Forum » Strojna oprema » RX 470
RX 470
D3m0r4l1z3d ::
Mah, ne, gre se bolj za mejne primere, recimo, da moraš stranice ohišja snemat ali pa, ko se za 20eur dražjo nvidio oziroma cenejšo radeonko na glavo postavljaš zaradi p/p in na tem argumente zidaš
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
D3m ::
MacGyver141 je izjavil:
Ja zdej če imaš 2 monitorja popolnoma enaka pol ne kur veliko. Če sta pa različna in različne resulcije, pa kur 25W več kot konkurenčna nvidia, kar spet no... 25W to je like če je 24/7 je na koncu leta 8 centov v minusu.
Če je poraba 25W je to na uro 25Wh in pomeni 600Wh na dan in na leto 219000Wh oz. 219kWh.
Če je cena elektrike 0.10 EUR/kWh je potem cena elektrike višja za 21.9EUR na leto.
Torej se mi grafa iz zelenega tabora, v parih letih sama poplača (ne delam 24/7 ampak vseeno se nabere).
Imam 2 popoloma enka monitorja 2 x Samsung SyncMaster 226BW
Koliko ti je pa 7950 porabila v multi-monitor?
Tega jaz ne merim, ker se mi zdi izguba časa. Če kje obstaja kak test pa nisem gledal.
scipascapa je izjavil:
gledat porabo elektrike je bedarija....
Ko ti računov ne bo več plačevala mama (beri: ko boš šel stran od seska), boš drugače govoril. Za zdaj si pa še preveč mlečnezob.
To ne drži.
|HP EliteBook|R5 6650U|
DarwiN ::
Tu se menite kot bi izbirali med performancom na eni strani in porabo na drugi... Ampak če jaz prav vidim, je GTX 1060 3Gb boljša prav v vsem.. Performance, poraba, hrup, temperature, VR?
AMD zaenkrat prevladuje samo v rubriki "Kaj bi bilo, če bi bilo".
Res pa je, da 470tko dobiš za 200€.. Bomo videli, kako bo, ko se cene 1060@3Gb ustalijo.
AMD zaenkrat prevladuje samo v rubriki "Kaj bi bilo, če bi bilo".
Res pa je, da 470tko dobiš za 200€.. Bomo videli, kako bo, ko se cene 1060@3Gb ustalijo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
FireSnake ::
To ne drži.
Globoka misel, ki mi je vzela 0.5 sekunde mojega življenja, pa še to je preveč.
Ti se na ravni leta dni sekiraš za ceno škatle čikov? Veliko ljudi izgubi toliko drobiža čez celo leto.
Ajd, daj si prvo postavi prioritete. Če hočeš biti zeleni, tehnologija ni prava stvar zate, ampak narava.
Popolnoma zgrešeno mišljenje, ker nimate nobene širine. Ne gre (samo) za denar. Gre za toploto, ki jo je treba odvesti. V končni fazi imajo komponente, ki so bolje hlajene večjo možnost, da ne crknejo (oz. dlje delajo). Pa še se najde ...
DarwiN: lepo povedano. Lepo je, da si me nudi in se lahko "oziram" tudi drugam. Tudi zato, ker nisem bolan ne na rdeče ne na zelene.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Se ne mudi. Bodo še boljše zadeve čez čas.
Dobro so Fermiji zdržali potlej. In grafe pred tem.
To ne drži.
Ti se na ravni leta dni sekiraš za ceno škatle čikov? Veliko ljudi izgubi toliko drobiža čez celo leto.
Ajd, daj si prvo postavi prioritete. Če hočeš biti zeleni, tehnologija ni prava stvar zate, ampak narava.
Popolnoma zgrešeno mišljenje, ker nimate nobene širine. Ne gre (samo) za denar. Gre za toploto, ki jo je treba odvesti. V končni fazi imajo komponente, ki so bolje hlajene večjo možnost, da ne crknejo (oz. dlje delajo). Pa še se najde ...
DarwiN: lepo povedano. Lepo je, da si me nudi in se lahko "oziram" tudi drugam. Tudi zato, ker nisem bolan ne na rdeče ne na zelene.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Saj Fermi gre v isti koš kot gcn radeonke nad 1ghz, zdaj smo pri 14nm novih arhitekturah in Vega mogoče več ne bo spadala v isti koš, počakmo
klinker ::
Se ne mudi. Bodo še boljše zadeve čez čas.
To ne drži.
Z izjemo 460ke, smo Fermija objektivno vsi klincali in se zdaj ga, tako da take debilne furaj svoji mami.
