» »

Moteče LED lučke na napravah

Moteče LED lučke na napravah

gusto ::

A se še komu zdi, da proizvajalci pretiravajo z LED lučkami na elektronskih napravah? Zakaj mi mora z vsake naprave svetit v glavo neka bedna led lučka? Res me zanima, komu je padlo na pamet, da je super ideja, če mi z monitorja ali TV-ja med gledanjem sveti še nagravžna lučka.

1. Na zvočnikih (Genius, modela se ne spomnim), ki jih imam poleg TV-ja, je lučka tako močna, da imaš občutek, kot da ti nekdo sveti z laserjem v glavo. Seveda sem jo prelepil in imam sedaj mir.

2. Če na TV priklopim zunanji disk WD Elements, imam poleg gledanja filma še light show. Je moteče, ker se zraven TV-ja neprestao nekaj bliska, ko TV bere z diska.

3. Največji fail pa so mi lučke na laptopu (nov laptop Lenovo Ideapad 700). Na desni strani laptopa neprestano gorita dve led lučki. Dokler gledam na ekran nista moteči, ker svetita v stran in sveti tudi sam ekran. Ampak kateri IDIOT se je spomnil, da bi bila dobra ideja, da ko računalnik vgasnem ali ga dam v spanje, ti dve lučki začneta utripati!? Če je prenosnik v sobi kjer spiš, je moteče za spanje, potrebno jih je prekriti. Izgleda, kot da bi imel novoletne lučke naštimane na utripanje.

...

Enostavno ne razumem, vas druge to ne moti, na splošno ni kakšnih pritožb uporabnikov glede tega, da bi proizvajalci te stvari rešili bolj elegantno?

Malajlo ::

Črn alkoholni flomaster je rešitev.

Miha 333 ::

Po zakonu mora biti takoj jasno vidno, če je naprava prižgana ali če je v stanju pripravljenosti (stand by).

Miha 333 je izjavil:

Po zakonu mora biti takoj jasno vidno, če je naprava prižgana ali če je v stanju pripravljenosti (stand by).

Res je težko videti, če je TV prižgan ali ugasnjen. Še dobro, da je na TV-ju led lučka.:D OK, razumem da mora biti na napravi nek indikator stanja, vendar naj ga ne serjejo s tako nagravžnimi in divjimi lučkami.

PS: Prenosnik UGASNEM in lučke utripajo. ZAKAJ? Dam ga v torbo in lučke utripajo. Logika? Jaz jo ne vidim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gusto ()

Heisenberg ::

Dajansko menim da se kar vsak kdaj spopada s tem.. Sam sem tudi našel rešitev v črnem alkoholnem flomastru, plasti dip, izolir trak ipd...

Miha 333 ::

gusto je izjavil:

Miha 333 je izjavil:

Res je težko videti, če je TV prižgan ali ugasnjen.

Saj ponavadi je tako, da ko je prižgan, je lučka ugasnjena, ko pa je v stand by, pa je prižgana.

gusto je izjavil:

PS: Prenosnik UGASNEM in lučke utripajo. ZAKAJ? Dam ga v torbo in lučke utripajo. Logika? Jaz jo ne vidim.

Ker ga zares ne ugasneš, ampak gre v spanje.

Dr_M ::

S temi mocnimi luckami (predvsem modre ledice), so zacel kitajci.
Malo bolj resni proizvajalci dajo moznost zatemnitve ali popolnega izklopa.

BorutK-73 ::

gusto je izjavil:

A se še komu zdi, da proizvajalci pretiravajo z LED lučkami na elektronskih napravah? Zakaj mi mora z vsake naprave svetit v glavo neka bedna led lučka?

Nissi edini ki ga motijo te ledice. Sam sem prekril vse ledice na modemu in routerju, na PCju sem pa kable izklopil za front panel.

