4 leta nazaj in je moja napaka da sem ga stran vrgel), ne mislim pa čakat na izvržbo in s tem še dodatne troške, ki bodo skoraj v znesku terjatve.
pred leti sem imel v mestni knjižnici Ljubljana neko zamudo, katero sem porovnal credite expressu. Sedaj me ponovno terjajo in me zanime kakšen je zastaralni rok, ker potrdila o plačilu na žalost več nimam(to je bilo cca 4 leta nazaj in je moja napaka da sem ga stran vrgel), ne mislim pa čakat na izvržbo in s tem še dodatne troške, ki bodo skoraj v znesku terjatve.
St235 ::
Načeloma je zastaralni rok 5 let. Zastaralni rok začne teči dva dni po tistem, ko je zapadel rok plačila, oziroma en dan po tiste, ko je imel upnik pravico terjati plačilo.
Če pa te terjajo na primer za članarino, potem je zastaralni rok krajši in sicer tri leta.
Če pa te terjajo na primer za članarino, potem je zastaralni rok krajši in sicer tri leta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Opomin pred izklopom za "neplačan" račun izpred dveh let?!Oddelek: Loža | 5925 (4177) | St235 |
» | Vrnitev državne štipendijeOddelek: Loža | 14187 (11126) | MadMicka |
» | Zastaralni rokOddelek: Na cesti | 2819 (2122) | bobby |
» | Prezivnina (neplacevanje) izkušnje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10951 (9028) | Yossarian |
» | Bodo IBM tožili zaradi domnevnega sodelovanja z nacisti ... (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Tožbe | 6685 (6685) | CCfly |