Forum » Pomoč in nasveti » USB boot Windows XP
USB boot Windows XP
luxxx7 ::
Pozdravljeni, nikakor ne morem izvesti boot preko usb na prenosniku Acer TravelMate 2310. Namreč rad bi formatiral ta prenosnik, ampak mi ne uspe niti preko usb niti preko CD-ROM (najbrž je ta v okvari in ne bere). Poizkusil sem že narediti boot na USB s programom Rufus in Windows 7 USB DVD Download Tool. V biosu mi ponudi možnosti: Floppy disk, Hard disk, CD-ROM, Network boot. Izberem seveda floppy in cd-rom, pa ni uspeha.
Kaj delam narobe?
Kaj delam narobe?
Branimir ::
Pozdravljen, sem nov na forumu
To zna biti problem, jaz sem tudi na mojemu laptopu iz leta 2003 inštaliral XP-ja preko USB-ja. V BIOSU sem imel USB opcijo. Problem je, ko poteka inštalacija v bolj prijaznem okolju (ne tistem modrem s belimi črkami) hoče inštalacije datoteke z CD-ROM-a čeprav nalagaš XP preko USB-ja. Zato je treba za vsako datoteko računalniku napisat v pojavno okence F:\ (odvisno od črke USB-ja)
Za tvoj problem priporočam, da posodobiš bios.
Kakšen model PC-ja je to?
L. P.
To zna biti problem, jaz sem tudi na mojemu laptopu iz leta 2003 inštaliral XP-ja preko USB-ja. V BIOSU sem imel USB opcijo. Problem je, ko poteka inštalacija v bolj prijaznem okolju (ne tistem modrem s belimi črkami) hoče inštalacije datoteke z CD-ROM-a čeprav nalagaš XP preko USB-ja. Zato je treba za vsako datoteko računalniku napisat v pojavno okence F:\ (odvisno od črke USB-ja)
Za tvoj problem priporočam, da posodobiš bios.
Kakšen model PC-ja je to?
L. P.
loveJDM ::
Probaj drug usb pa naloži gor še 1x z rufus-om,če ne gre še probaj z usb pendrive-om za linuxe ker ima noter funkcije tudi za windows usb naret...To je prvo kar lahko probaš zdaj.
Evolve ::
Pozdravljeni, nikakor ne morem izvesti boot preko usb na prenosniku Acer TravelMate 2310. Namreč rad bi formatiral ta prenosnik, ampak mi ne uspe niti preko usb niti preko CD-ROM (najbrž je ta v okvari in ne bere). Poizkusil sem že narediti boot na USB s programom Rufus in Windows 7 USB DVD Download Tool. V biosu mi ponudi možnosti: Floppy disk, Hard disk, CD-ROM, Network boot. Izberem seveda floppy in cd-rom, pa ni uspeha.
Kaj delam narobe?
usb ključek večkrat vrže pod hard disk devices.
pojdi v bios in ga prestavi na prvo mesto pod hard disk devices.
če hočeš lahko probaš spucat lečo od dvd enote z vatirano palčko
@Branimir, na tem laptopu ni posodobitve za bios. Sem tudi že poizkusil izbrati opcijo CD-ROM in brez uspeha. Glede modela, sem že napisal v uvodu.
@loveJDM, brez uspeha, kar si mi predlagal...
@Evolve, vse poizkusil, brez uspeha.
@loveJDM, brez uspeha, kar si mi predlagal...
@Evolve, vse poizkusil, brez uspeha.
Branimir ::
Na nekem forumu je nekdo napisal tole:
1- Plug in ur USB device BEFORE powering up.
2- Put USB drive on USB hub
3- Power UP
4- Enter BIOS through F2
5- Go to the "Boot" main menu
6- Left to the Harddrive you will see a "+" (plus" mark).
7- With the arrows select it (should be white).
8- Hit enter and voilà
3- Power UP
4- Enter BIOS through F2
8- Hit enter and voilà
i7-10700 (16 thread @ 4.8GHz)
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super
m3k ::
... na tem laptopu ni posodobitve za bios. Sem tudi že poizkusil izbrati opcijo CD-ROM in brez uspeha. Glede modela, sem že napisal v uvodu...
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/travelmate_2310/bios/
Mirko tipka na radirko ////
Na nekem forumu je nekdo napisal tole:
3- Power UP
4- Enter BIOS through F2
8- Hit enter and voilà
Evo hvala ti, si mi pomagal! Res se je skrivalo v plusus(+) HDD in USB ključek, ampak samo, ko sem z nekim X ključkom poizkusil.
Rešeno!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napaka - Memory_Management - Namestitev Windows10Oddelek: Operacijski sistemi | 2047 (1742) | Zheegec |
» | Malo za duso malo za res :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2441 (1191) | T-Mac |
» | Kako namestiti OSOddelek: Pomoč in nasveti | 2114 (1814) | Csharp |
» | Windows 7 bootOddelek: Pomoč in nasveti | 6622 (5943) | s6c-gEL |
» | Nalaganje win 7 na hp miniOddelek: Pomoč in nasveti | 1477 (1211) | T-Mac |