Forum » Programska oprema » Po virusu ne dela nič več
Po virusu ne dela nič več
Iztirjenec ::
Ok, instaliral sem notron antivirus 2003 in ga hotel pognati... Nič se ni zgodilo... Posumil sem na trojanca... Instaliral trojan remover 5. 5 in ga pognal. Našel trojance, rekel naj resetiram komp da jih bo odstranil. To storim, mi napiše da jih je odstranil, norton deluje, še enkrat reseterim in glej ga zlomka. Že pri login-u (win xp) mi ne gre dalje (ko vtipkam geslo in prijavim). Pritisnem ctrl+alt+del, pa pridem noter in mi reče da mi nekega fajla ne najde. Ikonic v opravilni vrstici ni, razen za adsl, zvok in uro. Prej sem mel kar nekaj stvari tam (norton, clone cd, epson stylus,... ) desni klik na namizju -> properties napiše da ne najde datoteke rundll32 torej tudi noben. Exe fajl mi ne gre zagnat (napiše 'null' in da ga ne najde. Ko sem dal search, mi lepo napiše da je fajl tam. Internet explorer mi normaln dela. Kaj naj storim, hočem da je stanje ok, da bom lahk normaln delal. Prosim pomagajte mi
Ps. Ni nam lahko. Pa še jutri mam zagovor vaj pri algoritmih, v torek pa izpit...
Ps. Ni nam lahko. Pa še jutri mam zagovor vaj pri algoritmih, v torek pa izpit...
- spremenil: Tomi ()
OmegaBlue ::
Kot prvo zakaj za vraga uporabljaš Nortona? Po mojem mnenju je norton totalno nasposoben postal pri odstranjevanju virusov.
Če je sistem tolko poškodvan ti svetujem format bo najbolje, ali če imaš image diska pripravljen se pravi backup.
Shrani podatke nekako na drug disk, se pravi naredi backup pomembnih podatkov in kar lepo format.
Pa resno dobi e kej drugega kot Nortona
Če je sistem tolko poškodvan ti svetujem format bo najbolje, ali če imaš image diska pripravljen se pravi backup.
Shrani podatke nekako na drug disk, se pravi naredi backup pomembnih podatkov in kar lepo format.
Pa resno dobi e kej drugega kot Nortona
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
EjTi ::
To je pa to če si skos pod administratorjam logiran. V XPju je najbolš imet 2 akaunta. En je administrator in ga uporabljaš za inštalacije programov, eden je pa "limited user" in ga uporabljaš za vse ostalo (igranje, pisanje z wordam, furfanje, ...). In tko če dobiš virus se le ta ne more zapisat v sistem.
Pa seveda je dobro imet saj 2 particije. Sistemsko (recimo 5GB) in drugo za vse ostalo (prav tako na drugo particijo daš favorites, maile, dokumente - in ne v "Documents and Settings"). Tako da po ponovni inštalaciji ne zgubiš nobenih podatkov, pa še večine tamalih programov ti ni treba na novo inštalirat.
Pa seveda je dobro imet saj 2 particije. Sistemsko (recimo 5GB) in drugo za vse ostalo (prav tako na drugo particijo daš favorites, maile, dokumente - in ne v "Documents and Settings"). Tako da po ponovni inštalaciji ne zgubiš nobenih podatkov, pa še večine tamalih programov ti ni treba na novo inštalirat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EjTi ()
Cokolesnik ::
Ocitno je Norton nasel viruse in jih poskusal odstraniti, a ker so bili okuzene tudi datoteke, ki jih potrebujes oz. jih potrebuje tvoj sistem, sedaj tudi nedelovanje in tezave, kot opisujes. Lahko, da jih je norton odstranil ali pa blokiral, kar je konec koncev enako, torej so sistemu nedostopne.
Predlagam tako, kot so zapistali ostali - da vitalne podatke (tvoje izdelke, e-posto in druge loge) ze sproti shranjujes na drug medij (cd) ali vsaj na drugo particijo.
