» »

Avant2Go car sharing

Avant2Go car sharing

genesiss ::

100 % električni "car sharing" v Ljubljani
http://www.avant2go.com/

Iz firbca sem vzel promocijski paket in si danes prvič izposodil avto - Smart Fortwo ED. Šel sem do Hoferja, nabavil par stvari, se zapeljal še malo naokoli in parkiral. Skupaj 1:08h, 14km. Cena, ki je utežena vsota časa najema in prevoženih kilometrov: 6.2€.
Za primerjavo, taksi za 14km bi stal ~10.8€.

Drago? Vsekakor ni poceni, a verjetno zanimivo za tiste ki avto potrebujejo le občasno (in ne predaleč izven mesta). Menda tudi takšna ciljna publika obstaja.
Poleg Smarta imajo tudi Renault Zoe in BMW i3.

Je še kdo sprobal? Mnenja?

trancer01 ::

Meni se zdi predrago. Po pravici sem glede na napovedi pričakoval vsaj pol nižjo ceno. Najbrž ciljna publika res obstaja, ni pa tako številna kot pri sistemu BicikeLJ. Za moj okus sta predraga tako kilometrina kot tudi čas najema. Je pa v nočni tarifi cena časa najema OK, kilometrina pa je v vsakem primeru predraga. Prav tako mi ni všeč pogojevana minimalna cena najema, kar naredi kratke vožnje do nekaj kilometrov predrage glede na taksi. En konkreten primer, izposoja Renault ZOE za 30 minut in 5 kilometrov vožnje v času nočne tarife bi morala po ceniku stati samo 1,7 EUR, vendar zaradi pogoja minimalne cene najema dejansko stane 4 EUR, taksi bi za podobno razdaljo skupaj s štartnino stal okoli 5,5 EUR.

next3steps ::

Moraš razumeti tudi to, da taxi za đabe tebe med opravki ne bi čakal.
Čakalna ura je od 15 do 30 eur. *

taksi bi za podobno razdaljo skupaj s štartnino stal okoli 5,5 EUR.

Štartnina + 5km + čakalna ura 1/3 = 1 + 5.5 + 7.33 = 13.83 EUR
*druga tarifa
**http://www.rumenitaxi.com/ponudba.html

trancer01 ::

Ja, čakalna ura, a če se pelješ nekam 2,5 km daleč v eno stran, za to porabiš zvečer 5 minut s taksijem do tja, 5 minut nazaj, 20 minut te pa ali čaka ali pa se ti bolj splača ga še enkrat poklicati in plačati ponovno 90 centov štartnine. Pač, preračunaš, kaj je ceneje. Torej imaš za ta primer bolj realno strošek taksija, dvakrat štartnina, kar znese 1,8 EUR, plus 5 kilometrov po cirka 0,9 EUR, kar skupno znese 6,3 EUR. To sicer ni najcenejši taksi, je možno najti tudi kakšnega cenejšega.

Kuscar ::

Meni prav pride vsaj enkrat na teden ko moram po različnih koncih mesta pa nimam viška časa. Strošek avtomobila je najmanj 2k+ letno, taxi vsaj 2x dražji, LPP pa loterija in počasen. Edino pogrešam parkirišča v smeri rudnika ter cena minimalnega najema v nočni tarifi pusti malo grenek priokus - porabiš 1 eur, plačaš 4. Je pa res da se še nisem peljal s taxijem za manj kot 4 eur.

borutz ::

kdaj bodo dali v ponudbo teslo 3?

kow ::

Nikoli? Verjetno je trenutno vec kot dovolj povprasevanja za vecdnevne najeme. Raje naj dodajo novega leafa ali pa ioniqa.

Bi bilo pa zanimivo dobiti informacijo koliko trojk imajo. Ce kdo ve?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

youPlonker ::

Je že kdo kaj uporabljal novo "Rent a car" storitev od Avant2Go? Kolk je administracije vpletene, poteka vse smooth? Konkretno me zanima za enodnevni najem.

solatko ::

next3steps - Čemu pa bi taxi čakal, plačaš, ko končaš pokličeš novega, več kot 5 minut, v Lj še nisem čakal taxi-ja.
Delo krepa človeka

Groot ::

solatko je izjavil:

next3steps - Čemu pa bi taxi čakal, plačaš, ko končaš pokličeš novega, več kot 5 minut, v Lj še nisem čakal taxi-ja.


Svaka čast odgovarjanje na 4 leta stare poste :));((

solatko ::

Se zgodi včasih, hebat ga, leta.;(
Delo krepa človeka

modelno1 ::

@youPlonker: če rabiš samo za 1 dan, lahko vzameš kar carshare, imajo dnevno omejitev zneska najema, Golf je npr 70 €, trenutno imajo še 50 % popusta na to. Drugače pa kakor zgleda iz appa, plačaš ob potrditvi rezervacije v appu in greš po avto, itak imajo vse tvoje podatke.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Klemenn ::

Evo, bom pa jaz obudil temo še po 3eh letih. Govora o avantgo je tudi na slo-tech dovolj, le ne v namenski temi.

