» »

pinnacle studio 9

pinnacle studio 9

kalcek16 ::

Zanima me kakšne morajo biti nastavitve, da bo čimlepša slika, prenašam jo pa preko firewire.Slika nebo nič stisnjena, stisnil jo bom kasneje.

kalcek16 ::

Zanima me kako dam obdelani film v dvd, kar ga bom kasneje posnel na dvd, da bi ga lah tud na dvd predvajalniku gledu?

kalcek16 ::

Aja, pa opazu sem, da se mi pojavljajo ene črtice ob robu ljudi.Kako to odstranim?

waters ::

Preko FW ti kar uvozi DV full quality capture. Ena urca 14 GB. Bodi le pozoren, da ti ne spušča framov.


S Pinnaclom obdelaj in zapeci. V kolikor boš hotel menije, pa boš moral uporabiti drug program. Osebno obdelam v Studio 9 exportiram v avi. Uvozim filmčke v Ulead DVD workshop 2, naredim menije, konvertiram in zapečem.

Glede zelenga roba pa ne vem točno, jaz sem imel težave le pri izvozu na kamero kriv je bil FW.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: waters ()

SavoS ::

Da nebom nove teme odpiral......
Torej ..uvozim film iz mini DV, ga obdelam z programom Pinnacle studio 9 SE, se pravi mu dodam razne podnapise, zvoke, razne prehode itd.... nato pa ga bi želel zapeči tako, daga bo vsak dvd player prepoznal a KAKO??
Na voljo imam, da project pretvorim v AVI file, ali ga pretvorim v MPEG2 file.....naj povem, da sem slučajno dal da naj pretvori v MPEG2 file oz. DVD kvaliteti - 720x560, 6000kb/s pa mi je 2 minuti filma pretvarjalo celi dve (2.) uri!!!....aja naj povem, da je bil to na AMD xp 1800+

Nmm, ko pa želim ta project uvoziti v Roxio ga pa nemorem, oz ga Roxio ne prepozna. Nevem ali je to normalno da Pinnacle, ko daš shrani trenutno delo, shrani samo my project, če pa pogledaš recimo pa je ta file dolg samo 10Mb?

No na kratko, da nebi izumljal tople vode: Kako posneti kompatibilen DVD iz Pinnacla?

Hvala
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

nodes ::

za izdelavo DVD-ja rabiš program


DV razreži in ponapiši itd. vendar ga shrani v istem DV formatu

najboljšo softwersko pretvorbo v DVD boš dosegel z TMPGEnc 3.0 XPress (reci hvala Caligulu)
potem pa z filetom v
npr.Ulead DVD MovieFactory je eden čist izi z menuji itd.
in imaš DVD

če bo prevelik ga stisneš z DVD Shrinkom
voila

SavoS ::

@nodes
če sem prav razumel, ker namreč tega ne delam doma in ne na mojem kompu, najprej zrihtam film v Pinnaclu, ga uvozim v program TMPGEnc in ga pretvorim v DVD. Najprej prvo vprašanje...kako za vraga naj uvozim v TMPGEnc ta film, če pa je posebej original film in posebej file kjer so podnapisi, glasba,razni efekti???

Ali moram v Pinnaclu, ko sem dokončal ta projekt, ki sestoji z dveh filov(film in projekt) to spremenit v en file, oz. ali moram to pretvoriti v AVI file, oz. MPEG1(2) ali pa moram spremenitiv kaj drugega........se opravičujem, če tolko sprašujem samo sem probal že velko stvari pa ni blo uspeha oz bi to trajalo 100 ur, fim je namreč dolg cca 1uro

Zakaj se tolko naslanjam na ta Pinnacle, namreč moj tast ga že nekoliko obvlada in pozna že kar nekaj fint in se je precej namučil zraven, zdaj naj mu pa rečem, naj proba katerega drugega pa verjetno nebi bilo ravno prijazno....ali pač?

Torej tisti ki delate s tem programom dejte malo bolj uporabne informacije.........

Aja nodes.... ne razumem zakaj potem če bi z TMPGEnc-om pretvoril film v dvd format, moral le tega še enkrat uvoziti v program Ulead DVD MovieFactory ??? kaj delaš s tem programom??

