» »

Kompatibilnost matične in procesorja

Kompatibilnost matične in procesorja

Machete ::

Živjo.

Imam eno specifično matično, ki je očitno crknila.
Na njej je prilotan procesor SL7MD / rj80535 600 (naj bi bila ta: http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SL7MD... to je socket BGA479.
Plata pa je edina, ki najbolj ustreza ta: http://www.minipc.de/catalog/il/657 , ampak ta ima normalen socket, plus piše da je za mPGA478 socket.
Plus disk, ki ima vse nastavitve in parametre stroja shranjene je oldschool SSD, pritrjen na zadnji strani

Kako naj skombiniram sedaj zadevo.
Če kupim plato iz linka, potem mi trenutni procesor nič ne pomaga in verjetno rabim še cpu mPGA478?
Kako je pa s tem SSDjem? Sem sicer trgovini poslal vprašanje, če ima plata na zadnji strani ta 'SSD nastavek', ampak če nima, pa ne vem kako bi potem to skopiral na nek navaden SSD.
A kdo ve kako se ta SSD sploh sname, če se sploh da?

Mi lahko kdo kako drugače pomaga? Da ima slučajno podobno 17x17 plato s procesorjem in 'nastavkom' za ta SSD?

Hvala
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

*evo so ravno odgovorili, da nima CF ssd socketa ta njihova platica. Torej sem bolj ko ne screwed brez zlatarskega uradnega servis..

hojnikb ::

lahk si umisliš tut takle adapter

#brezpodpisa

Cveto ::

Če bi rad samo podatke, kupi tole, daj CF SSD noter in bo lahko bral podatke. Lahko kupiš tudi katerokoli mini ITX plato z IDE portom in tole priklopiš gor in zaženeš sistem (s tem da se bo treba pozabavat z gonilniki, če bo drug čipset, kar verjetno bo).

SSD se sicer izvleče "na klik", podobno kot vse spominske kartice, torej ga najprej malo potisneš noter, da klikne in gre potem ven. Če ne bi šlo, z kakšno pinceto umakni tiste kovinske zaponke ob straneh.

Krasno to je že v veliko pomoč. Enega sem našel edino, ki ni iz 'dajne Kine', samo rabim asap.
Sicer 30eur poštnine O: http://www.ebay.de/itm/StarTech-com-IDE...

Se komu valja kaka mitx plata doma?

jukoz ::

A sploh rabiš mini-ITX
Tole je neka industrijska zadeva, ane? Preveri če imaš še kakšne posebne priključke gor. Pa preveri kaj zaene kartice imaš prištekane not.

če je to kak industrijski komp, potem znajo bit težave, če nebo idetičen hw
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Rabim mitx, ker je ohišje z monitorjem prav za to velikost in so priključki komaj stisnjeni notri. Tudi nosilci/štifti so posebaj naštimami, ampak ok mogoče so luknje enako tudi na večji plati, nisem siguren.

Dobro, torej če nabavim http://www.minipc.de/catalog/il/657 + ustrezen proc + CFtoSATA konverter sem zmagal?

PS: ravno dobil odgovor z Nemčije od proizvajalca. Od 4500-5000 eur hočejo za zamenjavo (nov računalnik, karkoli že to pomeni :D). Seveda s slovenskim posrednikom :D

nekako tako je notri, edino VGA monitor drugače ni priklopljen (je LCD panel na tiste male sisnjene ploščate drate, kot v tablici npr..)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

jype ::

Machete> Se komu valja kaka mitx plata doma?

Meni se v Ljubljani valja tak (in obraten) CF adapter, ampak nas ni doma. Če hočeš, lahko dedku povem v katerem predalčku ga najde in ti ga da, če se ti mudi.

Hvala, če bo treba ti javim. Verjetno bo vseeno, ker rabim tudi plato+cpu nekje naročit in počakat.

http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Je to dovolj zmogljivo? Se mi valjata 2 in jih ne rabim... Za prvo silo bodo...
Kaj zaen OS in SW goniš gor?

OS je en XP embeded se mi zdi, SW pa je nek tovarniški. Čisto nič posebnega. Par nastavitev stroja.
Kje imaš to, imaš mogoče tudi ustrezen RAM? Lahko na ZS. Hvala.

Aja edit* tole zna bit problem

Prvi gre iz LCD panela, drugi iz stroja. Sicer pa pojma nimam kaj so, ampak sigurno morajo biti :)

jype ::

To so najverjetneje serijski porti.

plošče se ne da popravit ?
#brezpodpisa

Kako naj pogruntam kaj je narobe?

nesi kakemu majstru da prečekira, če sam neveš.

Če gre za specialn stroj jst na tvojem mestu nebi dajal gor kako drugo matično. Da nebodo potem kasneje težave z kompatabilnostjo.
#brezpodpisa

LJ
RAM je zraven. Mam tudi kakšen konverter za IDE2CF, moram preveriti v skladišču.

Tisto so pomoje serijski porti in jih torej rabiš vsaj 3. LCD predvidevam da je Touch, zatorej se priklaplja direktno na serijski port.

Tiste EPIE bi morale biti OK, moram pa preveriti ali imajo dovolj serijskih portov. No, sej drugače se prišteka eno PCI serijsko kartico ali pa USB serjski adapter.

Sicer bi pa lahko vse kable (vsaj provizorično) speljal ven iz stroja in jih prištekal na navadno mašino.

Hvala vsem, sem dobil drugo plato in CF adapter, in mi flikne sliko na monitor. Ampak ne znam ba zbootat v sistem :(
Je pa očitno zadeva problematična tudi (ali) predvsem na displayu, ker sveti belo, takoj ko užgeš.
Tako da ne vem kaj je na stvari.

longshot, vidi kdo kaj kar ni ok :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Compufreek ::

Če si vse dobil, potem priklopi navadni monitor, miško in tipkovnico, spravi po standardnem postopku do točke kot bi moralo biti na mašini in potem preklopi nazaj na mašino. Ti pa kr zdaj povem da je velika možnost da boš moral nabavit komponente od uradnega servisa ... večino software-a ima zakodirano kateri hardware more bit priklopljen in če tega ni potem se nebo zagnal, ali pa bo program pisal da ni licence tako se zaščitijo proizvajalci da imajo še naprej profit oz da stranke plačujejo letne naročnine za servis.

Saj bom enako kupil samo disk ne bo na cf ampak ide koverter. Tu je problem samo čas. Sw ni zakodiran. Šiba pa na linuxu. Ne zaštarta, včeraj je. Monitor in ostalo ni problem mam vse že sprovano. Včeraj je zagnala na servisu in nato v mašini, dane zjutraj spet tema. Mi pogleda še popoldne nekdo, zadnji poskus..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podarim (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6416236 (670) Machete
»

Težava Microsoft-Windows-Kernel-Power (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
868212 (5222) Anney
»

Menjava kondiča na plati

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
171512 (963) 737
»

Intel Little Valley (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
8311903 (5763) Pyr0Beast
»

sestavljam kišto - mATX