» »

Nakup brez davka preko spleta

Nakup brez davka preko spleta

Blaz Cobain ::

Lep pozdrav vsem skupaj !

Preko spleta si nameravam kupiti program za izdelavo iger ( sem že prej z njim delal ampak zdaj bom kupil celo verzijo) in pri nakupu me vpraša za VAT številko. Vem da ima nekakšno povezavo z davki. Ker ta program stane 500$ sem razmišljal da bi ga vzel na očetovo firmo in bi tako plačal brez davka (torej 500$ z davkom bi moral plačati 600$). Ampak ko hočem opraviti nakup me vpraša za osnovne stvari (ime, priimek, email) in potem še je billing addres ( naslov na katerega je račun ) in VAT number - to polje ni obvezno ampak to je neka številka ki jo potrebuješ če hočeš kupiti brez davka. Kako lahko pridobim tole VAT številko?

Malo sem dolgotvezil upam da je kdo razumel kaj sem hotel povedati.

Hvala in LP,

Blaž

blackbfm ::

vat je davčna številka od firme

#000000 ::

Ne vem sicer če bi ti plačal manj, bi po fotr imel v dobrem ta znesek, pri prvem poračunu, nisem pa 100% le nekdo mi je rekel pred kratkim da to več ne obstaja, da bi ti plačal znesek brez ddv.

cegu ::

Mislim da če si izven ZDA tako ali tako ne plačaš davka. (isto kot samo EU državljanju plačujemo EU davek, npr. za Skype).

black ice ::

Malo se razpiši o tem programu o "izdelavi" iger. Mogoče se bo našla kakšna zastonjska (in boljša) varianta. Za razliko v € pa lahko častiš ST piknik.

figula ::

VAT ID No. je davčna, tako je. Za nas je spredaj še SI, da se ve, katera država smo. Recimo Hrvaška je sedaj v EU dobila spredaj HR.

Če imate podjetje, ga lahko najdeš na SLO straneh recimo primer: http://ddv.inetis.com/podjetje.aspx?sha..., kjer se VAT skriva pod DDV ID. Ali pa bizi: http://www.bizi.si/LISCA-D-D-SEVNICA/, kjer VAT sestaviš iz SI in davčna.
(Lisca je znano slo podjetje in mi najbrž ne bodo zamerili, da sem jih vzela za primer)

To je osnovna identifikacija podjetja in NE pomeni, da bo račun brez davka.

MTB ::

Če ima oče firmo vprašaj kar njegovega računovodjo, da ti tu vsak po svoje ne filozofira, ker vidim, da je par komentarjev ustreljenih mimo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Freelance, sp, in davkarija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10421044 (14390) maticb492
»

Kaj je EU VAT?

Oddelek: Loža
224896 (4253) St235
»

nakup računalniške opreme v tujini na ime firme

Oddelek: Kaj kupiti
112338 (1032) toplakd
»

Kupim v tujini, prodam v slo. Kot podjetje. Davek?

Oddelek: Loža
316687 (5478) darkolord
»

VAT number - kaj je to?

Oddelek: Loža
1039001 (38642) perci

Več podobnih tem