» »

Dve srednji šoli sočasno - a je mogoče?

Dve srednji šoli sočasno - a je mogoče?

Joze_K ::

Lp,
zanima me naslednje - hčerka ima namen iti v gimnazijo...(v Ljutomer-u), sočasno pa si želi še hoditi na srednjo glasbeno šolo v Mariboru.
Zdaj me zanima ali je to sploh izvedljivo - a obstoji za to zakonska možnost?
In kako potem ta sistem funkcionira.
Verjetno splošne predmete ima na drugi šoli priznane iz gimnazije, tam pa bi morala oddelati strokovne - glasbene predmete. A obstoji možnost, da se te predmete opravlja v obliki izpitov, oz. kako? Verjetno sta v obeh šolah predavanja dopoldne...

si ne predstavljam, in me zanima ali to sploh gre in ali ima kdo take izkušnje?

Hvala,
Jože

dottor ::

Pomoje bi se dalo, da recimo gimnazijo obiskuje redno, glasbeno pa po izpitih, pa da ji splošne predmete priznajo iz gimnazije. Najboljše da pokličeš v tajništvo obeh šol in povprašaš kako je s tem. Sam sem razmišljal po izpitih naredit še eno srednješolsko izobrazbo (dokler sem še imel status) na isti šoli kot sem že bil, pa bi mi priznali vse splošne predmete, samo tehnične predmete bi mogu delat.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

smacker ::

Ja, vzporedno šolanje je možno. Mel sošolko na gimnaziji, ki je hodila še v glasbeno šolo. Mogoče bi bilo bolj praktično, če bi obe šoli obiskovala v istem kraju.
Se pa pojavlja vprašanje, če je smiselno se mučit z dvema šolama naenkrat. S splošno gimnazijo ne pridobiš ničesar. Tudi na glasbeni imajo gimnazijski program, od koder se lahko vpišeš na študij medicine, prava,...

okica11 ::

Tudi moj sošolec je obiskoval srednjo glasbeno v MB in sočasno splošno gimnazijo na Ptuju. Zagotovo gre (no šlo je vsaj še 2 leti nazaj) je pa res precej zahtevno (vsaj tako pravi kolega :) ). Druga srednja šola mora omogočati možnost vzporednega šolanja saj so tako na glasbeni šoli imeli v popoldanskem času te glasbene učne ure.. Predmetov kot so npr fiz, mat, slo, ... na drugi šoli (glasbeni) ni rabil obiskovat (kako so priznani in to točno nevem). Pokliči oz pošlji mail.

LP

Smurf ::

Gre. Sem imel tako sosolko. Vendar pa je delala od jutra do vecera (6ur gimnazije, potem nekaj ur glasbene sole, potem pa se nekaj ur igranja klavirja, vsak dan). Kasneje je tudi delala dva faksa (medicino, in akademijo za glasbo).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko te nategnejo na maturi (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8216208 (11770) Meizu
»

Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6014631 (12319) amacar
»

Tehnik računalništva - punca (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13332269 (27757) Double_J
»

Ali lahko gre moj sin na glasbeno oz. ali je pametno da gre?

Oddelek: Loža
398771 (5947) anci0banci
»

Izbira šole (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
528158 (7381) Klemenn

Več podobnih tem