Mogoce bo trenutno najboljse, da popolnoma na novo namestis XPje in takoj po namestitvi nalozis se nortona + izvedbo pregleda celotnega diska. Potem ti bo norton skrbel za protivirusno delovanje v ozadju, zato bo verjetnost za ponovne tezave manjsa. Tudi nadgrajuj ga z prilozenim programckom LiveUpdate /takoj tudi po namestitvi nortona/. Z LiveUpdate si bo norton nadgradil bazo o novih virusih. To bo sicer v prihodnosti pocel samodejno (to je njegova privzeta nastavitev), s cimer te bo obvestil s kratkim obvestilom.
Seveda pred brisanjem obstojecih XPjev poskrbi za varno hrambo ze omenjenih vitalnih podatkov a jih potem, ko jih bi presnemaval nazaj na novo namescen sistem, seveda preglej PRED kopiranjem se z nortonom.
Predlagam tako, kot so zapistali ostali - da vitalne podatke (tvoje izdelke, e-posto in druge loge) ze sproti shranjujes na drug medij (cd) ali vsaj na drugo particijo.
Mogoce bo trenutno najboljse, da popolnoma na novo namestis XPje in takoj po namestitvi nalozis se nortona + izvedbo pregleda celotnega diska. Potem ti bo norton skrbel za protivirusno delovanje v ozadju, zato bo verjetnost za ponovne tezave manjsa. Tudi nadgrajuj ga z prilozenim programckom LiveUpdate /takoj tudi po namestitvi nortona/. Z LiveUpdate si bo norton nadgradil bazo o novih virusih. To bo sicer v prihodnosti pocel samodejno (to je njegova privzeta nastavitev), s cimer te bo obvestil s kratkim obvestilom.
Seveda pred brisanjem obstojecih XPjev poskrbi za varno hrambo ze omenjenih vitalnih podatkov a jih potem, ko jih bi presnemaval nazaj na novo namescen sistem, seveda preglej PRED kopiranjem se z nortonom.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Krmec ::
V Windowsih ne boš mogu nc narest k so tudi sis. fajli okuženi in se jih ne da razkužit ker so v uporabi By: Windows !!!!
Tko da ti priporočam da di downloadaš ksn antivirusni program za DOS ( F-PROT) in si ga raztegneš na disketoin potem zaženeš f-prot.exe!!!!(k si v DOS-u seveda)
ČE pa nimaš DOS-a pa si ga dobi ( DrDOS)!!!
No potem pa veselo na delo!! Dej disketo v računalnik >> Vžgi računalnik >> ko prideš v dos dej notr disketo od F-PROT-a in poženi s tem da greš v DIR od F-Prot-a in napiši f-prot.exe!!!!
ČE RABŠ ŠE KEJ POVEJ
Tko da ti priporočam da di downloadaš ksn antivirusni program za DOS ( F-PROT) in si ga raztegneš na disketoin potem zaženeš f-prot.exe!!!!(k si v DOS-u seveda)
ČE pa nimaš DOS-a pa si ga dobi ( DrDOS)!!!
No potem pa veselo na delo!! Dej disketo v računalnik >> Vžgi računalnik >> ko prideš v dos dej notr disketo od F-PROT-a in poženi s tem da greš v DIR od F-Prot-a in napiši f-prot.exe!!!!
ČE RABŠ ŠE KEJ POVEJ
nuclear ::
F-prot je resno odlična stvar, sam še bolje deluje če ga zaženeš iz Dosa... tko ko je Krmec... resno priporočam vsem...
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | virus!!!help me!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1201 (1080) | punisher16 |
» | Virus!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1301 (1084) | kuglvinkl |
» | Antivirus (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 6016 (5041) | BigFoot |
» | pc noce odpret nobenega *.exe fajla?!?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1347 (1217) | CandyMan |
» | Antivirusni program ???Oddelek: Programska oprema | 1441 (1244) | lordgreg |