» »

Kakšen žar?

Kakšen žar?

««
17 / 18
»»

Okapi ::

Rešitev je preprosta.;)

twom ::

Kako pa čistite rešetke (in plošče)?

Imam Weber Traveler rešetke in ploščo. Za rešetke prodajajo kovinske ščetke 8-O, za ploščo v navodilih piše pa da se ne čisti z grobimi predmeti.
Če se ne motim sta obe litoželezni z neko super oblogo, samo jaz tega vseeno nebi drgnil s kovino, ali pač?

kuglvinkl ::

Sam zdrgnem z njihovo rašplo, prec ko hrano dol poberem. Potem pa še pobrišem s papirejm in je rešetka čista.
Your focus determines your reallity

z3ro ::

Če koga zanima bo na voljo Weber Q1200, super ohranjen (uporabljenih nekje 6 5kg jeklenk vse skupaj). Vsak konec sezone generalno očiščen, čez sezono pokrit, med zimo pospravljen v garaži. Skupaj z vsem, da se uporablja na slovenskih jeklenkah.

Tsunamii ::

z3ro je izjavil:

Če koga zanima bo na voljo Weber Q1200, super ohranjen (uporabljenih nekje 6 5kg jeklenk vse skupaj). Vsak konec sezone generalno očiščen, čez sezono pokrit, med zimo pospravljen v garaži. Skupaj z vsem, da se uporablja na slovenskih jeklenkah.

Odlocitev vidim padla :D Si kupil Napoleona? 8-)

z3ro ::

Bom cez ene tri tedne ko pridem iz dopusta. Takrat bo tudi weber naprodaj :D

Tilen ::

rs1975 je izjavil:

žar je pripravljen na uporabo v 5-ih min.


Ne, ni. Plinski žar moraš predgreti cca 10-15 minut. Pri pokritem žaru toplota elementov prihaja tudi od strani in od zgoraj. Plus sterilizacija. Segret zrak ne pomeni enako vroče rešetke.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

kuglvinkl ::

Se prav, zdej imam to rešetko:



in ker včasih kej pade čez, bi imel takšno.



Rabim samo ta okrogli vložek drug, ne pa cele plate.

Je kdo našek kje samo vložek? Sem našel sicer za 40 EUR zamenjavo, če ne bo druge.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

twom ::

twom je izjavil:

Kako pa čistite rešetke (in plošče)?

Imam Weber Traveler rešetke in ploščo. Za rešetke prodajajo kovinske ščetke 8-O, za ploščo v navodilih piše pa da se ne čisti z grobimi predmeti.
Če se ne motim sta obe litoželezni z neko super oblogo, samo jaz tega vseeno nebi drgnil s kovino, ali pač?


No... mojstri?

kuglvinkl ::

Pa sej smo rekli, z drat pirsno od Webra, ko je še vroca, pa s papirjem dokrajcis.
Your focus determines your reallity

Tody ::

Žar ni za princese

Comandante ::

kuglvinkl je izjavil:

Se prav, zdej imam to rešetko:



in ker včasih kej pade čez, bi imel takšno.



Rabim samo ta okrogli vložek drug, ne pa cele plate.

Je kdo našek kje samo vložek? Sem našel sicer za 40 EUR zamenjavo, če ne bo druge.

A to lahko das v pomivalni stroj? Trenutno imam rostfraj resetko (Weber 57cm) in po 15 letih zlorabe je resetka na koncu - razpada in ne da se je vec ocistiti, niti z ognjem. Tako, da razmisljam o litozelezni, sicer okrogli, ampak tudi trodelni. Plus je, da pase v pomivalni stroj, ne vem pa ce je za to misljena?

kuglvinkl ::

Katero bi dal v pomivalna, rostfrej al litoželezno? Slednje sam ne bi dal.
Your focus determines your reallity

Comandante ::

kuglvinkl je izjavil:

Katero bi dal v pomivalna, rostfrej al litoželezno? Slednje sam ne bi dal.

Litozelezno sem mislil. Rostfraj sem dal, ampak je enodelna, in ce jo dam not je to edina stvar ki jo lahko dam not.

