Forum » Omrežja in internet » Kakšen kabel potrebujem, če vežem z wireless?
Kakšen kabel potrebujem, če vežem z wireless?
_Monk_ ::
Doma uporabljamo brezžični internet. Internet ponudnik je Telekom in ne dolgo nazaj smo spremenili na paket VDSL Top Trio B (hitrost - DO 20M/2M VAR)
V routerju vidim, da so prosti še trije vhodi za UTP kable in me zanima, če se tja priklopim z kablom na svoj računalnik, kateri kabel potrebujem? Kaj je najhitrejša možnost in ali bom potreboval spreminjati v računalniku še kakšne nastavitve?
Uporabljam Windows 7. Razlog za kabel je poskušanje rešiti nasleden problem :
V routerju vidim, da so prosti še trije vhodi za UTP kable in me zanima, če se tja priklopim z kablom na svoj računalnik, kateri kabel potrebujem? Kaj je najhitrejša možnost in ali bom potreboval spreminjati v računalniku še kakšne nastavitve?
Uporabljam Windows 7. Razlog za kabel je poskušanje rešiti nasleden problem :
Dami ::
Cat6a je debelejši in se rabi za 10gbit. Se tudi priporoča, če misliš napeljevat napeljavo po hiši/podometno. Za 99% ljudi pa je cat5e dost. Sploh, če rabiš sam par metrov od ruterja do pcja.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
_Monk_ ::
Rabil bi okoli 10 mogoče 12 metrov? Se pravi Cat5 bo uredu? Mimovrste bo pel. Nikamor se mi ne da po tej vročini
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika v UTP kablih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 27577 (4800) | bbbbbb2015 |
» | UTP kabel skozi električno omaricoOddelek: Omrežja in internet | 2154 (1374) | #000000 |
» | Kabel CAT 6eOddelek: Omrežja in internet | 9449 (8426) | čuhalev |
» | Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16094 (14511) | Invictus |
» | Hitrost prenosa znotraj wireless LANOddelek: Omrežja in internet | 5086 (4547) | amigo_no1 |