» »

DVD velik 3gb uprašanej

DVD velik 3gb uprašanej

Scorpia ::

Imam 3gb posneteka materiala in sem si prav tako nabavil dvd snemalc. Zdej me nekaj zanima, ker sem v neru izbral dva movie, mi reče de je file prevelik da gre max 2gb. Pa sem posen DVD udf vse lepo in prav, pa me zanima al bo dvd dejansko pravilno predvajal. doma še nimam dvd predvajalnika, vendar ko gledam na računalnik mi cyberlink grdo predvaja so ene kockice. Inter win dvd pa lepo, sam ne šteje sekunde, pa če premaknem naprej ni več slike ter sekunde ne šteje. Torej pomeni da morem razdelit vsaj na dva dela? Ali pa obstaja program, ki to sam vredi...

Spajky ::

Je to win98?
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

mrbungle ::

Najboljš je takole naredit:
1. s kamere potegneš na PC preko firewire kartice (DV izhod) v polni kakovosti (DV) in primernim programom (npr. StudioDV 9).
2. film urediš, zmontiraš,... v primernem programu (Sony Vegas, StudioDV 9,...)
3. film pretvoriš v mpg2 format...
4. film v mpg2 formatu uvoziš v program za autoriziranje DVD-jev (npr. Sony Architect DVD), kjer napraviš še menije, poglavja,... in zapečeš na DVD. Program ti pri tem naredi datoteke s končnico *.VOB (v dve mapi VIDEO_TS in AUDIO_TS, ponavadi je mapoa AUDIO_TS prazna).
5. lahko pa mapi VIDEO_TS in AUDIO_TS sam zapečeš na DVD z nerotom kot navadni podatkovni DVD

ZA PRAVILNO DELOVANJE DVD-ja NA DVD PREDVAJALNIKU ALI POWER DVD-ju MORASTA BIT NA DVD-ju MAPI VIDEO_TS in AUDIO z datotekami *.VOB

Scorpia ::

Ok hvala za odgovore!
Uporabljam XP. Snemal pa sem z siol tv, oz. VLC media player.

SasoS ::

Ako imaš posneto iz SiolTVja ti fajla ni treba prekodirat. Poišči na doom9 programe ki ti stvar demuxajo da dobiš video in zvok posebej, nato pa združi v kakem authoring programu. Da je dvd res dvd (se pravi po standardu) moraš dobiti ven kup ifo, bup in vob fajlov od katerih ni noben čez 1GB. Šele to potem zapečeš z nerotom (vse te fajle rabiš dat v VIDEO_TS).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

Trancedeejay ::

Ce zapeces AUDIO_TS in VIDEO_TS kot Data DVD na nekaterih predvajalnikih zadeva ne bo delovala. Zadevo moras nujno posneti kot Video DVD.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Quikee ::

Jup... za Video DVD se uporablja UDF/ISO kombiniran datotecni sistem.. pri data DVD-jih je pa po navadi le ISO ali UDF.. druge razlike kot te pa ni.

SasoS ::

Nero ima pri DVD-Video samo ISO fs. Drugače je pa bolj štos da mora po standardu biti VIDEO_TS z velikimi črkami in pa video_ts.ifo mora biti prvi filet na plošči. Samo načeloma naj bi pameten program za peko to že sam pogruntal...

Trancedeejay ::

Ce se omenjeni foldri zapecejo z Nerotom v DVD-Video stvar dela v vsakem DVD predvajalniku.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Scorpia ::

Sem pogledal vse programe in posnel z doom9, pa celo na google iskal. Ampak noben mi ni to ponudil, kar sem iskal. Edini program, ki mi je hotel demuxat ta mpeg, je vobedit. Ampak ta ni imel nobenih nastavitev, pa mi je naredil čez 4800 vob datotek po 1,8mb.:| Očitno mal preveč. Pol je pa bil še en program ifoedit. Ta je imel nastavitve, kolk naj bo velik vob datoteka, pa še ifo ti naredi. Ampak se vedno sesuje. Zgleda da je problem z kodekom mpeg k ga ne prepozna, čeprov piše da ga. Jaz nimam več idej, ker res že dolgo iščem in imam polno teh programov, pa noben ni naredil to kar bi mogu ponudit. Poznate vi kakšen program, ki tudi snemate z siol tv-ja pol na dvd. LP
////

Jan987 ::

Zapeči kot podatkovni dvd

Scorpia ::

Če misliš tko, da ta mpeg zapečem kot podatkovni, sem naredil to in večina dvd playerjev ne predvaja. Vključno z mojim.

mrbungle ::

Ti imaš mpeg datoteko-to bi ti direktno prebral kakšen DVD/Dvix predvajalnik, navaden DVD predvajalnik pa ne. Zato moraš ta mpeg file uvoziti v kakšen program za DVD authoring (npr. DVD Architect), ki ti naredi iz tega file datoteke s končnico VOB v mapi VIDEO_TS. Naredi tudi mapo AUDIO_TS. Ponvadi tak program ponuja tudi pečenje DVD-ja, lahko pa sam zapečeš ti dve mapi na prazen DVD s pomočjo Nerota kot podatkovni DVD.

Scorpia ::

Povej mi kakšen pameten program, ki to naredi, doslej noben ni to naredil. Vsaj ne tko kot bi moglo. Jih mam kr polno teh dvd arhitect pa še kej bi se našlo. Aja pa en navadn predvajalnik je prebral to datoteko mpeg, kar me je presenetil. In sicer ena leva firma Tokai >:D , sicer pa je notranjost od yakuma. Ni divx.

CaqKa ::

dvd-lab
dvd-maestro
adobe encore
ulead dvd nekaj
sonic dvdit
...

in še polno ostalih programov ki delajo compliant dvd strukture.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri program za kopiranje DVD v DVD?

Oddelek: Zvok in slika
116119 (2614) CaqKa
»

kako zapisati video ts oblike da bo dvd - divx - ali kaj podobnega???

Oddelek: Pomoč in nasveti
66167 (6108) lasse007
»

več mini dvd na en velik dvd

Oddelek: Pomoč in nasveti
252688 (2308) Dusan_HD
»

Program Sonic MyDVD ali kaj drugega?

Oddelek: Zvok in slika
71121 (1079) CaqKa
»

DVD - program ?

Oddelek: Zvok in slika
152236 (2029) CaqKa

Več podobnih tem