Prednost stroja je, da jo "paca" v pari in res lepo ocisti.

z3ro ::

Litoželezne ne v pomivalca, če ma kak premaz preko pa sploh ne ker nastanejo razpoke.

sysctl ::

Po enem tednu študiranja sem na srečo naletel na tale thread, kjer omenjate Napoleonovo TravelQ serijo. Mislim da je dvojni gorilnik zaradi možnosti indirektne peke game changer, tako da na srečo še nisem naročil Weberjevega Q1200 oz. Q2200. Vidim pa da je slabost Napoleona ta, da ni tako popularna znamka kot Weber, verjetno zato ker ni evropska znamka, temveč Kanadska. amazon.de na primer Napoleona sploh ne prodaja.

Kakor gledam se v Sloveniji ne-Pro verzijo dobi za 419€ v Merkurju (https://www.merkur.si/prenosni-zar-s-zl..., Pro verzijo pa samo na Aliansi, s tem da pride 489€. A so še kakšne druge bolj ugodne opcije ali je to to? Koliko ste dali tisti, ki ga imate?

Bi pa nekako rad vzel Pro verzijo, ker dobiš zraven že cev+nastavek za jeklenko (20€), pokrov je bolj konkreten iz litega aluminija in hkrati višji, tako da pride v poštev tudi Napoleonov roštilj+pizza addon. (https://www.napoleon.com/en/nl/barbecue...

HrščPščvnk ::

z3ro je izjavil:

Litoželezne ne v pomivalca, če ma kak premaz preko pa sploh ne ker nastanejo razpoke.

Kaj pa litoželezne z patino, to je premaz z kokosovom oljem ali pa svijsko mastjo?
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

kuglvinkl ::

Pa saj narediš pirolizo vsakič posebej, ko segrejemo žar.
Your focus determines your reallity

z3ro ::

Točno tako, ne vem zakaj bi jih hotel devat v pomivalca..jaz jih enkrat letno (preden žar pospravim v garažo čez zimo) dam v toplo vodo, zraven malo Prila in malo zdrgnem. Nato jih začinim- 2x namažem z oljem ter segrejem da se mascoba zapece gor in je to to. Čez sezono jih vedno čistim samo z tisto železno krtačo, seveda ko je žar vroč. Pa ostanke pobrišem s papirnato brisaco.

kuglvinkl ::

z3ro je izjavil:

Točno tako, ne vem zakaj bi jih hotel devat v pomivalca..jaz jih enkrat letno (preden žar pospravim v garažo čez zimo) dam v toplo vodo, zraven malo Prila in malo zdrgnem. Nato jih začinim- 2x namažem z oljem ter segrejem da se mascoba zapece gor in je to to. Čez sezono jih vedno čistim samo z tisto železno krtačo, seveda ko je žar vroč. Pa ostanke pobrišem s papirnato brisaco.


Evo, jaz identično.
Your focus determines your reallity

Comandante ::

kuglvinkl je izjavil:

Pa saj narediš pirolizo vsakič posebej, ko segrejemo žar.

Jaz na webru pecem 98% casa tako, da imam oglje samo na strani. In od te pirolize ni nic, razen kjer je oglje. Resetka je grozljivo umazana.

To resujem tako, da 1x letno resetko dam na cigle in jo prezgem s tavelikim plinskim gorilcem za polaganje hidroizolacije. Tisto jo res ocisti.

harvey ::

z3ro je izjavil:

Točno tako, ne vem zakaj bi jih hotel devat v pomivalca..jaz jih enkrat letno (preden žar pospravim v garažo čez zimo) dam v toplo vodo, zraven malo Prila in malo zdrgnem. Nato jih začinim- 2x namažem z oljem ter segrejem da se mascoba zapece gor in je to to. Čez sezono jih vedno čistim samo z tisto železno krtačo, seveda ko je žar vroč. Pa ostanke pobrišem s papirnato brisaco.

Glavna fora rešetk je, da so vedno namaščene, drgniti prav posebno ni potrebno, ker vso patino potem spraviš dol. Patina je kot neke vrste non stick premaz in tudi s praški ni potrebno operirati. Podobno kot čajnik, ne pereš s praškom.

