» »

Nakup apartmaja na Hrvaškem - davki?

Nakup apartmaja na Hrvaškem - davki?

Maestro9 ::

Pozdravljeni!

Razmišljam o nakupu apartmaja na Hrvaškem, ki bi ga oddajal v najem. Zanima me predvsem kakšna je zadeva z davki v tujini in v Sloveniji. Kakšen je nepremičninski davek, DDV, davek na dobiček, itd. Se prihodek narejen na Hrvaškem šteje pod dohodnino v Sloveniji? Prosim, če mi nekdo točno razloži zadevo. Pred časom sem prebral, da je obvezno stopiti v kontakt z agencijo, ki vodi celotno oddajanje apartmajev. V tem primeru ti nimaš nobenih obveznosti, saj za vse poskrbijo oni? Sem spada določitev cene, organizacija prihodov / odhodov, čiščenje, ipd. Posledično si potem seveda vzamejo določeno provizijo. Morda kdo ve o kakšnih številkah je govora? Če bi bili zneski previsoki in bi smatral, da bi se bolj splačalo, če bi sam skrbel za te zadeve, bi se seveda tako tudi odločil.

Lep pozdrav.

mat xxl ::

Najprej, kako boste kupili, boste podjetje osnovali ali kot fizična oseba ..... potem pa za to zadnje ni tako zelo enostavno in ja večina naših to dela na črno..., vendar so tudi Hrvati iznajdljivi in znajo loviti in ujeti .... so znancu lansko leto zapečatili 3 apartmaje v začetku avgusta, ko so našli njegove oglase na Ebayu in videli, da ni vse po regelcih......

#000000 ::

mene pa neki zanima, baje je (reku en znanec) da na HR če se ti kdo useli v stanovanje, ga je skor nemogoče vržt VEN, sem namreč našel ene dve enosobni stanovanji, ki bi jih kupil, a kolega Soinvestitor, pravi da je to čisto možno. In se bojim da bi naju samo obrali za keš, in se vselili nazaj isti ljudje ki so ti ga prodali.

Pozna kdo HR zakonodajo mogoče ?

LP

LovelyTruth ::

Dokler niso v Eu počakaj, bolje iti vsako leto drugam kot pa vedno na isto mesto, poleg tega si Slovenec, vedno boš second grade citizen!

Pa moraš upat da bomo imeli vedno dobre odnose, a ni lepše ko jih lahko odjebeš če zagusti?

radmannsdorf ::

LovelyTruth je izjavil:

Dokler niso v Eu počakaj

Hrvaška je v EU.

Tilen ::

Sorodna zgodba iz drugega foruma:

Spoštovani,
zanima me sledeče: Hrvaška bi morala z vstopom v EU po mojem vedenju izenačiti pogoje oddajanja v najem za hrvaške in državljane EU, pa temu ni tako. Od mene zahtevajo da sem davčni zavezanec, plačam 13% pdv, nato še davek na dobiček(ne vem koliko %), plačati pa moram seveda tudi slovenski ddv, provizijo agenciji, stroške ...... Kar se tiče davkov morajo hrvati plačati le pavšal po številu postelj 150kn/ležišče, kar je za 6 ležišč 900kn kar je dobrih 100€, nas slovence pa slečejo do daske :((((( Prosim za nasvet kaj narediti, ali se lahko pošlje davčni upravi, da se ne držijo kakega evropskega zakona ali kaj takega, keer tole je pa res tumač nepošteno :(((( Garali smo 2 leti in se zakreditirali do daske, zdaj ko naj bi se pa malo začelo vračati, pa nas slačijo :((((( Ali je rešitev da pridobim državljanstvo, vendar ne vem če je to dovolj, ker sem nekje prebral da moraš biti poleg tega da si hrvaški državljan tudi hrvaški davčni rezident :((( Hvala lepa za odgovor, prosim čimprej, če je mogoče na mail ***@gmail.com, Hvala lp
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

MadMen ::

#000000 je izjavil:

mene pa neki zanima, baje je (reku en znanec) da na HR če se ti kdo useli v stanovanje, ga je skor nemogoče vržt VEN, sem namreč našel ene dve enosobni stanovanji, ki bi jih kupil, a kolega Soinvestitor, pravi da je to čisto možno. In se bojim da bi naju samo obrali za keš, in se vselili nazaj isti ljudje ki so ti ga prodali.

Pozna kdo HR zakonodajo mogoče ?

LP

Podobno je kot v Sloveniji, dolgotrajno in problematično če gre za kako družino z mladoletnimi otroki.

SaXsIm ::

Tilen je izjavil:

Sorodna zgodba iz drugega foruma:

Spoštovani,
zanima me sledeče: Hrvaška bi morala z vstopom v EU po mojem vedenju izenačiti pogoje oddajanja v najem za hrvaške in državljane EU, pa temu ni tako. Od mene zahtevajo da sem davčni zavezanec, plačam 13% pdv, nato še davek na dobiček(ne vem koliko %), plačati pa moram seveda tudi slovenski ddv, provizijo agenciji, stroške ...... Kar se tiče davkov morajo hrvati plačati le pavšal po številu postelj 150kn/ležišče, kar je za 6 ležišč 900kn kar je dobrih 100€, nas slovence pa slečejo do daske :((((( Prosim za nasvet kaj narediti, ali se lahko pošlje davčni upravi, da se ne držijo kakega evropskega zakona ali kaj takega, keer tole je pa res tumač nepošteno :(((( Garali smo 2 leti in se zakreditirali do daske, zdaj ko naj bi se pa malo začelo vračati, pa nas slačijo :((((( Ali je rešitev da pridobim državljanstvo, vendar ne vem če je to dovolj, ker sem nekje prebral da moraš biti poleg tega da si hrvaški državljan tudi hrvaški davčni rezident :((( Hvala lepa za odgovor, prosim čimprej, če je mogoče na mail ***@gmail.com, Hvala lp

Bogi revež, se o tem ni uspel pozanimati, preden se je zakreditiral "do daske."
SaXsIm

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropskemu davku na multinacionalke slabo kaže (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
9928313 (25491) perci
»

Evropska komisija: Apple mora plačati 13 milijard evrov utajenih davkov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
10454765 (50004) Spura
»

Nakup brez davka preko spleta

Oddelek: Pomoč in nasveti
61846 (1695) MTB
»

Nakup računalnika v avstriji, povrnitev davka?

Oddelek: Kaj kupiti
162930 (2348) Širajzl

Več podobnih tem