» »

raid

raid

ferjan ::

a je kakšen problem z hitrim raid poljem na dveh različnih diskih?
En je Fujitsu 10Gb 5400rpm
drug bo pa verjetno IBM 45Gb 7200rpm
8-)

MUC ::

Radi je v tem primeru lahko velik le 2x toliko kot manjši disk in tudi 2x toliko hiter kot počasnejši disk. Zato se ZELO priporoča uporaba enakih diskov v RAID poljih.

miranpozar ::

Kakor je MUC povedal... toda ne samo to! Ostalih 35GB na večjem disku bi v tvojem primeru ostalo neuporabnih (niti za ločeno particijo)!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

andrej ::

to bi veljajo v primeru hardverskega RAID-a. recimo pri softverskem lahko brez problema uporabis preostali prostor... res pa je, da kdo pa se uporablja programski RAID:D

miranpozar ::

Problem pri softverskemu RAIDu je namreč v temu, da ga ustvarijo Win2000 programsko. Torej se mora Win2000 najprej naložiti z ne-RAID particije, kar pa pomeni, da sistemska particija ne more biti na RAIDu in torej ni hitra... s tem ni pohitrena particija, ki to najbolj potrebuje!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

matevzm ::

Ne vem sicer zakaj ga ne.. kolikor sem jaz spremljal, so Promise navadni in hpt370 isto hitri kot w2k sw raid. In sedaj strasna moda, jaz imam pa RAID.. doh, koliko let bi ga ze lahko uporabljal, ce bi rabil, ne pa sedaj, so vsi nekaj nenadoma navduseni.. :) Beats me.

luni ::

matevzm ni v tem finta... finta je v tem, da so komaj sedaj RAID kontrolerji postali dostopni navadnim ljudekom s cenami okoli 12k SIT... prej je bil najcenejsi Promise FastTrak 66 pa je stal okol 50K SIT (ce se ne motim). Potem se je zacelo hackanje Pomisov, cez nekaj casa ABITovih plat, potem pa so vsi uvideli, da je nastopil cas poceni RAIDa in sop dali "prave" kontrolerje s tako nizkimi cenami. In ce imas dva diska ti res ni problem pljunit 12k, da ti potem vse dela 30% ceneje.
Artificial Intelligentia

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAID 4 x 40GB / HPT370 / Abit VP6 / problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
81357 (1228) miranpozar
»

raid?

Oddelek: Strojna oprema
201154 (946) ginek