Comandante je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Pa saj narediš pirolizo vsakič posebej, ko segrejemo žar.

Jaz na webru pecem 98% casa tako, da imam oglje samo na strani. In od te pirolize ni nic, razen kjer je oglje. Resetka je grozljivo umazana.

To resujem tako, da 1x letno resetko dam na cigle in jo prezgem s tavelikim plinskim gorilcem za polaganje hidroizolacije. Tisto jo res ocisti.

Razporediš potem oglje za direktno peko in je zadeva rešena, ne pa da imaš stalen set-up za indirektno peko.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

Eduardo ::

harvey je izjavil:


Glavna fora rešetk je, da so vedno namaščene, drgniti prav posebno ni potrebno, ker vso patino potem spraviš dol. Patina je kot neke vrste non stick premaz in tudi s praški ni potrebno operirati. Podobno kot čajnik, ne pereš s praškom.


Je kar velika razlika med tisto patino in svinjarijo na rešetkah. Polimerizacijo imaš menda pri okoli 250 stopinjah, ogenj pod rešetkami pa ti gre b.p. močno čez 300, pri 400 ti ta plast izgori in imaš samo še neko kombinacijo svinjarije kemije in saj. Pa ta plast bi morda bila ok na litoželenih rešetih ali pa jeklenih visokoogličnih ploščah oz. litoželeznih.

Za emajlirano ali pa inox tega nimaš. Take v vsakem primeru lahko namakaš in opereš. Morda s pomočjo kemije v obliki čistila za pečice.

z3ro ::

@harvey: so vedno namaščene, brez skrbi. Kakšne ostanke je seveda potrebno malo podrgnit takoj po peki, vsaj jaz jih..da imam potem manj svinjarije ko pečem naslednjič. Takrat dobro segrejem žar, podrgnem in obrišem z brisačko ter namazem z oljem. Rešetka je še vedno kot nova.

z3ro ::

Kupil Napoleona TQ285 v Merkurju za 280€. Nisem pa vedel da je potrebno za Napoleona tudi kupit poseben priključek za priklop na jeklenko kolikor vidim?

Zvezdica27 ::

lp, jaz pa napoleon 365

b

Tropinar ::

Pozdravljeni!

Kakšen žar bi priporočali za peko na piknikih za cca 30-40 ljudi?Želja je da je robusten za premikanje med lokacijami, enostaven za čiščenje in seveda da se na njem pripravi okusno hrano.
Predvidevam da bi za moje potrebe prišel najbolj v poštev plinski žar tipa Gorenc, ipd., kakšne dimenzije zadostujejo za omenjeno število ljudi?
Del družbe je veganske, je smiselno da gledam za kakšnimi ločenimi platami, ali imam raje dva žara?

Pretirano šparat pri nakupu ne nameravam, ker se mi zdi da nakup povrnem že v eni sezoni, če primerjam z recimo cenami kateringa ipd..

Vesel bom kakršnihkoli predlogov, ker sem povsem nov na tem področju.

Okapi ::

Za 40 ljudi moraš speči 400 čevapov. Ena runda se peče 10 minut. Čevap je velik 5x1 cm.
Zdaj se moraš samo še odločit, ali bi rad pekel eno rundo s 400 čevapi, dve z 200, štiri s 100... deset s 40?
Ko se odločiš, koliko čevapov bi rad naenkrat pekel, boš vedel, kako velik žar potrebuješ.;)

z3ro ::

Jaz bi vzel dva žara, eno malo večjo plato (recimo Gorenc elegance 80) in en velik plinski žar/žar na oglje - odvisno kaj preferiraš. Plinski bo zelo verjetno dražji če hočeš nekaj večjega, je pa enostavnejši za čiščenje.

Zvezdica27 ::

ok.

po prvid dneh lahko Napoleona 365 samo pohvalim, nimam druge izbire. Narejen je res kvalitetno, matice so zavarjene v pleh, tako da ni onega zvijanja pleha nikjer, ko vijačiš le dve matici. Tudi ostali deli so kvalitetni, pleh ni najtanjši, narejen na mm natančno... 12kw brenerji do 1kw nad ostalimi, tako da res brutalno seka. Razen res res vogelčkov spredaj je toplota povsod enakomerno razporejena, zadnja polovica bi rekel 55%, prednja 45% (ker piha zadaj ven), ko to veš, lahko kontroliraš vse. 300 stopinj doseže v minuti, noro.