Vam pa ni pomoci...AMD, AMD, AMD...ceprav kiksa v 90% zadev napram konkurenci...danes.
Ufff sem zadel žebelj na glavi. Omenjanje branda pa, kar sili iz vas.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
PredatorX ::
Jst sm dal 253EUR za GPU in 250EUR za freesync monitor 144Hz. No tudi GTX 1060 sem imel v rokah in malce je hypa glede tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()
buttplugs ::
Torej se mi grafa iz zelenega tabora, v parih letih sama poplača (ne delam 24/7 ampak vseeno se nabere).
Most educated argument on Slo-Tech ever. Razmisli, kaj je narobe s tvojo logiko.
Bonus spoiler: Vse kar imaš, so manjši stroški. Se pravi manjši minus. Ni tle nobenega plusa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: buttplugs ()
Še to ne.
Ja pa je.
Imaš grafo, ki na leto 10 eur več elektrike požre in jo kupiš ker je 20 eur cenejša in s tem boljši p/p, čez tri leta si že 10 eur več dal za tako grafo, malenkost, ampak ko se nakupuje, se pa vsakih 10 eur gleda. Seveda to izključuje primere, ko daš 20eur manj za zmogljivejšo grafo, to pa je zmaga.
Ne trudi se razlagat. Vidim, da enim ne potegne.
Kot sem že rekel: ko bodo šli stran od maminega seska bodo (mogoče) razmišljali drugače.
Kot sem že rekel: ko bodo šli stran od maminega seska bodo (mogoče) razmišljali drugače.
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Še to ne.
Ja pa je.
Imaš grafo, ki na leto 10 eur več elektrike požre in jo kupiš ker je 20 eur cenejša in s tem boljši p/p, čez tri leta si že 10 eur več dal za tako grafo, malenkost, ampak ko se nakupuje, se pa vsakih 10 eur gleda. Seveda to izključuje primere, ko daš 20eur manj za zmogljivejšo grafo, to pa je zmaga.
Tebi ne potegne, da ti grafa ne bo laufala na max 24 ur na dan, 365 dni na leto.
Alien123 ::
to jim jaz že probam razložit v letu pa pol.. Hepani gledajo konstantni 24/7 vse dni v letu max performans, u wot m8? Sam ne, oni še bojo vedno meli svoje finte.. tale anymal pa tak nima za burek
Jst sm dal 253EUR za GPU in 250EUR za freesync monitor 144Hz. No tudi GTX 1060 sem imel v rokah in malce je hypa glede tega.
uuuuu, fak, Predatorx je imel 1060 v rokah, zakaj smo sploh gledali teste
pa še 253eur je dal samo za GPU, zdaj mora samo še AIB-ja najti, da mu pcb in hladilnik proda
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()
MacGyver141 je izjavil:
Tle je debata šla v zvezi multi monitor porabe, ne pa max porabe...
Poraba grafe ti je v bistvo pomembna samo za dvoje stvari:
cooling grafe
pravilno izbiro napajalnika
Kdor se uvršča med zelene, itak nabija raspberry pi ali ekvivalent. Kdor rabi računsko moč grafe, si poišče intel phi in zraven joka zaradi porabe.
še dobro, da je boljši cooling grafe in močnejši napajalnik za đabe
http://www.mlacom.si/sapphire-rx-470-ni... SAPPHIRE RX 470 NITRO+ 4G GDDR5 OC
tikitoki ::
Ja zdej če imaš 2 monitorja popolnoma enaka pol ne kur veliko. Če sta pa različna in različne resulcije, pa kur 25W več kot konkurenčna nvidia, kar spet no... 25W to je like če je 24/7 je na koncu leta 8 centov v minusu.
Hm, a si ti faliru osnovnosolsko matematiko? To bi naneslo cca. 17 EUR kar pa ni vec zanemarljivo. Verjetno pa res ne nucas dveh monitorjev 24/7.
Nisem rekel, da je ista kot pri nvidiji. Je pa bistveno nižja. Sam se ne spomnim, kje sem gledal teste.
Ja itak, da sem na pamet vstrelil. Sj to ni problem izračunati.
Ce tvoji napamet izracun falijo za 2 velikostna razreda, pol je boljse, da jih zase obdrzis.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
scipascapa je izjavil:
gledat porabo elektrike je bedarija....
a ti to resno? se strinjam, da ni alfa omega. ce pa je razlika med izdelkoma nekaj deset eur in en porabi veliko manj elektrike in ga veliko uporabljas, potem to ni zanemarljivo.
