Forum » Loža » Nakup Štedilnika iz Italije , kako ga dobiti v Slovenijo ??
Nakup Štedilnika iz Italije , kako ga dobiti v Slovenijo ??
Machete ::
Jaz isto plin + drva. Kamena doba ftw. Steklokeramično imam pa samo za čaj in kavo skuhat, ker je v drugem delu hiše :)
Indukcije nimam, jo imam pa velikokrat na voljo in ni to to..
Indukcije nimam, jo imam pa velikokrat na voljo in ni to to..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
shotalick ::
Plin ali indukcija?
A je kdo od tistih, ki zagovarjate indukcijo, skuhal kdaj kaj drugega kot jajce?
Že več kot 10 let se pri meni uporablja indukcijo.
Ne zamenjam za nič drugega.
Podpis.
Očitno so dinozavri še živi.
Najbolje da zakurijo ogenj na parkirišču in skuhajo polento. Je ni boljše.
Ma kakšni dinozavri...
Daj poglej v prof. kuhinje kaj uporabljajo...verjetno, da indukcijo, a? Točno tko kot nekateri pravjo, za jajca in hrenovke imate dovolj indukcijo, pa za kej pogret, kar vam starši pripravijo predhodno na plinu.
Go-ahead ::
"Daj poglej v prof. kuhinje kaj uporabljajo...verjetno, da indukcijo, a? Točno tko kot nekateri pravjo, za jajca in hrenovke imate dovolj indukcijo, pa za kej pogret, kar vam starši pripravijo predhodno na plinu."
Štiričlanska družina lahko komot na kosilo povabi še dve podobni družini in jih pogosti s "Francem Jožetom", kar pri nas brez težav izvedemo. Očitno nimaš nobenih izkušenj z indukcijo.
Profesionalne kuhinje pa kuhajo raznovrstne obroke v ogromnih količinah, za kar bi potrebovali večjo priklopno moč elektrike,, kar pa na nekaterih lokacijah ni izvedljivo.
Prav tako imaš osebje v kuhinji na razpolago cel delovni čas, tako da lahko nekaj časa lupi krompir nato čisti solat, pripravlja omako in te prav malo briga koliko časa se kaj kuha. Tisto mineštro pa itak razkuhavaš cel dan, ker so nekateri lačni ob 10h, drugi pa ob 15h.
Ostalo ti pa itak pogrevajo v mikrovalovkah, tako da ne mi bluzit o drugačnem okusu.
Štiričlanska družina lahko komot na kosilo povabi še dve podobni družini in jih pogosti s "Francem Jožetom", kar pri nas brez težav izvedemo. Očitno nimaš nobenih izkušenj z indukcijo.
Profesionalne kuhinje pa kuhajo raznovrstne obroke v ogromnih količinah, za kar bi potrebovali večjo priklopno moč elektrike,, kar pa na nekaterih lokacijah ni izvedljivo.
Prav tako imaš osebje v kuhinji na razpolago cel delovni čas, tako da lahko nekaj časa lupi krompir nato čisti solat, pripravlja omako in te prav malo briga koliko časa se kaj kuha. Tisto mineštro pa itak razkuhavaš cel dan, ker so nekateri lačni ob 10h, drugi pa ob 15h.
Ostalo ti pa itak pogrevajo v mikrovalovkah, tako da ne mi bluzit o drugačnem okusu.
issak ::
Mogoče mal bedno vprašanje.. ampak a v Sloveniji ne prodajajo štedilnikov? :)
Drugačni modeli so. Skoraj nemogoče je dobiti štedilnik na 4 pline, zmeraj tlačijo poleg 1 električno plato (tisto ta staro) ali pa hi-light, ker je to kao 'prilagotitev glede na trg'. Bedarija pač. Veliko jih poznam ki so šli po štedilnik v Italijo. Ponavadi kar z avtom, v karavana ga že spraviš noter, če je pa res velik pa najameš kombi za en dan.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
Samael ::
Sam preferiram plinske gorilnike. Všeč mi je kontrola pri regulaciji moči, ki jo lahko do neke mere kontroliram že vizuelno (vidim s kakšno močjo gori plin).