Very happy.

b

Cancer ::

Ima mogoče kdo izkušnje z Enders plinskimi žari? Natančneje gledam Enders urban pro, ki se ga da dobiti že za okoli 170€.
https://geizhals.eu/enders-urban-pro-20...

Predvsem me zanima primerjava z webrom q1200 ali Napoleonom 285. Ali se splača dodati okoli 100€ in iti na preverjeno zadevo?

polde66 ::

Oj
malce me vleče k Gorenc Elegance 51 lid. Všeč mi je odvod olja pokrov in višje stene plate. Pa seveda tudi dvojni grelec. Imam sicer tudi Webra Q1000 ampak mi je včasih premajhen in za peko čevapov, zrezkov in zelenjave malce neroden. Ima kdo kakšno izkušnjo kako se gorenc obnse. Itaq mi ostane še weber. 2x ali 3x letno pečem za 20 ljudi večinoma za 3 osebe in ko nagnetem to na webra je na rešetu kar gužva. Pa še vegani so vmes tako da moram določene zadeve pečt posebej.
polde

kuglvinkl ::

Ma to je messy ta Gorenc, mors met plač okol, k vse sprica. Spece se pa ok, samo je druga fora kot ta veliki žari, pac vroca plata in to je to.
Your focus determines your reallity

d0rK ::

Jaz še kar cincam, ne vem a bi nekaj s plato kot za Gorenc gor al Napoleona na oglje...Recimo, da te prime da zase in familijo 1x tedensko spečeš nekaj na žaru.

Kolk je dejansko dela da zakurblaš žar na oglje ko se spraviš? Plato pač vklopiš in malo počakaš. Če imam dimnik mi ni noben problem počakat unih 20 minut da oglje zažari. A je še kakšen poseben pomislek poleg tega da malo dlje traja? Mogoče spucat pepel ampak to me ne moti. Pomoč plz.

Tody ::

Nabavi plin, ker potem bos rekel ne da se mi kurit za dve pleskavice oz 10 čevapov...

polde66 ::

Nabavil sem Gorenc Elegance 51 lid in ga danes sprobal. Všeč so mi visoke stranice plate ter pokrov. Všeč mi je odtok za olje, dvojni gorilnik in simpl čiščenje. Več prostora za peko kot na webru Q1000. Webra sem pa spucal u nulo in je pripravljen za rezervo.
polde

Comandante ::

d0rK je izjavil:

Jaz še kar cincam, ne vem a bi nekaj s plato kot za Gorenc gor al Napoleona na oglje...Recimo, da te prime da zase in familijo 1x tedensko spečeš nekaj na žaru.

Kolk je dejansko dela da zakurblaš žar na oglje ko se spraviš? Plato pač vklopiš in malo počakaš. Če imam dimnik mi ni noben problem počakat unih 20 minut da oglje zažari. A je še kakšen poseben pomislek poleg tega da malo dlje traja? Mogoče spucat pepel ampak to me ne moti. Pomoč plz.

Za oglje rabis malo obcutka, plin je bolj fleksibilen. Pece pa se na koncu isto na obeh.

Kamin potrebuje 20 min plus 5-10min potem se v samem zaru. Torej pol ure izgubis.

Prednost plina (ce imas pokrov) je tudi to, da po peki navijes na polni gas in naredis pirolizo. Pri oglju ne bos ponovno nalagal, da zagori.

z3ro ::

d0rK je izjavil:

Jaz še kar cincam, ne vem a bi nekaj s plato kot za Gorenc gor al Napoleona na oglje...Recimo, da te prime da zase in familijo 1x tedensko spečeš nekaj na žaru.

