» »

SP, svetovanje in občasna preprodaja

SP, svetovanje in občasna preprodaja

Ribudaj ::

Odprt imam normiran sp, večinoma programiranje in administracija, in registrirane primerne dejavnosti (svetovanje, upravljanje računalniških naprav,...). Ponavadi, če za storitev rabim kaj dodatnega (recimo kak kos hardwareja), zatežim stranki, da nabavijo, in ker je šlo večinoma za male in srednje firme, je to v par dneh šlo skozi, in sem dobil hardware. Pri določenih firmah (eni zazdaj), se pa zaplete, in bi oni dosti raje, da jaz nabavim še hardware, in jim zaračunam zraven pri storitvi (trenutno gre za 1 RaspberryPi 3, tako da gre za precej mali znesek, jim pa ni problem pokriti še moj davek zaradi normiranih stroškov).

Ena možnost (siva cona) je da malo dodam pri oddelanih urah, in jim šenkam rpi-ja, kar bi pri njih sicer šlo, bi pa raje (tudi za prihodnost) bolj čisto rešitev.

Torej, iščem nasvet kako najbolj elegantno rešit ta problem v bodoče? Doregistrirat dejavnost (pre)prodaje? (poslovnih prostorov za trgovino nimam, delam doma v stanovanju in na terenu, niti nimam trgovske izobrazbe). Kaj drugega? Je to morda že proizvodnja elektronskih naprav (software na rpi)?

St235 ::

V bistvu ne rabiš nič, dokler poleg opreme prodaš tudi storitev.

Banalno: Če si monter bojlerjev, kupiš boler in ga naprej zaračunaš stranki ob montaži. Dokler je delo sorazmerno z materialom (torej ne prodaš 200 bojlerjev z pol ure montaže) ne gre za trgovino.

Torej dokler je hardware del "paketa", ki ga prodajaš je OK. Torej če te nekdo najame za postavitev brezžičnega omrežja brez težav kupiš in naprej zaračunaš router.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Ribudaj ::

A je to kje bolj uradno zapisano še? Za vsak slučaj :)

Sicer pa je dela za faktor 10+ več kot je cena tega hardwareja, tako da sorazmernost ni problematična :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako do bogastva? (obdavčitev v slo) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11422160 (19111) NikolormousB
»

Kako najceneje ponuditi storitev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5010801 (8686) Invictus
»

Nekaj vprašanj v zvezi z odpiranjem S.P.-ja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5614478 (13040) pirx
»

Računalniški servis in nakup rezervnih delov

Oddelek: Loža
254131 (3527) knesz
»

obrtniki

Oddelek: Problemi človeštva
345470 (4298) @nny

Več podobnih tem