» »

Kakšen napajalnik

Kakšen napajalnik

gregor23 ::

Rad bi nadgradil svoj računalnik ampak za to potrebujem tudi močnejši napajalnik.
Zanima me kaj moram ob tem biti pozoren.
Ali je res lahko matična plošča merilo omejitve napetosti napajalnika?

SaXsIm ::

Napetosti so fiksne. +5, -5, +12, +3.3 in še kakšna druga (-12V). Matična plošča ti ne omejuje nič, ti pa vsaka komponenta narekuje minimalno moč, ki je potrebna za stabilno delovanje. Tako da, ko sešteješ povprečne delovne moči vseh komponent in maksimalne delovne moči komponent, dobiš neko predstavo, kakšno moč napajalnika potrebuješ. Seveda temu prišteješ še nekaj "headroom-a."
SaXsIm

Aha super torej je nemogoče, da bi kupil premočen napajlnik, ampak je le kakšen % napajalnika bom izkoristil če prau razumem

Kebo ::

Pa vsak napajalnik ima ob določenem procentu obremenitve največjo učinkovitost, ponavadi nekje okoli 60 %

S tem kalkulatorjem, si pa lahko zračunaš približno porabo tvojih komponent.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kebo ()

aha super najlepša hvala :D

B-Stard ::

Ni neka firma ampak poganja čist ok tud novejše sisteme

https://www.mimovrste.com/napajalniki/t...

Magic1 ::

Je kar nekaj stvari za vedt, če hočeš ok napajalnik.
Max moč je zelo relativna. Pri priznanih firmah, ki so seveda dražji, je načeloma primerno razdeljena po različnih linijah. Pravtako je efektivnost bistveno boljša, kar se konkretno pozna, če računalnik laufa 24/7. Če se gre v detajle, pogledaš tudi krivuljo efektivnosti, ker (pre)močnejšim efektivnost ob nizki porabi(manj kot 100W) lahko bistveno pade.
Magic

hojnikb ::

B-Stard je izjavil:

Ni neka firma ampak poganja čist ok tud novejše sisteme

https://www.mimovrste.com/napajalniki/t...

da nebi slučajno tega kupoval..
#brezpodpisa

ST-777 ::

gregor23 je izjavil:

Rad bi nadgradil svoj računalnik ampak za to potrebujem tudi močnejši napajalnik. Zanima me kaj moram ob tem biti pozoren.
Ko sem kupoval napajalnik, sem bil pozoren na tiste modele, ki so se na testih izkazali za zelo tihe. Izbral sem napajalnik Seasonic 660W, imam ga okrog 3 leta in mi ni žal, ima zelo tih ventilator.

Na testu so celo zapisali: "Seasonic are clearly over specifying these units, as this unit was able to hold a 800W output without issue. Not often we see a unit holding a 150W above rated power level for a long period of time."

Priporočam nakup napajalnika Seasonic.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43187411 (7364) OK.d
»

Kaj je najbolj pogost razlog za sesuvanje računalnika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
769576 (7937) techuser
»

Napajalnik. Kaj je to na sliki?!

Oddelek: Strojna oprema
151685 (983) Pesimist
»

Napajalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6732339 (31922) gddr85
»

Kateri napajalnik kupiti (strani: 1 2 )