Kolk je dejansko dela da zakurblaš žar na oglje ko se spraviš? Plato pač vklopiš in malo počakaš. Če imam dimnik mi ni noben problem počakat unih 20 minut da oglje zažari. A je še kakšen poseben pomislek poleg tega da malo dlje traja? Mogoče spucat pepel ampak to me ne moti. Pomoč plz.

Če si res prepričan da ti ni problem čiščenje oglja potem vzami en žar na oglje, dokupiš eno litoželezno plato in imaš oboje v enem. Tisto čakanje da oglje zažari pa res ni tako hudo :)

Twixz ::

d0rK je izjavil:

Jaz še kar cincam, ne vem a bi nekaj s plato kot za Gorenc gor al Napoleona na oglje...Recimo, da te prime da zase in familijo 1x tedensko spečeš nekaj na žaru.

Kolk je dejansko dela da zakurblaš žar na oglje ko se spraviš? Plato pač vklopiš in malo počakaš. Če imam dimnik mi ni noben problem počakat unih 20 minut da oglje zažari. A je še kakšen poseben pomislek poleg tega da malo dlje traja? Mogoče spucat pepel ampak to me ne moti. Pomoč plz.


Ker delam z žari že en lep čas ti lahko dam samo izkušnje iz prve roke za vse tri:

Oglje je zakon za mene. Lahko pečeš na hitro, na počasi, vseeno je. Jih je tudi več vrst, od tipa Kettle žar od Webra, do takih in vmes. Kurjenje zelo poenostavi "krigl" za oglje - tole mislim. Čiščenje je precej enostavno, je pa od vseh tipov žara najdaljše ker je poleg rešetk tu še pepel.

Plin mi je kul za na hitro spečt. Pleskavice, čevapčiče, pač meso brez kosti, sir, zelenjava, možnosti neomejeno. Plinska bomba ti zdrži dolgo časa, čiščenje precej enostavno. Za razliko od oglja tu ni dima in lahko uporabljaš v notranjih prostorih. Kolega je s familijo kupil onega iz Lidla za 190€, zelo zadovoljen.

Elektrika, zelo zanimiva zadeva in zelo praktična. Kolega ima TOLE in večkrat pri njemu doma v prostorih za goste sedimo on ima pa na mizici v kotu tole gor in speče večkrat kar pač se mu zlubi. Čiščenje zelo praktično in da bolj enostavno ne more bit. Pečeno hitro, pokrov s temperaturo meni zelo všečna zadeva.

kuglvinkl ::

d0rK je izjavil:

Jaz še kar cincam, ne vem a bi nekaj s plato kot za Gorenc gor al Napoleona na oglje...Recimo, da te prime da zase in familijo 1x tedensko spečeš nekaj na žaru.

Kolk je dejansko dela da zakurblaš žar na oglje ko se spraviš? Plato pač vklopiš in malo počakaš. Če imam dimnik mi ni noben problem počakat unih 20 minut da oglje zažari. A je še kakšen poseben pomislek poleg tega da malo dlje traja? Mogoče spucat pepel ampak to me ne moti. Pomoč plz.


Zelo odvisno, kolk želiš dat casa v to. Pri plinu naviješ na max, govorim o Webru, pr Gorencu je dlje trajal, cez 10 minut je stvar ready, vmes lahko narežeš solato itd. Pr oglju je pa več časa. Pa otroci k so lačni majo težko posluh za logistiko, vsaj moji. Ergo, vse se vrti okrog casa.
Your focus determines your reallity

z3ro ::

Aja da poročam še o Napoleonu TQ285, ki je zamenjal Webra Q1200 (prodan za 200€, kar sem bil presenečen da sem toliko dobil za njega). Najprej sem po spletu okoliščin na njem spekel dve pici - seveda na kamnu in pa prvič sem pekel pico na žaru..so bile super, zaj*bal sem edino da sem dal peki papir spodaj ker nimam loparja in je bila prva na dnu malenkost zažgana. In pa kamen oziroma šamotna plošča je pravokotna in je zavzela skoraj celotno površino tako da sem razmišljal da bi bilo bolje če bi bila manjša - okrogla, da bi vroč zrak lažje zakrožil tudi zgoraj in bi bila temperatura mogoče tudi bolj enakomerno razporejena (btw ve kdo če se da te šamotne plošče rezat z kakšno rezalko za keramiko ali bi se zdrobila?). Potem sem pa pekel za ene 15 ljudi na njem razno meso in je bila razlika proti Webru..ko sem Webra na polno naložil je bil en gorilec prešvoh in je temperatura toliko padla da se je meso skoraj začelo že malenkost kuhati - tukaj tega problema ni bilo. Nasploh zelo zadovoljen. Tako da za 300€ je tole pomoje nobrainer za kak balkon/če si omejen z prostorom/kampiranje,..

