Forum » Šola » FE prepis iz VSŠ na UNI ?
FE prepis iz VSŠ na UNI ?
lemonaid ::
Trenutno končujem prvi letnik Fakultete za Elektrotehniko (v LJ) smer vsš in me malo vleče da bi se vpisal v drugi lenik na uni smer, kar sem vbistvu imel v načrtu že nekako od samega začetka (opravljeno imam celo maturo oziroma dodaten predmet), vendar sem se vseeno raje vpisal na vsš ker nisem bil siguren če mi bo študij odgovarjal (tako mi je svetovala tudi gospa iz referata).
Predvsem me zanima oziroma skrbi skok v težavnosti iz vsš prvi letnik ---> uni drugi letnik . Če sm iskren sem se letos učil premalo pa vendarle dobil ok ocene. Prenesel bi recimo tam do 50% skok v težavnosti, 100% pa že bolj težko.
Zanima me tudi če se je kdo tukaj odločil preiti iz vsš programa na uni in kakšno mnenje ima o tem, če se na uni smeri tudi piše diploma v drugi polovici tretjega letnika in koliko je tisti vpisni izpit za na drugo stopjno študija lažji za tiste, ki prihajajo iz UNI programa.
Predvsem me zanima oziroma skrbi skok v težavnosti iz vsš prvi letnik ---> uni drugi letnik . Če sm iskren sem se letos učil premalo pa vendarle dobil ok ocene. Prenesel bi recimo tam do 50% skok v težavnosti, 100% pa že bolj težko.
Zanima me tudi če se je kdo tukaj odločil preiti iz vsš programa na uni in kakšno mnenje ima o tem, če se na uni smeri tudi piše diploma v drugi polovici tretjega letnika in koliko je tisti vpisni izpit za na drugo stopjno študija lažji za tiste, ki prihajajo iz UNI programa.
- spremenilo: lemonaid ()
Smurf ::
Kaksno si pa imel povprecje? Kolega je imel 10 na VSS po 1. letniku pa je sel na UNI, kjer mu je tudi nekako slo (mislm da je mel potem povprecje okoli 8.5).
AFAIK, ce nardis UNI nimas vpisnega izpita za 2. stopnjo.
Kaksno si pa imel povprecje? Kolega je imel 10 na VSS po 1. letniku pa je sel na UNI, kjer mu je tudi nekako slo (mislm da je mel potem povprecje okoli 8.5).
Zdej pri bolonjskem študiju imajo vsi ta izpit, vsaj tako nam je na začetku povedal asistent.
Popvprečje imam tam okoli 9 se mi zdi, kakšne stvari mal bolš kakšne malo manj. Za pogoj da greš na uni pa se mi zdi da je >8
Nekako me skrbijo predmeti Meritve in večin a predmetov v drugem semestru, namreč pri telekom. in digitalnih strukturah imam že neke temelje. Pa zanima me tudi kok so kej laboratorijske zoprne pri uni smeri.
...:TOMI:... je izjavil:
Ostani na VSS in to je to.
Tudi to je opcija :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lemonaid ()
neskoncno ::
Navadno, se večina prepisuje iz UNI na VSŠ, vem pa da je na FE UNI smer težja. Sošolci, ki so se prepisali, in jim je šlo težko na UNI-ju so imeli kar dobra povprečja na VSŠ-ju. To je bilo še po starem programu, ne vem kako je pa sedaj po bolonjskem (najverjetneje podobno).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neskoncno ()
igor0203 ::
Kolikor sem se pogovarjal s kolegi, ki so na UNI, imaš na VSŠ prednost to, da je več prakse oz. laboratorjiskih vaj. Sicer tudi te niso ne vem kaj, ampak bolje vsaj nekaj kot pa nič.
A kdo ve ce se pri bolonjskem porgramu na UNI smeri pise diplomsko nalogo na koncu tretjega letnika in ce se, koliko je ta vredna v primerjavi z tisto iz vss ?
Se zavedam da je UNI studij bolj namenjen treniranju za 2 stopjno pa vendarle je nekako kul imeti nek "checkpoint" ce se karkoli zgodi.
Se zavedam da je UNI studij bolj namenjen treniranju za 2 stopjno pa vendarle je nekako kul imeti nek "checkpoint" ce se karkoli zgodi.
bluefish ::
Zdej pri bolonjskem študiju imajo vsi ta izpit, vsaj tako nam je na začetku povedal asistent.Izpit se upošteva le v primeru večjega vpisa na želeno smer. Ni pa pogoj kot tak za vpis naprej.
Nekako me skrbijo predmeti Meritve in večin a predmetov v drugem semestru, namreč pri telekom. in digitalnih strukturah imam že neke temelje. Pa zanima me tudi kok so kej laboratorijske zoprne pri uni smeri.Meritve so dokaj enostavne in se jih da z razumevanjem opraviti brez večjih težav. Morda je na prvi pogled zoprn le pisni izpit.
Ostali predmeti podobno - pisni zahtevajo nekaj matematičnega čaranja, ustni pa bolj kot piflanje dejansko predstavo o obravnavanem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
DOOM_er ::
A kdo ve ce se pri bolonjskem porgramu na UNI smeri pise diplomsko nalogo na koncu tretjega letnika in ce se, koliko je ta vredna v primerjavi z tisto iz vss ?
uni nima diplomske. VSŠ jo ima. Raje ostani na VSŠ-ju boš imel več praktičnega znanja, za sprejemni izpit je pa dovolj povečini prvi letnik oziroma niti ni težek.
Robots will steal your job. But that's OK
stankoslo ::
Trenutno končujem prvi letnik Fakultete za Elektrotehniko (v LJ) smer vsš in me malo vleče da bi se vpisal v drugi lenik na uni smer, kar sem vbistvu imel v načrtu že nekako od samega začetka (opravljeno imam celo maturo oziroma dodaten predmet), vendar sem se vseeno raje vpisal na vsš ker nisem bil siguren če mi bo študij odgovarjal (tako mi je svetovala tudi gospa iz referata).
Zanima me, če ti je ratalo izvesti prepis? :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 17613 (12555) | mr_chai |
» | Studiranje iz VI na magisterijOddelek: Šola | 9853 (9211) | Isotropic |
» | FRI - UNI ali VSŠ (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 21458 (17868) | SimplyMiha |
» | Omejitev vpisa -> minimum točkOddelek: Šola | 7134 (6548) | Velki |
» | Univerzitetni vs Visokošolski strokovni študijOddelek: Šola | 13541 (12364) | SasoS |