» »

Težavnost študija bolonjska 1. stopnja vs. 2. stopnja

Težavnost študija bolonjska 1. stopnja vs. 2. stopnja

Phantomeye ::

Sicer najprej en disclaimer za moderatorje. Nisem bil siguren, kam točno bi ta tema spadala (načeloma bi jo dal v podforum šola, samo se mi zdi, da je tisto bolj namenjeno samemu študiju in ne debatam okoli tega. Ampak lahko premaknete tja - po želji).

Skratka, vsake toliko časa imam kak pogovor z ljudmi iz različnih faksov (tako družboslovnih kot naravoslovnih) glede težavnosti bolonjskega študija.

Vprašanje, ki me zanima je konkretno namenjeno tistim, ki so dejansko opravljali 2. stopnjo bolonjskega študija (idealno na isti fakulteti oz. enako smer).

Katera študijska stopnja se vam osebno zdi težja? Prva ali druga? Mogoče enakovredno? Pri temu upoštevajte dva vidika. Prvi je ta, da dejansko neko znanje že posedujete iz prve stopnje, kar vpliva na percepcijo težavnosti, v sklopu drugega vidika, pa si skušajte predstavljati, da nimate pojma o področju s katerega ste diplomirali - torej, kako bi bilo, če bi bil magistrski program pravzaprav vsebina 1. stopnje.

Idealno bi bilo, če napišete na kateri smeri študirate 2. stopnjo oz. ste jo. Če se vam zdi to preveč neposreden podatek o vaši identiteti, napišite zgolj ali gre za družboslovje ali naravoslovje (oz. računalništvo).


P.S. to ni raziskava, samo bolj specifično vprašanje.

Pa podpiram možnost debate okoli tega. V splošnem me zanima, koliko ima druga stopnja zares neko dodano vrednost (pa ne zaradi naziva magistra), ampak v kontekstu znanja.

Tac20 ::

Naravoslovje

Druga stopnja bolj zanimiva, bolj usmerejena sem pa še na isti fakulteti naprej. Težja? Kot praviš težko reči, ampak imaš spet nekaj temeljnih predmetov ki so "težji" oz. težki. Ostalo mi je bilo dosti bolje kot na dodiplomcu kjer je obseg zelo širok (na podiplomcu si sam izberes predmete in smer...)

Če pa ima dodano vrednost, v znanju v mojem primeru da. Glede papirja za službo pa dvomim...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tac20 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8215667 (10609) mr_chai
»

Zaposlitev s prvo bolonjsko stopnjo

Oddelek: Šola
283953 (2476) Smurf
»

Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
16449929 (28440) Unknown_001
»

EF-Poslovna informatika 2. stopnja

Oddelek: Šola
165373 (3256) puncka
»

FE prepis iz VSŠ na UNI ?

Oddelek: Šola
115052 (4244) stankoslo

Več podobnih tem