Zgodovina sprememb…
Firesnake, mogoce je kljucno vprasanje ali potrebujes vec, kot 3 Gb rama? Ce je odgovor negativen, potem lahko z malo srece dobis GTX 1060 za dobrih 200 EUR. Recimo 10 EUR vec, kot RX 470, ki ima sicer 1 Gb vec.
Bi z veseljem priporocil AMD, sam se mi zdi, da je NVIDIA v tem primeru boljsa, manjsa poraba in bolj ali manj enak performance, mogoce pa je rx 470 bolj future proof, sam na podlagih parih benchmarkov raje nebi delal dokoncnih zakljuckov.
Ce zelis imeti vec, kot 4 Gb, pol pa sploh ni vprasanja, vzemi MSI GTX 1060 za cca. 280 EUR.
Bi z veseljem priporocil AMD, sam se mi zdi, da je NVIDIA v tem primeru boljsa, manjsa poraba in bolj ali manj enak performance, mogoce pa je rx 470 bolj future proof, sam na podlagih parih benchmarkov raje nebi delal dokoncnih zakljuckov.
Ce zelis imeti vec, kot 4 Gb, pol pa sploh ni vprasanja, vzemi MSI GTX 1060 za cca. 280 EUR.
scipascapa ::
firesnake: daleč od tega, da mama plačuje elektriko....gledat na štrom na letni bazi 5€ je bedarija no. potem pa takoj enga prižgat pa enga spit a ne?
SuperVeloce ::
ker si vsak po nakupu prizge cik in odpre pir? Jaz sicer razumem tvoje stalisce, ampak nekateri ne morejo / nocejo biti razsipniski na vsakem koraku svojga lajfa
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
scipascapa je izjavil:
firesnake: daleč od tega, da mama plačuje elektriko....gledat na štrom na letni bazi 5€ je bedarija no. potem pa takoj enga prižgat pa enga spit a ne?
Poloznica je zadnja stvar pri porabi PCja...kako varcno zarnico manj prizges in si not. Gretje, sploh v trenutnih poletnih dnevih, se pa pozna in ne greje se bolj samo grafa, ampak se zaradi visje porabe greje bolj se kaj zraven, glasnost ventov je vecja, itd.
V vsakem primeru pa je manjsa poraba povsod dobrodosla...malo tu, malo tam...pa se ze nekaj pozna.
Samo vi rdeci boste itak trdili da vse kar je slabse pri AMDju ni relevantno.. glavno da je 15gb rama in je rdece barve...ostalo ni pomembno.
Zal, v vseh kategorijah Nvidia prednjaci, cenovno, performancno in pri porabi...pa tudi ce ima ta 1-2gb rama manj, sej vsi vemo da porablja manj rama kot konkurenca.
todman74 ::
Zal, v vseh kategorijah Nvidia prednjaci, cenovno, performancno in pri porabi...pa tudi ce ima ta 1-2gb rama manj
Se sprašujem pol, kakšni tepci morajo biti "kopači" crypto valut. NVidia boljša v vseh pogledih, oni pa še kar na AMD grafah. Pa nekateri še lepo zaslužijo zraven...hm..res čudno...
In kaj ima kopanje valut veze s spili?
Nvidia je trenutno inferiorna v kopanju in vulkanu...to je to, v vsem ostalem pa boljsa.
Pa noben tu ne pravi da so AMD grafe slabe, samo overall slabse od konkurence...ce pa doma kopas in orgazmiras una dva spila na vulkanu, je AMD edina opcija da.
Pravi se oglasa
Nvidia je trenutno inferiorna v kopanju in vulkanu...to je to, v vsem ostalem pa boljsa.
Pa noben tu ne pravi da so AMD grafe slabe, samo overall slabse od konkurence...ce pa doma kopas in orgazmiras una dva spila na vulkanu, je AMD edina opcija da.
Klinker si ti en copy paste ja
Pravi se oglasa
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
todman74 ::
Napisal si v "vseh kategorijah". A kopanje valut ni kategorija? Se grafe uporabljajo samo za igranje iger?
Se pa strinjam, da je nvidia trenutno za kakšen procent boljša opcija, če je merilo zgolj igranje iger. AMD je trenutno pecej drag, verjetno tudi zaradi crypto miner-jev. Ta trg v zadnjih nekaj mesecih "cveti"...
to jim jaz že probam razložit v letu pa pol.. Hepani gledajo konstantni 24/7 vse dni v letu max performans, u wot m8? Sam ne, oni še bojo vedno meli svoje finte.. tale anymal pa tak nima za burek
Očitno enim računstvo (to še niti matematika ni) dela ogromne preglavice.
