» »

Kakšen žar?

Kakšen žar?

««
13 / 13
»
»»

bigbada ::

Kaj pa ti "jajčeki" oz. keramični? So kul? Sedaj sem si rekel da malo več dam pa imam potem mir...

harvey ::

bigbada je izjavil:

Kaj pa ti "jajčeki" oz. keramični? So kul? Sedaj sem si rekel da malo več dam pa imam potem mir...

So kul, vse pa je odvisno koliko rabiš, kakšne preference, kaj boš pretežno delal/pekel/BBQ, več ko je teh gadgetov na koncu spoznaš, da je še najbolj echt stara dobra rešetka :)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

sammy73 ::

bigbada je izjavil:

Kaj pa ti "jajčeki" oz. keramični? So kul? Sedaj sem si rekel da malo več dam pa imam potem mir...


Ti so pa še en nivo višje od kettlov in podobnih. Višje v tem smislu, kako dobro lahko reguliraš temperaturo, koliko časa in kako konstantno držijo nastavljeno temperaturo in glede možnosti kuhanja in pečenja. En razred višje so tudi cenovno. Seveda ne pričakuj, da boš kar takoj v katerem koli izmed teh žarov vrhunsko pripravljal hrano. Za to bo potrebno kaj prebrati, kaj pogledati ali se udeležiti kakšnega tečaja. Če ti je žar "način življenja" oz. hobi, potem je to sigurno ta prava zadeva. Če o tem še nisi prepričan, začni z nečim, podobnim kettlu. V kolikor te bo peka na žaru veselila, nabavi keramičnega. Pri takem žaru nato pridejo na vrsto jedi, kot so dimljena rebra ali brisket, za katere potrebuješ 6, 8 ali več ur kuhanja.

kuglvinkl ::

sammy73 je izjavil:

bigbada je izjavil:

Kaj pa ti "jajčeki" oz. keramični? So kul? Sedaj sem si rekel da malo več dam pa imam potem mir...


Ti so pa še en nivo višje od kettlov in podobnih. Višje v tem smislu, kako dobro lahko reguliraš temperaturo, koliko časa in kako konstantno držijo nastavljeno temperaturo in glede možnosti kuhanja in pečenja. En razred višje so tudi cenovno. Seveda ne pričakuj, da boš kar takoj v katerem koli izmed teh žarov vrhunsko pripravljal hrano. Za to bo potrebno kaj prebrati, kaj pogledati ali se udeležiti kakšnega tečaja. Če ti je žar "način življenja" oz. hobi, potem je to sigurno ta prava zadeva. Če o tem še nisi prepričan, začni z nečim, podobnim kettlu. V kolikor te bo peka na žaru veselila, nabavi keramičnega. Pri takem žaru nato pridejo na vrsto jedi, kot so dimljena rebra ali brisket, za katere potrebuješ 6, 8 ali več ur kuhanja.



This. Prjatucki smo kupili enmu Kamado Joe in ga je vgradil letno kuhno, pali non stop, je delal to ze prej. Pr men in pr vseh ostalih bi pocival oz bi vrgli denar stran.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Dimljena rebrca se da narediti tudi v webru zelo fajn ;)

Comandante ::

Tody je izjavil:

Dimljena rebrca se da narediti tudi v webru zelo fajn ;)

Meni je weber kul za vso kuho/peko pri 90-100°C in vec. Za dimljenje ni optimalen, ker ga vsak dvig pokrova ohladi, ampak z dosti samokontrole (malo odkrivanja) se da.

Je pa huda jeba, ce bi rad drzal 60-90°C, za kaksnega dimljenega lososa recimo. Tam preprosto ne drzi konstantne temperature, pa ce se na glavo postavis. Za taksne hece je potem optimalen namenski smoker, ali pa najbrz tudi eden izmed teh keramicnih zarov z vecjo toplotno vztrajnostjo.

Tody ::

60 - 90 nisem nikol delal. Ja pač nastavis rebrca, vodo brikete zapres in cakas uro in pol ;) vrjetno z namenskimi smokerji dobis se boljse rezultate ampak...

Comandante ::

Tody je izjavil:

60 - 90 nisem nikol delal. Ja pač nastavis rebrca, vodo brikete zapres in cakas uro in pol ;) vrjetno z namenskimi smokerji dobis se boljse rezultate ampak...

V tem je kljuc, da cakas uro in pol - jaz odprem po 45 min in vse zajebem :))

mihec87 ::

Če na 45min odpreš in na hitr pogledaš, ni konc sveta(malo se podaljša čas peke).. Dobro ne sedaj nekih low and slow zadev odpirat na 15min pa 5 minut odprto gledat..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Cupakabra123 ::

Za rebra je navaden Bauhaus zar v stilu Webra za 70€ dober. 2h na 140 in potem se 1h v alufoliji. So perfektna.

sammy73 ::

Jaz jih 5-6 ur delam.

Comandante ::

sammy73 je izjavil:

Jaz jih 5-6 ur delam.

Tudi jaz, tam na 110°C. 3 ure dimim, 2 uri v foliji, 1 uro da malo zapecem. Sem pa enkrat zajebal z odpiranjem, in po 6 urah se niso bile mehke. Morajo kosti ven pogledat na straneh, sicer ni to to.

sammy73 ::

Jaz začnem pri 80°C in nato počasi večam.
««
13 / 13
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tadragi žari?

Oddelek: Loža
273127 (692) Bizkit45
»

Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?

Oddelek: Loža
437713 (6063) nekikr
»

Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11616929 (13991) Riff
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7443877 (25562) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5218729 (16966) Alec999

Več podobnih tem