» »

Nakup računalnika v avstriji, povrnitev davka?

Nakup računalnika v avstriji, povrnitev davka?

nosk8fx ::

Odločil sem se za nakup v avstriji. Sem preračunal in bi me stvar prišla za skoraj 100k ceneje.

Gre pa za povračilo davka. Zanima me, kje je potrebno potrditi račun, za hrvaškega državljana? Ali je to na slovenski meji? Ali pa kje v avstriji? Ima že kdo izkušnje z tem? Sem že kupil tak računalnik, ampak takrat še ni blo EU-ja.

lp

Stepni Volk ::

Štemplja se na meji EU, tj na Slo-Hr meji.

SepoX ::

Vedi, da imajo sedaj računalniško povezavo z hrvati in boš plačal davek na hrvaški strani.

nosk8fx ::

A na vsaki meji imajo povezavo? Če je treba davek plačat, se mi ne splača z računom komplicirat, bom pa brez vrnitve davka nabavil...

hvala za odgovore!

azeed ::

uredbe, ki dejansko določa povezavo ni - možna je individualna povezava oz. dogovor (računalniški je pa lahko tudi preko e-maila, ali ne?), osebno pa dvomim, da je tako na vseh mejah.
You gotta say YES to another excess!!!

yerko ::

Ni povezave med Carinskimi službami SI in RH. Sploh na večjih mejnih prehodih, kjer je gužva, ni časa klicati ali mailati prek. Razen če si "pameten" in jim težiš...:D

azeed ::

po logiki - glede na to, da se v bistvu ne maramo preveč s hrvati - zakaj bi naši sporočali za stvari, ki niso naš problem >:D je pa vedno možno da so kje zmenjeni, ali pa če naletiš na "pravega" carinika
You gotta say YES to another excess!!!

Širajzl ::

Če te jaz prav razumem nosk8fx, računalnika ne boš peljal na Hrvaško ali pač?
Ker bo račun poštempljal naš carinik -" tvojemu hrvaškemu državljanu", ti sploh ni treba prestopiti hrvaško - slovenske meje ampak se lahko odpraviš nazaj od koder si prišel, tako da jaz tukaj ne vidim nobenega problema, da to ne bi steklo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Širajzl ()

nosk8fx ::

Računalnik bi seveda ostal v sloveniji!
Še eno vprašanje, a more nest poštemplat 'hrvaški državljan', al pa lahko kar jaz to uredim(z njegovo osebno seveda)? Se ne spomnim več kak je blo, ko še nismo bli v eu...

Širajzl ::

Obvezno bi mogu nest hrvaški državljan saj se lahko le on s tem dokumentom identificira! To je tko kot, da bi hotu ti z njegovo osebno na hrvaško. Pa obrazec za vračilo davka, ki ti ga bojo izpolnil v trgovini kjer boš kupil računalnik ti morjo na njegovo ime napisat, tam pa mislim , da ne bo problema, če ti neseš njegov dokument.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Širajzl ()

azeed ::

ni glih tako enostavno, ker carinik lahko zahteva vpogled in osebno preveri, da gre roba dejansko ven iz države - to se tudi pogosto dogaja.
You gotta say YES to another excess!!!

Jaffa ::

Točno tako. In jaz sem zaradi tega plačal tisto vsoto davka, ki bi ga moral dobiti nazaj in še neko kazen. Bila bi še višja, če ne bi težil, da sem študent. Zaradi prekrška mi seveda obrazca niso potrdili in so nanj dali žig, da ni veljaven. To je bilo še pred vstopom v EU na AU meji, pa glede na naše odnose z Hrvati mislim, da se tud lahk kaj podobnega zgodi... Tak da če te res dobijo, se ne splača. Ravno obratno.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Širajzl ::

Bo pač ta hrvaški državljan imel s seboj računalnik, da ga bo organ lahko videl, če bo hotel. Meje mu ni treba prestopiti, glavno je da dobi pravi žig in čao. Res je, da so nekateri osebki taki, da zajebavajo - kaj niso povsod?

AndrejS ::

Meje res ni potrebno prestopiti. HR državljanu pač da naš carinik štempiljko, nato pa se HR državljan obrne in gre nazaj - preko SLO carine z računalnikom. Tu pa lahko nastopi problem. Naš carinik lahko zahteva kaucijo za vnašanje rač. na SLO ozemlje!

azeed ::

Sicer ne vem kako je na mejah povsod po Sloveniji ampak vem, da so včasih morali tudi na lastne oči videt, da gre zadeva ven, oz. pred štemljanjem so preverili, če je avto z robo že prešel zapornico.
You gotta say YES to another excess!!!

Jaffa ::

Jah, mogli bi. Zdaj pa, če to delajo (oz. nardijo v tvojem primeru) al ne, je pa odvisno od vetra. 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Širajzl ::

No kakorkoli pač, možnost da te "zajebavajo" obstaja, vendar je po moje minimalna, imaš pa še alternativo - dobiš kašnega privatnika (s.p.), pa na njega kupi računalnik brez davka, vem da se bo kdo oglasil, da se to ne da, iz lastnih izkušenj pa ti povem da se, vendar sem računalnik kupil v Sloveniji!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Registracija vozila na Hrvaškem (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
539696 (7043) rogerg
»

Pristojnosti policistov na mejnih prehodih (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7821177 (18164) Tomi
»

Povračilo davka od nakupa na Hrvaškem

Oddelek: Loža
248890 (4592) 1309976
»

Prepovedan vstop na Hrvaško - kako čez mejo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9210464 (6713) šernk
»

Nakup komponent na Hrvaškem

Oddelek: Kaj kupiti
273875 (2865) dejansan

Več podobnih tem