Za moj primer: računalo dela od 8 do 12 ur na dan. Torej se rezultat tistega izračuna temu primerno poveča.
Omenil bi še to: za HD 7950 sem dobil 105EUR. Eni tu gor jamrate, kako so komponente na bolhi drage. Rad bi vedel eno: če sem jo lahko prodal za tak denar, zakaj je nebi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Očitno enim računstvo (to še niti matematika ni) dela ogromne preglavice.
Za moj primer: računalo dela od 8 do 12 ur na dan. Torej se rezultat tistega izračuna temu primerno poveča.
Omenil bi še to: za HD 7950 sem dobil 105EUR. Eni tu gor jamrate, kako so komponente na bolhi drage. Rad bi vedel eno: če sem jo lahko prodal za tak denar, zakaj je nebi?
Ker te bomo označili za idiota, ki vsepovsod hoče šparati, sam je pa hipokrit in ne dovoli drugim, da lahko prišparajo.
SuperVeloce je izjavil:
ker si vsak po nakupu prizge cik in odpre pir? Jaz sicer razumem tvoje stalisce, ampak nekateri ne morejo / nocejo biti razsipniski na vsakem koraku svojga lajfa
A vseeno so. Se spomniš tisti moment, ko si se odpeljal z avtobusom? No, če bi se odpeljal z ukradenim kolesom, bi prišparal ogromno.
Zgodovina sprememb…
Napisal si v "vseh kategorijah". A kopanje valut ni kategorija? Se grafe uporabljajo samo za igranje iger?
Se pa strinjam, da je nvidia trenutno za kakšen procent boljša opcija, če je merilo zgolj igranje iger. AMD je trenutno pecej drag, verjetno tudi zaradi crypto miner-jev. Ta trg v zadnjih nekaj mesecih "cveti"...
Na kategorije sem ciljal p/p/w....se pravi performance, price in watt.
Te obskurne scene kot so kriptovalute in vulkan so precej izjema danes, sploh slednji, minerji so vseeno bolj razsirjeni.
Drugace pa Nvidia je v pro sw king ze ohoho let.
Pa ne me imet za fanboya, ker imam vec AMD graf doma kot nvidij...in noben od zelenih ne pravi da so AMD grafe dejansko krs, le konkurenca je pac boljsa.
Ce ze kdo tu pravi da je nekaj krs, so to rdeci, ker tako anymal kot hojnik in ostali znajo tudi kaj dobrega o AMDju izpostavit, rdeci se pa konstantno obesajo na manjko SLI in 1gb manj rama na 1060ki kot nekaj najhujsega na planetu, ker je edino kar lahko sklincajo in se pol na take nebuloze obesajo kako so to krs produkti.
Zal od 1060ke dalje, ce ne nucas kaj dolocenega kot so freesync, minanje in vulkan, je Nvidia se vedno the way to go, trenutno tudi cenovno, glede na to da so cenejse od konkurence.
Zal, v vseh kategorijah Nvidia prednjaci, cenovno, performancno in pri porabi...pa tudi ce ima ta 1-2gb rama manj, sej vsi vemo da porablja manj rama kot konkurenca.
Smesno, da testi pravijo, da se lazes ali pa ne ves o cem govoris, kar je sicer znacilnost fanboyev.
http://images.eurogamer.net/2015/articl...
Kle se zelo lepo vidi, da Radeon z 4 Gb poseka GTX 1060 3gb, kar se tice zadovoljive kolicine RAMa.
A nimajo minerji veliko bolj smiselnih opcij, ki so namenjeni tocno temu in mnogo bolj ucinkovite?
Zgodovina sprememb…
Tudi za druge namene imaš veliko bolj smiselne opcije, kot pa consumer grade gaming gpu.
Z vojaškimi komponentami.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: D3m0r4l1z3d ()
m0LN4r ::
FireSnakeove skrbi so cist na mestu. Clovek ima zeljo o graficni in cilj uporabe za katero si vzame grafo, ki mu to ponuja.
Vas problem je pa, da gledate nek p/p v dolarjih, potem gledate cene referencnih graficnih in izpostavljate, kako super je p/p.
V FireSnakovem primeru se mu tale vas p/p podere ze v pol leta uporabe ;)
Firesnake,
vzami lepo eno nvidijo z dvema ventilatorjema, Fan-off funkcijo. Trosila bo malo, ventilatorji se ne bodo za brezveze vrteli in prah nabirali.
