Forum » Pomoč in nasveti » v xp disk manjši
v xp disk manjši
Nikita H ::
Mi zna kdo prosim razložit zakaj je v windowsih (xp) disk manjši kot je v resnici...Imam wd 80 gb, v eksplorerju pa je njegova kapaciteta 74,5 gb....
sej ne da bom umrl zarad tega sam radovedn sm!
sej ne da bom umrl zarad tega sam radovedn sm!
- spremenilo: Nikita H ()
WiseBear ::
S tem se čimprej sprijazni, ker tako pač je. S tvojim diskom ni nič narobe. V praksi je kapaciteta vedno manjša od deklarativne kapacitete.
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WiseBear ()
Cokolesnik ::
Za boljšo informiranost uporabnikov o tem... Lahko da kdo kak URL za članek o dotičnem "problemu"?
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Nikita H ::
jst sem mislil, da je kaka fora...ker windowsi naprimer za en fajl napišejo na je velk 735 mega, ko pa ga v nerotu pečeš na cd, pa pride okol 700 mega in ga spravš na cd.
Banananjam ::
To je zarad tega ker se kapcitete diskov pišejo da je 1MB = 1024KB (2^10=1024), v windowsih ti pa so kpacitete napisane kot 1MB=1000KB. Tuki pride do te razlike.
Mavrik ::
Em... glih obratno je. Proizvajalci deklarirajo kot da je 1MB=1000kb, winsi pa da je 1MB=1024kb.
Zato ti winsi javijo manjši disk, ker za vsak MB"izgubiš" 24 kb.
Zato ti winsi javijo manjši disk, ker za vsak MB"izgubiš" 24 kb.
The truth is rarely pure and never simple.
WiseBear ::
Mah ni sile; če maš kolikor toliko velik disk se ti po mojem splača met to vklopljeno. Ker ko boš kaj zaj**** ti bo še kako prišlo prav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako povečati usb kapacitetoOddelek: Strojna oprema | 1364 (1141) | bf4ed |
» | Prenos datotek s Team ViewerOddelek: Programska oprema | 3166 (3063) | buneech |
» | Poravnava: Seagate lagal! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 7581 (7581) | gruntfürmich |
» | Kaj so bad sektorjiOddelek: Pomoč in nasveti | 1875 (1657) | Baja |
» | Je moj novi računalnik dobro optimiziran?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1522 (1182) | Dzos2 |