Hkrati nisem omejen na elektroprevodno posodo namenjeno izključno indukcijskim ploščam, kar pomeni, da hkrati nisem omejen pri samem delu. Recimo že pri sami peki palačink tale masivna ponev za indukcijo ne bo nikoli primerljiva tistim trem - štirim lahkim, ki jih hkrati uporabljam na plinskem gorilniku.
Ne morem si predstavljati recimo kuhanja v voku brez plamenov, ki "objemajo" ovalno površino posode, medtem ko pri indukciji vok sploh nekega posebnega smisla nima - glede na to, da toplota objema samo dno posode.
Itd..
Se mi pa zdi zelo verjetno, da je indukcijska plošča primernejša za občasne weekend kuharje, ki jim napr. v receptu naveden čas kuhanja dejansko nekaj pomeni in ki jim vizuelna kontrola plina pomeni prej paniko, kot pa koristno infomacijo oz. pomoč pri kuhanju, ki pride preko rutine.
Edit:
Mimogrede, štedilnik iz prve objave v tej temi mi je všeč. Zlasti, ker tisti večji gorilnik ni stlačen nekam v kot, kot je to pri klasičnih štedilnikih z dvema gorilnikoma + dvema ploščama, ki so pri nas v Sloveniji še vedno precej v uporabi.
Hkrati nisem omejen na elektroprevodno posodo namenjeno izključno indukcijskim ploščam, kar pomeni, da hkrati nisem omejen pri samem delu. Recimo že pri sami peki palačink tale masivna ponev za indukcijo ne bo nikoli primerljiva tistim trem - štirim lahkim, ki jih hkrati uporabljam na plinskem gorilniku.
Ne morem si predstavljati recimo kuhanja v voku brez plamenov, ki "objemajo" ovalno površino posode, medtem ko pri indukciji vok sploh nekega posebnega smisla nima - glede na to, da toplota objema samo dno posode.
Itd..
Se mi pa zdi zelo verjetno, da je indukcijska plošča primernejša za občasne weekend kuharje, ki jim napr. v receptu naveden čas kuhanja dejansko nekaj pomeni in ki jim vizuelna kontrola plina pomeni prej paniko, kot pa koristno infomacijo oz. pomoč pri kuhanju, ki pride preko rutine.
Edit:
Mimogrede, štedilnik iz prve objave v tej temi mi je všeč. Zlasti, ker tisti večji gorilnik ni stlačen nekam v kot, kot je to pri klasičnih štedilnikih z dvema gorilnikoma + dvema ploščama, ki so pri nas v Sloveniji še vedno precej v uporabi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Aston_11 ::
Samael ::
medtem ko pri indukciji vok sploh nekega posebnega smisla nima - glede na to, da toplota objema samo dno posode.Toplotna prevodnost poskrbi, da so ustrezno tople/vroče tudi stene voka. Ponve za palačinke pa nimajo 10 kg, temveč jo naša ima recimo točno 728 gramov.
Kar je še vseeno nekako enkrat več kot klasična ponev s prožnimi ročaji, ki jih poznamo tisti, ki še vedno pečemo palačinke na klasičnih plinskih gorilnikih.
Saj ni problem sama teža. Ampak poskušaj med prsti vrteti 4 tvoje ponve pri polni moči gorilne plošče.
Je pa mogoče res, da jaz na to gledam še vedno s profesionalnega vidika, kjer sta bila hitrost in količina vedno velik faktor. Enih navad se človek ne otrese kar tako..
"Toplotna prevodnost poskrbi, da so ustrezno tople/vroče tudi stene voka"
Ali pa če imaš navadno višjo ponev?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
issak ::
Sam preferiram plinske gorilnike. Všeč mi je kontrola pri regulaciji moči, ki jo lahko do neke mere kontroliram že vizuelno (vidim s kakšno močjo gori plin).
