Forum » Pomoč in nasveti » Maticna plosca asus p5b deluxe se ponovni zaganja
Maticna plosca asus p5b deluxe se ponovni zaganja
djforever ::
Lp
Moj problem je v tem da se mi maticna plosca po 3 sekundah ponovno zaganja,izklopil sem cist vse,pa skoz isto
Probal sem brez procesorja tedaj pa se ne izklopi oz ponovno zazene.
Probal sem z drugim procesorjem in je enako...
Lahko je napajalnik kriv ali kaj drugo?
Lp hvala
Moj problem je v tem da se mi maticna plosca po 3 sekundah ponovno zaganja,izklopil sem cist vse,pa skoz isto
Probal sem brez procesorja tedaj pa se ne izklopi oz ponovno zazene.
Probal sem z drugim procesorjem in je enako...
Lahko je napajalnik kriv ali kaj drugo?
Lp hvala
Highlag ::
Kako pa zgleda to zaganjanje Matične? Do kje pa pride?
Prvič slišim za to. Če se kaj zgodi z HW v računalniku se postopek zagona ustavi, ne pa cikla.
Prvič slišim za to. Če se kaj zgodi z HW v računalniku se postopek zagona ustavi, ne pa cikla.
Never trust a computer you can't throw out a window
Seljak ::
Narobe se je izrazil. Moral pa bi biti kakšen error pisk.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Seljak ()
Ni nobenega piska ,probali z drugimi novejsimi napajalniki in fora v tem da niti novi sploh ne zazenejo maticne,samo se slisi kako strcne notri v napajalniki,zanimivo moj pa obrne ventilatorje vendar po 3sekundah ponovno stvar zazene
AC_DC ::
video
https://www.facebook.com/mihael.mursic/...
podoben primer
http://www.techsupportforum.com/forums/...
Si odklopil vse nepotrebne komponente ?
Zaslon se prižge ?
Vse ostale komponente delajo ?
Kateri psu, cpu, grafična ?
https://www.facebook.com/mihael.mursic/...
podoben primer
http://www.techsupportforum.com/forums/...
Si odklopil vse nepotrebne komponente ?
Zaslon se prižge ?
Vse ostale komponente delajo ?
Kateri psu, cpu, grafična ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
Spajky ::
Proc ven, pa pogledat v socketu pine na matični, če se kak ni zvil prej kot vržt stran plato. Pa spet probat, če ni samo slab stik ali kratek stik, pa matična ne pusti zagnat (vse ostale komponente/kontakte slote pogledat tudi ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Telbanc ::
Proc ven, pa pogledat v socketu pine na matični, če se kak ni zvil prej kot vržt stran plato. Pa spet probat, če ni samo slab stik ali kratek stik, pa matična ne pusti zagnat (vse ostale komponente/kontakte slote pogledat tudi ...
To diši po nekem stiku, nekje na plati, če ni šel konkretno kak čip, pol je treba mal pogledat po plati, se vsedeš s povečevalnim steklom, in plato seveda pregledaš.
Od slota za proc, naprej, plato dobro očistiš praha, ker tud je to včasih problem.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
sem že drugo nabavil samo mi je te škoda pa ne vem kaj naj naredim, se bo kdo poigral s tem?
Highlag ::
Ma kako se lahko pin pod procesorjem kar zvije? Če ni razdiral je tole brezveze. Če lahko pomeri napetosti 12V, 5V , 3,3V iz napajalnika, če imaš drugega pa je najbolje napajalnik kar zamenjati. Od komponent najhitreje crkne napajalnik, ker so običajno kitajski čipšit.
Never trust a computer you can't throw out a window
hojnikb ::
pa sej je že probal drugega in je isto. Nekaj je odletelo na plati, tko da je konc z njo
#brezpodpisa
solatko ::
Si probaval v ohišju ali si plato postavil na antistatično podlago?
Velikokrat zašteka power ali reset gumb v ohišju in povzroči take težave.
Vzemi plato iz ohišja, priklopi RAM, CPU, GPU in napajanje - ne pozabi na 4+4 napajanje procesorja.
Na grafiko priklopiš še monitor in zaženeš (če nima gumba start, vzameš izvijač in na kratko skleneš pina power), še prej pa vzemi baterijo ven in naredi stik na ležišču, da izprazniš bios čip. Ta se postavi na tovarniške nastavitve in ob zagonu bi moral pokazat začetni zaslon preverjanja in postavljanja sistema.
Če to ne naredi, je plata zanič.
Sicer pa imaš na plošči veliko navadnih kondenzatorjev, ki dvomim, da so vsi še v redu, glede na starost plate.
Velikokrat zašteka power ali reset gumb v ohišju in povzroči take težave.
Vzemi plato iz ohišja, priklopi RAM, CPU, GPU in napajanje - ne pozabi na 4+4 napajanje procesorja.
Na grafiko priklopiš še monitor in zaženeš (če nima gumba start, vzameš izvijač in na kratko skleneš pina power), še prej pa vzemi baterijo ven in naredi stik na ležišču, da izprazniš bios čip. Ta se postavi na tovarniške nastavitve in ob zagonu bi moral pokazat začetni zaslon preverjanja in postavljanja sistema.
Če to ne naredi, je plata zanič.
Sicer pa imaš na plošči veliko navadnih kondenzatorjev, ki dvomim, da so vsi še v redu, glede na starost plate.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Retro PC ne pokaže slike (in se ne zažene)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2332 (1402) | opeter |
» | Ali je kriv procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 2983 (2058) | PIK7 |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5043 (3171) | Riff |
» | Slika se ugasnila, PC se ne prižge več...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1762 (1445) | bosmla |
» | PC se ne zažene splohOddelek: Pomoč in nasveti | 1945 (1778) | shany |