Kakšne so pa kaj vaše izkušnje? Parkirišč je vse več, ceno so tudi dvignili.

Sam imam tisti 'srednji' paket zavarovanja (38EUR), boljše kot nič. Vozim se ravno toliko, da nimava več drugega avtomobila.

Ceno so dvignili ampak to kompenziram z več-ali-manj uporavo smartov (najcenejši) in nakupa, ko je akcija (cca 20%-25%, odvisno).

Parkrat se je že zgodilo, da če bi malo pomislil/premislil, bi se ceneje peljal z avant2go (dnevni najem, brezplačno (zaenkrat še) polnjenje na njihovih polnilnicah) kot pa z svojim :)

Problematično mi je, ker avtomobili parkirajo na mestih za avant2go. Redarji seveda ništa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Klemenn ()

Utk ::

Problematično je tudi da avant2go parkirate na polnilnicah ko se ne polnejo, redarji pa nič.

LeQuack ::

Kaj je fora da imajo za Lj take nategunske minimalne cene najema, za druga mesta pa ne? Samo zato ker lahko? Zdi se mi dosti kratkovidna strategija, kako povečati profit. Lahko povečuješ zanimanje, več voženj, več avto. Lahko pa samo povečaš minimalno ceno najema, ker vidiš iz podatkov da jih večina plača manj kot je minimum sedaj. Nekako izgubi pomen kot neke alternative za krajše mestne vožnje in postane bolj kot klasičen rent-a-car kjer ga najameš samo za cel dan.

Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

MIHAc27 ::

Jaz sem se z avantom že parkrat vzel za cel dan, čeprav imam avto doma (in edini izpit).
Cene so take kot so. Za minimalno ceno se voziš pol urce in 10km. Če rabiš za manj je opcija Greengo, ki ima štartnino nižjo. So pa vozila bolj v centru, pa manj jih je kot avantovih.

Glede na to koliko jih srečujem po LJ jih ljudje kar najemajo.

Pa kot omenjeno v drugi temi.. avant2go lahko rezerviraš preko telefona 1 dan prej. Ob uri, ko si rezerviral moraš še enkrat poklicat, in ti ga naredijo vidnega v aplikaciji. Potem najameš kot običajno.

Share'n'go tega nima. Greengo baje ima ampak preko njih nisem še nikoli najemal (bi, če bi imeli id3 ali Cubro v LJ.. baje prideta kmalu).

LeQuack ::

Ja ampak tvoj usecase je bolj običajni rent-a-car, ne pa car sharing, kot se to promovira.
Quack !

MIHAc27 ::

Res je.. 5km sem se peljal samo 1x ko sem rabil bit čim prej doma. Drugače delam 200km pa do sedaj je bil max 500km

Pa prej kot letos niti nisem še probal...tudi živel sem izven LJ, torej je bil lastni avto nuja. Sedaj imam pa kup car-sharing aplikacij na telefonu+bicikelj

DejchSLO ::

Zame trenutno, je to najboljša opcija. Sicer imam na mobiju še dva ponudnika ShareNgo, GreenGo toda na avant2go je bla takrat neka akcija da za 77EUR dobiš 100EUR za uporabo, pa sem kr uzel. V glavnem včeraj sem drugič si sposodil, sem mel neka opravila v glavnem v 1 uri za 7km 4,5EUR kar je vredu. Osebno živim v mestu, vozim se malo naokoli, tko da lastit avto se mi ni splačal (sem ga prodal), če rabm it po kakšnih opravkih, seprav kakšen večji nakup k ga ne morm s skuterjem al pa kolesom prpeljat dam pa grem s tem, pa ni se mi treba ukvarjat za plačevanje bencina, registracije, tehnični pregledi, redni in izredni servisi, menjavo gum itd itd. Sam par metrov prešetam, se usedm in grem. Dokler nam mel kakšnega večjega razloga, da si lastim avto, bom medtem to uporabljal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DejchSLO ()

delavec44 ::

Pa še ne nepomembno, z iskanjem parkirnih mest in plačevanjem parkirnine.

DejchSLO ::

Ja to tudi, da.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpoved lastnemu avtomobilu v LJ (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Na cesti
56251701 (12847) deco16
»

Izposoja avtomobila za dopust ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
648390 (3559) feryz
»

Najem avtomobila - Ljubljana

Oddelek: Na cesti
121315 (919) Senzor
»

Motorne in električne rikše v Sloveniji? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30530526 (27467) hojnikb
»

Najem avtomobila za nekaj mesecev

Oddelek: Na cesti
235898 (4886) Red_Mamba

Več podobnih tem