Kar se tice pa 1060 3GB proti 6GB, 6GB je boljse in drazje. Moras pa sam presodit al igras toliko, da doplacas za razliko.
Lp
Vas problem je pa, da gledate nek p/p v dolarjih, potem gledate cene referencnih graficnih in izpostavljate, kako super je p/p.
V FireSnakovem primeru se mu tale vas p/p podere ze v pol leta uporabe ;)
Firesnake,
vzami lepo eno nvidijo z dvema ventilatorjema, Fan-off funkcijo. Trosila bo malo, ventilatorji se ne bodo za brezveze vrteli in prah nabirali.
Kar se tice pa 1060 3GB proti 6GB, 6GB je boljse in drazje. Moras pa sam presodit al igras toliko, da doplacas za razliko.
Lp
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
FireSnakeove skrbi so cist na mestu.
Njegove skrbi so čisto na mestu tudi takrat, ko vidi bako, ki se pelje 1km z avtobusom namesto, da bi šla peš in prišparala tistih evro dvajset. Paranoiki everywhere.
Globoko v sebi čuti, da bo kmalu prišla tudi apokalipsa. Bi si kupil opremo za preživetje, pa se zaveda, da bo za 150 letno hrambo te apokalipsa-survival *opreme* potreboval 2.3333665 EUR več denarja, kot če jo kupi minutko pred apokalipso.
Zgodovina sprememb…
Povej Predator, kako kaj tvoja nova grafa? A je res tok krš, kot pravijo vele-poznavalci?
|HP EliteBook|R5 6650U|
FireSnakeove skrbi so cist na mestu.
Njegove skrbi so čisto na mestu tudi takrat, ko vidi bako, ki se pelje 1km z avtobusom namesto, da bi šla peš in prišparala tistih evro dvajset. Paranoiki everywhere.
Globoko v sebi čuti, da bo kmalu prišla tudi apokalipsa. Bi si kupil opremo za preživetje, pa se zaveda, da bo za 150 letno hrambo te apokalipsa-survival *opreme* potreboval 2.3333665 EUR več denarja, kot če jo kupi minutko pred apokalipso.
Vem, ampak pogovarjamo se o graficnih, ki staneta enako. Ena mu izpolni zeljo, druga pa ne. Tako enostavno je.
Kupi tisto, ki njemu odgovarja in ne kera tebi oz. bi ga radi prepricali v nekaj kaj ga ne interesira.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Smesno, da testi pravijo, da se lazes ali pa ne ves o cem govoris, kar je sicer znacilnost fanboyev.
Kle se zelo lepo vidi, da Radeon z 4 Gb poseka GTX 1060 3gb, kar se tice zadovoljive kolicine RAMa.
A nimajo minerji veliko bolj smiselnih opcij, ki so namenjeni tocno temu in mnogo bolj ucinkovite?
Aha, kaj vec od AMD spila ne znas pokazat?
Poglej si avg v 20 spilih...samo fanboy prilepi sliko enega spila.
Jst imam tudi AMDja, tako da koga drugega zali s svojo hibo.
Povej Predator, kako kaj tvoja nova grafa? A je res tok krš, kot pravijo vele-poznavalci?
Je imel tudi 1060 v rokah, pa pravi da to ni to
Mel je on ze marsikaj, ce me spomin na njegove poste ne vara ;)
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Aha, kaj vec od AMD spila ne znas pokazat?
Poglej si avg v 20 spilih...samo fanboy prilepi sliko enega spila.
Jst imam tudi AMDja, tako da koga drugega zali s svojo hibo.
Jah, ce bi bil malce bolj pronicljiv, bi opazil, da gre tukaj za razliko v porabi RAMa in ni niti najmanj pomembno, da igra tece hitrejse na AMDjevih procesorjih. Rauzen, ce dokazes, da os nacrtno gimpali se GTX 1060 pomnilnik, ki ga igra pozre veliko vec, kot pri AMDjevih karticah. Torej, link ali pa se sprijazni, da je bila tvoaj trditev postavljena na laz.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica (strani: 1 2 3 4 … 194 195 196 197 )Oddelek: Kaj kupiti | 1189714 (913) | DamijanD |
» | Prvi Polaris je tu kot Radeon RX 480 (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 98739 (74462) | Predator X |
» | Gtx 1060 ali RX 480 (strani: 1 2 3 4 … 25 26 27 28 )Oddelek: Kaj kupiti | 205178 (168890) | Predator X |
» | Novinca v družini AMD Polaris: RX 470 in RX 460 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 32498 (26230) | Spock83 |