Forum » Problemi človeštva » NAPETOST
NAPETOST
dolac ::
Živjo
Zanima me razlika med inducirano pa izmenično napetostjo? Mal berem po internetu o teh stvareh pa sm mal zbegan...
A mi lahko kdo poda preprost odgovor?
Hvala, lp
Zanima me razlika med inducirano pa izmenično napetostjo? Mal berem po internetu o teh stvareh pa sm mal zbegan...
A mi lahko kdo poda preprost odgovor?
Hvala, lp
stapler rump ::
Izraz "izmenična napetost" se nanaša na odvisnost napetosti od časa: pri izmenični napetosti se napetost spreminja od pozitivne do negativne vrednosti in nazaj (na primer po sinusoidi).
Izraz "inducirana napetost" se nanaša na vzrok, ki povzroča napetost: inducirana napetost je posledica spreminjajočega se magnetnega polja.
Se pravi, vprašanje je nekako tako, kot bi vprašal, kakšna je razlika med rdečim avtom in Fordom.
Izraz "inducirana napetost" se nanaša na vzrok, ki povzroča napetost: inducirana napetost je posledica spreminjajočega se magnetnega polja.
Se pravi, vprašanje je nekako tako, kot bi vprašal, kakšna je razlika med rdečim avtom in Fordom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | asinhronski elektromotor kot generator (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 25695 (11161) | A. Smith |
» | Nesimetrija v trifaznem sistemu in ozemljitev nule v transformatorjuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4356 (3410) | Kac |
» | Transformator 9V na 600VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1853 (1491) | AtaStrudl |
» | Enosmerni tok in FID stikalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2720 (2529) | TESKAn |
» | Nora ideja o hlajenjuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2126 (1417) | Neo32 |