Forum » Omrežja in internet » Lokacija certifikatov
Lokacija certifikatov
poweroff ::
Kako prenesti lokacijo mailov iz Outlooka nekam drugam že vem, Outlook tudi prenese AddressBook.
Zanima pa me, kakodoločiti kam se naj shranjujejo certifikati (od MSIE) in kje naj bodo shranjeni mail accounti.
Zakaj to potrebujem... imam pač računalnik, ki ga uporablja več oseb in si nameravam te podatke shraniti na virtualni šifriran disk.
Zanima pa me, kakodoločiti kam se naj shranjujejo certifikati (od MSIE) in kje naj bodo shranjeni mail accounti.
Zakaj to potrebujem... imam pač računalnik, ki ga uporablja več oseb in si nameravam te podatke shraniti na virtualni šifriran disk.
Cokolesnik ::
Certifikati za e-poslovanje (npr. za delo s spletno poslovalnico NLB - Klik) so zaščiteni, zato jih ni mogoče kar tako prenašati kot datoteke.
Najprej jih je potrebno izvoziti (v kolikor so že nameščeni) v datoteko (gumb Izvozi v brskalniku), pri čemer bodi skozi postopek izvažanja pozoren, da označič kljukico za izvoz vseh "certifikatov v cerfitikacijsko pot".
Če certifikata še nimaš, ga moraš najprej uvoziti ali kreirati na novo v skladu z navodili izdajatelja certifikata.
Pri postopku izvažanja certifikata ti tudi priporočam, da uporabiš možnost gesla, kar pomeni, da ga tako shranjenega - izvoženega ne bo mogoče uvoziti brez vnosa pravilnega gesla.
V IE se s certifikati upravlja v meniju Orodja / Internetne možnosti / Vsebina / Certifikati.
Najprej jih je potrebno izvoziti (v kolikor so že nameščeni) v datoteko (gumb Izvozi v brskalniku), pri čemer bodi skozi postopek izvažanja pozoren, da označič kljukico za izvoz vseh "certifikatov v cerfitikacijsko pot".
Če certifikata še nimaš, ga moraš najprej uvoziti ali kreirati na novo v skladu z navodili izdajatelja certifikata.
Pri postopku izvažanja certifikata ti tudi priporočam, da uporabiš možnost gesla, kar pomeni, da ga tako shranjenega - izvoženega ne bo mogoče uvoziti brez vnosa pravilnega gesla.
V IE se s certifikati upravlja v meniju Orodja / Internetne možnosti / Vsebina / Certifikati.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
poweroff ::
To mi je jasno, da so zaščiteni. Ampak fizično se morajo nekam shraniti, kajne? V kakšno datoteko... No, jaz bi to fizično lokacijo rad prenesel na varni PGP disk...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NLB Klik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24087 (2918) | Tomas 33 |
» | Kje na disku je shranjen certifikat za bankoOddelek: Pomoč in nasveti | 20745 (18781) | technolog |
» | eDavki certifikatOddelek: Loža | 12111 (10526) | lopov |
» | Povrnitev certifikataOddelek: Pomoč in nasveti | 7017 (6344) | germanistek |
» | Kako najti certifikat NLB na PCju?Oddelek: Programska oprema | 16008 (15040) | SkIDiver |