Hvala
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

nodes ::

kako pravijo?

vse poti vodijo v Rim

sem predlagal samo eno, ki je preverjeno odlična

v Pinacle uvoziš...če dela lahko kar capture iz kamere, DV file. Direktna softwerska pretvorba ponavadi že na začretku pokvari vse.

potem ga obdelaj, in ga shrani v avi..DV, v nekaterih programih kot v istem formatu

dobiš en file ki ga potem uvoziš v XPress...ga stisneš v DVD format dobiš spet en File, ki ga uvoziš v Factory, ki potem naredi še dodatne filete za menuje, podnapise...To lahko narediš direktno na DVD ali pa na disk

sem probal studio 9, ki mi je nekaj zmrzaval in ta ima možnost peke direktno na DVD, ki je nisem aktiviral, tako da ne morem ugotavljat njene kvalitete... DV direktno na DVD v Pinnacle (preizkusi)

sam iz iskušen...vsi programi od Premiera..Uleada, Pinnacleja..MGIja in sto drugih programov softwersko izredno slabo pretvarjajo v DVD... je samo TMPGEnc XPress (zame)


ni pa verjetnost, da je to softwersko edina pot

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

SavoS ::

Oj nodes....
se pravi, ko naredim projekt do konca v Pinnaclu, ga pretvodim v dv. oz v avi file, pa potem uvozim v TMPGEnc, ga stisnem v dvd kvaliteti, če želim ga potem zapečem na dvd ali pa ga uvozim v Factorj in obdelam dalje......no bomo probali tak naredit in upam, da bo kompatibilno z dvd playerji....

Hvala
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

nodes ::

ojoj

DVD boš moral obvezno speči z Factory ali Nero vision (mal bl kompliciran) ali...ne gre za nadalno obdelavo

edit

bo kompatibilno..brez skrbi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

SavoS ::

HAY

O.K. tak odgovor sem čakal :))

Hvala ti nodes

Bom probal vse to in poročam.......drugo leto.....>:D
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Pidalc ::

Moje izkušnje:

Isprobal sem že ogromno programov za obdelavo filmov in pretvorbe v DVD z vključujočimi meniji in prišel do zaključka:

Capture, obdelava in shranitev obdelanega filma naredim v Studiu 9.
- capture v DV formatu (praktično prepiše iz kamere v realnem času brez izgube kvalitete ves film)
- obdelava na časovni liniji (vključuješ prelive, dodatno glasbo, komentarje, prelivaš zvoke...)
- shraniš v avi formatu skupaj ali posamezno obdelani izsek filma (DV video encoder praktično zopet brez izgube). Kasneje lahko vse segmente zopet združiš v en film. Če shranjuješ project, ti ne shrani filma ampak delo, ki si ga opravil na projektu. Samo shranjevanje filma (randeriranje) res traja nekaj časa saj mora sestaviti vse segment v en file.

Posebni efekti (slika v sliki, potujoče slike preko glavne...) naredim v Premieru 6.5 (še najbolj uporaben (kompliciran) od vseh kasnejših) in to ravno tako shranim v avi formatu v enaki kvaliteti.
Pozneje lahko to uporabim v Studiu. Premiera je sicer odličen program, vendar se mi zdi, da vložiš preveč dela za to kar lahko narediš v Studiu.

In ko imam film ali več filmov obdelanih tako da zadovoljujejo mojemu okusu vse skupaj sestavim v Sony DVD Arhitectu 2.0. Tu sestaviš menu v katerega vneseš filmčke (po sistemu primi spusti), popraviš nianse (ozadje, poravnaš gumbe, barve, izgled gumbov, mogoče gumbe na chapterje...)in ko v predogledu vsa sva špila v DVD pekač vložiš prazen plošček in pritisneš MakeDVD in odideš na pivo, dva ...tri.
Cela stvar traja precej dolgo (cca 4 ure za 80% prokritosti DVD-ja). Menuji narejeni s tem programom se odpirarjo sigurno v 99,9% DVD-jih.

Za konec: Stvar obdelave videa ni čisto preprosta, vzame ti veliko časa, potrebuješ pa tudi določeno znanje. Izdelek bo na koncu tak, kolikor si vanj vložol prejšnih komponent. Veliko si pomagaš že s tem, da že pri snemanju razmišljaš kako boš to obdelal. Seveda tudi snemati se je potrebno naučiti.

LP Pidalc

Življenje je bilo lepše v kameni dobi!!!
Življenje je bilo lepše v kameni dobi!!!

CaqKa ::

če ti je premiere pretežki pa probaj z sony vegasom alu pa ulead media studio :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

miniDV --> DVD

Oddelek: Zvok in slika
81209 (947) aljazh
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375327 (4155) m1h4
»

PROSIM ZA POMOČ!!! sony dcr-trv22e

Oddelek: Zvok in slika
101291 (1207) katika
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392380 (1767) marS
»

Izdelava Domačega Dvd-ja in Menijev

Oddelek: Zvok in slika
91731 (1526) chato

Več podobnih tem