Aar2rk ::

Šamotna plošča (vsaj tista, ki sem jo kupil v Obiju), se je zelo lepo rezala z navadno fleksarico (kotno brusilko), nič ni pokalo, nič ni odletelo.

recmajkemi ::

Tropinar je izjavil:

Pozdravljeni!

Kakšen žar bi priporočali za peko na piknikih za cca 30-40 ljudi?Želja je da je robusten za premikanje med lokacijami, enostaven za čiščenje in seveda da se na njem pripravi okusno hrano.
Predvidevam da bi za moje potrebe prišel najbolj v poštev plinski žar tipa Gorenc, ipd., kakšne dimenzije zadostujejo za omenjeno število ljudi?
Del družbe je veganske, je smiselno da gledam za kakšnimi ločenimi platami, ali imam raje dva žara?

Pretirano šparat pri nakupu ne nameravam, ker se mi zdi da nakup povrnem že v eni sezoni, če primerjam z recimo cenami kateringa ipd..

Vesel bom kakršnihkoli predlogov, ker sem povsem nov na tem področju.

Predlagam dva Eleganca 65 ali pa kombinacija, elegance 51 in 65. MOgoče ena od teh s pokrovom. Sem ravno pekel za ~40 ljudi in sem imel kombinacijo 65 in 40 za zelenjavo in mi je bilo premalo prostora za zelenjavo na štiridesetici. 80ka se mi zdi že pretežka za prenašat pri 30 kg. Poskrbi za negorljivo podlogo saj vročina zna uničiti/zažgati kako leseno mizo.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Eduardo ::

Morda ve kdo kako so tile?

https://www.amazon.de/-/en/Schickling-P...

d0rK ::

Hvala za priporočila. Naročil sem Napoleona, pro22, na oglje. Mislim, da je zadeva na oglje bolj versatilna kot plata in bom lahko več tehnik stestiral gor tako da sem raje kupil nekaj kvalitetnejšega.

Če mi bo pasal bom za hitro peko kupil neko cheap plato na plin. Sosed ma nekaj za 50e iz Lidla in je celo poletje praktično vsak dan pekel gor.

kuglvinkl ::

boš povedal, kolkokrat se ti je dalo zajebvavat s tem čez 3 leta :)
Your focus determines your reallity

mihec87 ::

Pa kupujte ok oglje/briket.. Razni poceni briketi so nočna mora, žarijo za en drek in ostane ogromno pepela za razliko od kakega webra(žari dosti boljše, z enim dimnikom spečeš, odpreš lopute čisto da se malo prekuri in zapreš dol lopute pa ti ostane še za drugič oz malo dodaš)...

Verjamem pa da med tednom po službi je plin dosti bolj komot in hitreje.. Dober plinski na rešetke+ možnost dokupa kovinske plošče je pomoje fajni univerzalc..

kuglvinkl ::

eetaq.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

Kupi neki tazga.
https://oglje.si/
Cena ista kot za brikete, samo da je kakovost neprimerljiva.
Weber oglje je pa uber drago.

Tsunamii ::

Steinkauz je izjavil:

Kupi neki tazga.
https://oglje.si/
Cena ista kot za brikete, samo da je kakovost neprimerljiva.
Weber oglje je pa uber drago.

Super .. dobra cena, ce pa je se kvaliteta pa toliko boljše !
««
17 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tadragi žari?

Oddelek: Loža
274984 (2549) Bizkit45
»

Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?

Oddelek: Loža
4310468 (8818) nekikr
»

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11622466 (19528) Riff
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7448381 (30066) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5222682 (20919) Alec999

Več podobnih tem