Hkrati nisem omejen na elektroprevodno posodo namenjeno izključno indukcijskim ploščam, kar pomeni, da hkrati nisem omejen pri samem delu. Recimo že pri sami peki palačink tale masivna ponev za indukcijo ne bo nikoli primerljiva tistim trem - štirim lahkim, ki jih hkrati uporabljam na plinskem gorilniku.
Ne morem si predstavljati recimo kuhanja v voku brez plamenov, ki "objemajo" ovalno površino posode, medtem ko pri indukciji vok sploh nekega posebnega smisla nima - glede na to, da toplota objema samo dno posode.
Itd..
Se mi pa zdi zelo verjetno, da je indukcijska plošča primernejša za občasne weekend kuharje, ki jim napr. v receptu naveden čas kuhanja dejansko nekaj pomeni in ki jim vizuelna kontrola plina pomeni prej paniko, kot pa koristno infomacijo oz. pomoč pri kuhanju, ki pride preko rutine.
Edit:
Mimogrede, štedilnik iz prve objave v tej temi mi je všeč. Zlasti, ker tisti večji gorilnik ni stlačen nekam v kot, kot je to pri klasičnih štedilnikih z dvema gorilnikoma + dvema ploščama, ki so pri nas v Sloveniji še vedno precej v uporabi.
ma dej ne seri kašni weekend kuharji neki. Mam indukcijo zaradi razlogov pač. Bi imel plin, če bi imel plinovod. Posode so ta dobre itak že primerne za indukcijo - v rosfreju tudi na plinu nebi kuhal. Ponve za palačinke dobiš s teflonom in vse tip top lahke za palačinke za v luft metat tudi za indukcijo. Pač enkrat kupiš nove posode, sej se ne rodiš z njimi, ko sem se selil sem moral itak kupit nove. Ja ok, dopade se ti plin, meni se tudi. Pa indukcija se mi ravno tako, pa kuhamo vsak dan in ne samo jajc pa hrenovk.
Je pa res vok en minus indukcije ki ga pogrešam. Za to je plin top, ampak tudi tu rabiš tist ta močen sredinski plamen če hočeš dosečt tisti pravi efekt voka.
Nehaj se spravljati na uporabnike indukcije samo zato ker tebi niso všeč. Pridi enkrat na kosilo k meni skuhano na indukciji pa povej če sem zaradi indukcije neizkušen weekend kuhar.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
cekr ::
Eno je v profesionalnem masovnem gostinstvu, kjer bi moral imeti za indukcijo na voljo po par 10kW. Zato tam odpade.
Za podporo sem pa videl indukcijo v kar precej kuhinjah.
Doma pa lahko čisto lepo prideš skozi z elektriko. Seveda odpadejo prastari grelci, ki samo vlečejo tok.
Pri indukciji pa vzameš, kolikor rabi kastrola, da se segreje.
Za podporo sem pa videl indukcijo v kar precej kuhinjah.
Doma pa lahko čisto lepo prideš skozi z elektriko. Seveda odpadejo prastari grelci, ki samo vlečejo tok.
Pri indukciji pa vzameš, kolikor rabi kastrola, da se segreje.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Samael ::
Nehaj se spravljati na uporabnike indukcije samo zato ker tebi niso všeč. Pridi enkrat na kosilo k meni skuhano na indukciji pa povej če sem zaradi indukcije neizkušen weekend kuhar.
Huh? Mislim, da je v tej debati različnih mnenje še zlasti iz moje objave očitno, da popisujem lastno izkušnjo - to sem celo poudaril, tako da ti res ni treba biksati s selektivnim branjem.
Tip je spraševal nekaj glede izključno in samo plinskega gorilnika, pa ste se vsi začeli offtopic kurčiti z indukcijo. Torej?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Indukcijska plošča ali steklokeramična plošča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 67407 (19188) | koyotee |
» | Indukcijske kuhalne plošče (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18733 (5820) | kuglvinkl |
» | Kuhanje na plin ali elektrikoOddelek: Loža | 8364 (6615) | videc |
» | kuhinjski aparatiOddelek: Loža | 3429 (2949) | heero |
» | Plin vs. steklokeramika vs. indukcija,... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 36337 (31815) | amigo_no1 |