šernk ::

imam iste probleme z iskanjem ventilatorjev za PC. dobiš 200.000 ventilatorjev z led lučkami, dobit pametnega brez led lučke...hja morda 10 primerov na ebayu. pred leti sem moral celo nabavit takega z led lučkami, ker brez bi bil cca 40eur in sem potem kable odrezal za led, ker drugače se jih ni dalo izklopit.

isto je na gaming miškah...kaj k. rabim barvno miško...spet ne moreš dobit ene pametne miške, ki nima osvetlitve. seveda tista za 100eur ima vse ampak v rangu do 30eur... spodoben hladilnik za prenosnik: z led lučkami: 5eur, brez led lučk: 25eur...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bambam20 ::

Dr_M je izjavil:

S temi mocnimi luckami (predvsem modre ledice), so zacel kitajci.
Malo bolj resni proizvajalci dajo moznost zatemnitve ali popolnega izklopa.

Ravno razmišljam o teh barvah in opažam, d avsi moji računalniški produkti , kjer so lučke opazne v nežni zeleni barvi. ( xbox360 plošček, NEC monitor, zvočnik Logitech , genius oddajnik za miško ) ...

Me res zanima, kaj je tem proizvajalcem, da vgrajujejo te ogabne modre ledice, ki ti ubijajo očči. NEraziskava trga, cenejša zadeva? Stavim, da vodstveni produktov ne uporabljajo, ker drugače tega zagotovo ne bi odobrili.

Na koncu pa imamo v avtomobilih podobne zadeve , kjer ti gori nagražna rdeča brava ( novodobne alfe in fordi , vW je imal zelo dolgo nagravžno modro osvetlitev, hyundai ogabna modra, audi nagravžna rdeča )

Nagi Bator ::

Pridruzujem se zadovoljnim uporabnikom crnega alkoholnega flomastra ;)

Miha 333 je izjavil:

gusto je izjavil:

Ker ga zares ne ugasneš, ampak gre v spanje.

Sem šel preverit, imaš deloma prav, možno da je z updatom drugače ali sem pa sem si napačno zapomnil. Torej, v spanju lučki utripata, ko ga ugasnem, neprekinjeno sveti ena lučka. Recimo malo manj moteče, ker nimam disko light showa, še vedno pa moteče, če spiš v istem prostor in je treba lučko prekriti. Pa zakaj bi sploh moral ugašat računalnik, če ga lahko daš v spanje? Samo zato, da te ne moti ko spiš? Res fino. Fail.

SaXsIm ::

Ena lučka pač sveti zato, ker imaš laptop priklopljen na napajanje.
SaXsIm

s1m0n ::

Modre so pravi vrag :)

Posebej na kakšnem routerju, ko ti jih sveti 5 utripajo 2 :)
Lepo izolirni trak preko, da je vsaj noč temna!

oemdzi ::

Ohišje Fractal design core 3000 oz. njegova power button ledica uspe osvetliti celo sobo, nagravžno do skrajnosti.

*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oemdzi ()

bajsibajsi ::

Malajlo je izjavil:

Kaj pa zadaj na kisti, kjer je RJ45 konektor in utripa tudi pri ugasnjenem racunalniku?

BorutK-73 ::

Kupiš razdelilec ki ima on/off stikalo.

noraguta ::

bajsibajsi je izjavil:

Malajlo je izjavil:

Kaj pa zadaj na kisti, kjer je RJ45 konektor in utripa tudi pri ugasnjenem racunalniku?

Izolir trak
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

hojnikb ::

odlotas ledike, problem resen
#brezpodpisa

Malajlo ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LED lučke (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8621917 (4588) bsslo
»

Slikanje dreveščka z ledicami

Oddelek: Zvok in slika
172642 (1559) simnov
»

Zaščita pred izpraznitvijo akumulatorja

Oddelek: Na cesti
282429 (1671) Spajky
»

Led pri stikalu za zvonec

2410253 (9595) mirator
»

Katera LED namizna svetilka? (strani: 1 2 )

5320461 (17333) negotiator

Več podobnih tem