» »

Sem slabo popravil kabel na wooferju? ker se mi zdi da zdaj slabše špila

Sem slabo popravil kabel na wooferju? ker se mi zdi da zdaj slabše špila

beta1 ::

Imam sedaj že kar nekaj let star hišni kino sistem Philips HST3373, kateri za moje potrebe super špila (važen mi je samo DTS preko optike :) )

Vglavnem prejšni teden je pobegnil naš hišni zajec iz kletke (dont know how?). Prosto je skakljal več ur po stanovanju in naglodal par stvari. Še posebej pa mu je teknil kabel od woofeja, katerega je scefral na prafaktorje, ker ga je vlekel ven iz kanalčka za kable (pa vse ovire do tega kabla je preglodal).

Problem pa je nastal, ker je to edini kabel bil, ko se ga ne da izklopit in zamenjat, ker je woofer lepljen.

Woofer sem nesel mizarju, katerega sva skupaj spodaj pri kablu odžagala 2x3cm. Odžagal mi je še leseno ploščo, da sem zamašil luknjo.

Ker sem zaradi tega imel potem nekaj več kabla, sem se odločil da naredim na chinch priklop. V wooferju, ko sem imel bolj malo maneverskega prostora, sem bolj "slabo" zalotal.

Zdaj me pa zanima, če lahko slab spoj vpliva na woofer, da slabše dela?

Wofer je 160W in 4 ohmski.

Sicer nebi rad zdaj zadaj na wooferju razdiral, ker razen tega sem profesionalno popravil. (Funkcionalno je boljše zdaj nareto kot iz tovarne).

Prosim za mnenje? pustim ali ponovno popravim?
  • spremenil: beta1 ()

PS: Zajec gre jutri k veterinaju, ker mislim, da se mu je črevesje zamašlo od te plastike itd...

Highlag ::

Luknja v zvočniku lahko tudi poslabša delovanje. Kako zgleda tvoje "slabo" spajkanje pa tudi ne vemo.
Never trust a computer you can't throw out a window

Zgleda da je bilo kriv slab spoj. Sem zdaj popravil in naredil brez konektorja. Sedaj dela bass dosti bolj dinamično.

Včasih je najbolj enostavna rešitev najboljša pa najcenejša.

prowb ::

beta1 je izjavil:

Zgleda da je bilo kriv slab spoj. Sem zdaj popravil in naredil brez konektorja. Sedaj dela bass dosti bolj dinamično.

Včasih je najbolj enostavna rešitev najboljša pa najcenejša.

Si pravilno ugotovil, da je direktna povezava najboljša ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stuklanje kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5212758 (11040) SaXsIm
»

UTP kabel in občutljivost na zunanje motnje

Oddelek: Pomoč in nasveti
122816 (2452) Ribič
»