» »

Najem freelancerja 1k€ - izkušnje

Najem freelancerja 1k€ - izkušnje

mezacom ::

Z outsourcanjem razvijalcev v Sloveniji imam večinoma dobre izkušnje, kar se tiče indijcev pa poskušam biti previden, da se ne bi opekel. Ne želim biti rasističen ampak na prvi pogled sem dobil nelagoden občutek s poplavo razvijalcev, ki naj bi bili primerni za opravljanje dela.

Objavil sem projekt na portalu https://www.freelancer.com/ in praktično v hipu dobil 80 bol ali manj generičnih ponudb. V najboljšem primeru je tu in tam kdo so prebrali ključne besede. Specifikacij pa se najverjetneje nihče ni niti dotaknil. Na kratko sem naključno izbral 10 razvijalcev in pregledal komentarje in začuda nikjer nobene graje. Lahko da sem prevelik skeptik ampak dejstvo da naj bi bilo vse tako super me je bolj odvrnilo kot pritegnilo.

Gre za projekt web UX dizajn in mockup cca. 1K€. Če bodo rezultat uporabe freelancerja negativen to sicer ne bo konec sveta bo pa draga lekcija.

Zanimajo me me mnenja in izkušnje tistih, ki so dejansko poskusili projekt v tem cenovnem razredu izvesti z uporabo freelancerjev.
Kakšen je bil rezultat.
- ali so se razvijalci držali dogovorov,
- ali so po projektu oddali kodo,
- kako je bila dokumentirana,
- ...
seba

mlamat ::

Kaj si pa pričakoval?

Tam v sweat-shopih nekaj za silo skupaj spacajo, ker je konkurenca ogromna in ti itak samo na najnižjo ponujeno ceno gledaš. Njihov poslovni model temelji na kvantiteti, ne na kvaliteti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mlamat ()

Machete ::

Em.. jaz sem za ca tretjino zneska dal povpraševanje za neko renderiranje. Po ogledu portfolijev so bili azijci izjemno nekvalitetni in osnovni toliko, da sem sam imel precej večji skill.
Zelo redki so to uopravičili s ceno, večina je imela skoraj enako navite cene kot zahodni ponudniki.
Odločil sem se za Italijana, po pregledu njegovega portfolija in še malce dodatnega raziskovanja o biroju, kjer naj bi delal. Na koncu je presegel vsa moja pričakovanja.
Ima pa FL servis naštimano tako, da ti nakažeš denar in ta denar obvisi v nekih vicah v tvojem accountu na FL. 'Pogodbeniku' ga sprostiš šele, ko je zadeva speljana tako (in do takrat) kot sta se dogovorila.
Za začetek, pa mislim, da vseeno dobi nek del dogovorjenega zneska. In na koncu če si ful zadovoljen, mu lahko primakneš še napitnino. Jaz sem mu dal še ca 10%, ker je res hudo naredil in upošteval vse moje pripombe bp.

Je pač malo drugačna narava projekta, ampak jaz sem mu na začetku proval res čim bolj razložiti kaj pričakujem, mu podal čim več materiala in dokumentacije, ter napisal časovne roke in kaj želim prejeti od 'dokumentacije' (katere datoteke, izdelek v kakšni končni obliki oz. formatu itd..).
Če se drži neke časovnice potem imaš lahko dober občutek. Jih je pa verjetno težje preveriti, kot npr pri grafičnih zadevah, kjer vidš kaj so pacali že prej..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ocena urne postavke (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7717329 (14245) Invictus
»

Kaj se najbolj splača naučiti?

Oddelek: Programiranje
265021 (3971) mrsmoke
»

Študij in zaposlitev v IT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
14233880 (28126) lobo_feroz

Več podobnih tem